Jump to content
Juoksufoorumi.fi


X66

Jäsenet
 • Content Count

  868
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

X66 last won the day on October 27 2017

X66 had the most liked content!

Community Reputation

353 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3340 (-84), 2835 (-13)
 • 10km
  45.38 (-14)

Recent Profile Visitors

5 294 profile views
 1. X66

  Nilkkakipu?

  Mulla tasapainolauta auttoi nilkkakipuun. Käytän sitä jonkin verran ennaltaehkäisyyn edelleen.
 2. Tsemppiä! Kyllä ne sinut vielä kuntoon saavat. Olen itsekin pohtinut elämää suhteessa näihin juttuihin, ikää on saman verran ja sukurasitetta sepelvaltimotautiin vähän liikaa.
 3. Hiukan oli kerran hämmentävää kun joku samanniminen oli kuollut. Piti vilkaista peiliin toinenkin kerta..
 4. Kolme harjoituspäivää vaihtelevissa keleissä. Ensimmäinen iltayö oli -11C, tähtitaivas, vanhaa lunta, kova pohja ja osin liipalla. Toisena iltana oli -1C, pyrytti eikä muita ollut liikkeellä. Ladut hävisivät vähitellen näkyvistä ja luisto hävisi täysin. Seuraava aamuna oli 10 cm uutta suojalunta, ja koko yhteysladun latupohja oli hävinnyt pellolla näkyvistä. Kolmas ilta oli sitten +3, jälleen osin liipalla ja paikoin tahmeaa suojalunta. Hiihdin pellon yli, yhteyslatua joka oli alkupätkästä ajettu viimeksi joskus kuukausi sitten, konetehtyjä latuja ja sama takaisin. Viimeisen viikon luonnonlumi paransi likaisia pohjia, mutta ilo taitaa jäädä nyt lyhytaikaiseksi. Hiihtolenkit tein suomupohjaisilla 60 mm leveillä teräskanteilla Madshus:eilla, jotka toimivat hyvin karkealla, mutta hyytyvät uuteen lumeen. Pidin taukoa KPH:n jälkeen neljä päivää. Sitten piti aloittaa uudestaan, mutta flunssa iski. Tästä tulikin sitten yli kuuteen vuoteen pisin kuntoilutauko, kokonaista 9 päivää. Aloin jo nähdä hiihtämisestä unta joka yö. Lääkkeeksi tuli nyt siis 3 päivän putki, 1:50, 1:55, 1:55, keskimmäinen hiihto 5 km lyhyempi kelistä johtuen. Toisena päivänä tuntui että flunssasta palautuminen on pahasti kesken, mutta kolmantena meno oli taas aika normaalia. Nyt pitäisi kaivaa lopputalven hiihtoihin se KPH-superkompensaatio käyttöön.
 5. Pentti Linkola sanoo että täällä kulutetaan nyt kun vielä voidaan. Kyllähän minäkin sen tiedän että tämä meno vielä loppuu. Tekniikka ei ratkaise itsekkyyden yhtälöä. Huipputekniikka vaatii jatkuvaa investointia ja suurta tuotantoa, ja kun resurssit niukkenevat niin tekniikka taantuu. Jos hiukan tutkitte aikaisempia korkeakulttuureja niin ensin taantuma on hidas, ja sitten romahdus on nopea. Roomakaan ei kaatunut päivässä, mutta sitten kun se tapahtui niin tekniikka ja taide taantuivat ja väkiluku romahti (kynnelle kykenevät siirtyivät maaseudulle lähelle ruoan tuotantoa). Välinpitämättömyys johtaa dystopia-skenaarioon, ja sen vuoksi pidän tärkeänä että sivistynyt maailma kokoaa rivinsä ja systemaattisesti pieniäkin askeleita käyttäen alkaa korjausliikkeen. Näkisin EU:n suurimpana mahdollisuutena tällaiseen kehitykseen nykyisessä maailmassa. Meillä on periaatteessa myös pakkokeinoja rajoittaa ihmisten kulutusta jos vapaaehtoinen tie ei toimi. Totalitäärisissä isoissa valtioissa kehitetään erilaisia isovelisysteemejä, ja toivottavasti 'vapaan' maailman ei tarvitse mennä tälle tielle.
 6. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  Glamour-kuvassa Tuntematon Kaukopartiohiihtomies lopettelee juomataukoaan, linkissä olevan latukartan Korialta itään olevalla sinisellä eli helpolla ladulla: https://www.fingrid.fi/kantaverkko/suomen-sahkojarjestelma/fingridin-sahkonsiirtoverkko/ Samaa latua tunnusteltiin jo idempänä 'ketunlenkin' kautta. Kaverin kanssa pohdiskeltiin että valkoisessa puvussa veden kulutus oli tosiaan suhteellisesti huomattavasti suurempi. Tyylillä on hintansa 😉
 7. Antti Rinteen kunto on selkeästi riski näin raskaan tehtävän hoitamista varten. Äänestämällä Rinnettä hyväksyy samalla taustalta tulevat varahenkilöt. Tulevan hallituksen toimintakyvyn ja Antti Rinteen itsensä kannalta kuntokuuri on välttämätön. Lääkkeet ovat päällä ja tupakka pois. Seuraavaksi ruokavalion muutos ja peruskuntoharjoittelu aikatauluun. Näin hiihtomiehenä suosittelisin sauvakävelyä. Tarvitaan ainakin 2h30min viikossa: http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka/liikuntapiirakka-aikuisille
 8. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  Tuolla paineet ovat ihan sisäisiä. 300 km matkalla sinänsä järjetöntä että on koko ajan kiire vaikka aikaa on 48h. Enemmän harmittaa töihin paluu tuolta pöpeliköstä. Siellä oli jotain sellaista Suomea jota kaipaa täällä tekno-Espoossa. Hyvät olot ja mukavuus ovat aika yliarvostettuja verrattuna hauskaan seikkailumieleen.
 9. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  Sisukasta menoa. Katselin sunnuntaiaamuna pallukoita puhelimessa (omien yhteensä 15 tunnin unien jälkeen) kun reippaat olivat vielä liikkeellä. Kyllä mullakin kaksi ekaa hiihtoa ovat jääneet hohdokkaimpina mieleen sen takia kun ne olivat suhteessa rankimpia. Se on hiihdetty on useampaan kertaan, tosin yön yli. Pikamatka on vielä testaamatta ja onhan tässä vuosia tulossa.
 10. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  Ensi vuonna on pelkkää glamouria kun matkana on nimellisesti 75 km eikä tartte jarrutella tai välittää reitistä. Evääksi sikanautaa ja puukko vyölle millä sitä syödään. Kaikki optimoinnit olen käynyt jo mielessä läpi ja tehnyt päätökset niiden suhteen. Mustikkamehu toki käy juomaksi kun se näyttää niin korealta lumipuvun rinnuksilla.
 11. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  No omalla kohdalla tämä menee niin että vatsa tuntuu vähitellen täyttyvän ja sitten syöminen alkaa yököttää. Kovin paljoa ei ole tullut ylös, mutta tunne on vahva. Edelliset reissut jotenkin vahvistavat tätä tunnetta. Ehkä tämä on sitten sitä luonteen heikkoutta joka ei sovi näihin touhuihin. Aamun tullessa ongelma aina helpottaa. Nestettä kuluu aluksi selvästi yli puoli litraa tunnissa ja sitten se vähenee ehkä tonne 4 dl/h. Osansa on toki kuivissa eväissä ja hengittämättömällä lumipuvulla hiihtämisessä.
 12. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  Tänä vuonna suunnitelmani oli hiihtää ensimmäinen kierros 9 tuntiin ja 225 km 32-33 tuntiin. Käytännössä eka kierros oli reitiltään oletettua hitaampi ja kesti 10:15 / 81.5 km. Suunnitelma oli mielestäni realistinen viitaten edellisiin vuosiin. Viime vuonna hiihdin 225 km 38.5 tuntia 6 tunnin tauolla. 2015 ja 2017 kesti reilut 35 tuntia 230-240 km kohtaan. Joka ikinen kuusi kertaa vatsan kanssa on ollut ongelmaa öisin, ja toinen yö olisi ollut kyllä ylitsepääsemätön este. Lihaskestävyys on jo muutaman vuoden ollut hyvä ja kestävyys tuntuu riittävän jos energia kulkee. Aika kovaa touhuahan tämä on jos energiaa kuluu esim. 500-600 kCal tunnissa ja vettä puoli litraa, niin 30 tuntia tarkoittaa jo 15000-18000 kCal ja 15 litraa nestettä. Ei ihan hirveä ihme jos elimistö menee sekaisin.
 13. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  Karttaa katsoen näin jälkeenpäin voisi keksiä ihan mielenkiintoisia reittejä, esim. viime vuosien Haukkajärveä olisi voinut hyödyntää. Mulla painaa ikänäkö eli maastossa improvisointiin olisi pitänyt aina kaivaa lukulasit. Madshusit ovat näköjään samaa kokosarjaa ja mulla vanhempaa mallia, suomupohjat ovat muovia ja tosiaan hitaat uudella lumella. Karkealla ne luistavat paremmin ja silloin voi luistellakin.
 14. X66

  21. Kaukopartiohiihto

  GPS:llä kuljettaessa merkkaaminen ei ole välttämätöntä. Parilla edellisellä reissulla olemme ajaneet esim. suoraan Anhavan ohi kun huoltotarvetta ei ole ollut. Matkakeidaskin oli suunnitelmissa vain paluumatkan elpymiseen. Omissa reitinvalinnoissa on se puoli että joutuu suunnistamaan entistä enemmän ja suunnistamiseen menee aikaa. Kolmena edellisenä vuonna on saanut keskittyä hiihtämiseen ja olihan tässä nyt selkeä ero ajankäyttöön. Mulla on pari vuotta ollut Madshus:in Vossit normisiteellä; mahtuvat juuri vielä latuun ja kanttaavat tunturissa. Kuitenkin molempiin erikseen hiukan huono kun normimonosta puuttuu kiertojäykkyys ja suomupohja on ladulla varsinainen jarrusuksi. Ehkä noista suomuja kuluttamalla saa asialliset. Omalla kohdalla tämä ei kuitenkaan paranna vatsaa KPH:ta ajatellen. Kuinka leveät Madshusit ostit?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy