Jump to content
Juoksufoorumi.fi


NORDMAN

Jäsenet
 • Posts

  778
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vastahan tartunnat lähtivät jyrkkään nousuun. Onneksi sairaanhoidon tarve on noussut viime viikkoina maltillisesti, mitä seuraavina viikkoina tapahtuu jää nähtäväksi. Mielestäni pelkääminen on täysin turhaa, vaikka tapahtuisi mitä tapahtuisi.
 2. ”Tilanne on huolestuttava jos sairaalahoidon tarve lähtee nousuun” Sairaalahoidon tarve seuraa tartuntoja muutaman viikon viiveellä jos on seuratakseen.
 3. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Kolmisen viikkoa Jukolaan. Milloinkohan selviää millä konseptilla tapahtuma viedään läpi? Yleisö+lähtö? , Saunat+pesu? , Ravintolat? , Vaihtoalue? , Majoitusalue? Kauppateltat?
 4. Noin minäkin ajattelen asian olevan. Pisti silmään vain kun nyt yrittävät saada ihmisiä aikaistamaan tehostetta kertomalla suojan olevan yhtä hyvä.
 5. Kyllä tässä nyt niin käy että kokoontumisrajoitukset tulevat kiristymään. Todennäköisesti myös ulkotapahtumissa. Jonkinlainen rokotustodistuksella rajoituksettomiin tapahtumiin pääseminen olisi piakkoin järkevää. Ei ole järkevää kaikkia koskevilla rajoituksilla suojella heitä jotka eivät suostu rokotetta ottamaan. Koronan leviämisen kannalta tämän kesän vaimein ajankohta oli juhannuksen tienoilla. Joissakin kunnissa nyt saa toisen rokotteen käydä ottamassa kuukautta aikaisemmin, eikä 3 kuukauden rokotusvälistä tarvitse enää välittää. Samaan syssyyn sanovat lyhyemmällä rokotusvälillä saatavan yhtä hyvän suojan kuin pidemmällä. Siis oliko alkuperäinen perustelukohta 12 viikon välistä paremmin kehittyvän suojan osalta pelkkää propagandaa jotta "rokotekattavuus" saataisiin alkuvuodesta näyttämään paremmalta. Nythän se on junnannut paikoillaan juuri samasta syystä.
 6. Tämä jää tulevaisuudessa nähtäväksi miten päin käy.
 7. Koska noin puolet nuorista, jotka sairastavat lieväoireisen koronan, saa pitkäkestoisen koronan. Rokote näyttää sekä suojaavan siltä, että osin parantavan siitä.
 8. Deltavariantin tartuttavuusluvuksi on esitetty 4-7, joka tarkoittaa käytännössä jokaisen joutuvan kosketuksiin viruksen kanssa tavalla tai toisella. Toki nyt tartunnan vaikutukset ovat kansallisella tasolla lievemmät kun rokotesuojaa on jo useimmilla. Silti ensin tartuntamäärät kasvavat ja sen jälkeen hoitoon hakeutuvien määrä. Julki tulevat tiedot yhä laahaavat aina pari viikkoa myöhässä sen hetkisestä todellisesta tartuntatilanteesta. Testiin hakeutumisen aktiivisuus on myös kysymysmerkki. Otaksun että vain osa oireisestakin porukasta hakeutuu koronatestattavaksi ja silloinkin usein vain jos testaustuloksen saamiselle on jokin itsekäs syy. - Toivottavasti myös peruskouluikäisiä aletaan rokottaa laajamittaisesti pian koska pitkä korona näyttää koskevan myös heitä. Muutoin koulusyksyn alettua virus lehahtaa kouluissa nopeasti. Niin ei tarvitsisi tiukentaa rajoituksia taas. Otaksun edessä olevan aallon olevan viimeinen merkittävä, joka on kyllä aika jyrkkä ja käynnistää voimakkaan keskustelun lasten rokottamisista, etäkouluista ym. Näin se tämäkin asia lopulta kääntyy päälaelleen siitä näkemyksestä mikä se oli aikaisemmin. - Suomalaisten kahdella koronarokotteella rokottamisen läpivieminen näyttää kestävän vuodenvaihteen ylitse, jos virus ei ehdi sitä ennen palaa koko kansan läpi. Ps. Eduskunta taitaa olla taas lomilla ja alkusyksyn tilanne tulee taas tänäkin vuonna "yllätyksenä kaikille" ja kaikki säätäminen alkaa pahasti myöhässä kun ei ole "ehditty" varautua. Koska yllättäen uusi variantti ja yllättäen rokotusten viivästyminen.
 9. Väite on että virus kiertää rokotettujenkin kautta, muttei vasta-aineiden vuoksi oirehdi samoin kuin vasta-aineettomilla. Rokote suojaa lieventämällä oireet. Tuolla perusteella väitin jo viime vuoden puolella että kulkutautimyönteiset eli rokotevastaiset tulevat pitkin hampain lopulta ottamaan koronarokotteen.
 10. Deltavariantin tartuttavuusluku on yli 4. Rokotus ei suojaa tartunnalta, mutta lievittää oireet. Rokotetut levittävät virusta. = Jokainen saa tartunnan. Rokottamattomat eivät hyödy laumasuojasta.
 11. Eri maiden olympiajoukkueilla näyttää olevan eritasoisia suojautumisia liikkuessaan Tokiossa. Osalla asianmukaisesti myös silmät suojattu. Järkevää. (mm. kiinalaisilla FFP3+ tason hengityssuojat ja umpinaiset silmäsuojat.) Kysymyshän ei ole siitä että pikku nuha haittaisi arkiaskareita, vaan siitä että jos olet viimeiset viisi vuotta, pidennetyn olympiadin, tähdännyt kaikessa tekemisessä yhteen päivään, jossa ainoastaan kropasta irti saadut sentit ja sekunnit ratkaisevat kaiken, myös seuraavien vuosiesi tulotason, niin kannattaa tehdä kaikkensa ettei h-hetkellä suorituskykyyn tulisi edes yhden prosentin taantumaa jonkin "pikku nuhan" vuoksi.
 12. Jaahas. Osassa kuntia voi valitsemalla tietyn rokotusajankohdan valita saako Modernan rokotteen Pfizerin sijaan. Tämänhän ei pitänyt olla mahdollista.
 13. Olen seurannut muutaman lähikunnan tilannetta ja nuorimmissa ikäluokissa toisessa kunnassa saattoi osa saada ensimmäisen piikin kesäkuun alussa kunnes rokotusajat loppuivat ja lopuilla ensimmäinen piikki näyttää menevän elokuulle muiden tehosterokotusten pyöriessä täyttä häkää. Näin ollen kuntakohtaisiin rokotteiden saamisaikaeroihin voi syntyä parin kuukauden lisäero. On myös kyseenalaista minkä ryhmän tehoste ajaa minkäkin ryhmän ykkösrokotteen ohitse rokotusjärjestyksessä. Onko esimerkiksi 40 vuotiaan tehosterokote ajallaan tärkeämpi kuin 25 vuotiaan ensimmäinen jos nuorempi ei ole vielä siihen mahdollisuutta saanut?
 14. Ei kaikissa kunnissa ole kyse rokottautumisinnosta. Naapurikunnassa ei uusia aikoja ole moneen viikkoon ollut varattavissa koska kaikki rokotusajat käytetään nyt tehosteisiin.
 15. Ensimmäisen rokotteen saajien määrä näyttää junnaavan paikoillaan, koska rokotteet näyttävät pääosin menevän tehosteisiin. Kuntakohtaisesti on saattanut syntyä ajallisesti isoja eroja nuorten ikäluokkien rokotesaatavuuteen kun uusia aikoja ei ole jaettu. Missähän lie nyt ajankohta jolloin kaikki halukkaat on rokotettu? Lokamarraskuulla?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy