Jump to content
Juoksufoorumi.fi


NORDMAN

Jäsenet
 • Posts

  740
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by NORDMAN

 1. Noniin. Saatiinhan me imuroitua se entisiä helpommin leviävä Intianvariantti, joka jonkin verran väistää rokotteita, imuroitua tänne Suomeen. Leviää Keski-Pohjanmaalla "kulovalkean tavoin". Samalla selvisi sekin miksi Keski-Pohjanmaasta tuli nopeasti Suomen pahin korona-alue.
 2. Etelä-Suomessa jotkin kunnat rokottavat perusterveistä tällä viikolla 35 vuotiaita ja jotkin toiset ikärakenteeltaan samanlaiset kunnat eivät rokota vielä 54 vuotiaita. - Onko sillä sitten yksilölle eroa alkukesän viettoon onko rokotesuoja kuukautta paria aikaisemmin vai ei?
 3. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Tässä esimerkiksi Jämsän jukolan hajontakaavio. Ankkureilla viimeiset kilometrit hajonnatonta "putkea", jotta viesti ratkeaa reilusti "mies miestä vastaan"-periaatteella. TV-kuvaa kaikilla osuuksilla käytännössä aina vain yhteisiltä rasteilta ja lähtö-vaihto-maalialueelta. Monesti kolme ensimmäistä pimeämpää osuutta ovat hajontapareja, joiden jälkeen kaikki joukkueet ovat juosseet samat välit. Kuntosuunnistajan kannalta on hyvä huomioida että kilpailijoita pyritään juoksuttamaan ristiin eri osuuksien ja eri hajontojen avulla, jotta maastoon syntyvät urat myös mahdollisimman paljon risteävät keskenään, eivätkä johda yksiselitteisesti rastilta toiselle. Napapiiri-Jukolassa kuntoilijan kannattaa ottaa jokaiselta rastilta lähtösuunta ja seurailla niitä valmiita edellisten suunnistajien tekemiä uria, jotka kulkevat mahdollisimman lähellä omaa rastiväliviivaa. Todennäköisesti niin myös pimeällä.
 4. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Lähempänä tapahtumaa julkaistaan tarkemmat ohjeet. Ne ovat samakaltaiset kuin edellisessä Jukolassa: https://jukola.com/2019/kilpailijat/kilpailuohjeet/ https://jukola.com/2019/kangasala-jukola-2019/nain-toimitaan-kangasala-jukolassa/
 5. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Ruotsin suurviesteissä, kuten 10Mila:ssa ja 25Manna:ssa, muodostavat suomalaisjoukkueet perinteisesti merkittävän osan osallistujista. Yhteislähdöllisiä ankkuriosuuksia on 10Milassa lyhennetty usein myös siksi jotta suomalaisjoukkueet ehtivät kotimatkalle laivaan. Lyhennetyn osuuden juosseet eivät tietenkään voi ohittaa täyttä matkaa juosseita.
 6. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Joo Jämsässä taisi olla kärjen mentyä pahimmillaan kolminumeroinen määrä miehiä änkeämässä samaan pisteeseen. 90-luvulla Tiomilassa syntyi kerran tilanne jossa valtava määrä viestinviejiä oikein painimalla paini päästäkseen rastipukin läheisyyteen tai sieltä pois. Pihtileimausaikaa oli se.
 7. Influenssaa ei Suomessa ole ollut viimeisen vuoden aikana käytännössä ollenkaan minään kuukautena. Syynä globaalit koronatoimet.
 8. Siinä kävi niin että influenssalla oli koronaan nähden niin heikot leviämismahdollisuudet, että kun koronarajoitustoimiin ryhdyttiin niin heppoisemmat kulkutaudit siinä sivussa lakkasivat kulkemasta kokonaan.
 9. Jos influenssa on kaikkinensa koronaan verrattuna yhtä suuri ongelma, niin miksi influenssa katosi tältä kaudelta käytännössä kokonaan ihmisiä sairastuttamasta, mutta korona ei?
 10. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Venlojen kärkipään leimaaminen SalpaJukolassa käynnissä: Miehissä on joskus ollut rastipukilla paljon ahtaampaa ja roisimpaa menoa, mutta pimeys ja pöly toki kätki tilanteet.
 11. Tänään Viestiliiga juostiin. Miehissä 47 joukkuetta ja naisissa 45 joukkuetta. Sekaan vielä lisäksi samanaikaisesti kansallinen kilpailu. - Viestissä yhteislähdön letkat hajosi jo siten, että esimerkiksi ykkösosuuden puolivälissä minuutin sisään kärjestä mahtui enää 20 joukkuetta.
 12. Rokotustilanne Suomessa 16v.- : 2,0 miljoonaa rokoteannosta annettu. 7,2 miljoonaa rokoteannosta antamatta. Toki kaikki eivät rokotteita halua ottaa.
 13. Meidän seudulla Karkkila-Lohja on urheiluseuralaisista 1977-1981 syntyneistä perusterveistä osa jo hakenut 1. rokotteen. Neljäkymppisistä rupeaa täällä olemaan jo hyvä prosentti rokotettuna.
 14. Ei kai logistisilla haasteilla ole mitään tekemistä rokotushalukkuuden kanssa? (Siis selitys että joillakin alueilla edistytään hitaammin osin (mukamas) heikomman rokotushalukkuuden vuoksi, vaikka samalla nuoremmille ikäryhmille avataan sitä mukaa aikoja kun ajanvarauksessa tyhjäkäyntiä esiintyy. Tällöin rokotushalukkuudesta hidasteena voidaan alkaa puhua vasta kun kaikille rokotettaville ikäryhmille on annettu mahdollisuus rokottautumiseen.)
 15. Joo, mutta en usko rokotushalukkuudesta olevan vielä pulaa missäänpäin Suomea, jos nuoremmille avataan varausmahdollisuus sitä mukaa kun ajanvarauksessa tyhjäkäyntiä esiintyy.
 16. THL joutuu selittelemään hyvin erilaista rokotustahdin etenemistä eri alueilla perusterveiden keskuudessa. Toisilla alueilla perusterveistä nyt rokotettavista nuorimmat ovat 40-vuotiaita, toisilla alueilla nuorimmat 65-vuotiaita. Ihmetystä herättäneeseen asiaan alkaa tihkua tietoa: -THL ei ole tiennyt tarkkaa riskiryhmäläisten määrää, joten paikoin jako on tehty vain ikärakenteen ja asukasmäärän perusteella. -Joillekin kunnille rokotteita on virhellisesti jaettu asukasmäärän, ei ikärakenteen perusteella. Kun virhe on huomattu, on jakoperuste näillä alueilla osin päätetty kuitekin pitää samana.
 17. Kotimaisten tartuntojen vähetessä kasvaa ulkomailta tulevien tartuttajien merkitys. Siksi rajakäytäntöjä ei ole syytä liiaksi höllentää, eikä uskoa siihen etteikö testitodistuksia ulkomailla toisinaan väärennettäisi.
 18. Ei yhteiskuntaa ole järkevää heti seisauttaa koska uusi virus ei ole heti Suomessa mutta rajakontrolli henkilöliikenteeseen astunee heti voimaan jos Wuhanin kaltaista alkaa tapahtua. Kyllä viranomaisten toiminta näytti hölmöltä esimerkiksi 2020 helmikuussa. Sitä oikein ihmetteli pitääkö se Wuhanin taudin tänne tuloa väkisin aikaistaa kun hiihtolomien matkustussuosituksia luki. Moni tajusi jo tammikuussa minkälainen maailmanlaajuinen härdelli tästä väistämättä tulee. Ei se ole jälkiviisautta. Silloin ihmisillä oli erilaisesta asian seuraamisesta johtuvia erilaisia johtopäätöksiä.
 19. Toivottavasti valtionsisäiselle tukahduttamiselle ja rajojen pakkokaranteenille on olemassa suunnitelma, joka voidaan suoraan vetää pakasta jos tarve tulee.
 20. Hyvin etenee joissakin kunnissa rokotukset. Niissä ensi maanantaina 1981 syntyneitä perusterveitä jo rokotetaan.
 21. Viime vuonna hienosti nopealla aikataululla koronarajoitusten alla pystyyn polkaistu tapahtuma oli Impivaaran Viesti. Siinä oli koko konseptin perusjuoni juuri minimoida kilpailusuorituksen ulkopuoliset kontaktit. Myös siksi päädyttiin pitkään etenevään viestiin, jossa jokainen vaihtopaikka oli eri ja siten jokainen osuus eri maastossa. Kunkin osuuden juoksijat saapuivat vaihtopaikoille ajallaan seurannan perusteella. 11 osuutta, voittajajoukkueelta vei aikaa reilu 14 tuntia. Näitä lisää.
 22. Itse niputtaisin kaikkien tuonkokoisten luonnossa tapahtuvien väliaikalähdöllisten ja yhteislähdöllisten kestävyysurheilutapahtumien itse kilpailusuorituksen osalta samaan kategoriaan luvanmyöntämisprosessissa. Niin marginaalisia ovat vaikutuksiltaan moneen muuhun sisätiloissa tapahtuvaan arkitapahtumaan nähden. Määräys pitäisi olla keskivertokuntoilijoille ja miksei muillekin niin, että terveyden kannalta on parempi jättää marketista pari ruokakassia hakematta ja syömättä, ja sensijaan osallistuttava pariin ulkokuntotapahtumaan. win-win.
 23. Miksi joutuvat yht'äkkiä perustamaan paljon uusia paikkoja polttaa ruumiita?
 24. Ei taida Intiassa korona olla terveydellisiltä vaikutuksiltaan kuin kausittaiset flunssat, koska täydellä kapasiteetilla kolmessa vuorossa toimivat krematoriot eivät selviä kuolleista vaan ruumiita joudutaan polttamaan parkkipaikoilla ja puistoissa.
 25. Jos polkujuoksutapahtumassa on lähtöryhmät niin ryhmien lähtöväli kannattaa mitoittaa pidemmäksi kuin yksi minuutti jotta ryhmien välistä altistumista ei lähdössä tapahdu. Toukokuun Viestiliigassa on miehissä 5 osuutta. Myös vaihtoalue täytyy mitoittaa väljäksi koska siellä verryttelee käytännössä vuorollaan aina se viitisenkymmentä miestä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy