Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Triathlon

Näytä topics in Triathlon, Harjoittelu, Yleistä triathlonista, Varusteet and Kilpailut posted in for the last 365 days.

Tämä sivu päivittyy automaattisesti

 1. Earlier
 2. Vieras

  Vatsakipu uinnin jälkeen

  Ootteko ajatelleet sellaista mahdollisuutta, että uidessa kylmässä vedessä verta menee pintaverenkiertoon ja sisäelimet jäähtyvät. Kun tulee vedestä pois lämpöiseen, veri palaa takaisin. Ehkä se aiheuttaa mahan hermoissa jonkin "hämmennyksen"...? Mulla uintimatka ei ole kovin pitkä, eikä repivä. Uin kylmässä vedessä rauhallisesti ehkä 50-100 metriä, mutta kun asteita on välillä vain 12 - 13 astetta, niin pistähän se veret kiertämään miten sattuu. Mulle tulee keväisin ja syksyisin kovia kipukohtauksia juuri uinnin jälkeen.
 3. Vieras

  Myydään harjoitteluun Elliptigo 3C

  Myyn n. Viisi vuotta sitten ostetun Elliptigo 3C pyörän. Tilattu Englannista, koska ainakaan muutama vuosi sitten tätä pyörää ei myyty Suomessa. Hinta uutena n. 1700 euroa. Elliptigon on aikoinaan kehitellyt amerikkalainen triathlonisti harjoitusvälineekseen, kun hän oli loukannut polvensa.Tässä kulkupelissä yhdistyy juoksu ja pyöräily. Sopii myös heille, joiden polvet ei kestä juoksemista, sillä tässä ei tule jalkoihin tärähtävää iskua, kuten juostessa, vaan tuntuu vähän kuin ilmassa juoksisi.Nyt olisi hyvä tilaisuus ostaa harvinainen kulkupeli hauskaan ja kuntoakohottavaan menoon.Pyörässä on kolme vaihdetta ja säädettävä askelpituus ja ohjaustangon korkeus. Pyörä on ehjä ja toimiva, mutta vaihteet vaativat säätöä ja ketjunrattaat on kuluneet, samoin kuin takarengas.Youtubessa on paljon videoita nähtävissä, miltä meno tällä pyörällä näyttää, kun kirjoitatte hakusanaksi esim. Elliptigo 3CLinkki nettimyymälän sivuille:https://www.elliptigo.com/product/elliptigo-3c/
 4. Myynnissä useamman vuoden vanha, mutta vielä useamman välissä käyttämättömänä ollut Orcan märkäpuku. Omat mittani silloin, kun käytin pukua kisoissa olivat 180 cm ja 71 kg. Malli on huomattavan kaponen. Nyttemmin harrastettu enemmän pyöräilyä ja +5kg reisiin ja mahaan eikä toivoakaan saada pukua enää päälle. Ruumiinrakenteen puolesta puku mahtuu parhaiten hoikalle nuorisolaiselle :-) Lähtee sopuhinnalle tarvitsevalle.
 5. Mainostempultahan tuo kuulostaa ja sellaisiahan nuo < 2h maratonitkin lopulta olivat. Tässä vain tuo aikatavoite on epämääräisempi kuin maratonissa, jossa tuosta 2h ajan alituksesta puhuttiin jo jonkun aikaa ennen yritystä. Maailman huiput pääsivät jo normi kisoissa kellon mukaan aika lähelle, mutta ne viimeiset minuutit ovat todella kovia. Tässä aikaparannus olisi iso ja sääntöjen kierto aika epämääräistä. Onhan polkupyörälläkin ajettu noin 300 km/h, tosin hieman peesiapua hyödyntäen.
 6. MIelestäni hirveätä hevonulostetta moinen. Keskittyisi vaikka siihen, ettei joka toinen kerta tulisi pitkällä matkalla ihan oikeassa kisassa "pohjekramppia". Siis Alistair. Etenkin pro-tasolla IM on kuitenkin kilpailu, jossa etsitään ensimmäistä maaliviivan ylittäjää, kokonaisaika on sitten sen summa, mitä kisassa sattuu tapahtumaan. Ja lisäksi säällä ja reitillä merkittävä vaikutus aikaan. Tuollainen peesihyödyn havittelu myös kovin arveluttavaa, kun nimenomaan syystäkin peesaaminen on kielletty TT-pyörällä. Enkä usko, että ajaisi maantiepyörällä! Mutta eihän siinä, jokaisellahan on oikeus tehdä ihan mitä huvittaa ja jos vieläpä saa sponsorit mukaan, niin joku vielä maksaakin tuosta. Eli eikun onnea yritykseen!
 7. Alistair Brownleellä näkyy olevan haave alittaa 7 h Ironman matkalla. Jippona normaaleiden IM -kisojen sääntöjen kiertäminen < 2h maratonyritysten tapaan: https://www.220triathlon.com/news/alistair-brownlee-to-attempt-sub-7hr-ironman/ Uintiin ja erityisesti pyöräilyyn on sääntöjen venytykset jo suunniteltuna, mutta maratonkin pitäisi juosta vielä lopuksi alle 2:30. Kova on kyllä Alistair myös pidemmillä matkoilla. Saapa nähdä miten tämä projekti etenee vai eteneekö ollenkaan. Ei taida kuitenkaan saada sellaista medianäkyvyyttä kuin nuo sub 2h maratonjuoksut.
 8. Ottaa mukava määrä pottia voittajalle varmasti on hyviä vetoja sen ympärillä.
 9. Seurailen itse youtubesta. Tässä jotain kanavia, joita seuraillut. PTOn oma kanava, jossa haastatteluja yms: https://www.youtube.com/channel/UCITB6kXrkXZBD9e_sHCVE1Q Babbitville, haastatteluja ennen kisoja yms: https://www.youtube.com/user/babbittville Naisten voittajan (ja miehensä) videoita: https://www.youtube.com/c/EricLagerstrom/features Miesten nelosen Lionel Sandersin kanava, jossa viihdyttävää sisältöä: https://www.youtube.com/user/PBTriClinic2011/featured Noita kun pyörittelee, niin alkaa suosittelu-feediin tupsahdella lisää vastaavia.
 10. Kovaahan tuolla on menty, kun tuloksia nopeasti vilkaisi. ^Onko jotain hyviä linkkejä blogeihin vai seuraatko esim. Stravasta?
 11. Sen ehkä voisi vielä lisätä, että jaossa on miesten ja naisten osalta sama potti eli 1.15M€ eli suurin potti ikinä triathlonkisassa. Voittaja kerää heti 100k€, joka on ihan kiva läjä rahaa ottaen huomioon, mitä yleensä tienataan.
 12. Juuri meneillään on monien mielestä kaikkien aikojen kovatasoisin triathlonkisa, jossa parhaat kohtaavat parhaat. Matkana on jotain puolimatkan ja olympiamatkan väliltä, mukana siis olympiaurheilijat ja pitkänmatkan huiput. Naisten kisa on juuri nyt loppumaisillaan ja Paula Findley tulee viemään voiton. Kunhan naiset on saatu radalta siivottua mustikkakeittoa nauttimaan, miehet päästetään irti. Naisten kisassa ehkä ihan absoluuttiset parhaat eivät olleet mukana, mutta miesten kisassa on käytännössä top 30 maailman parhaasta miehestä mukana ehkä vähintään 25 kpl eli todella kova tulee olemaan taso. Mielenkiintoista nähdä, miten olympiamatkan menijät pärjää. Rata on tasainen nascar-rinki 4.5km, jossa pyöräillään ja sitten juostaan. Pyöräilyssä on 20m peesikielto, joka muuttaa aika paljon dynamiikkaa, kun oikeasti peesistä ei saa hyötyä. Ohitukseen on 45s aikaa, joka on liian vähän miehille. Jo naisilla oli vaikeuksia päästä ohi tuossa ajassa, miehet tulee ajamaan noin 50 km/h vauhtia, joten ohittaminen tulee olemaan todella vaikeata! En nyt jaksa enemmän alustaa, vaikka tätä kisaa itse on spekuloinut jo kolmisen viikkoa ja aika tavalla on tullut seurattua huippujen valmistautumista. Tästä striimiin: https://protriathletes.org/
 13. 2020 tapahtumaa ei koronan vuoksi järjestetty, mutta vuodelle 2021 päivä on jo kalenteroitu. Ilmoittautuminen aukeaa ilmeisesti tammikuun lopulla ja osallistujien määrä rajoitettu 400. Jos vaan kaikki hyvin sujuisi - tämä voisi olla minun ensimmäinen triathlonini. Matkavaihtoehtoja tapahtumassa on sprintti-, perus- ja pitkämatka. Pitkä matka vähän tavanomaista puolimatkaa pidempi ja ehkäpä etenkin juoksun osalta raskaampi ja hitaampi. Uintia 1,9km, pyöräilyä 130km ja juoksua 21km. Tapahtuman sivut lupailevat seuraavaa: Uimaan pääsee puhtaassa lähdepohjaisessa järvessä, pyöräilemään kansallispuistomaisemissa ja juoksemaan tunturipoluilla. Lopussa saa vielä kiivetä Levin maailmancup-rinteen ylös. Ja kaikki tämä keskellä Suomen kaunista kesää ja yötöntä yötä. Kuinka tämän voisi jättää kokematta?
 14. https://www.bbc.com/sport/athletics/22342557 A. Brownlee juoksi virallisen 10000m juoksun aikoinaan 2013 28.32 Kyllähän noilla vauhdeilla Suomessa pärjäisi.
 15. Murray on kyllä parhaimpien triathlonjuoksijoiden joukossa, mutta ei nyt ehkä tulosten perusteella yksiselitteisesti paras vaan siellä on muutamia muitakin jotka tekevät kolmiottelussa samantyyppisiä kellotuksia kuin hän eli voitanee sanoa että tuo on suunnilleen se 10km:n juoksun taso olympiamatkan huipuilla.
 16. Eteläafrikkalainen triathleetti Richard Murray juoksi hiljattain omassa aikakokeessaan 10 km tiellä 28:04. Kova aika, vaikkei ollutkaan virallinen kisa ja pyöräilijöistä tietysti oli vetoapua. Syke näytti pysyttelevän suurimman osan matkaa yli 190:ssä, lopussa lähenteli jo 200:aa.
 17. Mercxin (tai muiden GT huippujen) juoksuajat on pelkkää valitettavasti spekulaatiota, mutta eiköhän se pienellä valmistautumisella olisi Iivo Niskasen sanoin "hölkkäsarjassa" kulkenut ihan kohtuullisesti. No anyway, kyllähän tuo <15min & >50k on jäätävän kova kombo. Kumpikin tulos jo yksittäin semmoisia mihin suurin osa ei pääse koskaan vaikka keskittyisi vain toiseen. Pääsisi nyt joskus vaikka 19 ja 40
 18. Juu, varmasti on varuste-etua eikä noita aikoja ole oikeastaan mitään järkeä edes vertailla 1:1, koska vehkeiden lisäksi myös olosuhteet merkitsee aika paljon! Mutta miettikääs sitä, että kaveri on triathlonisti ja treenaa kuin sellainen: juoksi muutamia päiviä tuohon alle 14.34 vitosen (oisko menny kannibaalilla alle 18 minuuttia?) ja tuo kisasuoritus oli viides vai kuudes kerta elämässään velolla! Hyvin huomasi, että ei pysynyt alkuunkaan mustalla viivalla, vaan nousi jatkuvasti keskittymisen herpaantuessa punaiselle tahi jopa yli. Eli matkaa tuli tietysti enemmän kuin vain tuo mitattu. Eikä tietysti treenitkään ole ollut pelkästään pyöräilyä vaan uitu on kovasti ja juostu, reilun kymmenen viikon projekti oli tuo tunnin ennätys. Uskoisin, että paremmalla valmistautumisella, ja nopeammalla velolla Leijona vetäisi jonkun 53 kilsaa...
 19. Melkein 2km enemmän kuin Kannibaali (49.431km), mutta kyllähän tuossa pieni aerohyöty saattaa olla Sandersilla?
 20. Lopputulos oli 51.304km eli uusi CR. Aika kului aika nopeasti, kun ei tarvinnut itse kuin istua sohvalla!
 21. Kohta mennään! Muistutukseksi vain tämän tunnin aika-ajon luonteesta: Eddie Merckx: "Throughout this hour, the longest of my career, I never knew a moment of weakness, but the effort needed was never easy. It's not possible to compare the Hour with a time trial on the road. Here it's not possible to ease up, to change gears or the rhythm. The Hour record demands a total effort, permanent and intense, one that's not possible to compare to any other. I will never try it again."
 22. Tunnin ajelut on kyllä ihan aerobista jyystöä eli puhdasta FTP+aerodynamiikka kilpailua. Lionel lienee yksi parhaimmista ensimmäisessä ja noihin aikaisempiin videoihin kanavallaan olikin perustellut, että yksi tämän projektin motivaattoreista oli nimenomaan parantaa tuota aerodynamiikkaa, joka voisi sitten kantaa myös tri-kisoihin. Aiemmin talvellahan kaveri niputti muutamia ihan oikeita meriittejä omaavia pyöräilijöitä Zwiftin maailmassa. Hauskan tästä ennätysyrityksestä tekee se, että pari päivää sitten LS veti toisen projektin maaliin ja juoksi 5k PB aikaan 14.34. Onhan tuo ihan kohtalaista kyytiä ja kun katsoo tuon videon niin näkee kyllä, ettei kyseessä ole juoksija vaan triatlonisti (kädet vispaa niin leveällä ja asento on melkein kuin penkillä istuisi). Mutta tuntuuhan tuo jossain määrin kulkevan kuitenkin. Lopussa sykekin pääsi jo yli 160bpm! Ymmärsin muuten, että tuohon tunnin ajeluun pitäisi olla tulossa jonkin sortin show eli jotain vieraita ja jonkin sortin selostusta ihan vaan ovaalinpyörimisen lisäksi.
 23. Sopivaa perjantai-illan viihdettä! Jotenkin olen ollut luulossa, että velo-ennätyksiä tekisivät vähän isommat kaverit? Edit. Hmm, ehkä Lionel on ainakin GT-pyöräilijöihin verrattuna iso...
 24. Tänään klo 19.30 Suomen aikaa Lionel Sanders yrittää pyöriä velodromia ympäri tunnin ajan. Kaitpa tarkoitus on rikkoa Kanadan ennätys, joka tällä hetkellä on 48.587km. Eli tuollaista harmitonta 49 km/h vauhtia pitäisi pystyä tunti pitämään yllä. Kalusto on ennätyskelpoinen ja velodromi on itse asiassa jonkin verran hidas eli haastetta tulee riittämään! Itse aion ainaskin väijyä tuon. Liven pitäisi löytyä täältä:
 25. Garmin Fenix 6, maksaminen riippuu pankista, ainakin DB taitaa onnistua.
 26. Nettiä selattaessa tietoa tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista. Eri kellomallien vertailu on haastavaa - ellei jopa mahdotonta. Osaisiko joku suositella älykelloa, joka suoriutuisi näistä tehtävistä: -mittaisi allas ja avovesiuinnin ilman sykevyötä -osaisi näyttää whatsapp-viestit -olisi mahdollista maksaa kellolla Juoksu- ja pyöräilyominaisuuksia en painota juurikaan. Ongelma on lähinnä aina joko avovesiuinnin puutteessa tai lähimaksun olemattomuudessa.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy