Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Today
 3. Jukolan viesti on myös heittämällä kovatasoisin juoksu- ja muukin urheilutapahtuma Suomessa. Topi Raitanenhan siellä pärjää jalalla ihan ok, ja muut ovat melkeinpä yhtä kovia.
 4. Eilen
 5. Reenaaja

  Nyrkkeily

  1-3 ..viikos juoksus pääsee hyvään kuntoon....
 6. Jukolan viesti on sata kertaa tunnetumpi tapahtuma kuin lajin SM-kisat. Ei polkujuoksu tarvitse SM-kisoja.
 7. Ja polkujuoksijan perse polulla laulaa ja onneaan koittaa Kun ikuinen kaipuu korpeen mielessä alati ois... Mut joo, tokihan somessa saadaan näkyvyyttä ja hyviäkin asioita aikaan. Mut oman kokemukseni mukaan se kakara hukkuu sen pesuveden mukana vai miten se meni, ja unohtuu se tärkein: ensisijaisesti kyse on urheilusta, ei somematkailusta luontoon ottamaan selfietä. Jos joitain popoja saadaan myytyä enemmän sillä, että Pirkot ja Petet ottavat kivien kupeessa kuvia kengistään, mikäs siinä. Silti väitän, et homma vesittyy niin kovin helposti ja täysin ymmärrettävät lieveilmiöt nousevat esiin: jengi alkaa karttamaan polkujuoksijoita ja polkujuoksutapahtumia, koska niissä on niin kova pöhinä päällä. Tuosta syystä itse skippasin muutama vuosi sitten osallistumisen (itse asiassa parinakin vuonna ja myös Bodom Trailiin) Nuuksio Classiciin, koska yhteislenkeillä meni hermot siihen meininkiin.
 8. LOL mikä lainaus... Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa, Kuin itse taivahan kansi sois En ole seurannut tuota polkujuoksun väitettyä some-pöhinää, mutta vähän kumma jos se noin ärsyttää. Juoksija-lehdessä oli juuri juttua urheilu-somesta. Ja Ylen sivuilla oli juuri juttua mikro- ja makrovaikuttajista. Esimerkiksi kävisi se, kun Hoka One One jakaa kenkiä, lippiksiä ja paitoja Instagramissa (ja Juoksufoorumilla) näkyvyyttä keränneille juoksun harrastajille. Edullinen ja tehokas tapa saada merkille näkyvyyttä ja tehdä sitä tunnetuksi.
 9. Kyl oon varma, et muutaman vuoden päästä alkaa olemaan SM-kisoja. Suomessa alkaa olla jo tosi kovia polkujuoksijoita ja esim. eliittisuunnistaja Jere Pajunen panostaa tosissaan myös polkujuoksuun. Trendi on ollut kasvava ammattimaisuuden suuntaan ja aivan varmasti tulee jatkumaan.
 10. " Olisi se ainakin hyvä tapa saada vähän rahaa liiton tilille. Tai sitten se kisa ei keräisi kuntoilijoita yhteen, kun se kuitenkin on SM-kisa eikä kuntoilija halua tai uskalla osallistua jos se on SM-kisan nimellä. Toisaalta maratonin SM-mitalit jaetaan massatapahtumien yhteydessä, joten pitäisikö niin tehdä myös polkujuoksun kohdalla." Tuli tuosta mieleen vähän eri asia, eli kansallisiin suunnistuskisoihin osallistuminen. Esimerkiksi Oulun kuntorasteilla käy viikottain satoja suunnistajia, ja iso osa näyttää ottavan ne ihan tosissaan ja tulokset ovat monille kovin tärkeitä. Mutta sitten kun joku seura järjestää kansalliset kisat, osallistujia on kourallinen. En ymmärrä, miksi ei edes kannatuksen vuoksi voi osallistua.
 11. Kai siellä sitten tosiaan ajatellaan, ettei ultramatkoilla ja polkujuoksuissa taso ole SUL:n arvoinen. Vaikka kyllähän se ainakin vähän juoksun asiaa edistäisi jos noissa olisi SM-kisat. Viime aikoina miedot muutoksen tuulet on puhaltaneet SUL:ssa, joten ehkäpä tämä asia etenee kun vanhan liiton ajattelutapa väistyy.
 12. Heti ekaks tulee mieleen Samba, siel on kyl kovaa porukkaa: https://sambarunning.com/ En usko, et hiljenee, taitaa meno vaan koventua ja se on hyvä. Kunhan vaan loppuis se somepelleily ja jäätyneiden partojen esittely ja naminamiryhmäselfieurpoilu. Mut se on vaan hyvä, jos polkujuoksu vetää, vaikka sit sillä spedeilyllä. Mut kyl mä enemmän arvostan vuorien ja metsien hiljaisia miehiä ja naisia, jotka vaan painaa menemään ilman somea. Siinä on aitoa menoa, ku ei pysähdytä ottamaan kuvaa EDESSÄ OLEVASTA POLUSTA tai tikanpoikasesta tai jostain kusisesta mäennyppylästä tai paskaisesta kiveä vasten lepäävästä Sense Labista miljoonalla hashtagilla ja selkää taputtelevilla kommenteilla. Kamat päälle, metsään ja luuri vain hätätilanteita varten. Ja sit reissun jälkeen datat kellosta lokiin, suihkuun, syömään ja sit vaikka hakkaamaan halkoja tai kyntämään peltoa tai kairaamaan kaivoa tai mitä porukka nyt tekeekään. Mut ei somea, ei todellakaan somea. Hiljaisuus kauneinta musiikkia on, ja sit takaisin luontoon, perkele!
 13. Olen kuullut, että ultrajuoksun virallisista SM-kilpailuista on väännetty SUL:n kanssa vuosikaudet - tuloksetta. Niin trendilaji kuin polkujuoksu nyt onkin en oikein uskoo, että SUL:ssä lämmetään uusille kestävyyslajien SM-kilpailuille. Lajiliiton perustaminen ei ole ihan simppeliä, mutta jos intoa ja rahaa riittää niin eihän sitä mikään estä.
 14. Pitääkö jonkun perustaa Suomen polkujuoksuliitto. Se voisi sitten järjestää SM-kisat. Voisi olla jopa tilaisuus rahastaa tai saada ammatti juoksemisen parista. Jossain tuloksissa on ollut jo polkujuoksuseurojen nimiä, ja Googlesta löytyy muutamia seuroja. Tai ehkä niistä jotkut on epävirallisia porukoita, joilla on nimi ja muutamia jäseniä, kuten Forrest Guuri tai Noljakan Nylkyttäjät. Hiljentyykö buumi... mikä onkaan tilanne kymmenen tai viidentoista vuoden päästä.
 15. WBlake

  Suunto 9 Baro

  Mahtavaa, kiitos! Tuo Lukittu ja keskinäppäin -combo kuulostaa just hyvältä! Kiitos! Miten muutetaan urheilutilan asetuksia, et kosketusnäyttö on päällä ja valo syttyy lasia napauttamalla? En oikein löydä mitenkään. Edit: Vai onks se urheilutilan valinnoissa toi Taustavalo ja päälle? Ja ilmeisesti, kun peruskellotilassa näyttö "sammuu" jonkin ajan kuluttua eikä reagoi enää näytön kosketukseen, sitä ei voi muuttaa sillein, et sen saa herätettyä kosketuksella milloin vain eikä tarvii herättää keskinapilla? Eli että kosketusnäyttö olis koko ajan päällä myös peruskellotilassa? Eipä silti, et tarvitsisin sitä sillein, mut kunhan mietin 😊
 16. Saattaahan jo vuonna 2019 olla polkujuoksun SM-kisat. Tai 2020. Ollaanko SUL:ssa laiskoja, kun hei eivät vaivaudu järjestämää polkujuoksun SM-kisoja? Vai ajatellaanko siellä, että sinne kisoihin eivät tulisi Suomen parhaat kestävyysjuoksijat, jolloin sen kilpailun arvo ei vastaa SM-tasoa. Olisi se ainakin hyvä tapa saada vähän rahaa liiton tilille. Tai sitten se kisa ei keräisi kuntoilijoita yhteen, kun se kuitenkin on SM-kisa eikä kuntoilija halua tai uskalla osallistua jos se on SM-kisan nimellä. Toisaalta maratonin SM-mitalit jaetaan massatapahtumien yhteydessä, joten pitäisikö niin tehdä myös polkujuoksun kohdalla.
 17. Polkujuoksuhan on maastojuoksua, jota sanotaan polkujuoksuksi ja jota harrastetaan enimmäkseen poluilla.
 18. Vaikka ilmoititkin ettet jatka keskustelua, jatka kuitenkin sen verran, että kerrot mikä on se juoksuyhteisö jolta kaipaat tunnustusta. Keitä kaikkia siihen kuuluu, kuuluuko Risto Ulmala? Niin, kyllähän uinnissakin välillä potkaistaan seinästä. No, yritän olla vähän rakentavampi. Voisiko ajatella että polkujuoksu on eräänlaista este- tai aitajuoksua? Olemme varmasti samaa mieltä siitä, että sileiden matkojen juoksijat ovat kunkkuja mutta emme väitä, etteikö Jukka Keskisalo olisi juoksija. Eikä kaikista ole estejuoksijoiksi, ei opi. Ja vaikka esteiden yli pääsee lyhyempikin, toisin sanoen laji ei ole yhtään kuin 110 metrin aidat, voi ajatella että toiselle sopii paremmin sileät matkat ja toiselle estejuoksu. Lauri Markkasesta ei olisi tullut kummoistakaan juoksijaa, ei poluille, ei maantielle, ei radalle, mutta harva pystyy lyömään pallon alaspäin korirenkaaseen. Ensin tulee lahjakkuus (lahjakkuus käsitetään nyt laajasti, ruumiinrakenne, luonne jne.) ja sitten harjoittelu.
 19. pökkelö

  Ehdottomasti parhaat talvitrikoot ?

  Itselläni on vanhoja sunnistajan kaupan WOL kotimaisia tuulihousuja. Ohutta mikroa, joissa ei lahkeet lepata ja kahinaakaan en ole huomannut häiritsevän. Todella toimivat. Plokkaavat tuulen, jota ainakin meren rantakaupungissa riittää lähes joka päivälle. Alle voi laittaa sään mukaan lisää lämmittäviä kerroksia. Hyvät heijastimet ja yksityiskohtia löytyy. Haaroissa hengittävää materiaalia. Trikoihin en tule vaihtamaan, sillä noissa tuulihousuissa ei ole mitään juoksua hankaloittavia ominaisuuksia. WOLin juoksutakkeja teetin aikanaan myös, ja aivan huippuja ovat nekin.
 20. Tarkki

  Suunto 9 Baro

  Paina alhaalta niin että tulee se Lukittu ja heti perää keskinäppäin. Tai muuta urheilutilan asetuksia niin että kosketusnäyttö on päällä ja silloin valo syttyy napauttamalla lasia.... Ei hirveän kätevää, mutta parempaa eivät ole keksineet. Itelle ei oo ollu ongelma ku poluilla kuitenki aina otsalamppu.
 21. WBlake

  Suunto 9 Baro

  @vmaksi ja @Tarkki ja toki kaikki muut, olis kyssäri. Nyt ku on tullut pimeässä juoksenneltua Suunto 9 Baron kanssa ja näppäimet on lukittuna, ei oo kauhean kätevää laittaa taustavaloa päälle tai sit en vaan osaa. Mut ku näppäimet on lukossa ja painan ylintä tai alinta nappia ja valo syttyy, ekaks siin lukee muutaman sekunnin ajan "Lukittu" ja vasta sit pääsee ihastelemaan tietoja. Sit jos toki painaa keskimmäistä nappia ku näppäimet on lukittuna ja taustavalo syttyy, se hyppääkin suoraan seuraavaan tietokenttään ja sit joutuu selaamaan keskimmäisestä napista takaisin suoraan siihen kenttään, jonka tietoja haluais tarkastella ja joka olis ollut valmiina siinä. Ilmeisesti ei vaan saa sillein lukitusta tilasta taustavaloa päälle ilman, että ekaks joutuu odottamaan, että se "Lukittu"-teksti menee pois tai sit selaamaan kenttiä läpi takaisin siihen missä alunperin oli?
 22. Kylmää terästä

  Talviurheilukausi 2018-2019

  Ampumahiihto ei oikein sovi hänelle. Sprinttihiihtäjänä olisi saattanut tulla enemmän menestystä ja voisi ehkä tulla vieläkin jos siihen keskittyisi. Ikää taitaa olla jo yli 30. Noh, vielähän voi tulla hyviäkin kisoja, mutta toissa kausi varmaan jää uran parhaaksi. Vähän samalla tavalla Martti Jylhä on mukana vuodesta toiseen ja pääsee usein myös maailmancupin kisoihin, vaikka erityistä menestystä ei tule oikein edes kotimaan laduilla. Tilanne kuitenkin kertoo aika paljon Suomen tasosta. Nuorempien pitäisi sysätä hiipuva/hiipunut urheilija syrjään, mutta kun ei oikein ole niitä nousevia nuoria.
 23. WBlake

  Tunnustan...

  Ai sä haluut sellaisen tapahtuman? No... mikäs siinä, olishan se tietysti vaihtelua. Mä kelasin, et ihan urheilua kpk:n ja Juoksufoorumin kesken, mut kai se sit tollanen poikien keskeinen huonehommakin toimis. Mut ok, laitetaan sit huone varaukseen. KPK, valmistautukaa! Nähdään huoneessa!
 24. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Näyttäisi tulospalvelussa olevan jo korjatut tulokset, Eliaksen aika 35:20 kympillä, sekin hieno tulos. Don sulla hieno vauhti, maisema vaihtuu nopeasti. Mietityttää, ethän sä pysty viikottaista vk-lenkkiä millään yleisillä kävely/pyöräteillä tekemään 😄 Jo 4min/km alkaa olla vähän niin ja näin, koirat pillastuu, ihmiset säikähtää, tulee tilanteita pitää hidastaa. Mutta 3:12min/km, saisin varmaan p-halvauksen jos joku tulis ohi sitä vauhtia LOL Sinänsä mukava ongelma sulla, vaihtaisin kenkiä mielelläni. Seuraavaa kertaa odotellessa 🙂
 25. WBlake

  Nyrkkeily

  Oho, onpas kovat! Joo, Taylor on kyl kova. On niin monipuolinen nyrkkeilijä ja irkkuluonne on perkeleellinen. Ja on Wahlströmiä kuutisen vuotta nuorempikin, mut toisaalta Ewalla on kokemusta ja pelisilmää eri tavalla eikä oo viel vanha, ei oo viel fyysisesti. Mut just toi maltti on munkin mielestä tärkeetä, et malttaa katella ja odottaa rauhassa paikkoja. Taylor tulee varmasti kovaa päälle ja turha siinä lähtee lätkimään päälle, jos näin käy.
 26. GrigoriSoiros

  Tunnustan...

  Hommakkaa pojat huone 😂
 27. WBlake

  Tunnustan...

  Hahhaa, mahtavaa! Tästähän voisi kehittää oikean puuhapäivän: KikkeliPissaKakka vs. The Juoksufoorumi. Ekaks juoksukisailua eri lajeissa, sit viel kehässä otetaan miehestä ja naisesta mittaa. Illan päämatsina Jouni vs. Seppo. Kukaan ei saa mitaleita, mut saa viedä ylpeyden himaan. Ja vuotuinen tapahtuma eli on sit koko vuos aikaa treenata revanssiin. Lehdistö paikalla, jotta saatais oikeanlaista näkyvyyttä lajille, ja loppuis somessa se spedeily.
 28. huh huh

  Talviurheilukausi 2018-2019

  Mari Ederille on ihan hyvä harrastus tuo ampumahiihto. Korkealle pitää arvostaa ne pari mc-voittoa ja Kontiolahden kisojen kolmas sija, mutta tosi harvoin on kyllä ollut kolmenkymmenen tai kahdenkymmenen joukossa. Kumma juttu, kun vieläkin harrastaa molempia lajeja, ampumahiihtoa ja sprinttihiihtoa. No, hänhän meinasi lopettaa pari kolme vuotta sitten mutta hyvä kun jatkoi.
 1. Näytä lisää
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy