Jump to content
Juoksufoorumi.fiVPe

Jäsenet
 • Content Count

  270
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

492 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Soutu on ihan hyvä, mutta valitettavasti hemmetin tylsää. Jotain hyppynarulla hyppimistä voisi siihen yhdistää - mikäli polvi sen sallii - niin pysyy elastisuus ja kimmoisuus yllä. Sauvakävely / -loikkiminen ylämäkeen voisi olla toinen, mutta henkinen stimulaatio on suunnilleen samaa luokkaa soudun kanssa. Itsellä soutua on tullut osana kuntopiirejä lihaskuntoliikkeiden välissä ja tällä lailla treeneistä saa jopa ihan hauskoja (ja todella raskaita), mutta hyöty juoksuun on sitten vähän niin ja näin.
 2. Kieltämättä aika rapsakkaa settiä tulossa💪 Strideistä plussaa ja yksi päivä viikossa irti juoksusta voi olla fiksu ratkaisu varsinkin isossa kuvassa. Vaikka lyhyt aamulenkki ei fyysisesti paljoa rasitakaan, niin ainakin omasta mielestä talvella loskassa rämpiminen vituttaa, vaikka olisikin vain lyhyt palauttava lenkki. Joku 30min jooga tms voisi olla siis ihan hyvä vaihtoehto sunnuntaille. Kukin tyylillään tietenkin.
 3. VPe

  New Balance

  Jos jollain on tarvetta tuolle 890v6 kengälle 44.5 (us 10.5) koossa, niin voin omani myydä pois puoli-ilmaiseksi. Ovat vähän turhan kovat omaan supinoivaan kinttuuni, niin jääneet kaapin pohjalle pölyttymään. Jokunen kilometrihan noilla on tullut juostua, mutta ihan ok kondiksessa vielä.
 4. Kieltämättä vähän epäselvästi ilmaisin itseäni 😄Oikea takareisi ei siis kyennyt tuottamaan lähellekään yhtä paljon voimaa kuin vasen, mikäli takareisi oli juuri ollenkaan venytyksessä ylemmän kiinnityskohdan suhteen. Esimerkiksi siis maastavedossa (erit. suorin jaloin tehtynä) ala-asento oli oikealle jalalle paljon haastavampi kohta tuottaa voimaa versus vasen koipi. Nyt punttihommilla olen saanut voimaa oikeaan kinttuun sen verta, että esim. kyykkäilyt sun muut tuntuvat normaalilta, eikä takareisi tunnu "kuolleelta" asennoissa, jossa takareiteen kohdistuu venytystä. Mutta venyttelyllä ei siis ollut mitään tekemistä koko homman kanssa. Venyvyys molemmissa kintuissa oli suht ok ja samalla tasolla.
 5. Fyssari varmasti tietää paremmin kuin meikäläinen, mutta omakohtainen kokemus on, että muutama kuukausi menee perustavanlaatuisimmissa ongelmissa. Omassa takaketjun liikkuvuusongelmassa meni ehkä 3-4kk, että takareisi alkoi oikeasti tuottaa voimaa venytettynä. Jotkut pienet jumit taas lähteneet parissa viikossa, mutta tällöin ongelma on yleensä tullut nopeasti ja olen puuttunut siihen heti. Mutta fyssarihan sen osaa sulle paremmin kertoa.
 6. Aika vaikea tuota vitosen vauhtia on arvioida pelkän kynnysvauhdin perusteella. VO2-maksimin ja anakynnyksen suhde vaikuttaa paljon, ts. mitä lähemmäksi kynnys on hilattu maksimihapenottoa, niin luonnollisesti sitä vähemmän pelivaraa on VO2-maksimin ja kynnyksen välissä ja edelleen sitä lähempänä vitosen vauhti on anakynnyksen vauhtia. Myös anaerobiset ominaisuudet vaikuttavat jossain määrin. Hyvän anaerobisen kunnon omaava kestää paremmin happoja ja pystyy myös hyödyntämään anaerobista energiantuotantoa enemmän. Toki näillä ei nyt loppupeleissä ole niin suurta vaikutusta, mutta kuitenkin. Näin arvauksena heittäisin, että johonkin 3:40/km vauhtiin menisi sulla vitonen näiden kynnystreenien jälkeen. Muutama viikko vo2-treeniä, niin varmaan kymmenestä kahteen kymmentä sekuntia voisi vielä lohjeta pois loppuajasta. Testaamalla selviää!
 7. Noniin, yleisö jännittää alkaako pakara pysymään paikoillaan voimailun seurauksena! Ja ota ihmeessä etukyykky voimareeniin mukaan maven jälkeen. Etureiskojen vahvistus tekee gutaa polville. Etukyykky luonnistunee (ainakin juoksijoille) kohtuullisilla painoilla ilman kyykkytelinettä ihan rivettämällä painot ylös. Hyvää keskikropan treeniä myös.
 8. Yllä oleviin lisättäköön vielä se, että ohittaja ohittaa ja hoitaa ohituksen itse. Silloin tällöin sisäradalla hitaampaa vauhtia juokseva lähtee antamaan tilaa väistämällä ulkoradan puolelle ja meinaa tulla kolari, kun itse on jo menossa ulkopuolelta ohi.
 9. Takareisille nhe-liike taitaa olla ihan tutkitusti venähdyksiä ennalta ehkäisevä liike. Toimii ilmeisesti myös kuntoutuksessa hyvin. Pakaroille ja takareisien yläosaan itsellä tuntuu toimivan aika hyvin perus kyykky (jalat leveällä ja tanko lapojen päällä, ns. low-bar kyykky) ja maastaveto suorin jaloin. Tuskin toimii kaikkiin tilanteisiin, mutta omalla kohdalla apu kipuilevaan perseeseen / takareiteen on ollut iso.
 10. Täähän kuulostaa fiksulta! Jostain syystä ei ole tullut tehtyä koskaan näin päin treenejä. Itsellä sama homma eli r-vetojen jälkeen on jaloista puhti poissa, vaikka muuten pössis olisikin hyvä. Jotenkin vain ajatellut, että pitkiksen jälkeen kuuluu tehdä nopeita vetoja, vaikka sillä tuskin on suurempaa merkitystä miten päin treenit asettelee, kunhan vain kulkee.
 11. VPe

  Cooper

  Lähinnä totuttaa kroppaa kovempaan vauhtiin ja "opetella" juoksemaan kovempaa vauhtia rennosti. Nopeus on ensimmäisiä ominaisuuksia, joka ikääntymisen myötä alkaa heiketä, niin siitä kannattaa pitää kiinni varsinkin, kun melko kohtuullisen tason ylläpitoon riittää jo vähäinen määrä treeniä. Vetojen ei tosiaan tarvitse olla sprinttejä, vaan enemmänkin sellaisia rentoja kiihdyttelyitä, joissa haetaan tuntumaa hyvään juoksutekniikkaan.
 12. VPe

  Cooper

  Ihan fiksultahan tuo kuulostaa. Uudelleen aloittaessa säännölliseen treeniin kiinni pääseminen lienee se keskeisin juttu. Sitten kun pystyy juoksemaan säännöllisesti ja tuottavasti ilman, että ns. kuppi menee nurin, on treeniä helpompi säätää haluamaansa suuntaan. Alkuun sopivan treenikuorman löytäminen on aika hakuammuntaa ja vaatii yleensä pari erehdystä. Lisäksi kun ottaa huomioon, että kunto nousee melko nopeasti, mutta tukirakenteiden kestävyys huomattavasti hitaammalla tahdilla, niin homma vaatii aika hyvää pelisilmää. Perinteiset Vo2-maksimitreenit jättäisin vielä alkuun pois ja korvaisin ne vaikka reippaalla vauhtileikittelyllä mäkisessä maastossa, tyylillä ylämäet kovaa ja alamäet rennosti. Ylämäkeen tehdyt vedot rasittavat jalkoja vähemmän, mutta nostavat sykettä kuitenkin hyvin. Vauhdit ja määrät eivät ole niin justiinsa etenkään alussa, kun kunto nousee vauhdilla tekipä melkein mitä tahansa. Parempi kuitenkin aloittaa konservatiivisemmin ja kasvattaa treenin kestoa pikku hiljaa. Näiden päälle voisit ottaa lyhyitä rentoja tasaisen vetoja kerran kaksi viikkoon, esim. pk-lenkin päätteeksi. Määrän ei näissä tarvitse olla kummoinen, 4x10-15 sekuntia on jo riittävä alkuun.
 13. Komppaan myös yllä mainittua. Kokeile peruslenkin aikana vanhaa kunnon sormimittausta vaikka vartin välein ja totea onko syke oikeasti koholla vaiko ei. Jos sykkeet on todellakin noin paljon korkeammalla, niin jotain on kyllä pielessä. Lämpimät kelit nostavat sykettä hieman etenkin alkuun, mutta tuollainen +20 bpm ei ole enää normaalia.
 14. Äläs nyt, monet jotka Danielsin ohjelmalla treenaavat puhuvat, että se suorituskyky tulee esiin vasta syklin lopussa eli vielä ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Minkä muuten laitoit vdot-arvoksi? Oma fiilis on, että vähän liian rankka lähtöarvo kääntyy helposti itseään vastaan, kun treeneistä tulee vähän turhan rankkoja ja joutuu puristamaan liian usein. Yllättäen palautuminen kärsii ja adaptaatiota ei tapahdu.
 15. Jep, juoksuvauhtihan on monen tekijän summa, joten päivittäistä vaihtelua esiintyy aika paljonkin, vaikka kunto olisi sama. Lisäksi kun portaat on noin suuret, niin eihän sitä tarkkaa kynnystä saa millään. Varmaan isot suuntaviivat saa tuosta ja pystyy seuraamaan kehitystä pidemmällä aikavälillä. Loppuviimein se oma tuntuma taitaa olla paras mittari rasituksesta, mihin kannattaa oppia luottamaan. Toki sykkeet antaa myös ihan arvokasta dataa varsinkin tuntumaan yhdistettynä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy