Jump to content
Juoksufoorumi.fiNORDMAN

Jäsenet
 • Content Count

  382
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

244 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei ole mukavaa tulla katsotuksi kiväärin piipun vartta pitkin. Niitäkin kertoja on sattunut kohdalle muutama useiden suunnistusharjoitteluvuosien varrella.
 2. En jaksa uskoa kilometrien päästä osuneeseen laukaukseen. Enkä oikein juuri laukauksen hetkellä linnun taakse osuneeseen pyöräilijäänkään. Paikoillaan olevan pyöräilijään tai pyöräilijän aiheuttamaan liikkeeseen on reagoitu liipasinsormella. Todenäköisesti metsästäjä on luullut pyöräilijää linnuksi.
 3. Ari Suhonen toi tuossa taltioinissa ohimennen esille koko homman yksinkertaisuuden, jonka varmasti samaa asiaa pohtineet huomasivat. Kaikki ylimenokaudet, sisäänajokaudet, pitkät peruskuntokaudet, ja kilpailuun valmistavan kauden alutkin, tähtäävät vain siihen, että kaikkein kovin harjoitusjakso kilpailukauden alla saadaan onnistuneesti toteutettua. Loppujen lopuksi kyse on vain siitä että juoksija saa kuntoaan kohottavasti läpivietyä muutaman kovimman harjoituksen. Siihen tarvitaan valtava määrä valmistavaa harjoittelua.
 4. Edwin Wide johti puolimatkassa ja saapui 7800 metrin tarkastusasemalle yhdessä Nurmen ja Ritolan kanssa. Heti sen jälkeen oli jyrkkä ratavalli, jolle noustessa Wide pyörtyi. Nurmi ja Ritola kävivät keskinäisen kamppailun, ilman kellon määrittämää tahtia, kyseisten olympialaisten osalta tässä maastojuoksukilpailussa. Muilla matkoilla käsikirjoitus oli voimien säästämiseksi osittain ennalta sovittu. Virallinen reitin pituus oli 10 650 metriä. Pariisin maastojuoksussa Nurmi kenties kävi ainoan kerran kykyjensä äärirajoilla.
 5. Nyt alkaa selvitä miksi hengityssuojaimia ei keväällä viranomaisten taholta suositeltu vaan niitä pidettiin pikemminkin haitallisina epidemian kannalta. Syy oli ettei niitä ollut tarpeeksi. - Huomenna kaikki lenkille paljain jaloin koska kaikille ei ole kunnollisia lenkkikenkiä.
 6. Ottamatta kantaa määräyksiin ja hoitokäytäntöihin, on viruksella Suomessa tulevana talvena paljon paremmat mahdollisuudet itsensä levittämiseen. Se on jo nyt lokakuussa valmiiksi levittäytynyt asemiin kaikkialle ja jos ryöpsähtää nousujohteisesti huipun osuessa helmi-maaliskuulle, niin viime kevät oli pikku juttu. Kuolleiden määrän kehittyminen kertoo enemmän kuin tarttuneiden. Toivottavasti kuolleiden määrä pysyy enintään yhtä maltillisena kuin keväällä, muutoin yhteiskunnan sulkeminen on taas edessä.
 7. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Toivottavasti normaali-Jukola voitaisiin viedä lävitse, mutta... ...se vaatisi joukkueilta riittävää immuniteettia. Nyt reilun puolen vuoden aikana on Suomessa todettu Koronan osalta positiivisiksi 0,2% kansalaisista*. Keskimääräisiä suunnistuksen harrastajia ei suurella todennäköisyydellä rokotettane ensi kesään mennessä. Valtaosa perinteiseen Jukolaan liittyvistä toiminnoista on vaikeaa ellei mahdotonta suorittaa ilman massiivisia määriä ihmisten lähikontakteja. Napapiiriläisilä on aikaa pohtia vaihtoehtoja, joista useimmat näyttävät hankalilta. Jukola on suunnistusfestari johon
 8. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Saapas nähdä perutaanko myös 2021 Jukolan Viesti. Tai koetetaanko järjestää merkittävästi muutetulla konseptillla.
 9. Kun liikuntaelimistö alkaa olla loppuunkulutettu juoksuharjoittelun osalta, voi muutaman harjoituskauden saada vielä juostenkin onnistuneesti läpi erilaisin menettelyin. Avainasiana korostettu nousujohteisuus ja vaihteleva juoksualusta. Osa kuluttavimmista juoksuharjoituksista esimerkiksi sopivalla avosuoalueella, ei mitään rypemistä, vaan nilkkaan upottavalla rahkalla. Muutoinkin suurin osa lenkeistä poluilla tai umpimetsässä. Vältettävä yksipuolista askellusta eli tiestöllä vain hyvin palautuneena ja kivuitta. Harjoituspaikoille polkupyörällä. Näin siis mikäli toinen vaihtoehto on juoksuhar
 10. NORDMAN

  Cooper

  Nuorten yleinen kestävyyttä rakentava liikkuminen ja harrastaminen on vähentynyt. On surkuhupaisaa esimerkiksi seurata suunnistuksen eri ikäluokkien harrastajamääriä. Kansallisissa kilpailuissakin järjestäen H45-H75 sarjoissa on paljon runsaammat vuosikerrat kuin vaikkapa H21 pääsarjassa.
 11. NORDMAN

  Cooper

  Muistan AUK:sta että tuvan Cooper-keskiarvo oli 3200m. Cooperin-testi juostiin tasaisella hiekkatiellä 1500 metrin pätkällä, jonkä päissä siis käännyttiin. Juoksemista ei harrastettu pakollisena muutoin kuin aamulla 05.30 muutama kilometri. Päivät rymyttiin metsissä. Tästä toki aikaa useampi vuosikymmen.
 12. Oliko kilpailussa menestyneille minkälaiset palkinnot? Siis pelkkien elämysten lisäksi.
 13. Joo. Kärjistäen pitäisi kait verrata myös juoksijoiden ja hiihtäjien hiihtokuntoa talvella. Ero lienee suurempi kuin juoksijoiden ja hiihtäjien juoksukunnossa kesällä.
 14. Juoksun ulkopuolisten lajien Sm-tason urheilijoiden juoksutuloksien vertaaminen juoksijoiden juoksutuloksiin on vaikeaa, koska ne on tehty harjoituskaudella ja harjoittelun osalta sivulajissa eikä sillon kun urheilija on huippukunnossa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy