Jump to content
Juoksufoorumi.fi


NORDMAN

Jäsenet
 • Content Count

  174
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

104 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. NORDMAN

  Reitinvalintatehtävä

  https://www.jukola.com/2019/2019/03/kisapirtin-reitinvalintatehtavan-ratkaisut/
 2. NORDMAN

  50 km kävely poistuu

  Huono uutinen. Arvokilpailujen televisiointien parasta antia ovat olleet Jarkko Kinnusen soperrukset 50km kävelyjen jälkeen.
 3. Juoksuharjoittelussa koetan motivoida itseäni havaitsemalla positiivisia signaaleja kunnon parantumisesta. Harjoituskauden alussa harjoittelu tuntui hyvin raskaalta ja joka paikkaa särki. Sitten lisäsin määrää ja intensiteettiä. Sen jälkeen harjoittelu on tuntunut hyvin raskaalta ja joka paikkaa särkee. Positiivinen signaali siis. Vaikka koventaa harjoittelua, tuntemukset eivät muutu...
 4. NORDMAN

  Reitinvalintatehtävä

  Nopeimmat juoksee valoisalla lyhyen katkoviivan mukaan rastiväliviivan oikealta puolen. Jälkijoukoille siihen syntyy ura. (Reilu sadan metrin pätkä vaaleanvihreää polkujen välillä. Vaaleanvihreä ei ylämäessä juuri hidasta.) (Selvä vähemmistö juoksee katkoviivan mukaan rastiväliviivan vasemmalta puolen varioiden.) (Suuri osa harrastajista (+Timo Sild) hölkkäilee oikealta tietä pitkin.) (Suuri osa harrastajista hoippuu keskimmäisen katkoviivan mukaan jo syntynyttä uraa pitkin.) (Pimeällä myös iso osa vauhdikkaammista joukkueista kiertää tietä pitkin kun suoraa uraa ei ole vielä syntynyt ja tiellä voi samalla lukea ennakkoon lopun radan valmiiksi.)
 5. 1400 metriä Sanoisin ettei pysty edes juoksemaan 12 minuuttia yhtäsoittoa. Tai siis juoksemaan siten että se olisi nopeampaa etenemistä kuin hänen vauhdikkain kävelynsä.
 6. Eikös urheilijoiden verensiirrot nykyisin biologisen passin aikaan tehdä siten, että veri annetaan juuri pääkilpailun alla ja arvoja tasataan ottamalla verta pois mahdollisimman pian kilpailun/kilpailujen jälkeen + nesteytyksellä? Verensiirtoihin on liittynyt sekin riski että harjoituskaudella palautumiseen käytetyt aineet näkyvät kilpailukaudella verensiirron jälkeen taas urheilijassa. Puhutaan "kaikupositiivisuudesta". Tällöin urheilija voi oikeastikin olla ymmällään kärähtämisestä kun ei ole steroideihin pitkään aikaan koskenutkaan. (Vaikka talonmiestms. ottaisi vastuun.) Freudilaisesti kaiku sanan käyttö muutoinkin tietyssä kestävyyslajien ikäpolvessa on yleistä.
 7. Puulaakitasollakin on veteraanimiesurheilijoissa yllättävän paljon doping-aineiksi luettavien aineiden käyttäjiä. Etenkin heitä menestystä kaipaavia, jotka eivät pääsarja-aikanaan menestyneet. Esimerkkinä lääkärin "määräyksellä" testosteronin käyttö. Astma-lääkkeiden "turha" käyttö nyt on yleistä ikäsarjasta riippumatta. Ilman elimellistä vikaa hormonien käyttö poikkeusluvalla on kaikissa ikäsarjoissa kyseenalaista. Tottakai hormonitasapaino, eli elimistön palautuminen/rakentuminen, menee pidemmäksikin aikaa vinksalleen kun treeniruuvia tarpeeksi kiristää. Norjassahan tällaisia ennaltaehkäiseviä hormonipoikkeuslupia on myönnetty hiihdossa jopa maan kärkijunioreille, jotta voivat kasvuiänkin läpi jatkaa luonnotonta harjoitteluaan. Samoin kuin ennaltaehkäiseviä poikkeuslupia hengityksen tehostamiseen. Ja paljon muuhunkin. - Pakkoko on olla huipputasolla juuri sen lajin kilpaurheilija, johon on mielestään niin sairas ettei ilman doping-aineita siinä lajissa urheilemaan pysty. Se vasta on sairasta.
 8. Välillä miesten yhteislähtökilpaluissa tulee katsottua kun yritetään peeseissä saada kaikki ilmainen hyöty irti ja vähän ylikin, eli ollaan niin tappituntumalla edelliseen että tämän tästäkin käydään, etenkin tasatyönnössä ja loivassa vuorohiihdossa, edessähiihtäjän suksien kannoilla. Ja edessähiihtäjä kiroilee perässähiihtäjälle. Huomenna se taas nähdään. Koska (suksien)voitelussa ei ole dopingia ja kaikki on sallittua, niin miksi ei laiteta tällaisiin tilanteisiin suksien kantaan, yläpinnalle, kunnon raidat liisteriä. -Eipähän tule toista kertaa liian lähelle. Ja kun kerrankin tulee niin hänen pelinsä on siinä. Vai onko kiellettyä voidella suksensa molemmilta puolin?
 9. Dopingista kiinnijääneet voittivat eilen ja tänään. Pienten hiihtomaiden kohtalo on taas amatöörimäinen puuhastelu.
 10. Tämä on tietenkin päivänselvä asia, mutta: Juoksu ratamatkoilla on siinä suhteessa absoluuttinen laji että tuloksien perusteella voi helposti vertailla urheilijoita kautta aikain keskenään ja arvioida kulloinkin sijoittumiseen vaadittavan tason. Hiihdossa on vaikeampi arvioida millainen hiihtäjän suoritus oli pelkän sijoituksen ja aikaerojen perusteella. Esimerkiksi tänään Johaugin suoritus saattoi olla paljon huonompi kuin mitä se olisi ollut vaikkapa huomenna. Ja silloin taas muiden suoritukset arvioitaisiin eri tasoisiksi. Hiihdossa kello ei voittajan tasoa kerro, joten se jää arvailujen varaan. Todennäköisesti Pärmäkoski hiihti tänään paremmin kuin viime vuonna saman matkan olympialaisissa. Kansan silmissä Pärmäkoski hiihti tänään huonommin kuin viime vuonna saman matkan olympialaisissa. Koska tänään ei tullut mitalia. Onnenkauppaa sikäli sattuuko oman uran arvokilpailuihin parempia hirmuhiihtäjiä vai ei.
 11. Tänään sama ohjelma, kuten koko viikkona, mutta iltalenkillä tuli rinnalle paidattomana niin valkoinen kaveri iholtaan ja loikkivalla tyylillä juokseva että piti lähempää varmistaa että on Hirvikallio. KooVeen juoksijat on helppo tunnistaa askeleesta.
 12. Eilen aamulla/päivällä jolkottelin vuorilla 5 tuntia osin ylämäet kävellen ja muut pätkät kevyesti juosten. Illalla kävin rantaviivalla lihaksia huuhtovan kympin. Katsoin pimeässä että vierellä juoksee tutulla joustavan etupainoisella päkiäaskeleella toinen juoksija iltalenkkiään samaa reittiä ja samaa vauhtia. Daniel Hubmann. Gran Canaria.
 13. Nyt jos käy lämpötila plussan puolella kannattaa trampata polkulenkkinsä lumikengillä, niin pian on taas luminen metsälenkki priimakunnossa.
 14. Kyllä noillakin lukuarvoilla pitäisi pelkän sattuman kautta olla elämää syntynyt useammassakin paikassa kun eri kokeilukenttinä pelkkiä aurinkokuntia on jo se 10^24. Ja vain siellä voidaan uskomatonta sattumaa ihmetellä, missä elämää on syntynyt.
 15. Kun aikaa ja paikkoja on lähes äärettömän paljon niin jossakin kaikki natsaa kohdilleen. Tuollainen pohdinta on mahdollista vain siellä missä kaikki on natsannut eli elämää/kirjoittelua on. Sille matemaattinen todennäköisyys 100%.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy