Jump to content
Juoksufoorumi.fiHejkki

Jäsenet
 • Content Count

  105
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3160
 • 10km
  44:33

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. +Treenit pystyy tekee juuri suunnitellun mukaan ja ovat vertailukelposia kehityksen seurantaan. - Tylsyyden vuoksi tasavauhtisia treenejä ei viitsi tehdä Onhan tuo hieman eri laji. Huomasin nyt että myös kengät tuntuu eriltä. Mattojuoksussa Boston 6 ja 7 tuntuvat ihan samalta. Nyt kun 7 pääsi ulkotöihin niin ompahan positiivinen yllätys kuinka hyvä kenkä ja parempi kuin 6.
 2. Huonompikuntoisena tai kun harjoituskuormaa on alla ja pitkä lenkki on ollut liian kuormittava niin olen havainnut alakuloa seuraavina päivänä. Nyt olen vähentänyt pitkän harjoituksen tehoa niin on auttanut. Silti saattaa joskus yllättää. Jos on rankempi harjoitus edellispäivänä niin pitää olla tosi kevyt pitkä. Tuoreella jaloilla voi mennä vähän kovempaa. Joskus muuten tuntuu palautuneelta niin voi olla hermostollinen rasitustila vielä päällä. Punttien nostelu tauon jälkeen, suunnistus raskaassa maastossa tai vaikka työstessin hidastama palautuminen. Ylikovat lenkit on petollisimpia kun ne iskee jälkikäteen. Tosi kulkeva olo raskaan jakson lopussa, ja vois paahtaa kolmannen raskaan, mutta sitten kevyellä viikolla on aika kurja palautumaton olo.
 3. Vaikka who nosti kuolinennusteet 3% niin ei länsimaissa niin tehty. (Ainakaan kerrottu) vaan päin vastoin aliarvioitu. Media nyt sekoilee yli ja ali dramatisoi vuorotellen. USAn ennustet Huhtikuussa meni näin 80000--65000-90000 ja nyt 135000 Pitää vähän peruttaa käsitystä. Ei ne talousihmisetkään ihan avointa linjaa halua. Kauppalehdessä. Roope Uusitalolta kysytään ruotsin linjasta. ”Siihen meillä ei ole varaa. Epidemian päästäminen vauhtiin olisi tuhoisaa myös talouskehityksen kannalta. Ehkä huonoin vaihtoehto talouden kannalta olisi, että ensin löysätään, sitten epidemia kiihtyy ja joudutaan uudestaan asettamaan tiukkoja rajoitteita.”
 4. HIV kuolemat on suomessa aika nollassa ja länsimaissa muutenkin. Se on syy miksi ei puhuta. Laumasuojaa ei saa eikä rokotusta löytynyt mutta nykajan lääkkeet tehoaa. Köyhissä maissa ei ole varaa ja tilanne on paha edelleen. AIDS oli iso juttu 1980 luvulla lapsuudessa. Uuden pelottavan taudin edessä esiintyi pelkoja. Muistan puheissa jokus "homorutto". Lehdissä oli sensaatiojuttuja uudesta tappavasta mysteeritaudista. Sitten vähän pehmeni ja Jokke ja Timppa oli usein lehdessä. Live aid paitohin nuoret lisäsi provosoiden kirjaimen s , live aids.
 5. Jos vähän pehmeämmällä tykkää niin latupohjat Elmo Mätäkivenmäki Pirunkorpi ja sitten siitä Voi mennä Simonkylään päin Simonkylästä voi jatkaa tarvittaessa Vantaanjoelle. Vastatkaa Elmon urheilupuiston kyselyyn osallisuvavantaa ssa että juoksurata olisi kiva.
 6. Talous kulkee rinta rinnan. Jotenkin ihmetyttää joisenkin talousihmisten käsitys että mitään tekemättä talous olisi ihmeellisesti pyörinyt. Jos ei oltais tehty mitään. Terveydenhoito kyykännyt. Ja ihmisetkö ois niinkuin ei mitään. Kuluttais niinkuin ennenkin. En usko. ,'Mitään tekemättä' kokeiltiin muutamassa maassa mutta pokka petti ja mentiin toiseen äärilaitaan. Ilman rajoituksia silti otettais 20mrd lainaa. Koska maailma on pysähtähtynyt. Oltais hoidettu vaan 10 potilaata. Koronapotilaan hinnaksi tuli2mrd. Tuossa 7milj hoidetussa oletetaan että 2800 henkeä säästyy hoidolla. Vähän on arveltu säästyvän. Hintaa tästä tulee hoidetaan tai ei. Koronavapaat maat kohta avaavat rajojaan vain toisilleen. Ja ne ovat alkuun voittajia. Suomi ei ole kokonaan sulkeutunut. Samassa veneessä ruotsin kanssa. Ens viikolla saapuu tänne päin työntekijöitä ruotsista. Epäilen että mitään kunnon karanteenia on. Puoliavoin talous täällä on ollut koko ajan. Pikkusen kun panostettaisiin tärkeimpiin viruslinkojen osalta niin aika normaalisti pyörisi. Sisätilojen tungokset pois niin on 90% tehty. Muu Suomi ilman Uuttamaata voi aika hyvin. Täällä pahinta paikkkakuntaa Vantaa missä on 140 tartuntaa viikossa ja saavutetaan hiipuvaa Helsinkiä 215. Eli olllaan edelleen epidemian huipulla ja se ei ole edes taittunut. Ja tuntuu että ei täällä olis järkeä avata nyt kouluja. Muuallla tilanne on ihan eri. Mutta seurataampa tilannetta.
 7. 220-oma ikä=max on hyvä. Käytän kaavaa oman iän laskemiseen, kun ei sitä aina heti muista. Pari- muutama vuotta sittten oli ikä=220-max, 220-206= 14. Tänä vuonna vois kokeilla oisko ikää kertyny.
 8. Kangasalan Jukolan maastoa katsoin vanhan kartan perusteella kauheaksi. Uusi kartta oli sitä pelkistettyä mitä pitäisi olla ja maaston luku onnistui. Liian tarkoilla joutuu pelkistämään itse ja se johtaa välillä oleellisen unohtumiseen. Minulla ei työmuisti riitä pitkään etukäteen lukemiseen. Silti se kannattaa. Esim tuossa aukolle tullessa vilkaisu riittää ja palautuu aiemmin luettu mieleen.
 9. Kyllä. Väitän että kävely voi olla hölkkäilyä parempi aloittelijalle. Ainakin osan hölkän korvaamista kävelyllä tai kävely-juoksun yhdistelmällä. Jalat säästyy siihen varsinaiseem juoksuharjoitteluun. Hyväkuntoisilla sitten on eri asia. Neuvoin yhtä aloittelijaa kävelemään kun ei suostunut hölkkäämään. Teki näin. 2krt viikossa juoksua 8km. 2krt pk kävelyä. + käveli pitkikset pitkinä 3-5h. Kehitys oli yllättävän nopeaa.
 10. No kun tuossa kirjoitettiin että 99,8% tapuksista on lieviä. Koska kuolleisuus on suurempi kuin 0,2% niin täytyy tuohon lieviin kuulua sitten kuolleitakin.
 11. Joo ja 99,8% tapauksista on lieviä kun sisältää myös lievästi kuolleet. Joku vertaa venäläiseen rulettiin joka tappaa tosi vähän. Toinen elämään johon 100% kuolleisuus. Paikallisesti kuolleisuus on kumminkin epidemian aikana kovempi kuin kaikki muut syyt yhteensä. Guayaquilin provinssi, Ecuador. Huhtikuun alkupuolisko. Normaalisti kuolee noin 1000 ihmistä. Tänä vuonna 6700 ihmistä. (Voitte toki väittää ettei koronaan kuollut kuin virallinen muutama sata.) Mutta tuonlainen kuolleiden määrä ei voi olla vaikuttamatta ihmisten käyttäytymiseen. Tuolla arkkuja lojui kadulla kun hautaupalvelu ei pysynyt perässä. Sukeltaa se talous sitten yhtälailla kun loppuu tulevaisuuden usko ja investoinnit siihen. Tämä kuolleisuuden nousu olisi tapahtunut yhtäaikaa joka puolella maailmaa ilman rajoituksia. Luulen, että olisi äkkipysähdys silti ja jopa syvempi. Loppui se yleisö Valkovenäjänkin jääkiekko otteluissakin melkein kokonaan kun ihmiset eivät uskaltaneet. Ei, vaikka mitään rajoituksia ollut. Nytkin vaikka kaikki avattaisiin niin ei se hyöty ole täysi kun muu maailma on kiinni. Kaikkea talouden menetyksiä ei voi laittaa rajoitusten piikkiin.
 12. Kyllä sitä käydään ihan viemäritunneleissa. Huoltoa nekin vaatii ja rakentamisten yhteydessä. Siellä on sellainen lämminkostea paskahöyry ja jotkut ei käytä edes maskia. Isoja tunneleita on aika paljon Helsingissä. Arman Alizad on tehnyt yhden ohjelmanpätkät tästä aiheesta. Jossain maassa asutaan viemäritunneleissa kun se on kodittomille ainoa lämmin paikka.
 13. Isorokkovirus tai sen tyyppinen olisi pahin skenaario. Vanhempi sukupolvi olisi rokotettu ja nuorempi lakoaisi ruttoakin tehokkammin. Täydellinen biologinen ase jos oma kansa rokotettaisi. Virus mm säilyy vuodevaatteissa vuoden. Tälläinen prosenttiluokan tappajakin saa yhteiskunnat sekaisin. Köyhemmissä maissa alkaa näkyä. Guayaquil Ecuador. Hautauspalveluilla on ollut ongelmia. Arkkuja on puisia, pahvisia, muurattuja, säkitettyjä sekä kaduilla että hautuumaan kupeessa siihen malliin että nuo viralliset luvut on alakanttiin.
 14. Radalla ja juoksu äkkikäännökset ei sovi gps kellojen matkan laskenta algoritmeihin. Siihen nähden miten epätarkkaa gps mittaus on, niin hämmästyttävän tarkkaa maantiellä juostu matka on.
 15. Vantaalla on Hiekkaharjun asemalta 2km pätkä Koivukylän pallokentille 100m merkkauksin. Onko jollain tietoa kuka ja miten merkannut, kuinka tarkka? Vaikutti tarkalta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy