Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

X66

Jäsenet
 • Content Count

  993
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

X66 last won the day on September 13

X66 had the most liked content!

Community Reputation

555 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3340 (-84), 2835 (-13)
 • 10km
  45.38 (-14)

Recent Profile Visitors

6 072 profile views
 1. Mitenkäs laajalle tämä 'fyysinen kantti' on ajatuksena levinnyt? Olen ruvennut vähitellen syyttämään huonoa kuntoa kun pää on pettänyt 🙂
 2. Kaipa tuon voi monella tavalla saavuttaa. Nuorempana olen nähnyt kuinka talven hiihtopohjalta (paljon) vedetään 3600 tekemällä muutama kovavauhtinen puolen tunnin vk-lenkki viikossa. Omat resurssit eivät riittäneet tonne asti, vaikka teinkin myös monipuolisempaa treeniä.
 3. Ei futiksessa liigaan suoraan nousta, tie menee palkattoman kakkosen kautta. Parhaimmillaan homma etenee työksi asti mutta sitä ennen pitää sitoutua nollasopimuksiin.
 4. Äläs nyt. Meillä oli aikoinaan Pohjois-Karjala -projekti, ja voitais brändätä sinut malliesimerkkinä peräkylien miehille kuinka kuntoa hoidetaan. Bisnes on ihan valtava kun sote-piirit hakevat säästöä ennakoivalla terveydenhuollolla. Kun väestö ikääntyy, tämä on potentiaalisesti paljon isompi juttu kuin urheilu viihteenä.
 5. Tämä on ehkä hiukan off-topic, mutta futiksessahan homma menee niin että juniorijoukkueissa vanhemmat maksavat kaiken, kilpavaiheessa yli 2 tonnia vuodessa. Sitten kun saadaan sopimus miesten sarjaan, niin maksut loppuvat, mutta sopimus on kuin työsopimus nollapalkalla. Perusmalli on kauden kestävä soppari, ja vaikka yksilön kannalta joukkueen dynamiikka menee poskelleen (se kuuluisa peliaika menee vaikka sairastumisen jälkeen), niin sopimuksesta ei pääse irti vaan velvoitetta on yleensä kuusi päivää viikossa.
 6. Käytännössähän tämä menee siten että useimmiten vanhemmat sponsoroivat nuorta urheilijaa. Siinä sitten taiteillaan urheilun ja opintojen/töiden välillä. Huipputasoa on vaikea saavuttaa koska ei voi täysillä panostaa.
 7. X66

  Projektina matka

  Eikös oikea pyöräily kuitenkin vedetä vuoristossa? Siellä ei peesailu auta samalla tavalla vaan moottorin tehoa tarvitaan.
 8. Sponsorirahat ovat Suomessa tiukassa. Joukkueurheilulla on helpompi saada paikallista huomiota, muttei täällä tahdo oikein riittää rahaa edes Veikkausliigan tasolla. Yksilöurheilijalla huomiota tuo sekä menestys että kiinnostava tarina. Periaatteessahan tällaisesta persoonallisesta urheilijasta voidaan rakentaa Suomessa somen kautta seurattu julkkis vaikkei olisikaan kansainvälistä huippua. Julkisuudella on kuitenkin hintansa, vaikka urheilijalla tilanne on tässä suhteessa parempi kuin esim. poliitikolla.
 9. Tämä hahmohan sie oot, mutta oletko alun perin myös lukenut näitä @226 juttuja ultrajuoksijastan numerosta 2006_1 https://drive.google.com/drive/folders/0BywcOKMrGNhyOGRjZmViN2MtMTlhZi00ODdjLTg1MjgtMTE1M2RmNjNiNjRm?ddrp=1&hl=en_US tai saman sankarin triatleetti-kirjaa? Mulla tuli paljon halvemmaksi kun kävin ostamassa ne käytetyt _valkoiset_ miehekkäät tornisukset...
 10. Työpaikan portaat pari kertaa päivässä on hyvä testi. Jos jalka nousee kevyesti, alkaa palautuminen olla kohdallaan. Ja vaikkei vielä iltapäivällä olisi palautunut, voi illalla jo olla ihan hyvä meno.
 11. Opin keskusteluista sen, että kovaa juoksemalla intervallit ovat parhaita eikä niissä tuijotella sykkeitä. Hiljaa meneminen on myös sellaista että se pitää jotenkin tuntea ilman mittaria. Jos ajatellaan puolestaan pitkää maastoultraa, niin silloin ei tarvitse mennä yhtä kovaa vaan energia-aineenvaihdunta on pykälää alemmalla tasolla. Tällöin alakynnyksen tuntumassa harjoittelussa on myös järkeä rasvanpolton tehostamiseksi.
 12. Ymmärtäisin että kynnystesti toimii urheilijan tasonmittaukseen, mutta voiko tuloksia oikeasti käyttää ohjaamaan harjoittelua?
 13. X66

  Max.syke

  Maksimisyke on noin 190, nuorena suunnilleen 220. Harrastin runsaasti kestävyysurheilua juuri parhaan kasvuiän, sen pitäisi lisätä sydämen kokoa. Uskoisin että leposyke korrelloi paremmin sydämen koon kanssa, se on on noin 40. Kynnyksiä en ole koskaan testannut, mutta tuntemuksien mukaan noin 90% ja 80% (171, 152). Laihalla verellä tarkoitan hemoglobiinia. Hapenoton manipulointi liittyy usein juuri hemoglobiinin kasvattamiseen, ja korkean hemoglobiinin sanotaan tekevän verestä paksua, alttiimpaa tukoksille.
 14. X66

  Projektina matka

  On siellä rajan takanakin https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi
 15. X66

  Max.syke

  Onko tästä tutkimusta? Omalla kohdallani arvelisin että syke ja sydän ovat suht suuria, mutta vastineeksi veri on laihaa 🤨
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy