Jump to content
Juoksufoorumi.fi


NORDMAN

Jäsenet
 • Posts

  775
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by NORDMAN

 1. Noin minäkin ajattelen asian olevan. Pisti silmään vain kun nyt yrittävät saada ihmisiä aikaistamaan tehostetta kertomalla suojan olevan yhtä hyvä.
 2. Kyllä tässä nyt niin käy että kokoontumisrajoitukset tulevat kiristymään. Todennäköisesti myös ulkotapahtumissa. Jonkinlainen rokotustodistuksella rajoituksettomiin tapahtumiin pääseminen olisi piakkoin järkevää. Ei ole järkevää kaikkia koskevilla rajoituksilla suojella heitä jotka eivät suostu rokotetta ottamaan. Koronan leviämisen kannalta tämän kesän vaimein ajankohta oli juhannuksen tienoilla. Joissakin kunnissa nyt saa toisen rokotteen käydä ottamassa kuukautta aikaisemmin, eikä 3 kuukauden rokotusvälistä tarvitse enää välittää. Samaan syssyyn sanovat lyhyemmällä rokotusvälillä saatavan yhtä hyvän suojan kuin pidemmällä. Siis oliko alkuperäinen perustelukohta 12 viikon välistä paremmin kehittyvän suojan osalta pelkkää propagandaa jotta "rokotekattavuus" saataisiin alkuvuodesta näyttämään paremmalta. Nythän se on junnannut paikoillaan juuri samasta syystä.
 3. Tämä jää tulevaisuudessa nähtäväksi miten päin käy.
 4. Koska noin puolet nuorista, jotka sairastavat lieväoireisen koronan, saa pitkäkestoisen koronan. Rokote näyttää sekä suojaavan siltä, että osin parantavan siitä.
 5. Deltavariantin tartuttavuusluvuksi on esitetty 4-7, joka tarkoittaa käytännössä jokaisen joutuvan kosketuksiin viruksen kanssa tavalla tai toisella. Toki nyt tartunnan vaikutukset ovat kansallisella tasolla lievemmät kun rokotesuojaa on jo useimmilla. Silti ensin tartuntamäärät kasvavat ja sen jälkeen hoitoon hakeutuvien määrä. Julki tulevat tiedot yhä laahaavat aina pari viikkoa myöhässä sen hetkisestä todellisesta tartuntatilanteesta. Testiin hakeutumisen aktiivisuus on myös kysymysmerkki. Otaksun että vain osa oireisestakin porukasta hakeutuu koronatestattavaksi ja silloinkin usein vain jos testaustuloksen saamiselle on jokin itsekäs syy. - Toivottavasti myös peruskouluikäisiä aletaan rokottaa laajamittaisesti pian koska pitkä korona näyttää koskevan myös heitä. Muutoin koulusyksyn alettua virus lehahtaa kouluissa nopeasti. Niin ei tarvitsisi tiukentaa rajoituksia taas. Otaksun edessä olevan aallon olevan viimeinen merkittävä, joka on kyllä aika jyrkkä ja käynnistää voimakkaan keskustelun lasten rokottamisista, etäkouluista ym. Näin se tämäkin asia lopulta kääntyy päälaelleen siitä näkemyksestä mikä se oli aikaisemmin. - Suomalaisten kahdella koronarokotteella rokottamisen läpivieminen näyttää kestävän vuodenvaihteen ylitse, jos virus ei ehdi sitä ennen palaa koko kansan läpi. Ps. Eduskunta taitaa olla taas lomilla ja alkusyksyn tilanne tulee taas tänäkin vuonna "yllätyksenä kaikille" ja kaikki säätäminen alkaa pahasti myöhässä kun ei ole "ehditty" varautua. Koska yllättäen uusi variantti ja yllättäen rokotusten viivästyminen.
 6. Väite on että virus kiertää rokotettujenkin kautta, muttei vasta-aineiden vuoksi oirehdi samoin kuin vasta-aineettomilla. Rokote suojaa lieventämällä oireet. Tuolla perusteella väitin jo viime vuoden puolella että kulkutautimyönteiset eli rokotevastaiset tulevat pitkin hampain lopulta ottamaan koronarokotteen.
 7. Deltavariantin tartuttavuusluku on yli 4. Rokotus ei suojaa tartunnalta, mutta lievittää oireet. Rokotetut levittävät virusta. = Jokainen saa tartunnan. Rokottamattomat eivät hyödy laumasuojasta.
 8. Eri maiden olympiajoukkueilla näyttää olevan eritasoisia suojautumisia liikkuessaan Tokiossa. Osalla asianmukaisesti myös silmät suojattu. Järkevää. (mm. kiinalaisilla FFP3+ tason hengityssuojat ja umpinaiset silmäsuojat.) Kysymyshän ei ole siitä että pikku nuha haittaisi arkiaskareita, vaan siitä että jos olet viimeiset viisi vuotta, pidennetyn olympiadin, tähdännyt kaikessa tekemisessä yhteen päivään, jossa ainoastaan kropasta irti saadut sentit ja sekunnit ratkaisevat kaiken, myös seuraavien vuosiesi tulotason, niin kannattaa tehdä kaikkensa ettei h-hetkellä suorituskykyyn tulisi edes yhden prosentin taantumaa jonkin "pikku nuhan" vuoksi.
 9. Jaahas. Osassa kuntia voi valitsemalla tietyn rokotusajankohdan valita saako Modernan rokotteen Pfizerin sijaan. Tämänhän ei pitänyt olla mahdollista.
 10. Olen seurannut muutaman lähikunnan tilannetta ja nuorimmissa ikäluokissa toisessa kunnassa saattoi osa saada ensimmäisen piikin kesäkuun alussa kunnes rokotusajat loppuivat ja lopuilla ensimmäinen piikki näyttää menevän elokuulle muiden tehosterokotusten pyöriessä täyttä häkää. Näin ollen kuntakohtaisiin rokotteiden saamisaikaeroihin voi syntyä parin kuukauden lisäero. On myös kyseenalaista minkä ryhmän tehoste ajaa minkäkin ryhmän ykkösrokotteen ohitse rokotusjärjestyksessä. Onko esimerkiksi 40 vuotiaan tehosterokote ajallaan tärkeämpi kuin 25 vuotiaan ensimmäinen jos nuorempi ei ole vielä siihen mahdollisuutta saanut?
 11. Ei kaikissa kunnissa ole kyse rokottautumisinnosta. Naapurikunnassa ei uusia aikoja ole moneen viikkoon ollut varattavissa koska kaikki rokotusajat käytetään nyt tehosteisiin.
 12. Ensimmäisen rokotteen saajien määrä näyttää junnaavan paikoillaan, koska rokotteet näyttävät pääosin menevän tehosteisiin. Kuntakohtaisesti on saattanut syntyä ajallisesti isoja eroja nuorten ikäluokkien rokotesaatavuuteen kun uusia aikoja ei ole jaettu. Missähän lie nyt ajankohta jolloin kaikki halukkaat on rokotettu? Lokamarraskuulla?
 13. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Paljonkohan joukkueita on ilmoittautunut mukaan? Yleensä ilmoittautumisajan umpeutuessa lukumääriä on uutisoitu. Nyt on ollut hiljaista? Ja mikä on ulkomaalaisten joukkueiden osuus?
 14. Suomen päätökset ensiviikolla voimaanastuvien maahantuloasioiden myötä ennustaa että nyt suunnitellaan yhteiskunnan toimintojen normalisointia alkusyksyksi.
 15. Matkustuskäytännöissä alkaa nyt näkyä eri kuntien eritahtinen perusterveiden rokotusten eteneminen keväällä. Toisen piikin saamisajankohtahan määräytyy ensimmäisen perusteella. Esimerkiksi Norjaan päästäkseen joutuvat yhden rokotteen saaneet jonottamaan kymmenenkin tuntia , kun taas kaksi rokotetta saaneet pääsevät suoraan jonon ohi.
 16. Merkit on ilmassa että taas reagoidaan liian myöhään ja elokuussa tuplasti tiukemmat rajoitukset voimaan kuin ne joilla olisi selvitty kesän yli, olipa rokotustilanne mikä hyvänsä. -Päättäjillä on todella suuri kynnys kiristää rajoituksia kun ovat lupailleet normaalimpia oloja kun "jaksoimme sinnitellä" viime talven ja ottaa kevättalvella vielä loppukirin.
 17. Osa perusterveistä alle 20 vuotiaista saa Suomessa ensi viikolla jo toisen koronarokotteen.
 18. Euroopassa toista rokotetta on jaettu väestötasolla mm. seuraavasti: Islanti 53% Unkari 51% IsoBritannia 49% Liettua 38% Espanja 37% Kreikka 36% Serbia 36 % Saksa 36% Hollanti 35% Sveitsi 34% Itävalta 34% Puola 34% Belgia 34% Tanska 33% Portugal 33% Slovenia 32% Italia 31% Ruotsi 30% Ranska 30% Tsekki 30% Norja 29% Eesti 29% Slovakia 29% Latvia 28% Kroatia 26% Romania 24% Suomi 18%
 19. Taisi kesäkuu olla suvantovaihe ja epidemia kiihtyy loppukesäksi? Harmin paikka mikäli kuntourheilutapahtumien rajoitukset alkavat kiristyä.
 20. Kohta voidaan huoahtaa, sillä meille uutisissa kerrottiin että futisturistien jatkotartunnat syntyvät pääasiassa lähipiirissä perheiden sisällä, jolloin oleellisin tartunnanlähde on pian taas koti, jolla ei ole mitään tekemistä Pietarin tai minkään muunkaan rajan takaisen kanssa, jolloin rajakontrollilla ei ole niin väliä...
 21. Mielenkiintoisempaa olisi tietää myös kuinka moni flunssaoireisista koronatestissä käyvistä on koronapositiivisia kuin että kuinka moni kaikista koronatestissä käyvistä on koronapositiivisia. Testissä kun käydään niin monesta syystä ilman altistumistakin. - Väärät mielikuvat koronan yleisyydestä hälvenisivät ja flunssaoireiseen ihmiseen suhtautuminen asettuisi oikeisiin mittasuhteisiin. Nythän jokaista nuhaista ja yskäistä katsotaan yhä vinoon. Suhtautuminen Pietarin huvimatkailuun ihmetyttää yhä. Suomen rajalta 150 kilometrin päässä on kaupunki, jossa deltavariantti leviää valtoimenaan ja jossa yksistään eilen kuoli 110 ihmistä koronaan. Esimerkiksi jalkapallofanit aikovat jatkaa heti perään siellä ryhmämatkakäyntejä. Sama kuvio tulee toistumaan. Eivät he yhtenä joukkona omaehtoisia karanteeneja noudata. Brittitutkimuksen mukaan FFP3-maski antoi käyttäjälleen oikein käytettynä 100prosenttisen suojan koronavirusta vastaan. Alkaa olemaan aika kaukana niistä väitteistä ettei hengityssuojaimista ole mitään hyötyä.
 22. Matkailua avataan ennen kuin rajojen terveysturvallisuus on laitettu kuntoon. Mitään ei ole opittu. "-Nyt keskitytään kaikin voimin Pietarista palanneiden jalkapalloryhmämatkalaisten tartunnanjäljitykseen ja altistuneiden karanteeneihin. Haastavaksi asian tekee että suuri osa ehti hajaantua Juhannuksen viettoon." Olisiko kenties ollut helpompi kontrolloida kaikesta huolimatta bussisaattueita siellä Venäjän rajalla koska deltaryöpsähdystä osattiin epäillä jo etukäteen.?
 23. THL:n Mika Salminen pitää Pietarin futisfanireissun vuoksi uutta sulkutilaa loppukesästä mahdollisena.
 24. Futisfanilauman välinpitämättömyydestä saattaa kehkeytyä loppukesäksi tiukkenevia massatapahtumamääräyksiä.
 25. Kesän tilannetta sekoittavat nyt yleistyvät muut flunssat jotka nostavat päätään sosiaalisten kontaktien lisääntyessä pitkästä aikaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy