Jump to content
Juoksufoorumi.fiNORDMAN

Jäsenet
 • Content Count

  553
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by NORDMAN

 1. Loppusuora on viimeisen kierroksen viimeinen suora ja päättyy aina maaliviivaan. Käyttivät päivällä uutisissa sanaa loppusuora ja että se on alkanut. Heti perään sanoivat että huomenna astuu voimaan joitakin valtioneuvoston asettamia koronarajoituksia, jotka jatkuvat heinäkuun alkuun asti. Siis ainakin neljän kuukauden loppusuora. Enkä jaksa uskoa lähellekään että maaliviiva olisi siinä. Käyttäisivät edes oikeita termejä jos välttämättä haluavat verrata koronatilannetta juoksemiseen.
 2. Uuden Seelannin pääministeri on myös 80-luvulla syntynyt ja nainen. Ote koronatoimiin kuitenkin aivan toinen kuin Suomen pääministerillä.
 3. Joo, pitävä ilmalukko maahan saapuville tarvitaan. Olisi tarvittu jo hyvän tovin. Pari skenaariota: -Syntyy kokonaan rokotuksien antaman suojan väistävä vaikea virusmuunnos. Sellaisen muunnoksen valtaanpääsyn todennäköisyys kasvaa samaa tahtia kun rokotukset maailmalla etenevät. -Syntyy herkästi leviävä entisiä selvästi vaarallisempi virusmuunnos. Tälläisenhän ei pitänyt olla todennäköistä, mutta niin vain uudet valtaan päässeet muunnokset ovat olleet kaikin puolin hankampia. Jos jonkinlainen kuvion kokonaan muuttava uusi virusmuunnos ilmaantuu, niin toivotta
 4. Kaavailevat laadinnassa olevien määräysten muodossa kansalaisille ulkonaliikkumiskieltoa. Pitäisikö ensin kaavailla vaikkapa vierastyövoimalle erimaidenvälilläliikkumiskielto. Kolmen viikon "sulkua" varmasti jatketaan jos merkkejä tartuntojen vähenemisestä ei synny. Tähän mennessä tartunnat ovat noudattaneet koululaisten lomarytmiä. Ei niin että lomakaudet lisäisivät tartuntoja vaan päinvastoin, lomakaudet ovat vähentäneet tartuntoja. Väittävät kuitenkin ettei kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuisi juuri ollenkaan tartuntoja ja nimenomaan lomat ovat suuri riski epid
 5. Sulkutila. Mitä sanaa käytetään sitten kun merkittäviä tiukennuksia tulee? Entä sitten jos otetaan käyttöön tila, jota Euroopan maissa nimitetään sulkutilaksi, kun vain apteekit+ruokakaupat ovat auki ja esimerkiksi koulut kokonaan kiinni? Kynnys siirtyä tukahduttamistilaan on hallituksella suuri. Silloin myöntäisi virheensä. Että on sätkitty kohta kokonainen vuosi turhaan, kun koko asia olisi ollut kaiken aikaa hoidettavissa samaan lopputulokseen, kotimaan rajoitusten avaamiseen rokotuksia odotellessa. Ulkomaan henkilöliikenteen tiivis kontrolli on edelleen pyhä asia.
 6. Valvottuja pakkokaranteeneja vaadittiin jo hyvissä ajoin ennen esimerkiksi brittimutaatiota. Miten kävi? Maailmalla varmuudella muhii uusia mutaatioita, lievempiä ja pahempia.
 7. Nyt kun maailmalla viikoittain pompsahtelee uusia, välillä myös entistä vaarallisempia, koronaviruksen mutaatioita, olisi välttämätöntä ottaa rajoilla käyttöön heti karanteenihotellit. Toimimalla ajoissa olisi aikaisemmiltakin virusmuunnoksilta vältytty. - Sanovat että tämä on maraton ja nyt on aika ottaa loppukiri. Ihmeellinen vauhdinjako. Eikö kansalaisten henkinen kantti kestä jos sanotaan rehellisesti että otetaanpas tähän rakoon välikiri? Tai että tämä nyt on tämmöistä vauhtileikittelyä. Raaka-Rolle sen sijaan sanoi aikanaan että hän saa ukosta kuin ukosta tuloskunnon esille kolmen viik
 8. Nyt kun mahdollisimman pikaista kolmen viikon "sulkua" pidetäänkin hyvänä toimintamallina, niin toivottavasti päättäjät tulevat vielä järkiinsä ja tekevät sen kunnolla "kaikki mahdollinen seis"-periaatteella. Muutoin hyöty jää laihaksi tai sulun päättymispäivää joudutaan siirtelemään eteenpäin. Ja rajoille pakkomääräykset + valvonta.
 9. THL:n tammikuussa julkistamat mallinnukset tilanteen kehittymisestä menneet täysin pieleen. Siis ne, joiden mukaan rajoitusten höllentämistä/kiristämistä on ennakoitu. Itse asiassa ne eivät vastanneet todellisuutta edes silloin kun ne esiteltiin. Ja taas ollaan tosiaan yllättyneitä tilanteesta. Huomisista näpertelyrajoituksista seuraa venkoilua. Kuvainnollisesti: Jos vaikkapa huomenna pääkaupunkiseudulla määrättäisiin suljettavaksi yksityiset kuntosalit. Osa porukasta siirtyy treenaamaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Viruksen leviäminen tehostuu. Seurauksena koko Uudenmaan kunt
 10. Olen samaa mieltä. Ja mielipiteeseen suurin syy on varmuus siitä ettei erittäin jyrkkiä toimenpiteitä nopeasti tehdä/tehty. Ajopuuna mennään.
 11. Tällä palstalla pitäisin kevään ja kesän osalta hyvänä tavoitetilana jo sitä että kaikki kuntourheilutapahtumien urheilulliset osuudet saataisiin vietyä normaalisti lävitse.
 12. Mahdollisuudet kyllä kapenevat kaiken aikaa. Suomi on nyt Euroopan maista, joissa korona on prosentuaalisesti eniten lisääntynyt viimeisen viikon aikana, kolmen kärjessä Puolan ja Unkarin kanssa.
 13. Uusi-Seelanti toteutti mallinsa tavoitteella, jossa tähdätään määrittämättömän pitkään tautivapaaseen tilaan ilman rokotteita. Siellä tulokset syntyivät käytännössä jo 3 viikossa. Meillä riittäisi nyt jopa pelkästään huhti- ja toukokuulle syntyvä alhainen tilanne, jolloin kesän vaikutuksesta kesäkin olisi helppo ja syksyllä rokotukset alkaisivat vaikuttaa.
 14. Eri toimintavaihtoehdoista olisi hyvä kertoa mediassa avoimesti. Siten syntyy kansan puolelta painetta päättäjiä kohtaan. Suomalainen mielenlaatu saattaisi sopia hyvinkin vaikka parin viikon päälläseisomiseen, jos koko urakka on pääosin siinä. Tähän saman ratkaisumallin esittämiseen on päätynyt mm. HUS:n diagnostiikkajohtaja. Käytännössä se tarkoittaa samaa mitä onnistuneissa maissa on rajojen sisällä tehty. (2-4 viikkoa säännöstellysti vain apteekki, ruokakauppa jne.) Ja parin viikon ilmalukko kaikille rajoilla palaaville. Löysää rahaa meillä moiseen näyttää olevan. (
 15. Jos tammikuussa olisi tukahdutettu, niin nyt elettäisiin Suomessa jo normaalia elämää. Jos nyt alettaisiin tukahduttamaan, niin pääsiäisenä elettäisiin Suomessa jo normaalia elämää.
 16. Lehtosen mielipide monin osin kuin omasta kynästä. Hän uskaltaa julkisesti arvostella tehtyjä toimia ja suunnitelmia, sekä esittää erilaisen toimintamallin hybridistrategian sijaan, eli voimakkaan tukahduttamisen ja rajavalvonnan. Hyvä Lasse! esim. "Maahantulorajoitukset ja (mahdollisesti huhtikuun alusta toteutuvat) maahantulijoiden pakkotestaukset tulevat kolmannen kerran liian myöhään" "rajoitustoimien höllentäminen Suomessa johtaisi väistämättä samaan vaikeaan tilanteeseen, jossa useimmat Euroopan valtiot ovat talvella 2020-21 olleet. Kun rajoitusten
 17. Nimenomaan. Kunhan ilmastoasioista muistutetaan myös. Samat poliitikot jotka tahtovat koululaisten nyt pysyvän kouluissa, tahtoivat aikaisemmin koululaiset pois kouluista ilmastolakkoon. Mitä on syynä paljon hoettu ihmisoikeus, jonka perusteella on päädytty vain suosituksiin? Onko ihmisoikeuksien kannalta tärkeämpää joidenkin oikeus saada kulkea rajan yli ilman testiä ja valvottua karanteenia, kuin koko Suomen oikeus säilyä terveenä, nähdä läheisiä, käydä töissä, koulussa tai harrastuksissa? Sairaaloissa olevien määrä on totuudenmukainen mittari senhetkisestä tila
 18. LongCovid asian laita synkkenee, mitä enemmän tietoa kertyy: https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-hospitals-death-long-covid-b1804704.html =Terveysvahinkoa ei voi Suomen tapaan mitata vain sillä miten sairaalakapasiteetti riittää. =Sairastamiset tulisi saada tukahduttamalla minimiin kunnes rokotussuoja.
 19. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Napapiiri-Jukolan järjestäjät seuraavat koronatilannetta ja ovat ilmoittaneet tiedoittavansa tilanteesta seuraavan kerran 5.3. Päätös järjestämisestä tehdään viimeistään toukokuussa.
 20. Tämä Rauman telakan 230 koronatartunnan rypäskin on täyttä typeryyttä ja luottamusta omaehtoiseen karanteeniin. Luottamusta halpaan ulkomaiseen työvoimaan. Ryppään aiheuttaneet työläiset joutuivat Turun telakalla syystä karanteeniin. Joten pestautuivat heti Raumalle. Ihmisoikeuksiin tietenkin kuuluu ettei terveystietoja saa kertoa kolmannelle osapuolelle. - Näillä säännöksillä yritys on ainakin hyvä jotta saataisiin jostakin roihu kunnolla leviämään.
 21. Eikä edes rajatesteillä ole suurta merkitystä jos osa testatuista sukkuloi ennen tulosta, ja osa vielä sen jälkeenkin, testituloksista riippumatta, muun kansan seassa kuin tyhjää vain, koska valvonta on mitä on. Mitä tulee vielä tuohon rajat ylittävään työvoimaan, niin siitä koituneet haitat ovat suurempia kuin hyödyt. Ovat osoittautuneet kerta toisensa perään varsinaisiksi koronalingoiksi. Kuten tämä Raumakin. Mitään ei voida näköjään yhä edelleenkään muiden maiden virheistä oppia, kantapään kautta mennään.
 22. Jokin selkeämpi ulkolajit kattava rajanveto tarvitaan. Ei ole esimerkiksi järkeä sallia kahdesta samanmoisesta kuntourheilu tapahtumasta se johon pääsee vain ostamalla vuotuinen lisenssi. Ei ole järkeä myöskään sallia samankokoisen joukon viettää baariaikaa sisällä ja kieltää samankokoisen joukon viettämästä kuntoiluaikaa ulkona. Olipa tapahtumat koolle kutsuttu tai ei. Kansalaisten ulkokuntotapahtumia koskevat rajoitteet tulisi ottaa käyttöön vasta sitten kun isommat reiät vapaa-ajan vietteistäkin on tukittu. Esimerkiksi suomalaisten vapaa lomamatkailu ulkomaille tulis
 23. Tornionjoen sulku ei juuri vaikeuta Suomen tilannetta. Ja tervetuloa virolainen työvoima jos ovat tullakseen. Mutta omalla kustannuksella valvottu karanteeni ja testi. Suomalaisten rokotussuojaan asti. Onhan sillä vaikutuksensa. Kuitenkin pienemmän riesan tie. Koronaviruksen siirtyessä muiden influenssavirusten rinnalle kausiluonteiseksi on paluu lähelle entistä normaalia. Pitkässä juoksussa yksi aine syksyn rokotteisiin lisää.
 24. Näkemykseni mukaan merkittävästi jo koettua hankalampi sairastavuustilanne on vielä kokonaan meillä edessä ilman rankkoja sulkutoimia. Hybridistrategiahan tahtoo polttaa koronaa läpi kansan sairaanhoidon pysytellessä maksimikapasiteetin rajoissa. Ennenpitkää hyvin häiriöaltis ja pahasti myöhässä reagoiva, lopulta kuitenkin romukoppaan heitettävä strategia. Jos nyt äkkiseltään ehdotan pulttimutteria minkä lain puitteissa tahansa, jos ei muuten niin vaikka valmiuslain. Ja voimaan heti: Pultti+Mutteri: 1. Rajavalvonnassa karanteeni ja testi kaikille valvotuiksi määräyksiksi rokot
 25. Johtunee varmaankin siitä että oma mielipiteeni toimenpiteistä koronan kampittamiseksi on eri linjoilla valtaapitävien kanssa. Suosin kestävyysharjoittelussakin varmalla pohjalla olevia "pultti+mutteri"-liitoksia, alati muuttuvien hybridistrategioiden sijaan. Se sallittakoon.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy