Jump to content
Juoksufoorumi.fi

joukor

Jäsenet
 • Content Count

  4 577
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  13

joukor last won the day on June 29

joukor had the most liked content!

Community Reputation

1 660 Excellent

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Täällä

Recent Profile Visitors

2 150 profile views
 1. joukor

  Sankariainesta

  Onnea kuluneesta kaudesta ja kiitos viihdyttävistä lukuhetkistä 👏
 2. Hyvä analyysi tuo Hakkaraisen kijoitus. Osui silmään tekstistä myös maininta, jossa Vettenniemi historioitsijana esitti ettei ole kirjoittanut tutkimusta vaan yleistajuisen tietokirjan. Näin kirjalla ei myöskään ole tieteellisen teoksen tarkkaa väitteiden dokumentointia. Hyvää tekstiä kuitenkin herra tuottaa.
 3. Niin, lähdetietoihin kun viitataan, niin se oikeellisuus voi aina kuitenkin valitettavasti olla ? Faktan takastuksen suhteen ns. lähdekritiikki viitetiedoissa on aina luonnollisesti kunnossa. Näin mm ssa journalistin ohjeistus edellyttää.
 4. Vettenniemen kirjassa ’ Suomalainen hiihto douping ’ tuo Oikaraisen käyttö taannoin oli mainittu. Hyvä havainto muuten @Hikoilija, tuo Oikaraisen tunnustus, se voidaan mielestäni kyllä sivuuttaa, koska en löytänyt vahvistukseksi lähdetietoa. Oikarainenhan hiihteli Veli Saarisen opeilla. Veli Saarinen taas oli Saksassa oppia saamassa - 30 luvulla ja toi mukanaan hieman kehittyneemmän lääkehuollon, kaakaon, konjakin ja mustikkamehun rinnalle. Pillereiden käyttöhän oli jo tuolloin varsin yleistä, eikä edes kiellettyä. Osui samalla silmään ja korvaan Yle Areenasta Podcast aiheesta, Hyvää kuunneltavaa vaikka juoksumatolla👍
 5. Historiaa kun hiukan pinnasta raapaisee , niin ei voi ohittaa Pervitiiniä, eli saksalaisten kehittämiä P - pillereitä, ( Metamfetamiini ) joiden voimalla miehestä tuli kuin sähköjänis. Vaarana oli toki pumpun pettäminen, mutta kun annostus oli alle 6 tablettia, niin ei hätää. ”Merkinnällä P varustetussa pahviputken päässä 10 kpl Pervitin tabletteja. Käytetään voimakkaan väsymyksen poistamiseksi ja kiihokkeena suurten ponnistusten edellä. Tabletteja käytettävä harkiten, koska ne voivat aiheuttaa eräänlaisen krapulan, ei kuitenkaan kernaasti enempää kuin 6 kpl vuorokaudessa.” Kaleva 11/3-17 Hakulinen ei koskaan käyttöä myöntänyt, mutta jäi kiinni valokuvaajan nähtyä pillerien nauttimisen. Aikansa sankarit, Kolehmainen ja Oikarinen taas myönsivät käytön, kuten myös Paavo M. Petäjä taannoin kertoi -58 testanneensa P pillerin tehoa. Hyvin kuulemma jaksoi. Aikaansa kutakin ja aina on löydetty tehoa lisääviä kemikaaleja.
 6. Onkohan toi se entisaikojen maamoottori 😊
 7. Tuohon sykeohjaukseen ja hieman off topic. Sohvaperuna ei voi liikkua, koska peruna. PK nousee kevyellä harjoittelumäärällä ja monipuolisilla harjoitteilla, kunnes aikanaan peruskunnon kasvun myötä päästään vauhdin kehittämiseen, joten omien sykerajojen tunteminen on hyvästä, kuten kynnyssykkeiden perusteella tehty harjoittelu. ( samalla sykkeellä nopeammin, eli sydän toimii tehokkaammin ) Pahin, mitä aloittelija voi tehdä, on juokseminen t. tekeminen alussa liian kovaa. Muutamassa viikossa, ilman hyvää peruskuntoa, on jalat juostu alta ja kunto ei ole noussut, vastaavasti paino on kyllä lähtenyt nousuun’ kasvaneen liikunnan ’ ja lisääntyneen ruokahalun johdosta. Samoin motiivi likuntaan on kadonnut. Huono yhdistelmä tuo.
 8. Ihmiskoe, 40 kg painoilla 3*10 nostoa. Vaikuttaa ihan toimivalta liikesarjalta ja tuntuu perseessä. Ainoa mikä kipeytyy on häpyluu, eli pehmuste on paikallaan. Vaan joo, otan kyllä liikkeen mukaan saliohjelmaan. jotenkin sopii tää Eppujen klassikko tähän...
 9. Tuopa saattaa kyllä ola hyvä liike perslihasten ( ja takareisien ) kipuiluihin. Tänään autoilin n. 400 km ja voi perse, kun perse puutui. Oikeastaan koko vasen koipi. Pitää testata, kiitos vinkistä !
 10. Seuraavaksi kaikilta urheilijoilta otetaan kusinäytteiden lisäksi myös DNA testi. Geenihujaus kun paljastuu vain perimästä otetulla DNA-testillä. Kansallisuuksien mukaista kärystatistiikkaa on muuten hankala löytää netistä, miksiköhän näin ? Käryjen osumatiheys on kuitenkin joillain mailla suurempi k. toisilla ja toisissa maissa kemikaalien käyttö on ollut jopa valtion erityisesssä ohjauksessa. Vrt. Belarus, Venäjä, DDR, Kuuba ja ilmeisesti siis myös Kenia.
 11. joukor

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Näin tavan hölkkääjän silmin katsoen Spican suorituksen kovuuden kertoo tuo lopussa juostu mara. 3:15. ja vielä, minkälaisissa olosuhteissa.
 12. Mielenkiintosta nähdä mitä hajun lisäksi löytyy, kun paskakasaa pöyhitään ?
 13. joukor

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Hienoa, kautta aikojen ensimäinen suomalaisen naisen voitto Konalla ! Aika kova juttu tuo Spican 6.sija.
 14. joukor

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Kaisa paransi aikaansa, 8.54.28, mutta sijoitus 7.
 15. joukor

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Ei vaan jaksa, öitä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy