Jump to content
Juoksufoorumi.fijoukor

Jäsenet
 • Content Count

  7 448
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  38

joukor last won the day on March 3

joukor had the most liked content!

1 Follower

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Recent Profile Visitors

3 931 profile views
 1. Äsken radiossa, Dagens Ekot mainittiin Richard Bergström mukaan Ruotsin ostavan myös Sputnik V rokotetta, jos sitä saa. Jonossa ekana olevilla kuulemma on etuosto-oikeus.
 2. Tuo Kiurun lauleskelu muuten nousi otsikoihin heti myös maailmalla. Reuters news. Totta. Asetelmat maailmanpolitiikassa elävät nyt huimaa vauhtia, vähän joka puolella. Mutti Merkelhän ( DDR koulukunnan tiukka kasvatti ) tuumasi, ettei rokote olisi politiikkaa. vaan globaali asia. Hmm-mm. joten ne siis piirtää, joilla on liituu ? 🤔 En kyllä osaa sanoa, paljonko mahdollisella Sputnik V lisenssoiniila olisi vaikutusta isossa mitassa poliittisella kentällä, vai olisiko mitään ?
 3. Aamun Aftonbladetissa Ruotsin rokotuskoordinaattori Richard Bergström kommentoi AZ n rokotteesta. GB ssä ja Israelissa tehtyjen tutkimusten mukaan AZ n rokote on toiminut erinomaisesti ja estänyt sairastumiset. Hänen käsityksensä mukaan kenenkään ei tule kieltäytyä AZ n rokotteesta. Ruotsissa moni on jättänyt AZ n piikin ottamatta ja osa rokotteista on vaarassa jäädä käyttämättä. Samalla myös viruksen tukahduttaminen hidastuu. EU n rokotehankintasopimuksesta myös kannanotto ; hankintasopparissa ei edellytetty AZ toimittamaan rokotteita EU lle kaikilta tehtailta. Toimitusm
 4. Onko hallitus havahtunut vihdoinkin rokotteiden määrien vähäisyyteen. Vaalit tulossa ? Kiuru kertoili hallituksen työstävän venäläisen Sputnik V hankintoja. Voiko Kiuruun tässä ( kään ) asiassa luottaa ? Merkel on toki jo aikoja sitten ilmoittanut Saksan tehneen varauksen rokotteesta, kunhan se EMA n siunaus on annettu. IS Juttu
 5. On vain kahdenlaisia savusaunoja. Palaneita, ja niitä jotka palavat...😀
 6. Aikakapselit on hauskoja. Asun vanhassa talossa ja vaihdan uusia ikkunoita, 14/4.Smyygin alta löytyi terveiset. Hyvin osuu päiivä kohdalleen 🙂 eroa 48 vuotta.
 7. WHO haluaa ( vihdoinkin ) kieltää elävien villieläinten myynnin markkinoilla. Olot ovat epähygieeniset ja eläinten kohtelu on julmaa ja epäinhimmillistä. Wuhanin ruoaksi myytävien eläinten markkinoilta maailman valloitukseen lähtenyt Covid - 19 kun ei ole ainoa lajissaan. Villieläimet ovat WHO n mukaan lähteenä jopa n. 70 % kaikista leviämään lähteneistä vaikeista tulehdussairauksista, aiheesta SVT. Riski todennäköiselle uudelle virukselle ja pandemialle on suuri. Varautuminen toimii paremmin, kuin jälkihoito.
 8. Oliskohan se 61 % rokotusaste jo riittävä taso ns. Laumasuojan saamiseksi Israelissa yli 61 prosenttia kansasta ( 5,3 milj. ) on saanut ainakin yhden rokotteen. Tartuntamäärät laskevat nyt nopeasti. Maaliskuussa yli 3.000 tartuntaa. Sunnuntaina uusia tapauksia enää 120 kappaletta.
 9. Epäilemättä. Tumpulointi on ollut melkoinen spektaakkeli. Helsingissä näyttää muuten tulevan ylitarjontaa AZ n rokotteesta, kun ei niitä yli -65 v. ole tarpeeksi. Ehkä kannattaisi harkita kuitenkin vielä kerran myös nuorempien, esim + 60 rokottamista. AZ n rokotteen haitat kun ovat kuitenkin merkittävästi pienemmät k. covid 19. Aiheesta Ylen uutisissa.
 10. Informaatio olisi syytä tuoda julkisuuteen muodossa. ’Arvio tämän hetkisestä määrästä.’ ( tartuntojen, rokotteiden, kuolemien, tehohoidossa olevien jne. suhteen ) Näin ei synny vääriä käsityksiä, eikä muodosteta myöskään vääriä johtopäätöksiä, tai luoda harhaisia ennusteita esim. tartuntojen määristä. Ehkä se noin nykyään myös ilmoitetaan Suomessakin ? Niin tarkkaan en ole Suomen mediaa seurannut. Svenskit tekevät ENSIN tiedon varmistuksen, ja pieni viive tiedossa sopii kaikille. Statistik uppdaterad den 8:a april Nästa uppdatering förväntas den 15:e april
 11. Mielenkiintoista seurata mutaatioiden huiman nopeaa evoluutiota. Taitaa olla tämä Korona samantapainen, kuin influenssavirus A. Sehän on joka vuosi flunssakauden alussa kuin eri virus.
 12. Mitä ihmeen muuttuvan maailman realiteetteja ?? Raportointi on analytiikkaa ollut aina ja tulee sitä myös olemaan ”’muuttuvassa maailmassa ” Eihän muuta ole väitettykään. Niitä ns. ilmaisversioitakin löytyy SQL ään. Sitä suuremmalla syyllä se yksinkertaisen ja varsin pienen datan saaminen yhteismitalliseen muotoon on osaajalle helppo juttu. Ellei sitten itse osaa, niin valtiolla on monta sopimustoimittajaa, jotka saavat maksun osaamisesta, ei tyhjän touhustamisesta. Julkinen sektori elää muiden rahoilla, ilman vapaata kilpailua ja vaihtoehtoja, eikä sitä ’tuotetta’
 13. Mikä tulee muuttumaan ? Kuluneen vuoden aikana on hallitus touhustellut nohevine poliittisine avustajineen pari lakialoitetta. Kummatkin torpattiin huonosti laadittuina. Toivotaan parasta.
 14. Ei vaan tipu sympatioita THL lle tässäkään jutussa. Oliskohan nämä samat ’analyytikot’ tehneet myös Marinille ja Kiurulle ennusteen niistä 11.000 tartunnasta päivässä ? Turhaan muuten kiukuttelet pätemisestä. Kyseessä oli pelkkä esimerkki valtion käytössä olevista ja toimivista työkaluista ja mekaniikasta. Noilla työkaluilla raportointi vaan yleensäkin kustannustehokkaasti nykyisin hoidetaan yritysmaailmassa, ja myös valtiolla, sekä aika monessa kaupungissa. Kun se raportointi nakerrellaan jollain ’ leikkaa, liimaa, askartele ’ palikoilla, niin lopputulokseen ei vaan voi
 15. Statistiikka joko toimii, tai sitten ei. Pikkujuttu toisaaltaan, mutta ; THL llä on kotisivujen mukaan peräti ihan ikioma analytiikka osasto, IT osaston yhteydessä. Työkaluistaan en tiedä, mutta mm ssa Valtiokonttorissa käytössä on IBM n Cognos analytiikka kilke, joka hakee datan yhteismitallisesta välivarastosta ja käpistelee sen sitten nätisti haluttuun mittarointiin ja tadaa ! Yksinkertainen raportti on valmis. Hakusyklikään ei kai sieltä THL n DW stä ole kerran minuutissa, vaan eri pisteistä saadun pikkudatan päivitysajo serverin kantaan on korkeintaan kerran päivässä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy