Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Triathlon

Näytä topics in Triathlon, Harjoittelu, Yleistä triathlonista, Varusteet and Kilpailut posted in for the last 365 days.

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Viime viikko
 2. Earlier
 3. Viime vuonna ostettu, kaksi (tai kolme) kertaa käytetty. Koko medium tall (valmistajan mukaan 175-191cm, 68-78kg, rintakehä 97-102cm). Ei vekkejä. Puku on Helsingissä. Voidaan lähettää, ostaja maksaa postimaksun. Hintapyyntö 220e.
 4. Tuo Suomessa kehitelty Ramusseat on USA:ssa useammalla triathlonistilla testeissä ollut satula , ja on nyt tullut myyntiin .Ensimmäinen myyty Texasiin 36 kertaiselle Ironman urheilijalle.
 5. Hikeä pukkaa kampia sisällä veivatessa kyllä ihan perkeleesti. Salille saatiin onneksi jo syksyllä sellainen n. 40 cm halkaisijan lattialla seisova puhallin. Auttaa hyvin, kun vielä pitää vielä ovea käytävälle hiukan raollaan.
 6. Laittelin jokunen aika sitten tuon uuden pyöränkin telineeseen. Sellaisen huomion tein, ettei tuollainen makuualusta ole riittävä suoja hikeä vastaan, vaan tuohon pitää hommata isompi kumimatto tai kaukalomainen viritys. Hikeä kyllä tulee. Tuollainen viritys kun nyt lötköttää keskellä olohuonetta, niin aina ohi kävellessä pikku pistos tulee sydänalaan ja kohta huomaa olevansa virittelemässä lyreksihaarniskaa niskaan. Kovemmat treenit olen tehnyt wb-salilla, mutta toistaiseksi peruspyörittelyyn välttää tämä kotoinen viritys mulle. Wattikampiahan olen tässä suunnitellut sekä himoinnut , mutta vielä on sellainen budjetin kokoinen aukko meikäläisen hankintasuunnitelmassa, joten pahakaan rasti siis...
 7. Thx. Hyvä kun oikaisit. 👍
 8. Eilen lätkyteltiin #upouudenvegaanityttöystävän kanssa pitkää lenkkiä Mordorissa. Kuten edellisen viikon sunnuntaina, niin samat oli lähtökohdat sekä fiilikset nytkin; lunta satanut vitutukseen saakka, eikä aura-autoja mailla halmeilla, joten kyllähän lenkuttelu friskasi sekä tympi hyvin vahvasti. Tänään pidin lepopäivää - ainakin jaloille. Kävin pari kertaa purlaamassa altaassa ja kotiin tultua olikin nälkä. Jonkin verran olen pyöritellyt wattibikea, ja täytyy myöntää, että sellainen moka tuli syksystä talveen siirryttäessä tehtyä, ettei ole tullut ajettua pyörää juuri ollenkaan. Pers’tuntuma on JÄLLEEN ihan syvältä hanurista, sillä välilihaan koskee eikä oikeen mihinkään pääse - jalat eivät vain toimi. Olisi vissiin kannattanut uhrata muutama tunti viikkoon, ihan vain tuntuman ylläpidon vuoksi. Eipä tässä muuta kaksisempaa ole tapahtunut.
 9. Todellakin ikävä tapaus. Tapahtumapaikkana tosin Kolari eikä Rovaniemi.
 10. kaikkea voi tapahtua.. ei voi koskaan tietää..onneks ei henki lähteny . Mulla kaksi tuttua kuollu täs lähiaikoina...
 11. Ikäviä uutisia. Kaisa Salia puukotettu kotipihallaan, Rovaniemellä. Teon motiivi epäselvä. Sali on teholla, mutta ilmeisesti ei enää hengenvaaraa. YLE uutinen
 12. Surullinen uutinen, Kaisaa ilmeisesti puukotettu kotipihassa jonkun tuntemattoman henkilön toimesta selkään/rintakehään ja joutunut tehohoitoon Lapin keskussairaalaan. Ei kuitenkaan ilmeisesti akuutissa hengenvaarassa tms. Toipumista. Kyllä kummallisessa jamassa olevaa porukkaa on liikkeellä maassamme.
 13. X66

  Projektina matka

  Kyllä siinä oli keskikoroke ja valot .. vaihdetaanko palstaa .. meinasin mennä valitusketjuun mutta ehkä tässä pään kestävyysharjoittelussa kuitenkin uppoaa vielä pari mukia kahvia..
 14. Sorry nyt vaan kaikki asianosaiset - asia jäi vaivaamaan. Joko muisti pätkii tosi pahasti tai tuo on ihan erilainen kuin ennen... https://www.google.fi/maps/@60.2234213,24.6886731,3a,75y,90t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPf-FdP2HnkPR4-2eAH6cJ18v-GIzk1QBXuNlGn!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPf-FdP2HnkPR4-2eAH6cJ18v-GIzk1QBXuNlGn%3Dw203-h100-k-no-pi-4.7866592-ya233.35132-ro3.7334101-fo100!7i7680!8i3840
 15. Veikkaisin vuodeksi 2015 ja olin menossa tervehtimään Bodominjärven ultraintervallilaisia. Muistikuvien mukaan se oli sellainen kohta, jossa nousuvoittoisen osuuden jälkeen pääsi laskuun, kikkarilla nopeudeksi sai herkästi noin 40 km/h (kun jaksoi vielä potkia sopivasti alamäkeen), sitten oli ennen risteystä hyvin loiva ässä kai hidastamassa nopeutta. Jotenkin keskikoroke ja kanttarit on jäänyt mieleen tyyliin "ovatpa tehneet ansan". Paluumatkan tein varmaankin Kehä III:n kautta, enkä ole sen jälkeen tuosta mennyt. Myös Race Max 28:ssa on astinlauta ala-asennnossa hyvin pieni maavara, raapii ja riipii joka risteyksessä.
 16. X66

  Projektina matka

  Ingaksentien kohdalla ei ole keskikoroketta, mutta siinä on ilkeät kanttarit. Rullasuksilla ei ole juuri maavaraa ja siinä pitää aina keskittyä ettei vedä nokilleen. Muuten Turuntien pyörätie on pääosin korokkeeton, siitä Jorvin kohdalta seuraavasta valosta muistaakseni koroke ja liikennevalo poistui pyörätieltä, kun varaparkkipaikan käyttö lopetettiin.
 17. Taas asiasta sivuun: Ei niitä pyöräteiden jatketa aina osata rakentaa Helsinskissäkään, mutta oli kyllä paha paikka aikoinaan Jorvin nurkilla - en tiedä onko enää. Turuntien kelviä länteen päin mennessä olin Race Maxilla potkinut nousun ja palkinto tuli mukavan alamäen muodossa. Olisiko vonut olla Ingaksentien risteys? Vihreät palaa, ei tule autoja, "hidastushikaani" ei haittaa, joten antaa palaa matalassa asennossa. Ehdin havaita, että onhan siinä reilulla kanttarilla keskikoroke - perkele. Osui onneksi ponnistus kohilleen kaksi kertaa, joten rengas-/vannevauriolta vältyttiin.
 18. Kyllä uidaan joo eri lajeja, ei tosin ihan kaikkia eläimiä. Vapari takaperin puuttui listasta, se on valmentajamme suosikkeja. Tässä autenttinen esimerkkisuoritus: https://www.youtube.com/watch?v=4r9m9otolSo Aika usein treenit voi kyllä uida läpi pelkällä vaparillakin jos haluaa, ja muutenkin ryhmästä löytyy kaiken tasoisia uimareita. Tuo päätyponnistus muuttuu mielenkiintoiseksi joidenkin hotellien uima-altaissa, jotka ovat niin pieniä että jos ponnistaa, ei ehdi tehdä yhtään käsivetoa. Silloin pitää malttaa lähteä päädystä niin ettei ponnista yhtään. Sekin on yllättävän vaikeaa henkisesti.
 19. Mites näissä menikään, pitääkö noilla Masters-vuoroilla sitten valmistautua uimaan rintaa, selkää, perhosta, karhua, lepakkoa, myyrää ja koiraa? Itsehän en osaa kuin vapaauintia, ja sitäkin korkeintaan välttävästi. Tietysti jo pelkät maksut maksamalla näyttäisi pääsevän samoilla korvauksilla kuin millä nyt etenen, että sinänsä ihan järkevän kuuloinen vaihtoehto olisi itsellekin. Hyvää statistiikkaa noista eri altaiden välisistä eroista. Varmasti tosiaan pitkällä matkalla ero vielä merkittävästi kasvaa tuon päätyponnistuksen ja liun seurauksena. Vaikka kuinka huono olisi kääntymään, niin on tuo silti merkittävä ero. Josta muuten pääsee siihen, että periaatteessa altaassa uidessa sieltä päädystä kyllä saa ihan ponnistaakin. Itse hoksasin tämän noin 1.5 vuotta uituani. Siitä puoli vuotta ja keksin, että ponnistuksen jälkeen voi vielä liukua eikä tarvi heti alkaa kauhomaan. Triathlonistille toki turhia, mutta onhan se astetta mielekkäämpi tahkota altaassa noin...
 20. Espoossa seuraan liittyessä ja Masters -jäsenyyden maksaessa saa samalla vapaan kausirannekkeen, jolla voi mennä milloin vain uimaan treenien ulkopuolellakin. Tulee siitä hintaa kyllä sitten vähän yli 300€/vuosi yhteensä (2 kautta) vaikka ottaisi vain yhden seuran treenivuoron / viikko mutta se sisältää sitten treeniohjelmat ja kerran viikossa valmentajan arvioivan katseen. 25 m altaassa menee "virallisesti" sekunnin / käännös nopeampaa, eli 100 metrillä 2 sekuntia muissa lajeissa paitsi rintauinnissa, missä eron pitäisi olla 1,5 s/käännös. Tuo vaatii kyllä jo aika sukkelaa käännöstä, en itse pääse siihen lyhyillä matkoilla, eikä kovin moni tutuistakaan, eli virallisesti muunnetut ajat ovat pitkältä radalta yleensä kovempia. Noita muunnettuja aikoja käytetään siis kisoissa ratajärjestysten laatimiseen ym. Lisäetu tulee pidemmillä matkoilla siitä, että ponnistuksen jälkeen saa aina pienen lepotauon joka voi auttaa jaksamaan. Oma ennätykseni on 100 metrillä pitkällä radalla 1,1 s hitaampi kuin lyhyellä, mutta 1500 metrillä ero on jo kääntynyt niin, että ero on 47 s eli yli 3 s/100m. Uitu tietysti eri aikoina ja eri kisoissa, mutta ehkä jotain kertoo.
 21. Varmaan poistaisi, mutta sitoisi minun treenaamiset muiden ihmisten aikatauluihin. Säännöllisen epäsäännöllistä kolmivuorotyötä tehdessä ei enää mitään muuta aikataulua halua, kuin juuri sen mikä sopii parhaiten omaan pirtaan.
 22. eikö liittyminen uinti seuraan poistais mummojen ja pappojen väistelyt altaassa..jos ajat passais..tri aikoihin tuohon tottu itekkin..mut kesäl 50m altaas ongelma hävis...
 23. Kyllä se on hitaampi 50m allas ihan mummokääntyjillekin. Ite oon varmaan Euroopan top 10 listoilla hitaimmissa käännöksissä, mutta silti 25m altaalla pääsee selvästi lujempaa. Kyllä se laitapotku avittaa merkittävästi! Mitä nopeammin ui, sitä selvempi tuo ero tuntuu olevan. Pitkiä uinteja on kyllä huomattavasti miellyttävämpi vetää 50m altaassa. Ei täällä Espoossa sentään kaikki hyvin ole. Eivät osaa esimerkiksi rakentaa pyöräteitä, vaan pitää jokaikiseen risteykseen tehdä sellainen 15cm korkea reunavalli, tietysti mahdollisimman terävänä. Mutta ulkoiluun kyllä on mielestäni erittäin pätevää osaamista noin niinkuin muuten. Lenkkipolkuja ja muita tiloja löytyy kyllä enemmän kuin mitä esim. itse osaisin vaatia. Jostain kait se pitää ihmistä kompensoida, kun täällä joutuu asumaan!
 24. Teillä siellä Espoossa tuntuu olevan kaikki vähän paremmin, näin olen tässä ajan saatossa huomannut, kun #upouusivegaanityttöystävä linjailoo PK-seudun aineellista paremmuutta. Sinänsä olisi ihan mielenkiintoista kokeilla 50 metrin allasta, että miten se uimavauhtiin vaikuttaa. Asiasta enempää tietämättä, niin pähkin, että sellaiselle kuka kuperkeikkakäännöksen osaa vimosen päälle, niin 25m allas luulisi olevan nopeampi ja minun kaltaiselle veden pieksäjälle taas 50m allas luulisi olevan nopeampi.
 25. Hyvin kulkee herralla uinti! Meillä täällä Espoossa on kunnallisissa halleissa ns. paras tarjous 90€/25 kertaa eli 3.6€/kerta. En ole osannut pitää tuota erityisen kalliina enkä kyllä halpanakaan. Vähän ihmettelen, ettei ole mitään vuosihintaa. Kyllähän tuosta vuodessa tulee ihan kustannuksia! Espoossa on kyllä se hyvä puoli, että voi valita aika monesta eri altaasta. On ruuhkaisempia ja vähemmän ruuhkaisempia, 25m tai 50m ja oheistiloistakin löytyy erilaisia saunoja ja kylmäaltaita tms turhaa humpuukia.
 26. Kävin vaihteeksi aamu-uinnilla Mordorin uimahallissa. Yleensä olen suosinut Immolan kura-allasta, sillä siellä saa rauhassa kauhoa omalla radallaan tai käytännössä melkein aina on koko allas omassa käytössä, jos nyt sattuisi sitä tarviimaan. Negatiivisena puolena taas kura-altaan vesi on todellakin aika karkean oloista. Hyvä että näkee päästä päähän, kun on sen vertaa sameaa. Kuitenkin tänään painoin aamulla maksuautomaatin kautta altaaseen ja mielestäni 6 euroa kerralta on vähän tyyristä lystiä lillumisesta. Kävin pari kilometriä räpiköimässä ja siinä meni 36 minsaa. Tunnelma oli mummojen seassa hakattavana ja potkittavana ollessa kuin sillillä purkissa tai ehkä blenderissä pyörivällä hedelmällä. Mietin että ainaki saa tuntumaa kisatilanteeseen. Rakennuksesta ulostautuessa hokasin, jotta vastaanotto oli auennut, ja kävin kyselee alennusta sisäänpääsymaksuun, kun edellisellä kerralla uimakoululainen vinkkasi, että meillä olisi sellaiseen mahkuja. Sehän olikin ihan asiallinen alennus kun ostin 20 kerran pääsylipun 40 eurolla eli kertakäynnin hinta putosi 6 eurosta 2 euroon, joten tämä oli asiallinen hommeli 👍🏻👍🏻 Illalla lähden lyreksipellejen uhallakin wattbike-salille myllyttämään pyörää ja päälle vähän lampsin matolla.
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
  • Lindgren & Sihvonen: Vieraana hiihtäjä Matti Heikkinen
   Areenasta löytyy podcastina alla oleva:
    
   "Nelinkertainen arvokisamitalisti ja vuoden 2011 maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen päätti pitkän uransa keväällä 2019. Kivikasvoinen ”Happo” Heikkinen tunnettiin kestävyysurheilijana poikkeuksellisesta maitohapon sietokyvystään ja lukuisista hämärän rajamaille päättyneistä kilpailusuorituksistaan.
    
   Uransa aikana harvasanaisesti julkisuudessa esiintynyt Heikkinen on nyt omien sanojensa mukaan ”herännyt talviuniltaan” osallistuakseen ministeri Lauri Tarastin selvitystyöhön erillisen huippu-urheilulain tarpeesta. Miksi Heikkisen mielestä Suomeen tarvittaisiin huippu-urheilulakia ja mistä siinä säädettäisiin? Minkä takia kauppatieteiden kandidaatintyötään Jyväskylän yliopistossa valmisteleva ex-hiihtäjä on kokenut asian itselleen tärkeäksi? Millaisin toimin Heikkisen mukaan huippu-urheilijoiden taloudelliset resurssit tulisi turvata?
    
   Väittelyissä ampumahiihdon menestysnäkymät, 8-vuotiaan Kalle Rovanperän rallikokemukset sekä maastohiihdon massalähdöt."
    
   https://areena.yle.fi/1-50463816
    • Thanks
    • Like
   • 0 vastausta
  • Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Saksalainen Florian Neuschwander yrittää parhaillaan rikkoa 50km mattojuoksun ME:n 2:59:03. 
    
   Live video FB:n puolella: 
    
    • Like
   • 15 vastausta
  • Post in 13. ENDURANCE 24h 22.-23.2.2020
   Huhhuh. Suomen ja Irlannin ennätykset tulossa. Hienoa PRää lajille.
    
   AE pistelee 200! Onnittelut!
    • Like
  • Post in 13. ENDURANCE 24h 22.-23.2.2020
   Tulevana viikonloppuna juostaan Esport Arenalla 13. kerran eräs maailman kovatasoisimmista ultrajuoksun sisäratakilpailuista.
    
   Pystyykö Karhunkierroksen reittiennätyksen yli kahdella tunnilla murskannut Jaakko Eskelinen murskaamaan myös 24h juoksun Suomen ennätyksen toisella yrityksellään yhtä vakuuttavasti?
    
   Web: https.//endurance.fi/e24
   Facebook: https://www.facebook.com/endurance24h.espoo/
   Osallistujalista: https://championchip.ee/participants/1517
   Live-tulokset: https://championchip.ee/live/1517
   Live-video, alkaen noin klo 12 lauantaina: https://www.youtube.com/watch?v=6n5v8mdmldA
    • Like
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Paikalla yhteensä   1 Jäsen, 0 Anonymous, 26 Vierasta (See full list)

 • Käyttäjätilastot

  11 886
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Henrik Mäki
  Uusin jäsen
  Henrik Mäki
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy