Jump to content
Juoksufoorumi.fi


VPe

Jäsenet
 • Content Count

  110
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

249 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 22 meni myötäotteella, vastaotteella menisi ehkä vielä pari lisää. Syksyllä meni vastaotteella 50kg lisäpainoleuka, katsotaan mitä tänä talvena nousee 💪 Mielenkiintoisena huomiona punttisalilta miten monet muuten suhteellisen vahvat kaverit ovat kuitenkin juuri leuanvedossa melko surkeita. Sitten sellaiset pienet kuivan kesän oravat vetelevät muina miehinä yhtä isoja rautoja.
 2. Yksi helppo (ja halpa) vaihtoehto rasituksen seuraamiseen on myös sykkeen mittaaminen käsikopelolla kaulasta. Esimerkiksi 23 tai 24 lyöntiä 10 sekunnin aikana -> syke n. 140. Yhdistä tähän vielä oman hengitystiheyden seuraaminen sekä oma subjektiivinen fiilis vaikkapa skaalalla yhdestä kymmeneen ja avot, hyvä pk-lenkki onnistuu varmasti! Vauhti on usean tekijän "lopputulos", eikä sitä(kään) tulisi yksittäisenä telijänä sokeasti seurata.
 3. Kys. popot on muuten näytillä skechersin liikkeessä kluuvissa (tai ainakin olivat pari viikkoa sitten). Itsellä olleet nyt reilun viikon käytössä ja kieltämättä aika näppärän tuntuiset. Ensimmäisellä lenkillä kuitenkin hieroivat mehukkaan hiertymän omaan akillesjänteeseen, vaikka kengän yläosa onkin "sukkamainen".
 4. VPe

  Hoka One One

  Tuolta löytyy: https://www.runningwarehouse.eu/HOKA_ONE_ONE_Clifton_1/descpage-HOCL1M2-EN.html
 5. Paras ohjelmahan on sellainen, mitä pystyy noudattamaan viikosta ja kuukaudesta toiseen. Tarkoittipa se sitten ehjänä pysymistä, motivaation säilymistä taikka jotain muuta. Mitä tulee itse intervalliharjoitteluun, sitäkin voi tehdä monella eri tavalla ja eri "näkökulmista". Kovien, hapottavien intervallien sijaan voit koittaa lyhyempiä vetoja (~400m ja alle) pitkillä palautuksilla ja kovalla vauhdilla keskittyen juoksun tekniikkaan ja rentouden säilymiseen. Pitkät intervallit lyhyillä palautuksilla (esim. 3x10min) taas nostavat vauhtikestävyyttä ja ovat -ainakin oikein tehtynä- suhteellisen helppoja ja tietyllä tapaa jopa mukavia, kun juoksuun saa hyvän rytmin, jolla kilometrit taittuvat nopeasti. Tärkeintä harjoittelussa, oli kyse juoksusta taikka mistä tahansa runsasta harjoittelua vaativasta taidosta, on kuitenkin säännöllisyys. Ajatuksen tasolle jääneet treenit harvoin tuottavat tulosta.
 6. Reebokin uusi floatride energy vaikuttaa kanssa mielenkiintoiselta. Välipohja on jotain pebax-materiaalia, painoa ei ole paljoa, eivätkä maksakaan paljoa (sportamorella tällä hetkellä 75€). Myös pohja vaikuttaa aika kestävältä. Ootko baltsu päässyt vielä testaamaan näitä? Kokopolitiikka ainakin kiinnostaisi, sillä usean parin tilaaminen ja palauttaminen ei innosta.
 7. Itse olen kaksi paria adioksia juossut puhki ja vaikka ovatkin muuten hemmetin hyvät ja "nopeat", niin itselle niiden päkiä on armottomasti liian vähän vaimennettu (13mm) maratonille, jos sellaista lähtisin juoksemaan. Kanta-astujille ovat ehkä vähän armollisemmat, mutta silti varmaan suurimmalle osalle juoksijoita puolikas on aikalailla kattona matkan osalta. Toki kaikki on subjektiivista ja osahan pystyy vetämään maratonin vaikka paljain jaloin.
 8. VPe

  Sykepohjainen harjoittelu

  Lähtisin ite kanssa saman tyylisesti liikkeelle. Pari juttua tuli mieleen: - pitkällä lenkillä koita nostaa lenkin pituutta tasaisesti. Esim. kilsa lisää pituutta / viikko voisi toimia. Maltillinen progressio ennalta ehkäisee vammoja. - viikon reippaamman lenkin voi tehdä vaikkapa vauhtileikittelynä, tyyliin minuutti kovaa / minuutti hiljaa. Helpottaa, kun ei tarvitse miettiä vauhteja, etenkään kun ne eivät alussa ole täysin tiedossa. - mitä enemmän ja useammin juokset, sen parempi. - Lenkin keskisykkeen laskeminen ei ole itseisarvo. Syke vain kertoo, miten kovaa työskentelet. Pitkällä aikavälillä toki pääset saman lenkin samalla vauhdilla matalammalla sykkeellä kuin aiemmin kunnon kohotessa.
 9. Millä tavalla tarvitsee kellottaa? Jos pystyt elämään ilman automaattista hälytystä intervallin alkamisesta / loppumisesta, niin ainakin garminilla onnistuu ihan kun vaihtaa automaattisen kierroslaskurin manuaaliseksi. Intervallin loppuessa yksinkertaisesti painat siis kierrosnäppäintä, jonka jälkeen kierrosaika nollaantuu -> palauttelu, jonka täyttyttyä jälleen uusi kierros käyntiin kierrosnäppäintä painamalla. Vaatii kellon tarkkailua, mutta toimii. Jälkeen päin kierrosten tiedoista näkee kätevästi myös työ- ja lepojaksojen statsit samoin kuin koko treenin yhteenvedon.
 10. VPe

  New Balance

  Matolla vain juossut tähän saakka. Noin 200 km takana ja kulumaa ei juurikaan näy.
 11. VPe

  Hoka One One

  Itsekin sain tänään kyseisen tossun postissa. Niin kuin mainittu, istuu myös omaan jalkaan ihan hemmetin hyvin. 1mm droppi tuntuu sikäli jännältä, että kantapää on kaarevan pohjan vuoksi paikallaan seistessä ilmassa. Huomenna pääseekin jo testaamaan tv-reippaan muodossa 🤩
 12. VPe

  Hoka One One

  Hokan uusi hiilikuituraketti tuli tänään myyntiin myös Euroopassa. Ilmeisesti melko suosittua tavaraa, sillä ainakin Runningwarehousen euroopan sivulta oli lähes kaikki koot jo myyty loppuun ensimmäisen päivän aikana. Piti totta kai iskeä kenkä itsekin tilaukseen, sillä nykyinen pari Adioksia alkaa vedellä viimeisiään. Btw, koodilla RTR19 saa runningwarehouselta 10% alennuksen, jolloin hinnaksi muodostuu vähän kohtuullisempi 139€ (ilmaiset postit). Koodi toimii siis kaikkiin tuotteisiin, ei vain näihin kenkiin. 🙂
 13. VPe

  New Balance

  Iso peukku täältä NB:n beaconeille! Kengät tuli korkattua tänään mattopitkiksen muodossa, jossa palvelivat kuin junan vessa. Kevyet, vaimennetut ja helppojuoksuiset. Sopivan kiertolöysät sekä 6mm dropilla toimivat omassa jalassa. Ja mikäli antautuvat kevään sepelihelvetissä suunniteltua nopeammin, ei 90€ hintalappu sinänsä päätä huimaa.
 14. Sinkin vaikutuksista terveyteen löytyy kyllä mielenkiintoista juttua. Esimerkiksi tässä tutkimuksessa nuorille kilpapainijoille (keski-ikä vajaa 19) annettiin neljän viikon ajan sinkkilisää ja huomattiin, että rankan harjoittelun testosteronia laskeva vaikutus saatiin käytännössä kumottua. Koeryhmä tosin häpeällisen pieni (10 hlöä), mutta herättää kuitenkin ajatuksia aineen hyödyllisyydestä juoksussakin.
 15. Huoli pois, sauna löytyy ja sijaitsee alakerran pukuhuoneiden vieressä, kaupungin nettisivut vaan ovat (yllättäen) hemmetin huonot. Aukioloaikojen lisäksi kannattanee selvittää myös yleisurheilualueen käyttövuorot, ettei pölähdä paikalle pööpöilemään yleisurheiluseurojen rataharjoitusten aikaan. Niin, ja kun kysyit kuka siellä treenaa, niin porukkaa kyllä löytyy vähintään riittävästi, aina ihan kansallisen tason urheilijoijin saakka.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy