Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Yleinen korona keskustelu


joukor

Recommended Posts

Sain juuri äitini hoitokodista emailin 

 

 

” ensimmäinen erä koronarokotetta on saapumassa. Asukkaat rokotetaan jo maanantaina 18.1.2021. Tehosterokotus annetaan ensimmäisestä annoksesta kolmen viikon päästä. Myös henkilöstö rokotetaan. 

Rokotusjärjestys noudattaa valtakunnallista STM:n koronajärjestyksen linjaa.

Rokotusten tavoite on lieventää koronavirusinfektion oireita, estää covid-19-taudin vakavia tautimuotoja ja kuolemia. Rokotuksilla voidaan parhaimmillaan ehkäistä tartunta ja viruksen leviäminen.  ”

 

Hoitohenkilöstö on ajan tasalla. Hyvä juttu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Suomessa on alan huippuosaamista. Miksi rokote ei voisi olla piikitön ja vielä kotimainen ?

 

Tekniikka ja Talouslehdessä tänään juttua
 

” Saksela on kehittänyt yhdessä akatemiaprofessorien Seppo Ylä-Herttualan ja Kari Alatalon kanssa nenään annettavaa koronavirusrokotetta viime keväästä lähtien. Sen valmistuksessa hyödynnetään Suomessa kehitettyä uraauurtavaa geeninsiirtoteknologiaa, jota on kehitelty alunperin syöpärokotteita varten.

 

Uuden rokotteen on havaittu antavan nimenomaan suojaa koronatartunnalta, eikä pelkästään viruksen aiheuttamalta taudilta. Tämä estäisi esimerkiksi oireettomien henkilöiden välittämät koronatartunnat. ” 

 

T & T  / linkki

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"Suomen positiivisista koronavirusnäytteistä vain nelisen prosenttia on tähän mennessä pystytty tutkimaan virusmuunnosten varalta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) kerrotaan."

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007742947.html

 

Ilmeisesti brittimuunnosta onkin Suomessa jo oletettua enemmän (vaikka tutkitut näytteet on valittu esiprosessoinnilla)? Pitäkääpä maskit ojossa ja kädet puhtaana, uusi tilanne voi yllättää nopeastikin.

 

Link to comment
Share on other sites

Itse sain vuodenvaihteessa koronan työvuorossa. Nyt taudin väistyttyä ajattelin kirjoittaa pienen rapsan, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan:

 

Oireet alkoivat tartunnasta laskien kolmannen päivän illalla (lievää keuhkojen "kutinaa"), testeissä kävin neljännen päivän aamuna. Neljäntenä päivänä oli pientä kuumeilua, suht. kovia lihaskipuja ja normaalia väsymystä, mitä nyt yleensä kuumeeseen liittyy. 

 

Seuraavana päivänä pössis oli jo melkoisesti parempi ja kuudentena päivänä olo oli jo melkein normaali. Kymmenentenä päivänä sain vielä jälkipyykiksi kovat alaselän lihaskivut, jotka hävisivät vuorokaudessa. 

 

Olen tehnyt nyt taudin jälkeen kaksi vähän reippaampaa treeniä ja molemmissa huomasi, että kunto oli laskenut, muttei kuitenkaan mitenkään valtavasti. Ainoa vähän huolettava seikka oli, että keuhkot tuntuivat selkeästi normaalia ahtaammalta. Tämä tosin oli toisessa treenissä jo huomattavasti paremmassa kuosissa.

 

Näillä näkymin pääsin siis aika vähällä (kop kop) ja toivottavasti keuhkotkin alkavat tuulettumaan normaalisti kohtapuoliin.

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

@VPe Hyvä ja mielenkiintoinen ’rapsa’  ! Puheet keuhkojen mahdollisesta vaurioitumisesta saattavat siis pitää paikkansa.


Töissä aluejohtajan vaimo ( sairaanhoitaja ) sai ennen Joulua tartunnan. Perhe joutui 14 vrk kotikaranteenin. Kumma juttu, mutta ukko ei saanut testien mukaan tartuntaa. Vaimonsa oli kuulemma kuitenkin todella kipeä. 

Link to comment
Share on other sites

Tässä olisi täky salaliittoteorioille. Mutaatioita putkahtaa epäilyttävän yhtäaikaa. 

 

Brasiliassa on todennäköinen mutaatio. Muualla tätä on uutisoitu enemmänkin.

 

Laumasuojana mainostettu Manaus.

Lämmin, kosteaa, aurinkoa josta saa D-vitamiinia, laumasuojaa ja nuori väestö. Paikallinen tilastointi on huippua. Haudattujen lukumäärä. Se on selkeää ja kerrotaan heti seuraavana päivänä.  

 

Haudattujen määrä on nyt tammikuussa kuitenkin moninkertainen normaaliin verrattuna. Siis ei prosentteja vaan satoja prosentteja. Väkeä kuolee paljon koronan kanssa ja ehkä koronaan. Kevään ennätys meni tällä viikolla rikki. Keväällä kaivettu hautausmaa täyttyy. Sairaalat täyttyvät ja tarvikepula iskee.

 

Päätän paniikinlietsonnan sävyttämän raportin paikallisen tuntemuksiin.

- maailman keuhkojen keskellä, missä luonto tuottaa happea mailmalle on äkillinen pula hapesta.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tuolta varsin hyvä, joskin pitkä, teksti, jossa kirjoittaja Christopher Snowdon yrittää ymmärtää erilaisten äänekkäiden koronaskeptikoiden ajattelua ja logiikkaa (esim twitterissä pyörivät "smiley"-hymynaamat).

 

Yhtenä tunnuspiirteenä vaikka se, että haastetaan aggressiivisesti jotain pikkuseikkaa, johon ei välttämättä ole selkeää vastausta, mutta kieltäydytään itse vastaamasta haastavampiin tai perustavimpiin kysymyksiin, koska se osoittaisi oman logiikan aukot. Samoin tyypillistä se, että tartutaan jonkun esittämään vakuuttavan oloiseen laskelmaan, graafiin tai teoriaan, joka mukamas osoittaa tieteelliset selitykset virheelliseksi ja skeptikoiden puolestaan oikeiksi. Nämä suositut laskelmat pohjautuvat kuitenkin lähinnä epämääräisiin oletuksiin tai valikoivaan dataan, mutta skeptikoiden mukaan niiden kumoaminen kertoo vain siitä, että tiede tai valtavirta ei suostu kuulemaan kritiikkiä tai asiallisia perusteita, vaan haluaa vaientaa toisinajattelijat ja agendaan sopimattomat näkemykset. Tästä on sitten lyhyt matka salaliittoihin, joihin Snowdon tosin ei tekstissä juuri edes mene (ei puhu mikrosiruista rokotteissa tai Bill Gatesista, vaan likkuu lähinnä sillä tasolla, että "testit ei toimi", "tää on vaan flunssa", "sairaalat on tyhjiä", "rajoitukset on turhia" jne.).

 

Alla pari viimeistä kappaletta. Ois kiva jos ois helppoja ratkaisuja, mutta kun ei ole.

(Lähde: Quillette 16.1.2021: Rise of the Coronavirus Cranks).

 

Screenshot_20210116-142906.png

Muokattu
typo
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Kasvava kuolleisuus huolestuttaa jo asiantuntijoitakin. 

 

 US 

 

Ylilääkäri Harri Tohmo ja professori Martin Scheinin viittaavat kansainvälisiin tilastoihin ja toivovat nopeita toimia koronaviruksen hillitsemiksi. - Nyt on poliittisten päättäjien aika vihdoinkin toimia. Rajoitukset, rokotteiden hankinnat, ylipäänsä kaikki toimet joilla saadaan leviäminen pysähtymään. 
 

Kuolleiden määrä on nousussa ja maita, joissa kuolema on korjannut yli 1/1000 päivässä on jo 22 kpl. 
 

Näin on mm ssa myös Ruotsissa. 

 

 

PNG-kuva1.png

Muokattu
Lisäys, Tilasto / SVT
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Joo. Kyllä kannattaisi voimakkaammin tukahduttaa. Mitä enemmän virukselle annetaan mahdollisuuksia ja aikaa, sitä todennäköisemmin nuori virus löytää itselleen uusia muotoja. Jotkut niistä voivat olla isännälleen hyvinkin haitallisia, jolloin kuolleisuus osaltaan nousee tukahduttajaksi.

 

On valtion rajoitustoimissa irvokasta että lasten pienryhmäharrastustoimintaa rajoitetaan rankasti, mutta aikuisten järjestämät yli sadan hengen parinvaihtoravintolabileet (Iltasanomat 16.1.) saavat pyöriä täyttä häkää. Turvavälit?

 

Viime päivinä muutaman rokotussatsin kanssa on tullut Suomessa ongelmia kun pakkauslaatikon koodilaite on ilmoittanut suojapakkauksen lämpötilan nousseen yli 8 celsiusasteeseen, joka on kyseiselle laatikolle rokotekuljetuksessa ylin sallittu lämpötila. Puolusteluksi tapahtuneeseen on kerrottu olevan kylmäkuljetusketjun haasteellisuus. Koomista onnistumista kun koko Suomessa on samaan aikaan ollut kaikkialla yötäpäivää reilusti pakkasta. 

 

Euroopassa on maa, joka rokottaa kansalaisiaan jo 350 000 ihmisen vuorokausivauhdilla. Se on helppoa jos on tehnyt omaa maata koskevat rokotuspäätökset itsenäisesti ja hyvissä ajoin. Eikä siellä ole vielä edes täysi teho päällä. Vuorokausitahti nousee yli puoleen miljoonaan. Ovat nimittäin pian aloittamassa ympärivuorokautisen 24 tuntia vuorokaudessa piikittämisen. Siis myös öisin. Eihän sen pitänyt olla mahdollista. Viikonloppuisin, iltaisin ja öisin kaikki lepäävät. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ei kai saattohoitopotilaiden rokottamista edes harkita? Ai niin, hoitotahtokin pitäisi muistaa laittaa Kanta-palveluun, kun vielä jotenkin on älyissään...

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ihmisia-kuollut-koronapiikin-jalkeen-ruotsissa-ja-norjassa-mutta-ei-suomessa-nyt-vastaa-fimea-ei-sita-voi-taysin-pois-sulkea-etteiko-rokotteella-olisi-jotain-vaikutusta/8038874#gs.qytqkx

Link to comment
Share on other sites

Vieras
This topic is now closed to further replies.
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy