Jump to content
Juoksufoorumi.fiX66

Jäsenet
 • Content Count

  2 059
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  7

X66 last won the day on February 12

X66 had the most liked content!

Converted

 • Tavoite
  300 km 2021

Recent Profile Visitors

9 583 profile views
 1. Hm. Espoo 3.8%, Kauniainen 9.0%, ja Kauniainen sijaitsee..
 2. X66

  22. Kaukopartiohiihto

  Reittikartat ilmestyneet. Hiukan näyttää olevan yläkanttiin yllä, olisikohan Kouvola-Kuusankoski 17 km ja Kuusankoski-Anhava 8 km. Utin suunnasta katsottuna suunnilleen noin kuin tuossa. Siinä saa sitten yön pimeydessä ynnäillä paljonko on kilsoja kasassa...
 3. X66

  Garmin Enduro

  Jep, ARM M4 näytti olevan eli laskentatarve ei ole kovin suuri (ei DSP:tä) ja GPS-piirissä on sitten omat algoritmit. Tuo akku tekee kellosta varsinaisen möhkäleen, ja tosiaan tuo 420 mAh ei vaatisi kovinkaan suurta ulkoista lisäakkua lataamiseen kunhan tuon latausliittimen saisi vaan litteäksi.
 4. Tätäkin epidemiaa vaivaa tämä nykyajan helvetillinen poliittisen korrektiuden juttu. Aika hyvin tiedetään mitä reittejä virus kantautuu eniten, mutta siitä huolimatta pyritään viimeiseen asti välttämään pienintäkään pakkoa tai sormella osoittelua, ja jakamaan tuskaa kollektiivisina rajoituksina sinnekin missä perusteita on kovin niukasti.
 5. Täytyy kuitenkin muistaa että influenssarokotteet ovat ollet kumman suosittuja vaikka korona on merkittävästi vaarallisempi tauti, koska se aiheuttaa enemmän vakavia tai päälle jääviä oireita. Tuo sairaala- ja tehohoidon tilasto on se mittari minkä mukaan reagoidaan voimakkaimmin, koska suorien vaikutusten lisäksi myös epäsuorat vaikutukset ovat merkittäviä. Kestävyysharjoittelijalla voi yksi influenssa pilata harjoittelun vuoden päätavoitteeseen, ja vastaavasti koronan kanssa voi sitten mennä parikin vuotta pilalle.
 6. X66

  Garmin Enduro

  Onko joku tehnyt jo tarkempaa analyysiä mitä komponentteja tuolla on sisällä? Reaaliaikatarve on sen verran matala että veikkaisin kootun ihan kaupallisista peruspiireistä (DSP, muistit, anturit, GPS etc). Garmin näyttää olevan mekaanisesti ihan ruuveilla kiinni 🙂
 7. X66

  Garmin Enduro

  Minkälaisella tallennusvälillä 300h luvataan ja onko mukana syketallennus? Onhan se erillisenä ominaisuutena pitempään reissuun mukava.
 8. Ei tarvitse keksiä kun "Husin alueen tartunnat ennätyslukemissa, virusmuunnosta mahdollisesti jo lähes puolessa näytteistä". https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007808887.html Toistaiseksi ilmeisesti rokotteet vielä tehoavat muunnoksiin, mutta tilanne on epävakaa virusmuunnosten suhteen.
 9. Eikös demarien kannattajat jotka ovat suurelta osin eläkeläisiä saada parhaiten rokotettua ennen vaaleja? Sanoisinko että maskit päälle, käsidesi tarjolle ja omat kynät mukaan. Jonot ulos, onhan keväällä jo lämpimämpää.
 10. Piti oikein katsoa että onhan siellä maajoukkueessa ikähaitaria mutta kansainvälinen läpimurto puuttuu monelta: https://hiihtoliitto.fi/huippu-urheilu/xcteamfin/
 11. Suomi puhui EU:n mandaatilla ja Venäjä puhui Suomelle välittämättä mandaatista. Jos palataan koronaan, niin Venäjä tekee rokotteilla politiikkaa mutta jälleen Suomi toimii EU:n ja EMA:n kautta. Sputnik voidaan hyväksyä hätäkäyttöön mutta varsinainen hyväksyntä vaatii rokotekattavuustestit jotka ovat kesken. Vaikka Unkari nyt käyttäisi Sputnikia, niin Suomi ei. Lisäksi Venäjällä on rokotettu 1.5% väestöstä ja Suomessa 3.8%. Suomi saa rokotteita muualtakin, ja ei ole hyvä jos Venäjä hidastaa omaa tahtiaan jotta saa rokotepolitiiikkaa tehtyä.
 12. Vaihda Polarin H10:een niin nuo häviävät. Suunnon kellon näyttö suodattaa virhetilannetta mutta Suunto App huonommin. Vika on sykevyössä.
 13. Saksalainen CureVac on alkanut EMA:n kanssa mRNA-pohjaisen rokotteen arvioinnin. CureVac arvioi myös brittihallituksen kanssa virusvariantteja ja uskoo että mRNA-rokotteilla saadaan nopeammin tuotettua rokotteita variantteihin. Näissä rokotetodistuksissa tulee vielä olla rokotteiden versiot jotta tiedetään mitä variantteja vastaan on saatu suoja. EMA tutkii asiaa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-preparing-guidance-tackle-covid-19-variants Matkustusrajoituksista voi tulla vielä monimutkaisia ja virusvarianttien mukaan vaihtuvia. Koko rokotetilanne löytyy täält
 14. Tätä en epäile. Massatuotantovalmius on eri juttu, ja omien kansalaisten ohittaminen myymällä rokotteet ulkomaille on toinen juttu. Lisenssointi suomalaiselle valmistajalle voisi olla toimivampi ratkaisu mutta vie aikaa tässä kiireessä.
 15. Tähänkö joukkoon Suomi haluaa? En nyt lähtisi tässä poliittisessa tilanteessa ajattelemaan Sputnik:ia, ja yleisesti ottaen Venäjän olisi isona naapurimaana hyvä keskittyä ensin oman väestönsä rokottamiseen. Itse en suostu Sputnikkia ottamaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy