Jump to content
Juoksufoorumi.fiVPe

Jäsenet
 • Content Count

  89
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

204 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reebokin uusi floatride energy vaikuttaa kanssa mielenkiintoiselta. Välipohja on jotain pebax-materiaalia, painoa ei ole paljoa, eivätkä maksakaan paljoa (sportamorella tällä hetkellä 75€). Myös pohja vaikuttaa aika kestävältä. Ootko baltsu päässyt vielä testaamaan näitä? Kokopolitiikka ainakin kiinnostaisi, sillä usean parin tilaaminen ja palauttaminen ei innosta.
 2. Itse olen kaksi paria adioksia juossut puhki ja vaikka ovatkin muuten hemmetin hyvät ja "nopeat", niin itselle niiden päkiä on armottomasti liian vähän vaimennettu (13mm) maratonille, jos sellaista lähtisin juoksemaan. Kanta-astujille ovat ehkä vähän armollisemmat, mutta silti varmaan suurimmalle osalle juoksijoita puolikas on aikalailla kattona matkan osalta. Toki kaikki on subjektiivista ja osahan pystyy vetämään maratonin vaikka paljain jaloin.
 3. VPe

  Sykepohjainen harjoittelu

  Lähtisin ite kanssa saman tyylisesti liikkeelle. Pari juttua tuli mieleen: - pitkällä lenkillä koita nostaa lenkin pituutta tasaisesti. Esim. kilsa lisää pituutta / viikko voisi toimia. Maltillinen progressio ennalta ehkäisee vammoja. - viikon reippaamman lenkin voi tehdä vaikkapa vauhtileikittelynä, tyyliin minuutti kovaa / minuutti hiljaa. Helpottaa, kun ei tarvitse miettiä vauhteja, etenkään kun ne eivät alussa ole täysin tiedossa. - mitä enemmän ja useammin juokset, sen parempi. - Lenkin keskisykkeen laskeminen ei ole itseisarvo. Syke vain kertoo, miten kovaa työskentelet. Pitkällä aikavälillä toki pääset saman lenkin samalla vauhdilla matalammalla sykkeellä kuin aiemmin kunnon kohotessa.
 4. Millä tavalla tarvitsee kellottaa? Jos pystyt elämään ilman automaattista hälytystä intervallin alkamisesta / loppumisesta, niin ainakin garminilla onnistuu ihan kun vaihtaa automaattisen kierroslaskurin manuaaliseksi. Intervallin loppuessa yksinkertaisesti painat siis kierrosnäppäintä, jonka jälkeen kierrosaika nollaantuu -> palauttelu, jonka täyttyttyä jälleen uusi kierros käyntiin kierrosnäppäintä painamalla. Vaatii kellon tarkkailua, mutta toimii. Jälkeen päin kierrosten tiedoista näkee kätevästi myös työ- ja lepojaksojen statsit samoin kuin koko treenin yhteenvedon.
 5. VPe

  New Balance

  Matolla vain juossut tähän saakka. Noin 200 km takana ja kulumaa ei juurikaan näy.
 6. VPe

  Hoka One One

  Itsekin sain tänään kyseisen tossun postissa. Niin kuin mainittu, istuu myös omaan jalkaan ihan hemmetin hyvin. 1mm droppi tuntuu sikäli jännältä, että kantapää on kaarevan pohjan vuoksi paikallaan seistessä ilmassa. Huomenna pääseekin jo testaamaan tv-reippaan muodossa 🤩
 7. VPe

  Hoka One One

  Hokan uusi hiilikuituraketti tuli tänään myyntiin myös Euroopassa. Ilmeisesti melko suosittua tavaraa, sillä ainakin Runningwarehousen euroopan sivulta oli lähes kaikki koot jo myyty loppuun ensimmäisen päivän aikana. Piti totta kai iskeä kenkä itsekin tilaukseen, sillä nykyinen pari Adioksia alkaa vedellä viimeisiään. Btw, koodilla RTR19 saa runningwarehouselta 10% alennuksen, jolloin hinnaksi muodostuu vähän kohtuullisempi 139€ (ilmaiset postit). Koodi toimii siis kaikkiin tuotteisiin, ei vain näihin kenkiin. 🙂
 8. VPe

  New Balance

  Iso peukku täältä NB:n beaconeille! Kengät tuli korkattua tänään mattopitkiksen muodossa, jossa palvelivat kuin junan vessa. Kevyet, vaimennetut ja helppojuoksuiset. Sopivan kiertolöysät sekä 6mm dropilla toimivat omassa jalassa. Ja mikäli antautuvat kevään sepelihelvetissä suunniteltua nopeammin, ei 90€ hintalappu sinänsä päätä huimaa.
 9. Sinkin vaikutuksista terveyteen löytyy kyllä mielenkiintoista juttua. Esimerkiksi tässä tutkimuksessa nuorille kilpapainijoille (keski-ikä vajaa 19) annettiin neljän viikon ajan sinkkilisää ja huomattiin, että rankan harjoittelun testosteronia laskeva vaikutus saatiin käytännössä kumottua. Koeryhmä tosin häpeällisen pieni (10 hlöä), mutta herättää kuitenkin ajatuksia aineen hyödyllisyydestä juoksussakin.
 10. Huoli pois, sauna löytyy ja sijaitsee alakerran pukuhuoneiden vieressä, kaupungin nettisivut vaan ovat (yllättäen) hemmetin huonot. Aukioloaikojen lisäksi kannattanee selvittää myös yleisurheilualueen käyttövuorot, ettei pölähdä paikalle pööpöilemään yleisurheiluseurojen rataharjoitusten aikaan. Niin, ja kun kysyit kuka siellä treenaa, niin porukkaa kyllä löytyy vähintään riittävästi, aina ihan kansallisen tason urheilijoijin saakka.
 11. Mitä parek yrität tässä ketjussa todistaa? Sitäkö, että sulla on hyvä olo viikon pitsakuurin jälkeen, koska paastosit? Tuskin kukaan sitä täällä kieltääkään. Mäkin syön kolmesti päivässä, terveellisesti ja kasvispainotteisesti, ja mullakin on oikein hyvä olo päivästä toiseen. En siltikään tee omista ruokailutottumuksistani 16 sivun ketjua, missä kerron tästä ilosanomasta.
 12. VPe

  Skechers juoksukengät ?

  Itseltä löytyy myös tuo GoRun Ride 7:t ja niillä parit lenkit juossut. Tosiaan, vähän kuin hokat, mutta ei sitten kuitenkaan. Kiertolöysemmät, kimmoisammat ja ilman sitä hokalle tyypillistä holvikaaren tukea. Valitettavasti US-eu kokotaulukko pielessä ja tuli hankittua puolta numeroa liian suuret, niin jääneet vähälle ajolle. Jos jotakuta kiinnostaa koon 45,5 tossut, niin irtoavat parilla kympillä ja löytyvät Vantaalta.
 13. VPe

  Kenkäalennukset

  Pegasus 35:sta lähtee nyt stadiumista -sekä nettikaupasta, että kivijalkamyymälöistä- 60 eurolla. Ei paha 🤔
 14. Suomesta lyhyitä juoksushortseja, tai juoksushortseja ylipäätänsä, löytyy miehille tosiaan yllättävän heikosti. Netistä tilaamalla kyllä löytyy valikoimaa vähintään tarpeeksi. Tässä nyt alkuun pari: -Runningwarehouse.eu: hyvä pulju, valkkaat tuosta lyhyet shortsit (4 tai 5 tuumaa) tai jos koet viuhahtelun mieluisaksi, niin "split leg" shortsit lienevät riittävän ilmavat. -Keller-sports: Adidaksen split leg -shortsit. Myös toimiva lafka, jolla hyvät hinnat ja loistava valikoima kaikkea juoksuun liittyvää. -Suomesta: Niken shortsit, jotka olleet omassa käytössä tämän kesän (tosin mustana). Eivät häikäisseet laadullaan ja ostaisin jotkin toiset, jossei pakko ole saada Suomesta. Löytynee myös intersportin kivijalkamyymälöistä. Siitä en tiedä, millaiset on hyvät juoksushortsit. Pysyvät jalassa, eivätkä hierrä?
 15. Myyntiin Skechersin hyvin vaimennettu tossut. Kengillä juostu vähän reilut 50km, mutta ovat itselle sen puoli kokoa liian isot. (UK ja eu koot eivät täsmää). Neutraalit ja kimmoisat, omasta mielestä oikeen mukavat juosta. Syväanalyysiä voi lukea vaikka täältä: https://www.roadtrailrun.com/2018/01/skechers-performance-gorun-ride-7.html?m=1 Lisäksi löytyy inovin x-talonit precision lestillä koossa 44, värinä Black/blue/chili. Liian pienet itselle, varpaat hakkaavat kärkeen. Kengillä juostu ehkä 30km ja siistissä kunnossa. Kuvia ei tähän hätään ole, mutta voin laittaa pyynnöstä. HP molemmissa kengissä 30€. Saa myös tarjota omatunnon mukaan. Kengät löytyvät Vantaan Tikkurilasta ja paikan päällä saa vaikka heittää testilenkkiä, jos huvittaa. Myös postitus onnistuu kuluja vastaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy