Jump to content
Juoksufoorumi.fiX66

Jäsenet
 • Content Count

  1 087
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

X66 last won the day on September 13

X66 had the most liked content!

Community Reputation

688 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3340 (-84), 2835 (-13)
 • 10km
  45.38 (-14)

Recent Profile Visitors

6 274 profile views
 1. Rasvanpolttoa pystyy tutkimusten mukaan parantamaan kun polarisoi harjoituksia hiilarien suhteen (tyhjä vs, täysi), mutta vaikutus ei ole pysyvä. Periaatteessa pitkässä harjoituksessa voi olla molemmat tilat. Kokemukseni mukaan myös lihaskuorman lisääminen (esim. mäkijuoksut, lisäpainot) vetää lihakset nopeammin tyhjiksi ja harjoitukset hiipuvat ellei ole syönyt kunnolla.
 2. Tähän hiukan kommenttia. Lisäsin syömistä ja suorituskyky nousi välittömästi. Painoa tuli kilo lisää mutta taitaa olla enemmän glykogeenivarastoa ja siihen sitoutuvaa nestettä. Hiukan on nyt sitten enemmän turvoksissa kuten normaalisti. Hiilarit tulevat suurelta osin ruisleivästä ja herkutteluun sitten näkkäriä..
 3. Hauskaa tekstiä. Pitänee jatkaa spartalaista sotaharjoittelua ruumiillisen puolen liialliseksi korostamiseksi. Eikös spartalaisilla ollut tuo ruokavaliokin aika tiukka?
 4. Täytyy kyllä sanoa että lihakset ja nivelet kestää paremmin kun tekee lihaskestävyyttä. Sitten tuleekin kuntoilijalla väsy vastaan eikä vieläkään kehitystä tapahdu...heikkous on jo lähtenyt kipujen mukana, ja mikä ei tapa se vahvistaa tai sitten hidastaa..
 5. Nyt on suorastaan velvoite tehdä harjoituksia tyyppiä: tässäkään ei hymy hyydy 😅
 6. Oittaalle saatiin viime viikolla latu ennenkuin lämpeni, ja nyt ei tartte hiihtäessä palella 🙂 Eilenkin oli +7 mennessä ja +4 lähtiessä ja kaikessa järjettömyydessään suhteessa vuodenaikaan tämä on kyllä aika upeeta.. Toisaalta juoksurata on taas sula myöhään illallakin, ja pitää sielläkin käydä hiukan visiitillä..
 7. Jouduitko ihan väkisin hymyilemään? Kun niitä vastaantulijoitakaan ei onneksi ollut montaa? Ja tähän vielä 😄
 8. 3 km Cooper. Elämäni pisin hiihtoreissu. Maksimisyke yli 190.
 9. Luulen että massamarkkina ottaa eSIM:in käyttöön ja kelloon tulee puhelin. Ns. älykelloihin tämä alkaa jo tulla. Lisäksi apple watcheihin saa kamerarannekkeen. Sehän on omiaan urheilufiilistelyyn, tarvitsematta kantaa puhelinta erikseen.
 10. Onkos joku vetänyt tämän läpi ilman tri-harjoittelua, puhtaasti muulta kestävyysharjoittelupohjalta?
 11. Aamulenkkeily on raskasta. Itse en välitä olla noin tehokas, otan aamun rauhallisesti ja herään kunnolla pyöräillessä töihin. Vastaavasti illalla klo 22-23 aikoihin saa rauhassa lenkkeillä kun kaikki tehokkaat tyypit ovat jo nukkumassa. Häiritseehän tuo vähän yöunia (tosin nukun yleensä aina hyvin), mutta vastaavasti aamulla urheilemalla saa pelätä sydäriä tai rytmihäiriötä.
 12. Pitkittyvä stressi tarkoittaa ettei palaudu välillä. Tähän voin antaa esimerkkinä FirstBeat-mittaukset, joissa joillakin vähemmän liikkuvilla työkavereilla palautuminen oli heikkoa yöunien aikaan, mutta minulla palautumisen laatu oli nukkuessa erittäin hyvä. Tässä on lisää asiasta: https://www.firstbeat.com/fi/blogi/mita-palautuminen-tarkoittaa/ Tuossa HS jutussa viitattiin ajokoiran näköisiin johtajiin, mutta tässä toinen näkökulma: https://www.firstbeat.com/fi/blogi/johtajan-superkompensaatio-osa-1-4-hyvan-johtajuuden-peruspalaset/ https://www.firstbeat.com/fi/blogi/johtajan-superkompensaatio-osa-2-4-fyysinen-suorituskyky/ "Olemme huomanneet, että aamut ennen töihin menoa ovat huippujohtajille usein parasta aikaa oman liikuntasuorituksen toteuttamiseen. Liikunnallista lähtöä päivään voi luonnollisesti suositella muutenkin, sillä se antaa energiaa päivän töihin eikä ole lopulta pois pitkän päivän jälkeen perheellekään tärkeästä yhteisestä ajasta."
 13. Mulla oli vanhassa Suunnossa barometri ja sitten Polarissa GPS-korkeusmittaus. Molemmat yhtä epätarkkoja omalla tavallaan. Nyt on sitten sekä että algoritmillä ja kohtuullisen hyvä. Korkeustietoa voi käyttää arvioimaan harjoituksen kuormittavuutta ja vauhtia.
 14. Akun voi ladata avaamalla takakannen irroittamatta akkua. Itse tykkään tästä Actic:sta akkukäytöllä enemmän kun valoteho ei jatkuvasti hiivu kuten paristoilla.
 15. En ole varsinainen tavoitteellinen harjoittelija, mutta tämä viimeisten vuosien touhu lähti liikkeelle tavoitteesta olla kovassa kunnossa ylipitkille hiihtomatkoille (siis 1-2 vrk). Harjoittelun runkona on ympärivuotiset keskipitkät ja pitkät peruskuntolenkit ja viikoittainen kuntosaliharjoittelu. Mukana on vuoden kierto siten että keväällä aloitan ensin juoksu- ja sitten rullahiihtoharjoitelun, ja rullahiihto kestää lokakuun loppupuolelle ja juoksu jouluun. Talvet hiihdän. Kesäharjoittelussa juoksu kehittää enemmän peruskestävyyttä ja rullahiihto lihaskestävyyttä. Kuntosali on tietyn perusvoiman ylläpitoa ja lihashuoltoa. Tähän päälle olen sitten rakentanut erilaisia teemoja. Kesällä haen juoksemalla tehoharjoitusten kautta lisää yleistä suorituskykyä, eikä näitä harjoituksia ole kovin paljoa. Teen sekä intervallia että tasavauhtista. Syksyllä haen lisäksi lihaskestävyyttä talven rientoihin juoksemalla lisäpainoilla. Alkutalvi on hiihtoon totuttelua, hiukan isommilla sykkeilläkin jotta saan kulkemaan. Sykevaihtelu tulee maaston mukaan. Sitten tehdään lajinomaista, pitkään hiihtoon ei tarvitse anaerobista kykyä. Mukaan tulee muutama ns. ylipitkä harjoitus. Lopputalvesta olen tehnyt Lapissa jonkun muutaman päivän kunnon blokin. Lisäksi palauttavana ympärivuotinen työmatkapyöräily. Tällä systeemillä olen mielestäni ikäisekseni kohtuullisessa iskussa🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy