Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. FFP3 suojaimissa kiertää foam-tiiviste maskin sisäpuolen reunoja. Ei ole vaikea saada sitä tiiviiksi parrattomaan naamaan kun vetää niskalenkkien kiristimet tarpeeksi tiukalle. Se on myös helppo riisua suoraan roskikseen koskemalla vain niskalenkkeihin. Pihaverstaassa on tuollaisia muutama viiden pakkaus. Ruokakauppakäynnillä kätevä. Kun muuta kontaktia ihmisiin ei ole, niin ei tarvitse stressata tuleeko kipeäksi vai ei.
 3. Samaan aikaan osataan sitä toisaallakin.. Okei otan takkini ja menen puis
 4. Jutussa alkaa olla niin vahva kummelimainen viritys että asiakeskustelun joukkoon on pakko heittää pieni kevennys. Sori tästä..🤗
 5. Koko henkilösuojain juttu tuoksahtaa. HVK n hankinnoista vastaavat ovat toimineet hankintalain vastaisesti, vaikka toimivat poikkeavan hankintamenettelyn turvin. Hankintalain laiminlyöntejä hankinnoissa se ei kuitenkaan selitä. Julkisissa hankinnoissa on aina noudatettava yleistä huolellisuutta ja mm ssa myyjän tausta on selvitettävä ( rikosrekisteriote ) Näin estetään mm ssa rahan pesu, tai harmaan talouden hyödyntäminen. Ministeri taas on vastuussa näiden virkamiesten toimista. On outoa, että suojain hankintoja ei tehty tunnetun ja luotettavan Ahvenanmaalaisen yrittäjän kautta, vaikka hän oli ollut hyvissä ajoissa yhteydessä HVK n hankinnoista vastaaviin. Ja toimii jo hyväksyttynä tavarantoimittajana julkiselle sektorille. Kysymys kuuluu, miksi ei ? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006470939.html Jos se ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka, näyttää ankalta, niin se varmaan on ankka ?
 6. Tänään
 7. Jos ei pääsiäisenä tule telkkarista mitään järkevää, lenkille ei huvita mennä, niin tässä ajatonta katseltavaa. Hirvien vaellus by SVT, liveseuranta. ( takuulla pää lepää ) ( ilman tekstitystä 😂 ) SVT Play Hirvien suuri kevätvaellus Norrlandissa
 8. Lampaita voi nyt pääsiäisen ajan katsella ja kuunnella https://yle.fi/uutiset/3-11298029
 9. https://www.riemurasia.net/video/Tee-se-itse-kasvosuojus/223148
 10. Eilen
 11. Mämmiä näin Pitkäperjantaina. Saatavilla olevat maltaat riittivät ainoastaan neljään isoon uunivuokaan.
 12. Ongelma noissa suojaimissa on niiden vuoto sivulta, eli jos ne ei istu kasvoille hyvin tai jos niitä lääpitään käsin käytön jälkeen. Itse suodatin suodattaa paremmin kuin tuo 20x. FFP3:n pitäisi suodattaa 99 % yli 0.6 mikronin aerosoleista/pisaroista, ja se on jo todella hyvä suodatuskyky. Lähes koko yskän mukana tuleva pisaratilavuus joko putoaa/lentää pinnoille tai jää tuollaiseen suodattimeen. Yhden koronaviruksen koko on suuruusluokkaa 0.1 mikronia, joten ihan pienimpiin pisaroihin niitä ei kovin paljoa mahdukaan ja lukumäärä ratkaisee. Ilmassa leijuu pitkään vielä noin 10-50 mikronin pisarat.
 13. 8.4. trainerilla 1h 40 min. Mietin ensin sweet spottailua, mutta polkimien patterit vielä valittelee, joten en viitsinyt tehdä tuollaista mistä olisi hyvä saada kunnon datat. Tänään sitten vaihdoin patterit vaikkei uusia kotelon kansia ole vielä kuulunut. Teho eilen aavistuksen nousujohteisesti vähän IM tehojen alapuolelta yläpuolelle. Samalla katsoin mm. dokumentin Espanjantaudista 1918. Aika karua. 9.4. Koiran kanssa juoksentelua Leppävaaran kuntoradalla ja lähimaastoissa 8,3 km. Jossain kohtaa rataa tuli pyytämättä ja yllättäen vastaan kielletty koirilta -kyltti, mutta sitä ei kyllä ollut siellä mistä radalle menin. Lieneeköhän tarkoitettu vain siihen kun siellä on latu? Keskivauhti 7 min/km, ks 136 ja ms 156. Illalla vielä puoli tuntia venyttelyä ja muuta lihashuoltoa. Laitoin joku aika sitten kellossa pulssioksimetrin päälle koska ajattelin sen olevan ajankohtainen, mutta tänään pistin pois. Ei siitä lukemasta oikein mitään saa irti, mutta akku tyhjeni nopeammin ja öisin kellon ja ranteen välistä paistoi kirkas punainen valo silloin tällöin, mikä välillä häiritsi. Pääsiäisviikonloppuna suunnitelmissa kevyehköä ja pitkähköä pk -tyyppistä harjoitetta, tarkempi toteutus vielä auki.
 14. Huhtikuussa 14 tuntia ja 137km, tänä vuonna 1262km ja 155 tuntia (100 päivää) marraskuun alusta 2053km ja 259 tuntia Jos pääsemme urheilemaan kilpaa vielä kaudella 2020 niin tavoitteeni on juosta yksi 10 000 metrin, yksi puolimaratonin ja yksi maratonin kilpailu syksyllä ja jokin maastojuoksu sekä yksi suunnistuskilpailu ja kenties muutama muukin kisa ja tietysti talvijuoksusarjassa. Lisenssin olen jo maksanut joten sitäkään puolta ei tarvitse arpoa. Kuitenkin - kuten niin monet muut urheilijat - varsinaisia tavoitteitani olen "siirtämässä" kauteen 2021 mutta minulle siinä ei ole kovinkaan paljon uutta koska tietyt 2021 kisat olivat jo muutenkin ohjelmassa mahdollisuuksina. Nyt tavallaan vain varmistuu että pyrin tähtäämään niihin. Poikkeustilan aikana olen juossut pääosin metsässä (ei polulla vaan metsässä, ilman karttaa) ja jonkin verran tiellä. Lihaskuntoa olen huhtikuussa tehnyt 375 punnerrusta ja 100 ylämäkiloikkaa sekä vähän hyppelyä, koordinaatioita ja vatsoja. Helmikuussa ehdin juosta 1000 metrin hallikisan mutta se meni ikävä kyllä pilalle kun radalle tuli palloilijoita jotka eivät olleet saaneet tietoa että kilpailu on käynnissä. Aikaa meni yli 3 minuuttia, ilman törmäilyä olisi ollut jotain 2.56-2.57 todennäköisesti. Nyt en ole nopeampaa juoksua tehnyt oikeastaan yhtään. Tänään kävin 14km joka sisälsi metsäjuoksua 5.6km ja testityyppisesti 4.2km (25 minuuttia, siis metsää, ei polkua) Leposyke on ollut 38-40, polarin mittarilla VO2Max 68ml/kg/min ja verenpaineet tyypillisesti 68/120 tosin niissä on vaihtelua alapaine 60-80 ja yläpaine 110-130. Paino huitelee jossain 65-66kg välillä, olen muuttanut ruokavaliotani hieman ja muutos on ollut myönteinen. Juoksutreenit olen nyt viime aikoina tehnyt tyypillisesti 120-140 sykkeellä, välillä 150 ja välillä 100-110. Maksimi on minulla tällä hetkellä varmaankin n. 175 tai jonkun verran yli.
 15. Ai hemmetti, tuo pitäisi katsoa. Muistan nuoruudesta, jäi tunnelma mieleen.
 16. Jos viimeisiin ei ole varaa juuri kiristää, on vauhti aika sopiva tuollaiseen treeniin. Hyytyvä olisi käytännössä paljon huonompi. Tuollaiseen "6 vetoa parhaalla keskiarvolla hyytymättä" 3min palautus on ihan hyvä. Sitten on niitä kevyempiä treenejä, esim 10x1km 1min palautuksella, jossa vauhti saa olla ihan napsun hitaampaa tai max 10km kisavauhtia. 2min palautus mahdollistaa jo kymppiä kovemmat vauhdit, ja kehittää hieman eri aluetta. Molempia alueita toki kympillä tarvitaan.
 17. Pe 9.4 Polkujuoksua lähipusikossa 16.10km@6.25 keskisyke 148 nousumetrejä 425m. Vauhtileikkiä poluilla mäet reippaasti ja tasaisella koitin vähän tasoitella sykkeitä.
 18. Noniin, mukahauskana oleminen ei ehken ole mun parhaita ominaisuuksia. Mutta korona-aikana pitää virusta ehkäistä käsivetokumeilla. -juoksu 11.3km, 5.15/km, "131 bpm" En nyt tuon juoksulenkuran takia olisi ehkä tullut raportoimaan. Heittomerkit sen takia, että taas huonoa kontaktia aika-ajoin. Todellinen lukema ehkä 123-126 bpm, semmoista vauhtia ainaskin kuvittelin meneväni. Jokatapauksessa helppoa köpöttelyvauhtia. Mutta miksi tulin raportoimaan on se, että sain paketin. En vielä pyöräosia, mutta jotain toista. Nimittäin joskus menneisyydessä olin varma, että kaikki triathlonistit on pellejä. Sitten olin varma, että crossfittailijat ovat pellejä (nehän muuten onkin). Ja myöhemmin olin varma myös siitä, että juoksijat on täysiä pellejä. Ja sitten ihan viimeiseksi totesin, että polkujuoksijat ne vasta pellejä ovatkin! Nytkun on tullut varmasti selväksi, että itsekin olen täysi pelle, niin oli aika tehdä hankinta, jota en ajatellut koskaan tekeväni, koska se oli se pellen nenä eli se, josta tunnistaa pellen. Nimittäin juoksureppu, tai juomareppu noin omalla kohdallani. En tiiä noista malleista enkä muutenkaan, mutta sellainen nyt tuossa odottelee seuraavaa pitkistä. Voipi nyt tehdä muutaman oikeasti pitkän lenkin jopa progressiolla, kun saa juotavaa mukaan. Mehuttelin jo ajatuksella, että joku vkl lähtisin tästä kotoa ja juoksisin metsiä pitkin jonnekin Nuuksion perille, josta joku ystävällinen ihmisoletettu hakisi minut sitten pois. Tekemistä vaille valmis kuvio!
 19. Keskiviikko 8.4.2020: Paino 80.0 / 16.2 kg - Puntti 0h42, 53 % HRR Torstai 9.4.2020: Paino 80.6 / 16.1 kg - Juoksukävelyä 12.6 km @ 6:00. 1h15 @ 230 W. 70 % HRR. Peruslenkki meni tuulessa helpohkosti. Juoksupätkät rennon reippaasti ja ylämäet kävellen. Nyt, kun hölkkäilen vain joka toinen päivä menohaluja tuntuu riittävän, eikä oikein ole malttia jyystää hidasta. Pari sataa metriä ennen kotia sadekuuro yllätti ja ehti kastella. Ei haitannut, nyt pääsiäistä kohti!
 20. Ke 8.4 kävelylenkki koiran kanssa To 9.4 pääsiäinen käyntiin kiihtyvävauhtisella lenkillä 11,3 km @5:23. Alkuun rauhallisemmin, mutta kun juoksu alkoi tuntua niin mukavalta, niin lisäsin vähän vauhtia (ja siltikin tuntui mukavalta). Kilsat 9-11 tuli 5:07, 5:01 ja 4:58. Hyvää pääsiäistä kaikille!
 21. Torstai 9.4. 11,04km @6:12 kevyt. 100 päivää tätä vuotta mennyt. 99 lenkkiä tullut tehtyä. Yhteensä 1182km. Ja herkkulakkokin kestänyt saman verran.
 22. To 9.4.2020 13,9km@5:42 / 1h19m / HR 135 Kevyttä PKta. Jalat kohtuulliset, happea ihan ok, pehmeähkö alusta syö vähän vauhtia. Nilkka häiriköi yhä, joten päätin siirtää mäet tuonnemmaksi, koska toi rajallinen liikkuvuus ei oikein auta alamäissä. Sain varattua ens perjantaille ajan fyssarille, joka ainakin aiemmin on saanut jeesattua jalkavaivojen kanssa (kiitos muuten @riopentti ohjaamisesta kohti vanhoja ketjuja nilkkalukosta ja muista nilkkavaivoista). Mennään nyt fiiliksen mukaan ja seuraillaan tilannetta, ihan tuolla pystyy kuitenkin juoksemaan, joten lähtökohtaisesti suunnitelmaa seuraten (= huomenna pitkis).
 23. Nyt taitaa noideen suojaimien hankintaportaassa olla sellainen paniikki/kiire, että kaikkia jotka "paperien" mukaan näyttää kelpoisilta ostetaan. **skaa tulee varmasti tuulettimeen monilla mailla, mutta pitäisi kyllä nähdä tässä tilanteessa ehkä sekin, että hieman normeja vähempi suoja on enemmän, kuin ei suojaa ollenkaan. Lääkärien osalta pitäisi ehkä siirrellä nuorempia korona potilaiden kanssa työskentelemään ja näin kaiketi on myös tehty. Ainakaan itse en tekisi töitä koronapotilaiden kanssa, jos olisin yli 55 vuotias.
 24. To 9.4.2020: Polkujuoksu 1 h 55 min 14 sek, 14.39 km@8:00 min/km, keskisyke 107, nousumetrit 287 + Lihaskunto 16 min 35 sek, keskisyke 113 Kevyttä polkuilua vähän normaalia vähämäkisimmilä reiteillä. Heti perään lyhyt mutta napakka kuntopiiri nimeltä 600 liikettä. Viisi kierrosta liikepatteria 40 askelkyykkyä taakse + 40 vuorikiipeilijää + 40 haaraperushyppyä ilman taukoja.
 25. Suomesta löytyy edelleen jaloa uhrimieltä etelän velkaisten maiden hyysäämiseen. ( piskuinen ja köyhä Espanja, sekä vähäväkinen Italia ovat vaihteeksi pohjolan avun tarpeessa ) Mukavahan se on vihreiden ja sossujen muiden rahoilla pöllöillä. Sisäministeri Ohisalo ja EU ministeri Tuppurainen haluaisivat lisätä Suomen osuutta Euroopan unionin taloudellisessa taakanjaossa. Nyt puhutaan vakavasti 500 miljardista. ( haloo ) Coronabondeina. Eikö ne yhden sosialistiuuvatti Urpilaisen aikaisemmat takkauspelleilyt ole menneet näille pölhöille ministereille perille ? Kreikan velkain takkauksille kun ei ole saatu vieläkään vastinetta. Lainan ehdoista on sujuvasti joustettu ja velanmaksua on siirretty jatkuvasti eteenpäin, samalla korkoa on pienennetty. Hyvä business, vai mitä ? 😂( Jutta ja Jyrki antoivat siis Suomesta käytännössä ilmaiseksi, vastikkeetonta rahaa ulos ) Aiheesta IS tänään.
 26. Torstai 9.4.2020 Juoksua 15,3 km/1 h 38 min, @ 6:24 min/km, avg 135. Puolilöysähköä polkujuoksua Nuuksion rauhassa. Hieno aurinkoinen shortsikeli, eikä kiirettä mihinkään. Askel kevyt eilisestä reippaammasta huolimatta. Hyvä aloitus monen päivän vapaille.
 27. Nolo moka Suomen hankinnoista vastaavalta taholta. Aika selvä juttu, että toimitetun tavaran laatu ei vastannut tilattua, mutta mitenkähän lie oli ne kaupan muut ehdot. mitä oli toimitukselta vaadittu laadullisesti ja ajallisesti ja mitä sitten saatiin. Onko kyseessä virheellinen toimitus jne. Noudatettiinko voimassa olevaa hankintaohjeistusta kilpailutuksineen, vai tehtiinkö hankinnat silmät kiinni, paniikissa ja poikkeusluvalla ? Varmaa on ainakin, että huonosti suunnitelluista ja poskelleen menneistä miljoonakaupoista pääsee hankinnoista vastaava varmasti tekemään selvityksen. ( kilpailukseton julkisen sektorin hankintaraja lie edelleen 30.000 € )
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
  • Lindgren & Sihvonen: Vieraana hiihtäjä Matti Heikkinen
   Areenasta löytyy podcastina alla oleva:
    
   "Nelinkertainen arvokisamitalisti ja vuoden 2011 maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen päätti pitkän uransa keväällä 2019. Kivikasvoinen ”Happo” Heikkinen tunnettiin kestävyysurheilijana poikkeuksellisesta maitohapon sietokyvystään ja lukuisista hämärän rajamaille päättyneistä kilpailusuorituksistaan.
    
   Uransa aikana harvasanaisesti julkisuudessa esiintynyt Heikkinen on nyt omien sanojensa mukaan ”herännyt talviuniltaan” osallistuakseen ministeri Lauri Tarastin selvitystyöhön erillisen huippu-urheilulain tarpeesta. Miksi Heikkisen mielestä Suomeen tarvittaisiin huippu-urheilulakia ja mistä siinä säädettäisiin? Minkä takia kauppatieteiden kandidaatintyötään Jyväskylän yliopistossa valmisteleva ex-hiihtäjä on kokenut asian itselleen tärkeäksi? Millaisin toimin Heikkisen mukaan huippu-urheilijoiden taloudelliset resurssit tulisi turvata?
    
   Väittelyissä ampumahiihdon menestysnäkymät, 8-vuotiaan Kalle Rovanperän rallikokemukset sekä maastohiihdon massalähdöt."
    
   https://areena.yle.fi/1-50463816
    • Thanks
    • Like
   • 0 vastausta
  • Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Saksalainen Florian Neuschwander yrittää parhaillaan rikkoa 50km mattojuoksun ME:n 2:59:03. 
    
   Live video FB:n puolella: 
    
    • Like
   • 15 vastausta
  • Post in 13. ENDURANCE 24h 22.-23.2.2020
   Huhhuh. Suomen ja Irlannin ennätykset tulossa. Hienoa PRää lajille.
    
   AE pistelee 200! Onnittelut!
    • Like
  • Post in 13. ENDURANCE 24h 22.-23.2.2020
   Tulevana viikonloppuna juostaan Esport Arenalla 13. kerran eräs maailman kovatasoisimmista ultrajuoksun sisäratakilpailuista.
    
   Pystyykö Karhunkierroksen reittiennätyksen yli kahdella tunnilla murskannut Jaakko Eskelinen murskaamaan myös 24h juoksun Suomen ennätyksen toisella yrityksellään yhtä vakuuttavasti?
    
   Web: https.//endurance.fi/e24
   Facebook: https://www.facebook.com/endurance24h.espoo/
   Osallistujalista: https://championchip.ee/participants/1517
   Live-tulokset: https://championchip.ee/live/1517
   Live-video, alkaen noin klo 12 lauantaina: https://www.youtube.com/watch?v=6n5v8mdmldA
    • Like
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Paikalla yhteensä   22 Jäsentä, 3 Anonymous, 121 Vierasta (See full list)

 • Käyttäjätilastot

  11 891
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Sami Pekola
  Uusin jäsen
  Sami Pekola
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy