Jump to content
Juoksufoorumi.fi


joukor

Jäsenet
 • Posts

  7 647
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  38

joukor last won the day on March 3

joukor had the most liked content!

1 Follower

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Recent Profile Visitors

4 242 profile views

joukor's Achievements

 1. Aerobisen kynnyksen hälytyksen päälle laittaminen auttaa. Vauhtia ei kannata tuijottaa, vaan kannattaa vaan yrittää pitää se syke alhaalla. Noin harjoitellen muutaman viikon, tai kenties pidempäänkin, tulee vauhti varmasti itsestään nousemaan, mutta syke pysyy maltillisella tasolla. Noin toimien sain aikoinaan sykkeen pysymään siedettävällä tasolla, aikaa tuohon taisi kulua n 6 kk.. Lähtökunto vaan oli aika surkea, kuten myös hengitys ja juoksutekniikkakin. Alussa vitutti, mutta kaikkeen tottuu.
 2. Käy varuiksi ottamassa se TBE. Ainakin sen suhteen saa sitten olla rauhassa. Vai onko tuota TBE tä jo Turun seudulla ? Borrelioosi on onneksi hidas tarttumaan.
 3. Mielenkiintoinen havainto. Punkit ovat kadonneet. Niitä ei löydy nyt kissoista, ei metsästä. Normaalisti kattien turkit pitää päivittäin tsekata. Samoin metsäkeikan jälkeen vaatteista löytyy aina pari paskiaista. Nyt ei mitään. Nada. Hyttyset ja paarmatkin ovat häipyneet. Luin jostain, etteivät nuo punkit pidä kuivasta ja kuumasta. Ovat vetäytyneet jonnekin jemmaan odottamaan parempia aikoja. Sama näyttää koskevan Espanjan siruetanoita.
 4. Näyttää tosiaan olevan tällä kertaa kuivuus muodissa. Harmi, oli. kantarellit jo hyvin tulossa. No, aikaansa kutakin. Kun pääsäätyyppi muuttuu, niin saadaan sateita.
 5. Kävin Suomessa, kiertelin n 1500 km MP llä Tku - Tre - JKL - Kuopio - Iisalmi - Tku pikkuteitä ( 3 numeroa ) Älyttömän kaunista ja paikoin, etenkin Suonenjoen suunnalla, yllättävän karua. Mieleen jäi Treen vieressä Karkku ja Siuro, joissa on tajuttomat mäkimaisemat ja Taata Sillanpään Hämeenkyrö. Mielenkiinnosta kurkkasin pikaisesti myös sienet. Ei lainkaan, missään. Mustikkaa näkyi, mutta vähän. No, ei niitä ole täälläkään. Parina iltana olen käynyt metsässä. Yhteensä ehkä 5 kg löytynyt ’palaneita’ mustikoita. Yllättäen oman pihan karvaispuskat, pieni luumupuu ja musta viinimarjapensas ovat ihan piukassa tavaraa.
 6. Näin sivusta seuraten, Covid 19 näyttää Suomessa räjähtäneen silmille Pietarin alkukesän kisaturismin seurauksena. Tauti lähti ao taphtuman jälkeen laukalla. Oliko se sitten ainoa tekijä ? En tiedä, mutta merkittävä mutatoituneen viruksen leviämislähde, joka olisi ollut estettävissä. Kts linkki. Terveen järjen käyttö ei käynyt valtioneuvostolle. Miksi ei ? https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/70380f7d-a83e-4b69-a4f2-3c7106909825 Suomessa on Deltan leviämiselle hyvät edellytykset, kakkosrokotteen jakaminen kun on pahasti vaiheessa.
 7. Tuossa hyvää tekstiä,kaivostoiminnasta. Jutussa myös Kansalaisaloite. Kannatin aloitetta ja laitan tuon aloitteen jakoon, koska tuo kirjoituksen aihe on tärkeä. Tässähän olisi vihreille nyt tuhannen taalan paikka hallituspuolueena toimia, ja lähteä kehittämään lainsäädäntöä. Ei Saimaan rannalle kaivosta tule, vai .. ?
 8. Mielenkiintoinen juttu. Tämä kuolleiden ikäjakaumatilasto jutusta poimittuna kertoo paljon 0-49 vuotta (3%) 4 kpl 50-59 vuotta (8%) 11 kpl 60-69 vuotta (18%) 24 kpl 70-79 vuotta (34%) 47 kpl yli 80 vuotta (36%) 49 kpl Kuolleita yhteensä 135kpl. / 70 % yli 70 v. Alle 59 v 11%. Tuo em määrä katoaa oikeastaan taustakohinaan. Nyt kun rokotettujen määrä on myös korkea, niin se aikoinaan puhuttu koronapassi voisi olla nyt kova sana. Moni rajoitus voitaisiin passin avulla ilmeisesti poistaa. Hauska yksityiskohta. Hienolle EU n Kv Covid 19 digitodistukselle ei ole Turun tullissa lukulaitetta. Kroatiassa tullissa riitti mainiota keltainen pahvikortti, jossa oli rokotuspäivämäärät ja rokotteen nimi. Ruotsissa tullissa samoin. Selvää järjenkäyttöä tuo. Ei toimi kuitenkaan niinkuin Strömssössä hienot systeemit.
 9. Kävin kevyen lenkin 4,5 km aamulla, sitten lähtöpäivän kunniaksi kymmenen kilometrin kävelylenkki upeita maisemia ihastellen. Illalla koneeseen ja nyt aamulautalla matkalla Suomen Turkuun, sitten illalla Jkylään ja Itä Suomeen Kuvassa hymynaamalla varustettu koppis. :).
 10. Tuossa on kyllä vinha perä. Valitettavsti sen maakuntaveron kuorma tulee näkymään nopeasti kokonaisveron määrässä, koska kuntien määrä pysyy kuitenkin vielä pitkään korkeana ja maakuntien uuden hallinnon IT kustannukset pelkästään pyörivät sadoissa miljoonissa. Mistä ne rahat sitten pierastaan onkin sitten tosiaan mielenkiintoinen juttu. :(.
 11. MasU on hieno ja ehdottomasti kokemisen arvoinen, jos vaan pää kestää, niin mukaan vaan. Kuntohan sulla kestää kyllä !
 12. Ei ota. Marin kun on sellainen amnatti sosialisti, jolle rahan arvo on pelkkä sivuseikka. ltse liike ja aate ovat ykkösinä. Eikä ilman rahaa 21 maakunnan uljasta hallintoa voida luoda. Veroluonteisia maksuja voidaan muutenkin huoletta nostaa edelleen. Rikkaiden taskut kun pursuavat irtonaista rahaa. Rahaa saa myös näppärästi lainaksi, eikä valtion tarvitse milloinkaan maksaa lainojaan takaisin. Näinhän meille on kerrottu, ja ihan vakavalla naamalla. Mikähän voisi mennä pieleen ?
 13. No tuohan vaikuttaa ihan järkeen käyvältä. Tauti muuntuu nyt odotetusti " kevyt" versioksi.
 14. Koitin etsiä tietoa tämän Delta version aiheuttamista kuolemista. En heti löytänyt. Jos virus käyttäytyy, kuten on ennustettu, niin tartunnat lisääntyvät, mutta itse sairaus olisi vähemmän tuhoisa.
 15. Aurajoki pärjää hetken Suomen Joutsenen kanssa ihan hyvin kaksistaan, ei muuta @Umpimähkä ku hyppäät koneeseen ja suuntaat vaikka Dubrovnikiin. Maisemat on ihan parasta A luokkaa. Muutenkin tosi mukava mesta, hyvää Grappaa, mainiota olutta ja safkaa. Kohtuuhintaan. 👏
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy