Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Reenaaja

Jäsenet
 • Content Count

  2 865
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Reenaaja

 1. kipchogen perään e i kannata lähtee jos ei oo varma kunnostaan...muuten noutaja tulee melko nopeesti...
 2. jos - kun kaikki tai edes muutamat osaisivat tehdä rahaa..täälhän ois paljon miljonäärejä...loppupeleissä kovin moni ei sittenkään pääse tekemään isoa tiliä urheilijoista tai yrittäjistäkään ..
 3. 3 500m pääsee 1.20-1.24 ratakierroksen vauhdilla . vetoja -vk ta . l yhyemmät vedot kovempaa pidemmät hiljempää vauhtia..
 4. Afrikkalaiset reenaa paljon juoksevat kovaa..ja voittavat kisoja ..tekevät hirmu aikoja.. se on siinä..nimi..tarina...raha.. brändi-julkisuus..
 5. eihän cooperi nyt niin tärkee oo..mut hyvä testi..mulle aikoinaan hyviä matkoja oli 400-800-1500.. tykkäsin juosta noita matkoja..mut 5km oli jo liian pitkä matka mulle..vaikka vedin marankin monta kertaa ..ja muutaman yli pitkänkin 45-60km...pääasia täs iäs et liikkuu... 1500m saa vetää aika paljon määrää ja suht kovia tehoja ... cooperi kullki joskus viel jotenkin ..femma ei enää...
 6. tri veteraanitkin kuulemma vetää roinaa..kuulitko juttuja dopingista..tuli vaan mieleen..
 7. varsinkin kun 50v lähestyy ..3500m cooperis tuntuu musta jo melko kovalta rutistukselta... en oo testannu cooperii nyt. 400m kierroksia 1.24 hujakoilla täytys vetää tuo 12m...jää monelta tekemättä... aikoinaan en juossu 100m alle 14.. mut 400m meni silti 56-57+..kestävyys pohjat oli melko hyvät ..+ vk ta vetoja , mäki vetoja, maximia..suolla, 100-200m pyrähdyksiä...pitkiksiä -kevyttä... joku kichogen mara aika 2.01+ tuntuu ihan älyttömältä...onko 17s 100m x 42.195 km...huh huh...toisaalta hemmo vetää 190km reeni viikkoja ..ja vauhdit on kovia..
 8. se oli ..on kait vieläkin vr n mestoja...Hyvinkäällä aikoinaan...
 9. se vähän riippuu...kattelen leffan, ehkä ulkona tulilla, otan rennosti palauttelen, talvella voin käydä laskettelee, poden krapulaa ..yleensä en saa krapulaa..matkustan, nään tuttuja, tai oon lasten kanssa..käyn kävelee luonnossa, uimassa-kylpylässä..kuuntelen musaa, luen kirjoja joskus..vesillä..ehkä kiipeilen sisällä..tai nikkaroin jotain,käyn kalassa, ajan moottori pyörällä. talvella kelkalla.. jäällä lasten kanssa..tulikohan tossa nyt kaikki..
 10. meillä oli aikoinaan jonkun laista talkoo henkeä -90 luvulla..mentiin kisoihin yhellä autolla..ei tarvinnu maksaa ite kuin osallistumis maksu.. ja joskus pitkiksillä saatto olla jopa 7 ukkoa.. ja muilla lenkeiilä + vk + vedot 2-4...vaikka aika paljon tuli lampsutelua yksin.. ja päästiin ilmaseks sisälle juoksee..oisko sillä suoralla ollu mittaa joku 275m...oli nasta reenaa sisällä kovilla pakkasilla..
 11. hyvä video..melko kevyellä askeleella kipittää...
 12. 3500m + cooper... 11.51 ...menis 21s 100m - jokainen 100m.. riippuu miten kestää lopus vauhtii..voi mennä enemmänkin.. jos nyt laskin lähellekkään oikein..kovia satasia saa painattaa...joka tapauksessa...
 13. 1000m - 400m vedot on hyviä cooperiin..en oo ite testannu cooperia kun joku 2-3 vuottako siitä on jo aikaa..aika menee nopiaan...itekkään en paljoo tonneja vedelly..mut kyl täs kerkee.. jos hengis ollaan..
 14. 12.58+..femmalle on kieltämättä rapsakkaa vauhtii..
 15. kroppa ei älyä juostaanko -vai fillaroidaan esim 1h 155 syke keskarilla..harjoitus vaste on sama. toki laji kohtaista reeniä on hyvä tehdä..mutta mä säästyn säryiltä.. kun fillaroin lonkka-kulumaa + polvi joskus kipiä-kaaduin 2017 laskettelus.. ..musta tääl jengi antanu hyvää palatetta..sitä en osaa sanoa miten kirjoja on lueskeltu..mutta oon sitä mieltä edelleen että n. 6m km on tosi kevyttä..hölkätenkin..tietenkin jos hölkkää joku 60-200km tota vauhtii ..se muuttuu haastavemmaksi..ymmärrän sen että pk kaudella joustaan niitä 5m+ km..tehdään pohjia niin sanotusti..
 16. juuri näin.. fillaril saa sykkeet nousee samalla lailla kuin juoksussa ..jos vetää vk ta, max, vetoja, mäki vetoja..se huono puoli fillaris on et ei voi ajaa suolla..sykkeet ei nouse jos tahkoo vaan pk ta ..keho-sydän menee jumiin..fillarillakin saa hyviä reenejä..sykkeillä 155-200+..
 17. mutta vedot - vk - max..kehittää myös kuntoa.. loppukiriä..määrää +tehoja..
 18. toki valmentajaan kannattaa luottaa..tietyn ajan..jos ei ole riittävän tyytyväinen ja tehny kaikki mitä coutsi on sanonu..voi vaihtaa coutsii..niin näkin joskus tein..kuitenkin mua ja varmaan monia muitakin rollaattori sarjalaisia kiinnostaa et kehittyis.. kärjistäen jos coutsi ei osaa tehdä sellaista ohjelmaa millä vaikka juostaan 800- .1500m kovaa ..aika x.. ..ja onko sellaista juoksijaa joka pystyy sen tekemään...ja tarvitaanko kovaan aikaan jotain muutakin...
 19. autonkin moottori tulee täyteen karstaa jos ajellaan vaan su körryyttelyä.. samoin käy pumpulle..sen takia painotan jo varhaisessa ottaamaan vk t , max , vedot , pitkis + 100 200 m pyrähdykset mukaan ohjelmaan..kevyiden lisäksi tietenkin..
 20. niin kyl mä ehkä jotain 6m km..rajana yli sen on jo melkein kävelyy..ymmärrän joskus hitaat lenkit et palautuu..ite kävelly 3km asfaltilla 18+..vois mennä nopeemminkin.. mut kun ei niin kävely kiinnosta..
 21. kun reenaa sanotaanko "riittävästi" km vauhdit tippuvat hiljalleen vaikka 5- 4.30 -jopa 4..pk t.. jos aina tahkoo pk lenkit 5m vauhdeilla veikkaan ettei siinäkään kehity niin hyvin .. 10v päästä huomaa et nylkytän kaikki lenkit samalla vauhdilla...sykkeet ei nouse eikä vauhditkaan, reenaus on puuroutunut vuosien ja rohkeuden puuttumisen takia...
 22. juuri näin..yks tuttu vei auton korjaamoon kun siinä oli vikaa..vikaa ei löytyny ..vei sit viel kahelle korjaamolle.. kaikki testerit oli näyttäny eri vikaa..vika ei löytyny..sit yks seppä hokas mis vika piilee..ja korjas auton.. sitä vaan et reeniä .kokemus alkaa näyttämään sulle mis noi rajat liikkuu..ehkä syke mittaristakin voi olla hyötyy..ainakin alussa... ei siihen kuole jos vetää jonkun testi lenkin täpöllä vaikka radalla -tai vetoja..sit voi testaa jonkun vähän pidemmän lenkin alhasemmilla sykkeillä..merkaa ne ylös ja tekee saman testin vaikka 2kk päästä... nykyään on aivan liikaa kaikkee härpäkkeitä..vaikka pitäs 10 mittaria mukana otttamas reenistä dataa..se ei muuta sitä asiaa et duuni on tehtävä..apua niistä voi olla.. mutta tuntemus -järki-hulluus joskus on melko tärkee reenatessa..
 23. juokse joku testi juoksu..hyvä noi aeropinen -anaeropinen kynnys on tietää , mutta ne muuttuu kun reenaa- tai ei reenaa..tai kun lähellä omaa maksimii määrän- tehojen suhteen.. turhaa musta takertuu liikaa kynnyksiin..täytyy oppia tuntemaan- tietämään mikä harjoittelu sopii.. tietenkin sillä on merkitystä mikä on matka 800m -mara vai joku muu..
 24. jep..kovaa menevät... Geoffrey Kipsang Kamworor s. 22. marraskuuta 1992) on kenialainen 5000 metriä - 12: 59,98 (2016) 10 000 metriä - 26: 52,65 (2015) Puolimaraton - 58:01 (2019) WR Maraton - 2:06:12 (2012) [26]
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy