Jump to content
Juoksufoorumi.fiNORDMAN

Jäsenet
 • Content Count

  473
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rajoille näyttäisi ensiviikolla olevan tulossa tiukennuksia. "Vain välttämätön työmatkaliikenne sallittaisiin". Kuulostaa järkevältä jos välttämätön määritellään yhteiskunnan välttämättömiin ylläpitoon liittyviin töihin. Seuraava kuitenkin vesittää aikeet: "Suomen kansalaisella on kuitenkin rajoituksista huolimatta oikeus poistua ja palata Suomeen. Myös esimerkiksi sukulaisuussuhde mahdollistaa edelleen rajanylityksen tietyin ehdoin." Eli kaikki, urheilijoista lähtien, reissaa niinkuin ennenkin. Britanniassa ovat jakamassa 500 puntaa jokaiselle koronatestatulle positiivisesta tulok
 2. Viranomaiset ovat Suomessa pikkuhiljaa kallistumassa sille kannalle että jos julkisilla paikoilla liikkuva haluaa tehokkaimmin suojautua koronavirukselta, on syytä käyttää maskia ja vieläpä suodatusteholtaan vähintään FFP2. Kirjainyhdistelmää FFP3 ei uskalleta sanoa. Siis nyt tuodaan selkeästi julki sanoma siitä että tietynlainen maski voi tehokkaasti suojata käyttäjäänsä, ei vain suojaa muita. - Ristiriitaista, koska samat virkamiehet aikaisemmin kertoivat ettei kansalaisten maskinkäytöstä ole koronavirusta vastaan mitään hyötyä kumpaankaan suuntaan edes yksilötasolla, vaan päinvastoin pelkk
 3. Määrätyn karanteenin rikkomisesta seuraava rangaistus on määritelty, mutta valvontaa ei ole. Kaikenlaisia karanteeneja on varmasti rikottu Suomessa hurumykkä, muttei kukaan ole saanut siitä rangaistusta? Mitä urheilustakin tulisi, kun on lueteltu paljon erilaisia määräyksiä seuraamuksineen dopingista lähtien, mutta asiaa ei mitenkään valvottaisi. Pelkkä sana riittäisi? ; "Luotamme urheilijoihin. Kun urheilijalle on kerrottu määräykset, uskomme hänen niitä noudattavan."
 4. Määräys, jota ei valvota ? Melko varmasti niistä 400:sta taas yksi joka on saanut jatkotartunnan ei noudata määräystä vaan tekee jonkin mieliteon, ihan vaan piipahtaa kavereiden luona tms. ja uusi soppa on valmis. STM: " Suomessa me luotamme ihmisiin. Kun henkilölle on annettu karanteenimääräys, niin uskomme, että hän pysyy kotonaan."
 5. Tänään 21.1. on uutisoitu laajasti eräästä tapauksesta: Nuori aikuinen saapui Britannian matkaltaan Suomeen. Ei piitannut suosituksista, vaan hänen kautta todettiin ainakin 30 uutta tartuntaa ja ainakin 400 suositellaan omaehtoiseen karanteeniin. - Meillä on kaksi vaihtoehtoa. Joko maahantulijoilla on hetkellisesti hankalampaa ja kalliimpaa. Tai kaikilla suomalaisilla on pitkään hankalampaa ja kalliimpaa. - Nyt olemme valinneet jälkimmäisen vaihtoehdon. Muutaman lomailevan ihmisen hetkelliset omat oikeutukset saattavat mitätöidä kaikkien muiden suomalaisten useiden kuukausien pidättäytymisen.
 6. Merkittävä osa Etelä-Suomessa todetuista tartunnoista tulee nyt ulkomaan matkailijoilta. Siihen kun lisää heistä testiin suostumattomien aikaansaamat tartuntaketjut niin pitäisi tehdä johtopäätöksiä toimille mikäli tauti halutaan tukahduttaa kun rokotukset takkuavat.
 7. Muutamat Uudenmaan kunnat ovat päättäneet ensi viikosta alkaen avata julkisia sisäliikuntatiloja ryhmäharrastustoiminnalle koska Uudellamaalla todetut tartunnat eivät ole jyrkästi nousseet.
 8. Joo. Kyllä kannattaisi voimakkaammin tukahduttaa. Mitä enemmän virukselle annetaan mahdollisuuksia ja aikaa, sitä todennäköisemmin nuori virus löytää itselleen uusia muotoja. Jotkut niistä voivat olla isännälleen hyvinkin haitallisia, jolloin kuolleisuus osaltaan nousee tukahduttajaksi. On valtion rajoitustoimissa irvokasta että lasten pienryhmäharrastustoimintaa rajoitetaan rankasti, mutta aikuisten järjestämät yli sadan hengen parinvaihtoravintolabileet (Iltasanomat 16.1.) saavat pyöriä täyttä häkää. Turvavälit? Viime päivinä muutaman rokotussatsin kanssa on tullut Su
 9. Kilometriä kohden juoksuvauhti on nyt melkein tuplaantunut. 40 cm kevyttä pakkaslunta. Kaikki pk-lenkit maastossa.
 10. "Kelpaako koronan sairastunut Spitsov myös verrokiksi." Tottakai kaikki kestävyysurheilijat kelpaavat. Mielenkiintoinen tämä Suomen uusi määräys, jota ei valvota: "Jos jollakulla samassa taloudessa asuvalla todetaan nyt yleistyvä brittien virusvariantti, niin kaikki taloudessa olevat joutuvat kolmen viikon karanteeniin. Karanteenissa olevan on pysyttävä erillään muista samassa taloudessa asuvista." Mitenköhän käytännössä?
 11. Norjassa maahan saapuvat on pakkotestattu sakon uhalla jo hyvän tovin. Norjassa ei siis noudateta perusoikeuksia, jotka ovat meillä perustelu siihen että kaikki on omaehtoista. Eivät norjalaiset kyllä myöskään lomalennätä turvaan tulleita ihmisiä välikenttienkään(Skopje) kautta edestakaisin turvattomiin kotimaihin sukuloimaan. Kevään ankarampia sulkuja Suomessa, tähän talveen nähden, on perusteltu sillä että tilanne keväällä oli oikeasti paljon pahempi kuin nyt. Että puutteellisesta testauskapasiteetista johtuen keväällä sairasti oikeasti paljon enemmän. No, kuolleiden määrän pitäi
 12. Viime viikollakin Turkuun tuli kaksi "hallituksen sallimaa" lentoa Skopjesta: Esimerkiksi toisella niistä 142 matkustajaa suostui testattavaksi, kaikki siis eivät, ja 12:sta oli korona. Näillä lennoilla 10%:n sairastavuus on vielä melko kohtuullinen tulos. Postitiiviset saavat vahvan suosituksen olla omaehtoisessa karanteenissa, vaikkeivat välttämättä ymmärrä mitä se edes tarkoittaa, saatika noudata sitä. Ja mitenkä edes voisivat noudattaa. Ja vielä. Jos joka koneessa on aina vähintään 10 prosenttia sairaita, niin eikö koko koneellinen kannattaisi aina laittaa suoraan altistuneiksi
 13. On hyvä jos voidaan seurata ja verrata Pohjoismaiden etenemistä rokotuksissa. Selittelyvara pienenee ja tehokkuus tulee selvemmin julki. Tanska, Islanti ja Norjakin ovat päättäneet määrätietoisesti rokottaa aikuisväestön kesäksi. Ruotsikin taitaa yrittää. Suomi ei taida lähteä siihen tavoitteeseen mukaan.
 14. "Sosiaali- ja terveysministeriö kielsi eilen 8.1. mediaa jatkossa kertomasta rokotteiden tilausmääriä." Näyttäisihän se typerältä jos pakastimemme pursuaisivat rokotteista, mutta rokottamisen hitautta perusteltaisiin rokotteiden puutteella. "Tukahduttamalla voisimme ostaa lisäaikaa rokottamisen läpiviennille ja säästää siten ihmishenkiä, mutta valitettavasti lakimme eivät anna voimakkaille rajoitustoimille täyttä mahdollisuutta." Keitä varten lakimme ovat olemassa jos eivät kansalaisiamme varten?
 15. Niin. Mikähän siinä on ettei niitä rokotteita voida tuikata muihin ihmisiin ja antaa seuraavan viikon erästä listalla oleville kun palailevat lomiltansa. Päästäisiin urakassa edes alkuun. No, kuukauden päästä on jo aivan toinen meininki kun talven epidemia lienee kiihtyväisimmillään ja joissakin Euroopan maissa jo Wuhanin meininki. 2021 tullaan muistamaan korona vuotena, ei 2020.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy