Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Maanantai 3.8. Kahden lenkin päivä. Aamulla kimpisellä 5km @4:22 kiihtyvästi. Päivällä 14,22km @5:51. Alkaa tuntumaan tämä viime viikkojen vauhti lenkkien määrien lisäys. Vasen nilkka, molemmat pohkeet ja molemmat akillesjänteet ovat aika kipeitä. Venyttelyä tullut lisättyä kyllä, et ehkä se alkaa auttamaan noihin vaivoihin. Tämä viikko enään pitäisi jaksaa vielä kovempaa treeniä ja sit pääsee höllentämään onneksi.
 3. Marsut otti Runojärven tauon jälkeen Omjakonia 40 minsaa kiinni 12 kilsan matkalla, jos tuo GPS seuranta on edes hieman reaaliaikainen. Veikkaisin että kärki tulee kulkemaan yhdessä seuraavat tunnit.
 4. 3.8 maanantai. Ei taaskaan saanut nuq. 3xV Eipä oikein tiennyt mitä aamusta tekis kun lapsetkin lomalla, no 40kg pientä ihmislihaa juoksurattaaseen ja menox.. 8,32km@4:30@131/141 Eli hitaampaa mutta ehkä raskaammin. Ajattelin että sykkeet olisi olleet ylempänä, mutta ei tänään. Ja kyllä ne tuntuikin tuolta, ettei ollut sykevyö taas pesun tarpeessa. Pari kilsaa 4:16-17 vauhtia. Tänään viimeinen sauhauspäivä tällä viikkoo niin pääsee taas ehkä kunnon reenin makuun. Ihanaa lomaa tiedossa meidän perheelle koko loppuviikko, minkä kruunaa seurakunnan järjestämä perheleiri viikonloppuna.
 5. Ajattelen niin että hengitystapaa voi harjoitella ja lihaksia harjoittaa. Vastusta vasten voi paremmin aktivoida eri lihaksia osallistumaan hengitykseen ja nenän kautta sisään hengittäessä vastus on tietenkin suurempi kuin suun kautta. Nenän kautta hengittäessä rintakehä avautuu, kun käytän yläkehon lihaksia pallealihaksen lisäksi. Samalla paranee ryhti ja juoksuasento. Pidemmällä lenkillä väsymyksen tullessa ja ryhdin laskiessa hetki voimakasta nenän kautta sisäänhengitystä ryhdistää miehen. Tällöin rintakehän lihakset selvästi osallistuvat hengitykseen.
 6. Alihengittämistä eli hypoksiaa taas kannattaa harjoitella, rauhoittaa sykettä, kehoa ja mieltä tehokkaasti. Esim. sukellusharjoituksilla voi aloittaa.
 7. Ja miten tämä liittyy juoksemiseen? Nopeasti ja syvään ei ole tarvinnut juostessa koskaan hengittää. Itellä on ollut paniikkihäiriötä johon liittyy hengityksen ahdistusta ei hyperventilaatiota.
 8. Tänään
 9. Ja mitä on "ylihengittäminen"? https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00905
 10. Itselle nuo kynnystreenit tuntuivat aina aika perseeltä. Ehkä menen aina inasen liian kovaa tai jotain, mutta homma pyörii omalla kohdalla paremmin, kun ottaa kynnysvauhdista selkeästi napsun kovempaan tai hitaampaan ja skaalaa kestoa sen mukaan. Kunto kuitenkin vaihtelee päivittäin samoin kuin olosuhteet, mutta helposti sitä kuitenkin lukittautuu johonkin sinänsä merkityksettömään numeroon, jota on "pakko" tavoitella, että treeni olisi mukamas onnistunut. Tästä sitten seuraa se, että vedot lipsuvat liian koviksi pois lukien ne parhaat päivät, jolloin kulkee. Ja sitten kun kerran kulkee, niin tuppaa asettamaan itselle uusia "standardeja" sen yhden hyvän päivön perusteella. Mitä jos kokeilisit tuota 30 minuutin progressiota ilman kelloa (tai oikeastaan kellon näyttämää vauhtia)? Juokse vedot sen ohjelman mukaan ajallisesti, mutta älä katso vauhtia kuin vasta treenin jälkeen. Pyrit siihen rentoon hyvään vauhtiin ja annat kropan mennä menojaan päivän kunnon mukaan.
 11. Mietinkin, että se on jo tosi kova setti yrittää kynnyksen päällä juosta 40min. Monihan kuvaa kynnystreenillä juurikin sitä, että työskennellään kynnyksen päällä. Tietysti ihmisen kroppa reagoi jatkuvalla tavalla eri intensiteettiin eli ei se kynnyskään mikään "valot päällä, valot kiinni" -tyyppinen raja ole, jossa yli mennessä ollaan heti pimeydessä ja alla ollaan taivaan porteilla. Eli jos napsun otat vauhteja pois, niin hyvin samankaltainen fysiologinen vaikutus sieltä on odotettavissa. Jos juokset 40min yhteensä ja teet sen noin puolikkaankin vauhdilla, niin onhan sekin jo hyvä treeni! Jos 10k ja puolikkaan välillä, alkaa olla jo tosi kova. Minun setti oli ja tulee olemaan noin puolikkaan ja maravauhdin välissä. Tällä on hyvin tarkoin määritelty funktio, joka polveutuu pääkisan vaatimuksista. Ei ehkä ihan yleisesti suositeltu protokolla, mutta itselleni tuo toimii. Se on siis puhtaasti lihaskestävyysharjoite, jossa mennään noin 1h30min työskentelyyn asti ja koko ajan ollaan tuolla "epämukavalla" alueella. Kunnon kannalta se ei ehkä ole, mutta minä tarvitsenkin ihan eri ominaisuutta siihen, että pitäisi juosta maratoni kohtuullista vauhtia 4km uinnin ja 180km pyöräilyn perään. Ja siis tämä harjoite on jaettu eri osiin, viimeksi oli noin 3x20min. Eliittijuoksijat juoksee pääosin pyramidimallilla. Se on ihan huuhaata, että sillä välialueella ei eliitti muka juoksisi, ei kannata niitä Seilerin horinoita uskoa, kun äijä itsekin on joutunut myöntämään, että 80/20 ei ole se miten eliitti harjoittelee (katkeraa oli kyllä myöntää, eikä aluksi meinannut millään suostua). Tietysti jokaisella kilpailijalla on omat nyanssinsa, mutta ne valmentajat, jotka useampaa valmentaa pystyvät kyllä kommentoimaan ja useimmiten vastaus on pyramidi. Enemmän se on sitä, että mitä kovempi intensiteetti, sitä harvemmin sitä juostaan. Peruskestävyyttä paljon, välivauhteja vähemmän, kynnysvauhteja sitäkin vähemmän ja maksimivetoja vielä vähemmän. Tämä toki riippuu mahdottoman paljon siitäkin, mihin kisaan valmistautuu.
 12. Hah, juuri tämän vuoksi en nähnyt vaivaa linkata jotain tiettyä videota tms. kun tiesin mahdollisen kommentin olevan tuollainen ivaava ja vähättelevä. Luuletko, että hän heitti väitteet ilmaan ihan hatusta? Ihan sama, retorinen kysymys, en aio itse aiheesta keskustella enempää (aikaisemmasta viisastuneena).
 13. Pari kertaa testattu. Ei sovi lättäjaloilleni. Nuo on korkea-ja keskikorkealle jalan kaarelle. Joten tästä kevyet kengät PK ja tempojuoksuihin. Nouto Riihimäki tai Hyvinkään ABC. Väri mustaa ja sinisellä NB-teksti. Hinta kohdillaan 40€.Puh. Nol-nel-noll 7633712/viestillä, koska puh. Myyjä esto. Soitan takaisin. T:Kimmo.
 14. Aijai. Kyllä harmittaa kun jäi tämä kisa välistä. Olisi tuttua maastoa missä sauvakävellä eteenpäin 😉
 15. Kehonpaino perus 30min. Illasta vielä juoksulenkki, mikäli saan jonkun vahtimaan lapsia siksi aikaa. Se voi lenkille lähdön itsestäänselvyys yhtäkkiä muuttua, kun toinen joutuu sairaalahoitoon. Eilen olisi ollut pitkis tai tempo, mutta jäi tyhjä kortti käteen. Ei tässä enää voi kuin korkeintaan hölmöillä ennen lauantain puolikasta. Tänään silti meininki juosta tuo tempo tavoitevauhtia, eli 4:30min/km.
 16. Reissussa Riikassa Pe 31.7. Kevyttä verkkaa ja liikennevaloissa seisoskelua, reilu 4km. Vieläkin jotenkin turhan vaikeeta. La 1.8. Lepo Su 2.8. Nyt taas parempaa juoksua, joten vähän pystyi vauhtiakin nostaa. Tv-kevyt 9km (5:38km, syke 141)
 17. Eilisestä pitkiksestä hieman väsyneillä koivilla jonkinlainen vetotreeni. Meinasin juosta pitkiä vetoja, mutta jalat olivat sen verran väsyneet, että vaihdoin lennosta lyhyempiin. Olisikohan siinä ollut yksi tonnin veto, 6*400m, 1*200m ja 5*100m Yhteensä siirtyminen ja palautteluineen 12 km.
 18. 60 minuutin maravauhtinen vastaa tempojuoksuna about 20 minuuttia kynnyksellä. Sen kovempia ei Danielsin ohjelmissa ole, ja ne on sentään aika kovia ohjelmia. Maravauhdin kovuus on tietenkin suhteellinen juttu. Toiselle 60 minuuttia on perushölkkää, ja sitten taas eliittijuoksijalle raastoa jos yksin joutuu vetämään. Jos tekee intervalleina (T-vauhti), kokonaisvolyymi kynnyksellä on 20-35 minuuttia näissä Danielsin treeneissä. Eli aika samoilla linjoilla @henok:n ohjelman kanssa. En äkkiseltään nähnyt yhtäkään treeniä jossa kokonaisvolyymi olisi edes 40 minsaa.
 19. Miska

  Garmin Connect

  Katos perskatti ! Mun piti poistaa Garminin keksit mun selaimesta, mutta sitten se rupes pelittamaan. Muuten ilmestyi Garminin vikailmoitus etta sivu ei toimi kyberhyokkayksen takia...
 20. perttu

  Garmin Connect

  Eli rahoittivat juuri tätä toimintaa kymmenellä miljoonalla jos pitää paikkansa.
 21. Miska

  Garmin Connect

  Toimiiko kenellakaan toi connectin nettisivu ? Eli siis tama: https://connect.garmin.com/modern/ Olen siita valilla katsellut yhteenvetoja (viikon / kuukauden), mutta se ei minulla edelleenkaan pelita - vaikka puhelimen appi toimiikin jo.
 22. Kärjessä kulkevat ovat aika kokeneita seikkailu-urheilijoita. Kaikilla taitaa olla takananaan useita pitkiä kisoja. Aika hyvin Marsut ovat ottaneet Omjakonia kiinni. Veikkaisin että maksimissaan 15 minuuttia on eroa joukkueiden välillä, kun ne ovat Surnujärven pohjoispäässä. Edit Marsut taisivat jäädä laittamaan ruokaa Runojärven rantaan...
 23. Näinhän kynnysharjoitukset tulee tehdä, eli kynnyksen alapuolella, ei ylä-. Se on minullakin noissa tarkoitus ja luulisin yleensä aika hyvin siihen pystyneenikin, mutta olen varmaan innostunut vähän liikaa ja ollut ainakin osan ajasta kynnyksen yläpuolella. Puolen tunnin kynnystreenissä sitä ei ehkä samalla tavalla huomaa kuin 40 minuutin. Olen joka tapauksessa menossa syksyllä kynnystesteihin, niistä saa vähän osviittaa siitä, olenko arvioinut itse omat kynnysvauhtini suurin piirtein oikein. Kuten olen aiemmin tässä ketjussa todennut, ei sykemittarini anna niin luotettavia tuloksia, että uskaltaisin pohjata harjoittelun siihen. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä ja siinä käsityksessä, että kyllä kynnysharjoittelunkin tulee olla kovaa treeniä, eikä vain helppoa rallattelua. Minunkin vaatimattomalla tasollani siinä kuitenkin juostaan jo ihan reippaita vauhteja. Erona maksimivetoihin on kuitenkin juuri tuo nopea palautuminen, koska ikinä ei pitäisi mennä sen kriittisen rajan yli, jonka jälkeen palautuminen hidastuu huomattavasti. Reilu 60 minuuttia kynnystreeniä kuulostaa kyllä tosi paljolta, en ole lukenut yhdenkään eliittijuoksijankaan tekevän noin pitkiä yhtämittaisia treenejä kynnyksellä. Jos taas ollaan niin paljon kynnyksen alapuolella, että tuo onnistuu, mietin, että onko siitä sitten enää sanottavasti hyötyä verrattuna normaaliin yhtä pitkään pk-lenkkiin? Siinä ollaan äkkiä ns. välivauhtialueella, jolla toki tapahtuu myös kehitystä, mutta hyödyn ja haittojen suhde ei ole optimaalinen. Vai mitä tarkoitit "jonkin verran kynnyksen alla" olemisella? Omista juoksuista: Lauantaina juoksin 6,5 km todella raskaalla jalalla. Eilen pidin lepopäivän. Kyllä tilanne on nyt se, että kuormaa on liikaa. Väsyttää valtavasti ihan hyvistä yöunista huolimatta, ja kroppa tuntuu tukkoiselta ja kipeältä. Tämän viikon otan hyvin rauhallisesti ja katson, onko sillä vaikutusta oloon. Joka tapauksessa alkaa tuntua siltä, että raastot on raastettu nyt vähäksi aikaa ja siirryn kohta kohti pk-kautta. Syksyllä sitten hyvin hallitusti lisää määrää.
 24. La 1.8. palauttava 10,4km @ 5:19, keskisyke 123. Pohjalle pari tuntia halkotouhuja, ja meno odotetun väsynyttä edellispäivän vedon jälkeen. Sykkeetkin korkealla vaikkei vauhti päätä huimannut. Mökkitie oli tosin lanattu tosi karkeaksi, eikä askel kovin rullaten toiminut. Su 2.8. illasta kevyt 12,5km @ 5:13, keskisyke 114. Pitkis siirtyi maanantaille menojen vuoksi, joten tavallista levänneempänä tälle kevyelle lenkille. Liekö sitten siitä johtunut kevyt meno ja alhaiset sykkeet. Mene tiedä näistä. Viikon juoksut 94km. Ma 3.8. heti aamusta liikkeelle ja kiihtyvä pitkis 31,1km @ 4:30, keskisyke 138. Tarkoitus oli aloittaa 5min/km -vauhtia ja nostella siitä hiljalleen 4min/km-vauhtiin. Jotenkin näin tuo toteutuskin meni, eka vitonen tosin hieman keulien 4:56-tahtia, mutta siitä sitten hiljalleen kiristäen siten että reilu 10km ala-pk, seuraava kymppi ylä-pk ja väli 20-25km vk1/vk2 rajalla. Viimeinen vitonen meni just 4:00-tahtia, joka oli kyllä tänään turhan kova rutistus, sykkeiden ja tuntumankin puolesta mentiin liki yläkynnyksellä. Muutoin ihan jeppis kulku, takareittä vähän nipisteli ikään kuin kramppia tehden, mutta kestihän tuo. Seuraavat päivät menevätkin sitten maanpuolustusvelvollisuutta täyttäessä, joten ehkä torstai-iltana pääsee lenkkeilemään seuraavan kerran. Ellei sitten ihan lyhyelle aamulenkille ennen sitä, jos aikataulut sallii ja jaksaa.
 25. Se on vähän mitä haluaa. Jauhojärven dieetti on hyvä esimerkki siitä jos haluaa laihduttaa (tai oikeammin muuttaa kehonkoostumusta) ja samanaikaisesti pysyä suorituskykyisenä. Silloin on pakko niuhottaa rasvoista ja sokereista. Jauhojärven treenit oli kuitenkin sellaiset, että se hiilarien saanti on pakko olla kohdillaan. Jos vetäisi normaalia sekaruokaa (rasvat ehkä n. 40% energiasta), energiaa tulisi liikaa jos tavoitteena olisi pitää glykogeenitasot tapissaan. Jos taas pitää energiatasot sopivana normidieetillä (niin että vähän laihtuu), tulee liian vähän hiilareita. Jos siis tavoitteena on maksimoida suorituskyky ja minimoida bonkkailu ja epämääräiset hyytymiset, ylikuntoilut jne. Virenin dieetti taas on ihan hyvä ylläpitodieetti. Tuskin hänellä oli tarvetta pudottaa painoa.
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Noora Honkala juoksi Vilnan kansainvälisessä ultrajuoksussa 100 kilometrin Suomen ennätyksen. Honkala oli kilpailussa toinen ajalla 7.46.57. Honkalan väliaika maratonilla oli 3.06.40.
   Kova suoritus!
    • Thanks
    • Onnittelut!
    • Like
   • 0 vastausta
  • Suomen nopein mies ei tahdo saada sponsoreita kun ei ole IG:ssä seuraajia
   Pikajuoksija Samuli Samuelsson juoksi viikko sitten ensimmäisen suomalaismiehen 10,30 alituksen 100 metrillä lähes kymmeneen vuoteen. Nopein suomalaismies ei saa kuitenkaan sponsoreita kun Instagramissa on kuulemma liian vähän seuraajia:
    
   "– Laitoin sähköpostia tällä viikolla firmalle, jonka tuotteita olen käyttänyt monen vuoden ajan ja kysyin, olisiko mahdollista tehdä jonkinlaista yhteistyötä. Vastaus oli, että minimivaatimuksena on vähintään kymmenentuhatta aktiivista seuraajaa Instagram-tilillä, jos edes lähdetään sopimusta miettimään, Samuelssonin päivitys jatkuu."
    
   Kertoo aika paljon tästä ajasta, että se on ihan sama mitä teet kunhan on somessa seuraajia. Mutta toimii se toisinkinpäin, jos kaverin sponssit on IG tilistä kiinni niin käy ottamassa tili seurantaan niin saa mies tukea harjoitteluun. 
    
   Korjataan ongelma, Samulin IG tili: samulisamuelsson
    
   Nyt Samulilla on jo 4300 seuraajaa. Ota seurantaan niin saadaan miehelle sponsori!
    
   IS:n juttu aiheesta:
   https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006573609.html
    • Like
   • 15 vastausta
  • Garmin osti Firstbeatin dataosaamista ja dataa
   Garmin osti Firstbeat Analytics Oy:n, joka keskittyy lisensoimaan analytiikkaohjelmistoja. Emoyhtiö Firstbeat Technologies Oy jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

   https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/06/30/garmin-osti-firstbeat-analytics
    • Like
   • 9 vastausta
  • Post in Polar Unite
   Tämä fitness kello Polar Unite julkaistaan tänään. Kokosin yhteen mitä kellosta tällä hetkellä tiedetään:
    
   Katotaan mitä sieltä illalla tulee. 
    
    • Thanks
  • Post in Nuuksio Backyard Ultra 26.6.2020 ->
   Onnittelut molemmille hienosta kisasta! Toki pitää myös onnitella kaikkia muitakin 57 juoksijaa ketkä rohkeni lähteä kisailemaan noihin olosuhteisiin. Se on raakaa peliä kun mittarissa on +30. Siinä käynnistyy äkkiä kierre joka päättyy keskeyttämiseen. 
    
   Se on kyllä hienoa kun juoksuun tupsahtelee aina välillä mukaan tällaisiä nimiä kuten Kati Ahokas. Nainen tulee ihan puskista ja parissa vuodessa ollaan Suomen huippuja. Juoksija-lehden maratontilastot löysi ensimmäisen maraton tuloksen vasta 14.10. -17 Vantaalta 3.59.21. Ennätys seuraavalta keväältä 3.40.04. Ennätysjuoksun jälkeen Karhunkierros 80km ja loppuvuodesta pari muuta maratonia. 
    
   Vuonna 2019 UTTF läpi ja ilmeisesti siinä sivussa yksi maraton treeninä. 2020 24h 204km ja sitten tämä eilinen juoksu. Onko tämä juoksuharrastus alkanut oikeasti vasta 4-5 vuotta sitten? Kyllä on kova nainen ja kuten on nähty niin pää näyttää kestävän hyvin. Millasia tuloksia tässä vielä nähdäänkään tulevina vuosina. 
    
    
    • Like
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Käyttäjätilastot

  12 047
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  kivinilkka
  Uusin jäsen
  kivinilkka
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy