Jump to content
Juoksufoorumi.fi

joukor

Jäsenet
 • Content Count

  6 498
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  33

joukor last won the day on March 12

joukor had the most liked content!

Community Reputation

5 572 Excellent

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Recent Profile Visitors

2 965 profile views
 1. Joo. Noista oli tosiaan jo pari sivua sitten juttua. Ainakin kovaa treenaavien kannattanee ottaa napsun verran pois tehoista.
 2. Koronan leviäminen ei pysähdy. Pahin ja myös odotettu rantautuminen slummeihin on tapahtunut. ’’ Mumbaissa sijaitsevassa valtavassa Dharavin slummissa on todettu ensimmäinen koronaviruskuolema. Kyseessä on yksi Aasian suurimmista slummeista. Lääkärit varoittavat, että maan tulee varautua koronavirustartuntojen räjähdysmäiseen kasvuun. Tilanteen pelätään kehittyvän huomattavasti pahemmaksi kuin Euroopassa tai Yhdysvalloissa, jossa koronavirukseen on lyhyessä ajassa kuollut kymmeniä tuhansia.’’- IS Uutiset. Korona osuu pahiten köyhimpään kansanosaan. Mumbain lisäksi mm ssa Saharan eteläpuolella tilanne muuttunee nopeasti hetkessä katastrofaaliseksi. Pentti Linkola tuumasi taannoin, että ainoastaan ihmiskuntaa uhkaava katastrofi voi pelastaa maapallon ekologiselta katastrofilta. Taisi Linkola, aito vihreä, olla oikeassa ?
 3. Linkola oli oikea vihreä, ei vihreä broileri.
 4. Joo, Santasalo vaihteiden historia on mulle kyllä hyvin tuttu 🙂 . Kiinalaiset muuten ostavat kaiken, ja sitten kopioivat ja tekevät muita halvemmalla. Se on toki markkinataloutta. Kiinahan oli aikoinaan maailman suurin kauppamahti, ennenkuin Euroopassa oltiin edes herätty. Tottakai, tuotannon keskittäminen on säästöjä sekä laatua, mutta " rusinoiden nyppiminen pullasta " ei oikeastaan toimi. kahden kerroksen hankintamalli : Halpa toimittaja > Parempi tuotto on jo osin aikansa elänyt. Hengityssuojat luokituksineen ovat tästä oiva esimerkki. Työtä itsessään ei ehkä kannata viedä ulos halpamaihin, koska ne halpamaatkaan eivät ole enää halpamaita,. Oheiskustannukset ja laadunvalvonta muodostuvat lopulta merkittäviksi. Tässä on tietenkin alakohtaisia eroja. ""Suomalaisten pk-yritysten kannattaisi arvioida tarkemmin, milloin niiden kannattaa siirtää tuotantonsa halpatuotantomaihin ja milloin pysyä Suomessa, patistaa teknologian tutkimuskeskus VTT. VTT:n mukaan tuotannon siirtämisestä halvemman työvoiman maihin on tullut muoti-ilmiö, jonka oletetaan automaattisesti olevan kustannustehokas. Ulkomaille siirtyminen ei kuitenkaan aina hyödytä edes yritystä itseään. – Yritykset ovat kohdanneet usein laatuongelmien lisäksi myös kannattavuusongelmia, ja nyt onkin nähtävissä merkkejä yhä useampien yritysten paluusta takaisin kotimaahan, sanoo VTT:n pääjohtaja Erkki K. M. Leppävuori tiedotteessa. "" Näin kommentoi 2004 VTT n Leppävuori Kevennys : Kiinalaiset soittivat ja valittivat tehtaan keskuskaapin kuumenevan liikaa. Piti kuulemma Suomesta lähettää heti ilmaiseksi, takuun piikkiin korjaaja paikalle. Syy kuumenemiseen löytyi kaapin valvontakameran avulla : Kiinalaiset duunarit pitivät eväänsä jäähdytetyssä kaapissa ja lisäksi kaapin ovea hiukan raollaan, että saisivat tehtaan tuotantotilat jäähtymään. Ei ihan riittänyt keskuskaapin pienen ilmastointilaitteen teho 15.000 m2 hallin jäähdyttämiseen.
 5. Aamun pikkupakkasessa 22 km 5:45 / 138. Mukava lenkki ja kelikin lämpeni niin, että oli taas kevään tuntua !
 6. Varmaan osin näinkin. Tuotanto on keskittynyttä ja iso osa raaka-aineista jalostetaan Kiinassa, tai Intiassa. perusteena tuotannon siirtämiselle pidettiin aikoinaan myös markkinoiden sijaintia. Etenkin kasvavan kulutuselektroniikan osalta. Toisaalta, Euroopassa on paljon valmistajia, jotka käyttävät kauko idästä tulevia komponentteja, mutta hoitavat kasaamisen itse. Jokaisella toimialalla on kuitenkin omat tapansa, automaatio myös on merkittävä tekijä. Materiaalinohjaus ja tuotannon hallinta on niin kehittynyttä ja digitalisointunutta, että tilausvirta voidaan käsitellä suoraan hyllykohtaisesti, JOT systeemillä. Loppujalosteen komponentit luokitttuvat hankintaluokittain, ja varastointi ei ole enää välttämättä kustannus-, eikä tilaongelma. Tilausten käsittelykulut rivikohttaisesti saadaan painettua alas B ja C tilausten eräkokoa nostamalla. Näin palveluaste tuotannossa myös nousee, mutta kustannukset ovat erittäin maltilliset.( B ja C tuotteiden arviostus on 20 % raaka-aineketjusta ) A tilaukset vastaavasti tilataan kiertonopeuslaskelmaan perustuen. Näin materiaaliohjaus palvelee koko ketjua. Edellinen esimerkki saksalaisen perheyrityksen, Herbornissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Käytännössä, materiaaliketjuun voidaan sopimusvalmistajilta ja sopimustoimittajilta toimitussopimusten puitteissa edellyttää tilaajakohtaista toimintatapaa. Useimmiten tuo toimitustapa sopii tuottajalle, koska se on ostajan hankintakriteeri. Hankintaprosessissa erän, tai kappaleen hinta, saatavuus ja normitettu laatu ratkaistaan yksinkertaisesti Pareton kaavan avulla. Hankinnan oheiskustannukset sitten jyvitetään saman kaavan mukaan tilaajan oma kulurakenteen mukaisesti, saman ABC n avulla. Jostain syystä, osa yrityksistä Euroopassa osaa homman hyvin edelleen. ilman kiinalaisia. 🙂
 7. @X66 Minusta olet asian ytimessä. Oppiiko ihmiset elämään Koronan jälkeen fiksummin, toivotaan niin. Ilmastonmuutoksen syihin omituisuuksineen en ota kantaa. Ilmastonmuutoksen avulla tapahtuva härski rahastamisen lisääminen on kuitenkin ehdottomasti viimeistään nyt lopetettava. Ehdottomasti nyt on tilaisuus lisätä maakohtaista tuotantoa ja samalla palauttaa työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen. Tuotanto, alihankintaketjuineen on aina ollut Suomessa merkittävä työllistäjä ja valmistavan teollisuuden ulosliputtaminen on osunut kipeästi koko tuotantoketjuun pahimmillaan lamauttaen kokonaisia asuinyhteisöjä. Kuinka paljon Suomessa on nykyään korkeasti toimialakohtaisesti koulutettuja nuoria vailla oikeita töitä ? Onko samalla unohtunut, että sen sosiaalisen hyvinvointivaltion palveluineen pystyssä pitää ainoastaan yrittäjien tuottavuus ja kannattava liiketoiminta. Ruotsi, Norja, Islanti ja myös Tanska pitävät edelleen yritystensä langat omissa käsissään. Samalla em. maiden työllisyys ja myös alueellinen asuminen on säilynyt jollain tavalla järkevällä tasolla. BKT on vakaa ja elintaso kehittyy. Väitetään, että historia toistaa itseään, kunnes tehdyistä virheistä otetaan opiksi.
 8. Näyttää menevä kaikki alkukesän tapahtumat kiinni. Vättenrundan 2020 peruttu
 9. Tuoreimman kiinalaisen tutkimuksen mukaan neljä viidestä viruksen kantajista on oireettomia. Käytänössä se tarkoittaa, että virus on levinnyt paljon laajemmalle, kuin on ennakoitu. Aiheesta Aftonbladet Toinen uusin havainto viruksen tarttuvuudesta on viruksen edelleen mahdollinen leviäminen, vaikka kantaja on taudista parantunut ja oireeton. Btw. Tämän vuoden Suomi Juoksun peruminen jo nyt on järjestäjältä oikea ja hyvä päätös. Toivotaan, ettei valmistelut mene hukkaan ja että ensi vuonna ei korona tms. uhka ole mainiolle kisalle esteenä.
 10. Oli pari päivää taukoa. 8,5 km ja sykkeet ihan tapissa, vauhti siellä tapin alapäässä. No, näillä mennään. kova pohjoistuuli illalla. Viikonloppuja !
 11. Vastustukyyn vaikuttaa hyvä kunto. Eli kääntäen, huonokuntoinen joutuu helpommin viruksen, tai bakteerin työskentelyalustaksi. Koskee lie kaikkia pöpöjä tuo ? Btw. Hunajalla on antibioottisia ja bakteereja vastaan taistelevia ominaisuuksia. Se siis tehoaa bakteereihin ja viruksiin, jotka aiheuttavat tulehduksia.
 12. Koronaviruksen vaikutuksesta keuhkoihin, ja myös mahdollisista pysyvistä vaurioista oli juttua jo aiemmin. Aiheesta UKK instituutin tohtori Tommi Vasankari / IS ”’vakavissa tapauksissa muutokset keuhkokuvissa ovat olleet suuria, ja sitä kautta pysyvät muutokset keuhkoissa ovat todennäköisiä. – On todennäköistä, että tämä voi jättää keuhkoihin jonkinlaisia jälkiä. Samalla tavalla kuin esimerkiksi oikein hankala keuhkokuume voi jättää arpia keuhkoihin. – Urheilijan kohdalla on se riski, että koronavirus vaikuttaa keuhkokudokseen eikä maksimiin viritetty kroppa välttämättä palaudu entiselleen.”” IS n juttu Hyvä kunto osaltaan parantaa vastustuskykyä ja tavan hölkkääjällä urheilun kuormittavuus ei ole merkittävässä osassa, mutta on ilmeisesti ihan eri juttu, jos urheilee kilpailumielessä. Ehkä kannattaa ottaa napsun verran pois tiukimmista treeneistä ?
 13. Omalla porukalla jos touhuaa, niin tuskin ketään ulkopuolista kiinnostaa.
 14. Toimiva ajatus. Ehkä kesällä, vaikka Turkkusessa, tai Zadissa ? Voin tuoda kopan bissee palkinnoks. Laivalta 🙂 ( Takuulla kaikkien lakien, asetusten ja sääntöjen vastaista. )
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy