Jump to content
Juoksufoorumi.fi

X66

Jäsenet
 • Content Count

  1 351
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

X66 last won the day on September 13 2019

X66 had the most liked content!

Community Reputation

1 067 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3340 (-84), 2835 (-13)
 • 10km
  45.38 (-14)

Recent Profile Visitors

6 880 profile views
 1. Tämähän kaikki alkoi suurkaupungista, jossa kansainväliset yhteydet ovat vilkkaat ja runsaat (Italian tekstiilitehtaat..). Kyllähän Kiinan kommunistinen puolue voisi ainakin näissä isommissa paikoissa halutessaan tehdä eläintoreista lopun. Näin ei varmaan tapahdu, vaan Kiina valmistautuu vain sisäisesti kohtaamaan seuraavan iskun paremmalla valvontakoneella. USA:han tästä kriisistä näyttää saavan lopulta kovimman iskun.
 2. Enemmän oli porukkaa kuin eilen mutta viikonloppuna oli paljon enemmän. Tässä just katon karttaa minne huomenna (tai siis tänään 🙂). Ylihuominen hupiretki on jo suunniteltu.
 3. Bakteeri rottien välityksellä. Piti tarkistaa wikipediasta: "Rutto on tarttuva kuumetauti, jonka aiheuttaa Yersinia pestis-bakteeri.Tauti on yleinen jyrsijöillä ja leviää niistä kirppujen välityksellä ihmiseen." Vuonna 1998 löytyi vielä täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Rutto#/media/Tiedosto:World_distribution_of_plague_1998.PNG
 4. X66

  Ennätyspitkä hiihtolenkki

  Pojat ovat pitäneet kyllä tosi kovaa vauhti; kiinnostaisi tietää reitti ja mukana kannetut eväät.
 5. X66

  Ma 30.3.

  Rullahiihto 22 km. Jotain kirjoitin keväästä, joo -3C enkä ole koskaan hiihtänyt rullilla näin kylmässä. Hiukan happea koko kroppaan kuitenkin, mukavaa ja helppoa. Päivällä käveltiin Nuuksiossa, olipa hiljaista, alussa yksi juoksija tuli vastaan, mutta sitten yli kaksi tuntia menimme vaan kahdestaan näkemättä ketään edes suositulla nuotiopaikalla.
 6. Iltalenkki 18 km. Hieno tähtitaivas, tosi vähän ihmisiä liikkeellä. Tällä kertaa vähän enemmän asvalttia, jotta jalat saisivat iskutusta pohjaksi tuleviin rientoihin. Muutakin perheulkoilua mukavasti molempina päivinä, nyt lomalla ei ole mielellään vain kotona kun se on muuttunut myös työpaikaksi.
 7. Nyt ollaan siinä tilanteessa että malttia, odotusta ja seurantaa. Ei se tartu, ellei tartuta. Parissa viikossa virus voisi tukahtua pääosin, mutta operatiivinen toiminta (terveydenhuolto, vähäinen matkustus ym) pitää vielä virusta liikkeellä. Tämä voidaan saada Suomessa kuriin, ihan kuten Kiinassa. Talous kärsii, etenkin palveluissa joudutaan olemaan vielä kärsivällisempiä. Käytännössä työttömyys lisääntyy ja tätä hoidetaan valtion velkaantumisen kautta. Sama kaikkialla Euroopassa. Kriisin jälkeen sitten ollaan vaan köyhempiä, enemmän velanhoitoa, vähemmän verotuloja ja hiukan pienempi talous. Globalisaatio ottaa takapakkia ainakin ihmisten liikkumisen kautta. Hallituksen liikkumavara pienenee kuten 90-luvun lamassa. Kyllähän tämän nyt porukat käsittävät että taloutta joudutaan vielä tasapainottamaan.
 8. Olihan tuossa harjoituskuormaa ja ikävää somestressiä, joka lisäsi muuta kuormaa. Palautuminen vaan kesken, eiköhän se siitä taas.
 9. Koita putsata sen sykevyön liittimet sekä vyöosasta että anturista, monella on auttanut. Se Suunnon vyön rakenne on sellainen että hiki menee liittimiin. Siinä voi myös johtimia olla poikki, sillon putsaus ei auta. Mulla Spartan toimii moitteetta Polarin vyön kanssa. Ei tarvitse välttämättä kelloa vaihtaa.
 10. Mielenkiintoisen näköinen harjoitus tämä Uudenmaan eristäminen. Raaseporista Loviisaan on kyllä melkoinen matka suljettavaksi. Täällä rajan sisäpuolella kävin iltasella kaupassa lastaamassa, ja maskinaamoja on yhä enemmän. Itselleni tulee se mielikuva että siinä ne koronapotilaat hakevat ruokaa. Eipä tee mieli ottaa samoja tomaatteja kuin tuollainen hanskoilla pyörittelee. Kauppoihin pitäisi saada kertakäyttöhanskat hedelmävihannesosastolle. Italiassahan sellaisia on ollut kaupoissa jo pitkään. Saas nähdä tulee ruokaa hankkiessa voitto näissä arpajaisissa kaikesta varomisesta huolimatta.
 11. Jokainen joka on armeijan käynyt tietää mikä on komentoketju ja miten vastuu menee. Kyllä se on pääministeri joka vastaa kaikesta, sisäministeri osaltaan rajojen valvonnasta ja niin edelleen. Jos päätetään sulkea rajat niin pitäähän siinä olla suunnitelma, valvoa toteutusta ja tehdä korjaavia toimenpiteitä. Kyllä Marinin pitää olla tarkkaan tietoinen miten asiat etenevät. Toivottavasti on nopea oppimaan, koska tällä hallituksella mennään tämä kriisi. Operatiivisen toiminnan pitäisi mennä niiden ihmisten kautta joilla on siihen suurin kyky mahdollisimman lyhyellä ketjulla. Jos tähän väliin laitetaan useampi poliittinen avustaja niin sakkaahan se meno. Avustajan rooli on kriisissä erilainen kuin normaalitilanteessa, jossa avustajilla on usein suurikin valmisteluvastuu.
 12. X66

  Ylläs nyt

  VR ajaa tänään kaksi vuoroa Kolariin ja huomenna yhden. Hiukan moraalisesti kyseenalainen ratkaisu, olisihan junat voinut ajaa tyhjinäkin paluumatkaa varten ilman virallista vuoroa. Itse kyllä peruutin kun se oli mahdollista.
 13. Ehkä kannattaisi katsoa Kiinan suuntaan: 3k kuollutta, 75k parantunut, 3k aktiivista. Sitten ne jotka eivät ole tiedossa. Onhan tuo kammottava prosentti näinkin katsottuna. Ei tosin mikään rutto kuitenkaan.
 14. Nyt olisi vielä ennakoivan terveydenhuollon paikka. Riskiryhmille pyritään saamaan terveellinen ruoka sinne eristykseen. Myös patistusta päivittäiseen kävelyyn yksin. Vahvistamalla riskiryhmiä voitaisiin pelastaa henkiä siinä missä tehohoidolla. Kuntokuuria voisi tehdä myös koko väestön tasolla. THL ohoi? Ei tätä etätyötä varmaan jatketa loputtomasti. Vähitellen otetaan paluuta työpaikoille mutta siten että virusta pyritään edelleen hillitsemään: isommat etäisyydet avokonttorissa, ei linjastoruokailua jossa kaikki käyttävät samoja ottimia, ei kättelyä. Hiukan tulee tapauksia, mutta hillitymmin. Kiinasta voi ottaa tässäkin vinkkiä.
 15. Kevät. Rullahiihto 24 km. Kausi avattu ennätysaikaisin ja nyt olivat kaikki pyörätiet puhtaat kun yleensä huhtikuussa on saanut odotella puhdistusta. Hiihtokauden aikana on tullut pari kiloa lisää kun olen huolehtinut syömällä riittävästä palautumisesta muuten stressaavana aikana. Se mikä juostessa tuntuu nyt painona, se onkin hiihtäessä raakaa voimaa. Koskaan en ole päässyt hitailla rullilla tällä tavalla tasurilla kaikkia mäkiä ylös. Viime kesänä tein lähes kaikki pitkikset juosten, mutta nyt olisi ajatus siirtää pitkiä lenkkejä puoliksi tasatyöntörullahiihtoon ja hakea lyhyemmillä juoksuilla enemmän vauhtia. Diesel saa luvan lähteä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy