Jump to content
Juoksufoorumi.fiX66

Jäsenet
 • Content Count

  1 705
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X66 last won the day on June 1

X66 had the most liked content!

Community Reputation

1 579 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3340 (-83), 2835 (-13)
 • 10km
  45.38 (-14)
 • Tavoite
  300 km 2021

Recent Profile Visitors

7 812 profile views
 1. Ok, jos nyt oli maksimisuoritus 410 km ja paras tulos 215 km, niin veikkaan kahtasataa mailia läpäisyyn 🙂
 2. X66

  NUTS 300 2021

  Huippu: https://www.luontoon.fi/kalmakaltioautiotupa ja tää toinen: https://www.luontoon.fi/poyrisjarviautiotupa Ehkä näihin paikkoihin viitattiin reitissä.
 3. X66

  NUTS 300 2021

  Missähän siellä olisi potentiaalinen majoitus jossa voisi kääriytyä avaruushuopaan tai makuupussiin? Vai onko teltta tarpeen? 200 mailia taitaa olla kaikille liikaa nukkumatta.
 4. Evoluutioselitys on hauska. Tässäpä lisää huvia: "Neanderthals were sprinters rather than distance runners, study surprisingly suggests" https://phys.org/news/2019-01-neanderthals-sprinters-distance-runners-surprisingly.html Mulla on ainakin se huomio että oma juoksuhabitus muistuttaa enemmän tuota neanderthalilaista kuin nykyihmistä 😆
 5. NUTS300 ansainnee oman ketjun. 12.-17.7., pitkä tapahtuma, menee retkeilyn puolelle?
 6. Wikipediassa oli juttua : " By studying the bones of the smaller toes (as opposed to the big toe), it was observed that their thickness decreased approximately 40,000 to 26,000 years ago. This led archeologists to deduce that wearing shoes resulted in less bone growth, resulting in shorter, thinner toes" Eli ehkä jonkinlaiset kengät ovat jo tuhansia vuosia kehittäneet jalan rakennetta. Vanhimmat löydetyt suksien jäännökset ovat noin 8000 vuoden takaa, tuskin niitäkään paljain jaloin hiihdettiin.
 7. Korona oli jossain sahalla. Eiköhän se ketju viikon sisään selviä ja eristetä.
 8. "Lisäksi Lieksan alueella kaikki yli 50:n hengen kokoontumiset kielletään. Nämä tiukemmat varotoimet Lieksan alueella tulevat voimaan välittömästi, ja ne ovat voimassa viikon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan" https://vaarojenmaraton.fi/a/koronatiedote-2392020 Tiedän tunteen. Nimimerkillä lunta odotellessa..
 9. Jep. Ennen tossut kuluivat enemmän kantapäästä ja nyt päkiästä. Nuorena ei vaivannut mikään, sitten tuli polvivaivat ja nyt on päkiä kipeänä. Palaisin mielelläni tuohon ensimmäiseen vaiheeseen jolloin askel oli pitempi.
 10. X66

  Juoksu/kävely/juoksu

  Olen huomannut että juoksukävely voisi mahdollistaa itselleni maastoultrajuoksut. Kävellen säästetään jalkoja ylämäissä ja toki kaikki syöminen/juominen kävellen. Matkan edetessä voi kävelyn osuutta lisätä. Pienikin kävelypätkä tuntuu auttavan, ja jos puskee koko ajan väkisin juosten niin juoksuvauhti voi hidastua enemmän kuin kävelypätkät hidastavat.
 11. Voi olla riskialtista lähteä erämaahan yksin kevyin varustein. Mulla on jossain vaiheessa Karhunkierros päivässä suunnitteilla, mutta se on eri asia kun porukkaa on liikenteessä paljon enemmän. Sitä voi sitten spekuloida millä kuormalla pystyy tekemään vielä pitempää juoksuvaellusta. Yhden yö reissussa ehtii aika paljon jos on kevyet majoitteet mukana. Toisaalta miksi matkustaa pohjoiseen pitkä matka jos aikoo vain päivän pari urheilla?
 12. Tämäpä oli hyvä kombinaatio haastatteluja, sekä ratamestarin että kärkijoukkueen näkökulmasta. Ymmärsinkö oikein että kahden vuoden kuluttua on realistisempaa kerätä isommat kilometrit, eli reitti suunnitellaan hiukan nopeammaksi? Vätsärin puoli vaikutti kyllä niin mielenkiintoiselta että sinne olisi joskus päästävä vaikkei kisaan osallistuisikaan. Kisassa vaikutti olevan myös se näkökulma että osa reittiä meni niillä kulmilla joissa retkeilijät eivät yleensä käy.
 13. Hiihtäjillä peruskuntokausi rakennetaan periaatteessa korvaavilla. Rullahiihto on kyllä hiihdon kaltainen, mutta jalkaisin tehtävät ovat täysin korvaavia. Olisiko tässä sitten erona juoksuun se että kestävyysjuoksussa lihasmassaa ei haluta kuin pelkkään juoksuun ja tästä johtuen muissa lajeissa ei päästä edes riittävälle aerobiselle tasolle?
 14. Kilo omenoita. Joka päivä, pari kuukautta.
 15. 5 km. Jalat yllättävän kevyet ja syke alhaalla vaikka palautuminen tiistain retkeilystä on vielä kesken. Mitään myrskyvahinkoja ei näkynyt, vaahterat aloittelevat syksyn ruskaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy