Jump to content
Juoksufoorumi.fijoukor

Jäsenet
 • Content Count

  7 103
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  37

joukor last won the day on December 15 2020

joukor had the most liked content!

1 Follower

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Recent Profile Visitors

3 595 profile views
 1. Tiede on toki yhteistä, mutta tutkimusten hedelmöt eivät sitä suinkaan ole. Valitettavasti. Käytännössä se monikansallinen lääketeollisuus hyödyntää surutta lähes aina eri instanssien tutkimustyön tulokset, sitoen tutkimustoiminnan oman liiketoimntansa ( rahoituksen ) piiriin. Korvamerkinnän jälkeen markkinoiden hallinta on sitten sitä hyvin kannattavaa businesstä. Terveellä tavalla kansallinen ajattelu mahdollistaa myös rokotteiden osalta hieman toisenlaisen tulokulman. Tutkimus ja kehitystyö sekä patentointi omissa käsissä on ihan ok. Omavalmisteen teolliseeen valmistamiseen luo
 2. Noin se vaan on. On harhaa uskoa, että isot pörssiyhtiöt osakkaineen toimisivat muun, kuin markkinatalouden oppien mukaisesti. Kvarttaalitaloudessa seurataan silmä kovana osakkeen kurssikehitystä, sekä sijoituksen arvoa. Samoin pienemmät yhtiöt elävät vain ja ainoastaan omistajiensa sijoituksilleen saaman tuoton ja mahdollisen toiminnan tuloksen varassa. Verovaroin tuetun ’valtion’ rokotteen kehittäminen olisi oikein hyvä juttu. Rokotteen tuotto jää varmasti veronmaksajien omaan käyttöön ja mahdollinen ylijäämä voidaan myydä eteenpäin kohtalaisella tuotolla. Miksi näin ei s
 3. Ei hätää. Toivomukset varmaan toteutuvat, jos siis vaan ihan oikein kovasti toivoo. Näin on toivottu / Twitter
 4. Kylmä itsessään ei kauheasti vaikuta, mutta välillisesti kylmä vaikuttaa. Runsas vaatetus ja talviseen keliin kuuluva jaloissa pyörivä lumi hidastaa vauhtia. PK: t menevät talvikelillä 30-40 s / km hitaammin, kuin kesällä shortseissa ja ohuissa tossuissa. Keväällä ne ekat lenkit juoksupaidalla ja shortseilla on kuin olis saanut lisävirtaa😀.
 5. Kasvava kuolleisuus huolestuttaa jo asiantuntijoitakin. US Ylilääkäri Harri Tohmo ja professori Martin Scheinin viittaavat kansainvälisiin tilastoihin ja toivovat nopeita toimia koronaviruksen hillitsemiksi. - Nyt on poliittisten päättäjien aika vihdoinkin toimia. Rajoitukset, rokotteiden hankinnat, ylipäänsä kaikki toimet joilla saadaan leviäminen pysähtymään. Kuolleiden määrä on nousussa ja maita, joissa kuolema on korjannut yli 1/1000 päivässä on jo 22 kpl. Näin on mm ssa myös Ruotsissa.
 6. @VPe Hyvä ja mielenkiintoinen ’rapsa’ ! Puheet keuhkojen mahdollisesta vaurioitumisesta saattavat siis pitää paikkansa. Töissä aluejohtajan vaimo ( sairaanhoitaja ) sai ennen Joulua tartunnan. Perhe joutui 14 vrk kotikaranteenin. Kumma juttu, mutta ukko ei saanut testien mukaan tartuntaa. Vaimonsa oli kuulemma kuitenkin todella kipeä.
 7. Suomessa on alan huippuosaamista. Miksi rokote ei voisi olla piikitön ja vielä kotimainen ? Tekniikka ja Talouslehdessä tänään juttua : ” Saksela on kehittänyt yhdessä akatemiaprofessorien Seppo Ylä-Herttualan ja Kari Alatalon kanssa nenään annettavaa koronavirusrokotetta viime keväästä lähtien. Sen valmistuksessa hyödynnetään Suomessa kehitettyä uraauurtavaa geeninsiirtoteknologiaa, jota on kehitelty alunperin syöpärokotteita varten. Uuden rokotteen on havaittu antavan nimenomaan suojaa koronatartunnalta, eikä pelkästään viruksen aiheuttamalta taudilta. Tämä
 8. Sain juuri äitini hoitokodista emailin : ” ensimmäinen erä koronarokotetta on saapumassa. Asukkaat rokotetaan jo maanantaina 18.1.2021. Tehosterokotus annetaan ensimmäisestä annoksesta kolmen viikon päästä. Myös henkilöstö rokotetaan. Rokotusjärjestys noudattaa valtakunnallista STM:n koronajärjestyksen linjaa. Rokotusten tavoite on lieventää koronavirusinfektion oireita, estää covid-19-taudin vakavia tautimuotoja ja kuolemia. Rokotuksilla voidaan parhaimmillaan ehkäistä tartunta ja viruksen leviäminen. ” Hoitohenkilöstö on ajan tasalla. Hyvä juttu.
 9. Ruotsin viranomaiset : ”Toivon todella, että meidän ei tarvitse jälleen kokea rajan sulkemista, sanoo Haaparannan kunnanneuvos Sven Tornberg kunnan tiedotteessa. ” Seis Haaparannan shoppailulle ( IL ) Järjen käyttö käytännössä ei edellytä kokoustamista ja laajoja työryhmiä. Asiaton rajan ylitys pitää nopeasti kieltää, ellei selkeä ohjeistus toimi. Svenskit suunnittelee armeijan tilojen käyttöönottoa ja ilmeisesti myös armeijan henkilöstön apua rokotusten käynnistyessä täydellä teholla.
 10. Salilla myös. Vaihteeksi kuntopyörällä sattumanvarainen mäkiohjelma. 55 minuuttia ja kyllä sekin loppua kohden jo rupes vaan tympimään. Saunaa päälle. Onneksi kellarissa on telkkari ja tuli sopivasti ampumahiihtoa. -8 C ja vähitellen tyyntyy. Oli aaamulla -5 ja 14m/ s pohjoistuuli+ vekkuli lumipyry piristeenä.
 11. Juurikin noin. Kontrolli ja testaukset toimivat mainiosti monessa maassa, ja.testaaminen on must. Ei mikään vapaaehtoinen puuhatuokio. Suomen lainsäädäntö mahdollistaa pakkotestaamisen. Ei sitä hallituksessa kannata viikkotolkulla miettiä ja pähkäillä. Tartuntatautilaki : 16 § Pakollinen terveystarkastus Aluehallintovirasto voi päättää, että 14 ja 15 §:n mukaiseen terveystarkastukseen osallistuminen on pakollista, jos se on yleisvaarallisen tartuntataudin tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi välttämätöntä.
 12. Vartti kuntopyörää ja päälle matolla 7:4 km, sis. 6x500 m veto. Sauna. Oikeastaan aika hyvä kombo tuo. Matolla hinkkaaminen jäi vähemmäksi.
 13. Noinhan sen olisikin pitänyt mennä. Vaan kun ei mennyt. Eikä vajaassa vuodessa ole mitään opittu. Väkeä on tullut viime päiviin asti maailmalta ilman mitään rajakontrollia ja tarkastuksia Turun lentokenttä ja Ruotsin maaraja ovat kai olleet yksi pahimmista viruksen leviämisväylistä Torjunta ja rajoitustoimia pitäisi varmaan vielä entisestään kiristää, muuten saattaa tuon nopeasti tarttuvan mutaation seurauksena isoissa kaupungeissa ja taajamissa olla kohta pulaa hoitopaikoista. Silloin saattaa kuolla paljon ihmisiä, jos terevydenhoito ei pysty auttamaan. Toivotaa
 14. Joo, D vitamiini ei estä, eikä ole edes hidaste Covid 19 taudin saamiseen, mutta D vitamiinin riittävät pitoisuudet lienevät näyttäisivät olevan yhteydessä päinvastaiseen ilmiöön. Tutkimusten mukaan vakavasti sairailla potilailla on kuitenkin jostain syystä alhainen D vitamiinipitoisuus. Liittyykö se sitten mihinkään, vai ei, on tosiaankin edelleen epäselvää. Kausaliteetista tosiaan tuskin voidaan puhua, kun tutkimukset ovat ilmeisesti kesken. D vitamiinissa on se haitta, että sitä voi saada myös liikaa, joten se ohjeellinen päiväannos kyllä riittää ilman liioittelua 🙂. En muista pal
 15. Arvostella toki voi, mutta pelkkä mutuilu ja asiaton räksyttäminen on täysin katteetonta. Sensuurin peruste muuten em. kirjoituksessa on ilmeisesti sama, kuin monessa poliittisessa näytelmässä. Ei vaan sovi jostain syystä agendaan. Kuten ei myöskään Mikko Paunion kirjoitukset ja neuvot D vitamiini on namia Koronan torjunta ei saisi olla mikään poliitikkojen excuse.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy