Jump to content
Juoksufoorumi.fiX66

Jäsenet
 • Content Count

  1 551
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X66 last won the day on June 1

X66 had the most liked content!

Community Reputation

1 447 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3340 (-83), 2835 (-13)
 • 10km
  45.38 (-14)
 • Tavoite
  300 km 2021

Recent Profile Visitors

7 379 profile views
 1. Parikymppisellä pojallani leikattiin nivelkierukan repeämä, siis ommeltiin kasaan. Kuusi viikkoa kipsissä, ja sitten hitaasti kuntoutukseen. Leikkaus epäonnistui, ja vuoden kuluttua poistettiin toisella leikkauksella se osa joka ei kiinnittynyt. Polvi ei ole tästäkään kunnolla kuntoutunut ja näyttää että haaveet ammattijalkapalloilijan urasta voi unohtaa. Edelleen tässä ihmetellään voiko mitään enää tehdä. Isän eli minun kulunut polveni on tällä hetkellä parempi, aerobisella rasitettu parempaan kuntoon. Se leikkaus ei siis ole mikään riskitön vaihtoehto, pahimmillaan tilanne on alkuperäistä huonompi.
 2. Tolla periaatteella olen hiihtopuolta treenannut, leveät eräsukset kulkevat normaalisuksina ja kapeammat ovat rimpuloita. Voimaa pitää olla riittävästi etteivät rasitusvammat iske helposti ja kestää kovemmallakin kelillä. Lihaskestävyyspuolella pitää myös harjoitellessa varoa ylirasitusta, joka voi tulla hiukan salakavalasti. Toinen juttu on sitten vuosia jatkuva aerobinen treeni. Syväkestävyys tulee hitaasti ja varmasti. Taso on sitten määristä kiinni. Kolmas juttu on sitten oppia kaikki aineenvaihduntaan liittyvät haasteet, selviäminen energian imeytymisongelmista, nestehukasta ja esim. suolatasapainon tunnistaminen, eri olosuhteissa kylmä/kuuma/märkä etc. Vaikka kuinka olisi treenannut, voi ultralla pudota sudenkuoppaan näissä jos ei osaa kunnolla lukea kehoaan.
 3. X66

  To 2.7

  Autoilupäivän jälkeen kotona 18 km peruslenkki. Oittaalla oli tapahtunut jotain outoa, latupohjan alkupätkä oli asfaltoitu.
 4. X66

  Ti 30.6.

  11 km kevytsykkeinen lenkki Umpimähkän kautta. Olimme päivällä Helvetinjärvellä patikoimassa, ja paluumatkalla aika lähellä majapaikkaa pongasin tarkkasilmäisenä autokuskina Umpimähkäntien kyltin. Maastokartat näyttivät Umpimähkäntien päättyvän Umpimähkään. Siellä oli siis ehdottomasti käytävä 🙂
 5. Mihin kaikkialle tämä takaketjun kipu ulottuu? Vertaan ihan omaan problematiikkaani, joka lähtee nykyisin aina tuosta takareiden alaosasta. Lonkankoukistajani ovat hyvät, uskoisin että pakaratkin toimivat, mietin lähinnä että onko kyseessä vanha takareiden arpeuma vai lähteekö se kuitenkin jostain keskivartalon alueelta eskaloitumaan. Tuossa videossa olevassa lonkankoukistajien venytyksessä itse asiassa toinen jalka taitaa venyttää lonkan ojentajien eli takareiden puolta. Oma kireys on aina siellä, mutta ei tämä ole optimaalinen venytys siihenkään.
 6. Minäkin lupailin 3km Cooper-yritystä keväälle, mutta en näillä vauhdeilla ja tällä painolla ole viitsinyt edes yrittää. Loppuvuodesta melkein 3km meni vielä mattojuoksuna helposti, mutta mattohan on eri asia kuin oikea rata... jatketaan harjoituksia.
 7. Pystytkö jotenkin itse arvioimaan lonkan liikkuvuutta vai pitääkö käydä aina fyssarilla?
 8. Eikös tuo seuraa kuitenkin olemassa olevaa retkeilyreitistöä ja Äkäslompolon pään koukerot näyttäisivät olevan suunnilleen tutuilla latupohjilla. Eli ei se suunnistaminen välttämättä niin vaikeaa ole. Ylläksen huiputtaminen ja sen jälkeen Pirunkurun laittaminen loppuun on ihan mielenkiintoista.
 9. Rullahiihto 25 km. Lupasin olla juoksematta... Ei tämäkään tainnut kyllä jalkoja palauttaa mutta nyt on tasapuolisemmin väsynyt muukin kroppa. Superlämmin ja valoisa iltayö. Palautusjuomaksi alkoholitonta IPA:a.
 10. X66

  Päivän kevennys

  Vakavaksi heittää ...
 11. Sama tervehdys Saksaksi käännettynä "Wie geht's, wie steht's?"
 12. X66

  Ma 15.6.

  Juoksu 5 km. Kestipä kauan aamulenkki. Mun 'kaikkea kivaa' harjoittelu (pitkistä, vetoja, lisäpainojuoksua, mäkeä) on johtanut siihen että viimeiseen 2-3 viikkoon jalat eivät ole enää kunnolla palautuneet vaan päinvastoin. Nyt ajattelin pitää juoksutaukoa juhannuksen yli koska kohta ainoa vaihtoehto olisi sauvakävely 😆 Mitäs palautusjuomia suosittelette 😉?
 13. Kävelyllä voi varmaan tauon aikana käydä? Hiukan happea on kuitenkin hyvä saada. Itse en laske kävelyä enkä työmatkapyöräilyä harjoitteluksi.
 14. Uusia kierukkapintoja ei valmisteta. Leikkauksella voidaan poistaa tai yrittää ommella repeämää. Mulla on todennäköisesti kulumaa, parina edellisenä kesänä Bakerin kysta eli nivelrikko valuu polvitaipeeseen. Parasta hoitoa on vahvistaa jalkoja ja rääkätä niitä vain kohtuudella. Edit: Toivottavasti ei kuitenkaan kierukkavamma vaan jokin muu helpommin hoidettava
 15. Onko kuvia Oslosta, oliko Johaug 'kevyessä' kunnossa? Voisi ajatella että juoksuspesifinen harjoittelu voi heikentää hiihtäjällä yläkropan suorituskykyä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy