Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Triathlon

Näytä topics in Triathlon, Harjoittelu, Yleistä triathlonista, Varusteet and Kilpailut posted in for the last 365 days.

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Viime viikko
 2. Reenaaja

  Aino Luoman vauhti kiihtyy

  rauta rouva...tai ainakin rautainen nainen...
 3. joukor

  Aino Luoman vauhti kiihtyy

  Ylellä mielenkiintoinen juttu 31 v. Lääkäristä, jolla on ilmeisen hyvät lahjat lajiin. Taidetaan kuulla vielä lisää, veikkaan. Uusi kova tekijä ?
 4. Earlier
 5. Nicolas-Sandro Kröning

  myydän aqua sphere rage junior märkäpuku

  Can you send it to germany? and what´s the price to send
 6. villea

  Vinkkejä uintiin

  Luulisin, että nuo ylempänä olevat käsien pyöritykset ja nosto selän takana ovat juuri tuohon olkapään jäykkyyteen auttavia. Lisäksi voisi rintalihaksen venytys auttaa, eli esim. jostain tolpasta kiinni ja käännetään ylävartaloa eri suuntaan niin että käsi jää selä taakse. Fyssari kehoitti aikoinaan olkapään vaivatessa venyttämään myös rintarankaa niin, että makaa kyljellään maassa, ylemmän jalan polvi vartalon etupuolelle ja sitten ylempi käsi taipuu selän puolelle keskilinjan yläpuolelle. Näiden lisäksi välillä venytän selkää niin että makaan selälläni maassa polvet koukussa ja ristiselkä kiinni lattiassa. Siitä kädet uinnin liukuasennossa suoraan pään yläpuolelle. Asentoa voi vähän vaihdella, ja polvia kääntää puolelta toiselle, hartiat kiinni maassa ja kädet pään yläpuolella. Tuo toisen käden meno päälinjalle ei varmaan ole pahimmasta päästä tekniikkavirheitä.
 7. AnttiSn

  Vinkkejä uintiin

  Ei ole mistään jähmeydestä kyse vaan ihan puhtaasti ikikankeudesta eli ei vaan taivu. Jostain hoksasin tuollaisen testin eli selkä seinää vasten ja alaselkä pidetään kiinni seinässä. Sitten kädet sivuille ja aletaan nostamaan pitkin seinää ylös. Vapaauinnille riittävä taso olisi saata kädet hartioiden leveydellä suorina ylös seinässä kiinni. Mulla jää kädet heti hartioiden kohdalla jäkkiin, ja olkapäästä alkaa heti kiristämään, jos yrittää väkisin vääntää ne sinne ylös voimalla. Tuo siis näyttää sille, etten edes yritä nostaa käsiä ylös, kun ne jää niin kauaksi siitä mihin pitäisi pystyä! Juuri tuohon liikerataan kaipaisi hyvää venytystä, tuo itse testi ei ole kovin hyvä venyttämään kyllä. Tänään otin vähän omasta uinnista videota ja vasen käsi painuu veteen suoraan olkapään jatkolle kuten pitääkin. Oikea menee kyllä suorana, mutta liian keskelle, ei ylitä kyllä päälinjaa mutta osuu päälinjaan. Harmi, ettei kukaan ole asiasta maininnut. Pitää alkaa nyt kiinnittämään asiaan huomiota. Kaikkea muutakin sieltä varmasti löytyy, mutta ei ehdi nyt analysoimaan tarkemmin... Mulla kuuluu 1-2krt/vko ohjelmaan olkapäiden vitkuttelut vastusnauhalla. En tiedä onko tuosta ollut suurta hyötyä, mutta ei suurta haittaakaan, eikä ota kuin pari minsaa salin yhteydessä tehdä nuo.
 8. villea

  Vinkkejä uintiin

  Minulla on ennen uintia usein sen verran jähmeyttä, etteivät kädet mene sulavasti liukuasentoon, vaan tuppaavat jäämään vähän irti päästä. Aika usein pyöritän käsiä ennen uintia tasatahtiin eteen, taakse ja eri suuntiin (molemmat suunnat). Sen jälkeen pienet venyttelyt ojentajille ja takaolkapäille, sekä rinta/etuolka niin, että kädet laitetaan selän takana yhteen ja nostetaan mahdollisimman ylös samalla kun kumartuu eteenpäin. Sen jälkeen vielä kädet suoraan ylös liukuasentoon ja siinä pientä liikehdintää ja kylkien venyttelyä. Liikkuvuuden lisäksi kannattaa harrastaa lämmittelyjumppaa kiertäjäkalvosimille (rotator cuff), vaikka kuminauhalla. Samojen paikkojen venyttelyt päälle. Aika monella näyttää tosiaan kädet jäävän liukuvaiheessa vähän koukkuun, mutta useilla on samalla cross-overia, eli käsi menee keskilinjan väärälle puolelle, vaikka saisi olla suoraan eteenpäin. Jos käsi suorassa ei osoita sivulle vaan suoraan ylös, niin se on jo OK. Eli vähän kuin viittaisi tunnilla.
 9. AnttiSn

  Vinkkejä uintiin

  Nyt tehnyt vähän omasta uinnista taas analyysiä. Ongelmia löytyy enemmän kuin olisi tarve. Huomenna tarkoitus ottaa lyhyt pätkä videota, jonka analysointia odotan jo kauhulla! Tajusin nyt ihan ilman videotakin, kun olen alkanut potkimaan räpylöillä ja snorkkelilla, että minulla ei olkapäissä riitä liikkuvuus saada käsiä suoraan eteen. Tai siis saan ne samalla tavalla kyllä oikeaan asentoon kuin saan jalkaterätkin suoriksi, mutta siihen tarvitsee käyttää melko voimakkaasti turhaa voimaa. Tuosta taas aiheutuu se, että olkapäät on vähän turhan kovilla ihan normaalissakin uinnissa, kun tulee turha jännitys ojennukseen. Nyt kysymys kuuluukin, mikä on paras täsmävenytys tuohon olkapäiden liikkuvuuteen?
 10. villea

  Uintikunto

  Lauantaina istuskelin siellä Impivaaran hallissa syömässä lounasta, kun kaksi rouvaa samassa pöydässä jutteli lastensa uintiharjoituksista. Lapsilla oli ilmeisesti jonain päivänä kuivaharjoitukset vasta allastreenin jälkeen (yleensähän on toisinpäin), mitä toinen rouvista kommentoi "jaksaakohan ne allastreenin jälkeen vielä vetää kuivat". Mieli teki kommentoida, mutta en sanonut kuitenkaan mitään.
 11. janttu

  Vinkkejä uintiin

  En oikein tiedä, onko mulla mitään ajatusta tässä uimisessa. Jalkakin tuntuu olevan jo huomattavasti parempi, eli alunperin tämän oli olla tarkoitus korvaavaa aerobistaliikuntaa juoksulle. Sen verran mukavasti uinti tuntuu kuitenkin ottavan yläkroppaan, että taidan pitää sitä tässä sivussa mukana sitten, kun juoksu taas alkaa. Haaveenahan minulla on triathlonilla puolimatka joskus, eli siihen vaadittavan uintikunnon hankkiminen on varmaan se ykkös prioriteetti treenaamisessa. Tuo tekniikkakurssi olisi varmasti hyvä.
 12. villea

  Vinkkejä uintiin

  Tuossa ei ihan käynyt selville, onko tavoitteena kehittää uintivauhtia vai käyttää uintia vain korvaavana aerobisena harjoituksena. Jos haluaa kehittää vauhtia, kannattaa mennä tekniikkakurssille ja tehdä siellä neuvottavia tekniikkaharjoituksia tavallisen uinnin lisäksi. Intervallit ovat paremmat kuin tasavauhtinen junnaus. Taukojen pituudet riippuvat vauhdista, mitä kovempi vauhti vedoissa, sitä pidempi tauko niin että kovempaa uidessa aikaa kuluu kokonaisuutena enemmän. Aerobisella tasolla tauot voivat olla n. 10 s, eli pitkään ei tarvitse odotella. Jos taas on tavoite vain kunnon ylläpito vamman aikana eikä uintivauhdin kasvu, niin tilanne on aika erilainen. Puuskutuksen asteesta voi jo päätellä että millä kynnysalueella mennään. Sykkeet kai yleensä ovat vähän alemmat uinnissa kuin juoksussa, mutta en ole itse mitannut niitä oikeastaan koskaan uidessa. Jos jalka vaivaa, valittu uintilaji voi olla oleellinen, esim. rintauinti voi rasittaa polvia ja nivustaipeita. Fysioterapeutit luultavasti suosittelisivat vesijuoksua. Niin minullekin muutama vuosi sitten kun oli takareisivamma, mutta en pystynyt siihen.
 13. samiko

  Vinkkejä uintiin

  @Janttu Varmasti 3 kertaa vkossa on hyvä ja neljä parempi. Minulle triathlonia varten riittää nykyään kaksi. Itse olen ehdottomasti sitämieltä että parempi uida 20x100 tai vaikka 40x50 kuin läpsiä 2000m putkeen. Yrittää saada mahdollisimman paljon hyviä vetoja ja pienetkin palautukset auttavat tähän. Ei tietenkään kannata sinne päätyyn jäädä asustelemaan (jota aika monet tuntuvat harrastavan). Itse en niistä sykkeistä niin kauheasti välittäisi.
 14. AnttiSn

  Vinkkejä uintiin

  Kahdella kerralla aloittelija pääsee alkuun. Kolmella vähän uinutkin saa asteittaista kehitystä aikaan ja neljällä kerralla sitten kehittyy jo ihan kivasti. Yleensä itse nykyisellään uin jonkun ajan, harvemmin katselen matkoja ollenkaan. Tai intervalleissa tietty, mutta kokonaismatkaa en tuijottele. Tasavauhtisella uinnilla ei yleensä saa kovin kaksista vastetta aikaan. Uinnissa intervallit on paljon hyödyllisempiä, toki pitkät aerobiset setit voi olla hyviäkin, jos nimenomaan ajatuksena on juoksun cross-training. Karkeasti ottaen uinnissa myös mennään ihan eri tavalla vk-alueella, jopa melkein viikon jokaisessa harjoituksessa. Jotkut on sitä mieltä, että lähes maksimivauhtia pitäisi uida jokaikisessä harjoituksessa. Uinnissa sykerajat menee varmaankin pyöräilyn ja juoksun väliin eli varmaan joku 10 pykälää voi keskimäärin tiputella juoksurajoista.
 15. janttu

  Vinkkejä uintiin

  Laitanpa tänne vähän kyssäriä uimisesta, kun en hakutoiminnolla oikein löytänyt haluamaani vastausta. Olen tässä olosuhteiden pakosta aloittellut uintiharrastusta, kun jalka on vähän kipuillut. Olen nyt pari kertaa käynyt uimassa ja hieman yllätyksekseni jaksoin jo ensimmäisellä kerralla kauhoa 2000m ja aikaa kului noin 50 minuuttia. Toisella kertaa samanlainen treeni. Uintien jälkeen en ole ollut mitenkään erityisemmin "kuollut" vaan treenit ovat tuntuneet varsin kohtuullisilta. Vauhtiahan minulla ei ole, mutta ehkä sekin joskus tulee jos on tullakseen. Sykkeitä en ole vielä saanut mitattua, mutta ensi kerralla on käytössä garminin swim sykevyö. Mitä mieltä arvon raati on kuinka paljon olisi riittävästi uintireeniä tälläiselle kokemattomalle harrastajalle, eli montako kertaa viikossa olisi hyvä uida? Entäpä onko tapana uida joku tietty aika tai matka mikä olisi sopiva? Menenkö tasavauhtia matkaa vai olisiko järkevää tehdä muunlaisia harjoituksia? Mites nuo sykerajat uimisessa? Ovatko kynnykset samat, kuin juoksussa?
 16. janttu

  Uintikunto

  Joo, se tuli huomattua, olin perjantaina ja tänään uimassa siellä. Tässä saattoi käydä, niin että meikäläinen hurahti vähän tuohon uintiin. Onneksi olen niin huono uimari, että juoksu taitaa kuitenkin pysyä ainakin vielä ykköslajina.
 17. villea

  Uintikunto

  Sielläpä juuri. Halli oli periaatteessa auki yleisölle, mutta aika vähän siellä oli tilaa kuitenkaan käytössä muille kuin kilpailulle.
 18. janttu

  Uintikunto

  Olivatko ne kisat impivaarassa? Hitto, että siellä oli paljon porukkaa perjantaista asti.
 19. villea

  Uintikunto

  Nyt on taas uintikunto testattu vanhempien aikuisten pitkän radan SM kisoissa. Eipä se juuri mihinkään suuntaan muutu, kymmenesosien hierontaa. Kuvan juoma on puhtaasti palautumistarkoitukseen ja maitohappojen pois huuhteluun.
 20. Baltsu

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Kyllä se jonkinlaiselta kuplassa elämiseltä kuulostaa. Altran liikevaihto on kuitenkin vain se about $50 miljoonaa. Toki firma myytiin VF Corporationille keväällä ja uuden omistajan tuoma satsaus nostanee liikevaihtoa. Kovassa kasvussa ollut Hoka tekee tuon 50 miltsiä yhdellä vuosineljänneksellä ja sekin on pikkumerkki. Juuri 30% liikevaihdon kasvusta ilmoittanut Brooks ei kerro kokonaisliikevaihtoaan, mutta arvioisin, että se tekee vuodessa jotain $700 miljoonaa. Suurin osa muistahan on sitten sellaisia, mitkä tekee muutakin kuin juoksukenkiä. Skechers on yli neljän miljardin dollarin liikevaihdon firma, New Balance ja Asics lähes samaa luokkaa. Adidaksesta, puhumattakaan Nikesta on turha edes puhua samassa asiayhteydessä. Se on vähän sama kuin jos kävisi lippakioski Jänöllä ja kaikki ovat siellä kasvissyöjiä ja ajattelee sitten, että kasvissyöjiä on Suomessa lähes jokainen. Se on siis kupla tuollainen. Kävin muutan katsomassa Vantaan Maratonia, enkä ole missään nähnyt yhtä monilla Hokia kuin siellä. Samaa ei näy lenkillä ollenkaan. Olen juossut tänä vuonna aika hiton monessa paikassa lenkkiä ja olen nähnyt 5 lenkkeilijää, joilla on ollut jaloissaan Hokat. Vantaalla näin siis paljon enemmän kuin aiemmin olen nähnyt koko vuonna. Se riippuu siis täysin siitä, missä liikkuu, mutta kyllä se Altra aika pieni valmistaja vielä on.
 21. juusok

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Voisi jopa sanoa että yllättävän linjassa on tuo statistiikka tuon tb2:n aiemmin julkaiseman linkin kanssa... Itse pidän hieman jopa yllättävänä Altran pientä osuutta, niitä kun oman kokemuksen mukaan tulee jenkeissä lenkillä vastaan melkeinpä joka toisella kanssajuoksijalla. Ehkä juoksen ns. väärissä piireissä ja/tai väärällä rannikolla. Niken nousun takana voi olla myös tämä Ironman-erikoismalli: Noilla näkisi juosta syksyn pimeydessäkin 🙂
 22. Baltsu

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  David Jewell oli jo kahdeksatta vuotta reitin varrella keräämässä informaatiota, minkä merkkisillä kengillä tuolla kisataan ja tässä hänen statistiikkansa (Vaporfly 4% lienee tuon Niken nousun takana): Brand 2018 2017 Hoka One One 17.7% 18.1% Nike 14.9% 5.7% Asics 11.9% 12.4% Saucony 11.2% 12.6% On Running 7.9% 6.9% New Balance 7.0% 8.0% Adidas 7.4% 7.3% Brooks 6.3% 8.5% Newton 3.9% 5.4% Skechers 2.3% 3.7% Altra 2.0% 2.0%
 23. Baltsu

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Ruotsissa se oli jo vuonna 2001 toiseksi myydyin tossumerkki. Silloin hankin ekat Sauconyt.
 24. Jim

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Noista Konassa käytetyistä kengistä huomaa, että Saucony on USA:ssa korkealla. Suomessa ja ehkä euroopassa vähemmän käytetty merkki
 25. tb2

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Konalla käytetetyt töppöset: https://www.triathlete.com/2018/10/gear-tech/kona-2018-running-shoe-count-hoka-reigns-again_336635
 26. rinieme

  järviveden kylmyys

  Voi myös käyttää useapaa uimalakkia päällekkäin. Lämmittään vielä paremmin.
 27. villea

  järviveden kylmyys

  Tavallisen uimalakin lisäksi voi hankkia sellaisen neopreenisen jossa kaulankin alta menee suikale. Lämmittää paremmin niskaa kun tulee alemmas ja peittää korviakin myös, vaikkei estä veden menoa korviin.
 1. Näytä lisää
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy