Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti

 1. Tunnin sisään
 2. Niin, toinen Karhu tai kenties Puma on tullut siinä reviirille. Muutenhan karhu ei juoksijaa syö..eihän?
 3. Onko noi Karhut, millä oli juossut?
 4. Ke 21.10. 37min sali. 13,51km @5:32. Vuoteen kertynyt nyt 3805km mikä on vuosi ennätys. Hyvin kerkee vielä reippaasti yli 4 tonnin kilsoihin.
 5. PK-kausi aloiteltu. Ti 20.10. kausi käyntiin lepopäivällä! Muutama koirankävelytyslenkki, kevyt coretreeni ja lihashuolto päälle. Lihashuolto onnistui niin hyvin, että sain toisen jalan jumiin. Tämähän lähtee loistavasti liikkeelle... Ke 21.10. Viikon peruslenkki: PK1, 8.8km@06:21, keskisyke 138. Running index 61. Vähän oli totuttelemista uusissa PK-rajoissa, seuraava peruslenkki pitää aloitella aavistuksen verran hitaammin. Keskivauhtia vähän hillitsi mukana ollut koira, jolla on vinkeitä vähän vaikka mihin lähtöön. Garminissa autostoppi päällä keskinopeudeksi 06:06,
 6. Tänään
 7. Polarin Running Index keskiarvo on nyt muuten 63. En tiedä miltä ajalta se laskee, mutta muutamaa viimeisintä lenkkiä kai tuo vastaa. Tuolla arvolla saa seuraavat ennusteet: Cooper 3150 m 5 km 19:50 10 km 41:10 puolimara 1:31 maraton 3:10 Minun vahvuudet on kuitenkin tuolla lyhyessä päässä, joten nuo 5 km ja 10 km voi olla lähellä totuutta. Cooperissa uskoisin että menisi enemmän, ehkä 3200-3300 m. Puolimaratonilla ikivanha ennätykseni 1:37 voisi olla lähellä nykytasoa ja maratonilla tuskin pääsisin edes maaliin... Varmaan jalat hajoaisi kun siitä on
 8. Kävely 3,5 km Hieronta 35 min Kävely 3,5 km
 9. Syy Zombie-kävelyyn oli tällä kertaa se että vasen nilkka oli huollon aikana hirttänyt kiinni ihan täysin ja sen liikkuvuus oli lähellä nollaa, eikä nilkalle myöskään pystynyt laittamaan painoa. Pienet itkupotkuraivarit tuli vedettyä huoltoteltassa ennen lähtöä kun tajusin että minun kisa oli siinä, lähtöviivallehan piti kuitenkin vielä raahautua koska huoltoonhan ei tässä kisassa keskeytetä!
 10. Tamahan on aika tunnettu juoksuaskel ultrailussa. Zombie-askel. Suosittu varsinkin kisan loppuvaiheilla. Eat more brains... eikun viherkuula.
 11. Spring ligament onkin itselleni uusi juttu, mutta tuon tapaista joskus ollut. Vahvistavaa treeniä ei kannata myöskään väheksyä (jalkaterä, pohkeet ja sääret, pienemmät pakaran lihakset l. lonkan ulkokiertäjät), mutta kannattaa lepuutella jalkaa hieman kivuttomaksi ennen ja jälkeen niiden koska jotkut liikkeet itsessään kuormittavat ja ärsyttävät aluetta. Tuossa paikassa on aika paljon kaikenlaista, mm. holvia tukevan tibialis posterior -lihaksen jänteet ja niiden kiinnityspaikat jotka voivat ärtyä joutuessaan puristukseen tai liiaksi venytykseen jos lihaksisto ja kenkä ei pysty tukemaan jalkah
 12. Kannattaa laittaa jollekin juoksun tekniikkakoutsile tuo ja kysellä voisko juoksuaskelta- ja tekniikkaa vielä jotenkin parantaa.
 13. -uinti ~1800m, "1.45/100m" Tänään jatkui uintelot samalla epistolalla mihin viimeksi jäätiin. Verrojen jälkeen otin vielä 200m käsi selän takana, sitten 200m vartalonkiertoa potkien ja siihen perään 200m uintia potkulauta jalkojen välissä pystyssä. Ja tämän perään 200m siten, että vertikaalipotkuja -> horisontaalipotkuja -> uintia loput 50m. Ja sitten sen perään tuo 3x200m kiihtyen, eka pullarilla tosi kevyesti, toka about CSS-vauhtia ja vika rennon reippaasti. Näköjään stagnaatio tapahtunut, kun taas meni 3.17 tuo viimeinen, joskin tuntuma oli kyllä selvästi raskaampi nyt. J
 14. Ti: voimaa salilla. Pääliikkeenä maastaveto. Pari lämmittelysarjaa ja sitten 2x6 80kg. Lisäksi bulgarialainen split squat, selkäveto trx naruilla, punnerruksia, yhden jalan pohjenousut lisäpainolla ja hieman keskivartalo/lantion alueen jumppaa. 5min soutua alkuverrassa ja 10min wattbike lopppuverkaksi. Ke: 7km, 6:16/km keskisykkeellä 136. Vajaa puolet polkua/kuntorataa. Mukavaa on ja motivaatio kasvaa päivä päivältä. Josko huomenna tekis jo maltillisen vk1 harjoitteen.
 15. Tässä videopätkä minulle viimeiseksi jäänestä lähdöstä (kierros 30, minä olen tuossa vasemmalla punaisessa takissa). Oikein maailmanmestarin elkeet: "rullaava" askel, lasittunut katse, itku kurkussa jne. Videon kruunaa toi viimeinen kommentti: "Lähteeks hänelle joku saattamaan" ...saattohoidon tarpeessa todellakin olin 😂 (naurattaa nyt, ei naurattanut silloin)
 16. Ehkä osoittain lievistä lättäjaloista johtuen alkoi holvikaaren yläpuolella tuntua lenkeillä kipua. Kivun kasvaessa on pitänyt pitää nyt pientä taukoa ja miettiä jatkoa. Ilmeisesti tuo rasituksesta ärsyyntynyt kohta on spring ligament alueella. Onko muilla vastaavia kokemuksia? Mitä kokeillaan seuraavaksi? a. tukipohjalliset - näitä suosittelee lääkäri. Toimiiko juoksukengässä? Muuttaako liikaa jotain luonnollista liikettä? b. paremmin jalalle sopivat kengät - askellus muutettu puolentoista vuoden aikana kannasta päkiälle. - reilu puolet lenke
 17. Kovin on hiljaista foorumilla, ilmoituksia tulee yksi tai kaksi päivässä. Ehkä tuo järkyttävä kylmyys on kohmettanut porukan sormet? Ei hätää, nyt tulee taas ainakin hetkeksi vähän lämpimämpää. Sitä odotellessa voitte katsoa videoita: Hyvä viisiosainen dokumentti tuollaisesta ei-aivan-huipputason juoksutiimistä. Videoissa on kyllä aika paljon lässytystä elämän tarkoituksesta ja unelmien merkityksestä, mutta niissä näkyy myös runsaasti juoksua kauniissa maisemissa laadukkaasti kuvattuna.
 18. Aika hyvin tuossa korkeudessa antaa tasoitusta. 150m per kierros ja vaikka 50 kierrosta on 7500 nousumetriä. Samaan aikaan Belgiassa 500 nousumetriä.
 19. Eilen illalla viimeisenä lomapäivänä koiran kanssa vähän pidempi iltalenkki 90min 13,5km 6:40min/km 133bpm. Aika raskaan tuntuista menoa. Tuntui kuin ois pidemmänkin lenkin tehnyt. Lunta satoi hipsuttamalla, pakkasta -2, tiet kuitenkin enimmäkseen sulat niin laitoin tavalliset lenkkarit. Nyt taitaa taas vesisadetta tulla lähipäivinä ja lämpenee niin taitaa lumet sulaa täältäkin.
 20. Ti 20.10. Illalla siis vielä hölkkä töistä kotiin. 8 km 6:07/km, syke 121, Running index 66. Etureisissä oli hieman kipeät muhkurat ja jalkaterissäkin tuntui välillä pieniä tuntemuksia. Ei mitään mikä olisi häirinnyt juoksua. Ke 21.10. Olin varautunut siihen että ehkä en juoksekaan näillä jaloilla enää tätä neljättä lenkkiä noin 38 tunnin sisään. Ja niin siinä kävi että 1,5 km jälkeen totesin että etureidet on kipeät ja oikeaan nilkkaankin vähän sattuu. Ei mitään isoja vaivoja, ja olisin pystynyt juoksemaan matkan loppuun, mutta viisaampi on kuunnella mitä jalat sanovat. Kävelin pu
 21. Saiko kukaan ylös Meksikon reitin vertikaalimäärää? Näin kuvan vuoristosta ja luin lähetyksestä että reitti oli tosi mäkinen. Belgialla taisi olla vertikaalia jotain 10 metriä per kierros.
 1. Näytä lisää


 • Our picks

  • Lotta Hintsa aikoo juosta Karhunkierrosta 24h - Lähtö ke aamulla
   Hintsa aikoo kerätä rahaa syöpätutkimukseen starttaamalla huomenna aamulla Karhunkierrokselle. Tarkoitus juosta 24h. 
    
   Ohessa Iltasanomien juttu: https://www.is.fi/viihde/art-2000006675459.html
    
   Taustalla isän ja ex-aviomiehen syöpätaistelu. Tempaukseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Roosanauha syöpäsäätiölle. 
    

    
   Kyllähän Lotalla kuntoa riittää, mutta nuo kelit ei ole mitä parhaimmat. Rukallahan on jo mukavasti lunta maassa.
    

    
   Kyllä varmaan 100km menee 🤔 Tuolla on vähän huonosti paikkoja keskeyttää juuri silloin kun 24h on täynnä. Tuohon 53km huoltopaikkaan paluumatkalla? Saa siinä juosta tuossa kelissä jos vetää vaikka Juumaan asti. 
    • Like
   • 8 vastausta
  • Post in 2020 Big's Backyard Ultra MM-kisat - Finland Satellite 17.10. ->
   Nytkö tämä loppu? Karel Sabbe voitti. 75 kierrosta eli 502,5km. Mitäs tässä nyt pitäisi muka tehdä kun ei ole kisaa mitä seurata 😂
    
    • Haha
    • Like
  • Post in 2020 Big's Backyard Ultra MM-kisat - Finland Satellite 17.10. ->
   Tähän väliin Hesarin juttu Kati Ahokkaasta niin on jotain luettavaa kierroksen loppumista odotellessa:
    
   "Alussa etoi, lopussa olisi jaksanut pidempäänkin – ultrajuoksija Kati Ahokas kertoi, miten 40 tunnin voittosuoritus sujui läpi kahden yön"
    
   https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006674960.html
    
    • Like
  • Treenaaminen hijabissa - Najmo tähtää maratoniin ja kannustaa muita
   "Kohti kisoja
   Lenkkarit, juoksuhame, trikoot ja hijab päälle. Najmo hurahti juoksuun, koska se on niin helppoa: kenellekään ei tarvitse maksaa mitään eikä keneltäkään kysyä mitään.
    
   Usein hän juoksee yksin, mutta on myös mukana työpaikan juoksuryhmässä, jossa tsempataan toisia ja jaetaan ajatuksia. Lisäksi hän käy taekwondo-treeneissä siskojensa kanssa.
    
   –Juoksussa on parasta tunne. Jos jokin stressaa tai ärsyttää, saan mielenrauhan. Ajatukset jäsentyvät.
   Välillä hän juoksee omissa aatoksissaan, välillä hän kuuntelee koraania.
    
   –Etenkin metsässä juostessa on ihana kuunnella koraanin osia, joissa puhutaan luonnosta. Juoksu tekee minut niin onnelliseksi, että joskus nauran samalla.
    
   Helsingin Twilight Run & Walk, Espoon Rantamaraton ja Vantaan Maraton. Najmolla on monta kisaa mielessä, joihin hän aikoo osallistua ensi vuonna. Vuoden 2020 Vantaan maratonin hän joutui jättämään välistä hiljattain, sillä polvi on alkanut taas temppuilla, mutta ensi vuonna hän aikoo mennä."
    
   https://www.iltalehti.fi/treeni/a/b12ddaea-1279-4c3c-8562-02f918d3fe5a?fbclid=IwAR1gEPFZoKT0OJzKDaLNxrNdVdts0AAqwbw4kflF2OGUyrs6vR30oox2Hvo
    
    • Thanks
    • Like
   • 0 vastausta
  • 2020 Big's Backyard Ultra MM-kisat - Finland Satellite 17.10. ->
   Vuoden 2020 kovin Backyard Ultra!
    
   Lauantaina 17. päivä lokakuuta starttaa vuoden kovatasoisin Backyard ultra kisa yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailman. Covid-19 viruksesta johtuen tämän vuoden MM-kisat järjestetään hajautetusti ympäri maailman. Jokainen halukas maa on koonnut oman maajoukkueensa taistelemaan kisan voitosta. Myös Suomi on tässä mukana ja olemme saaneet koottua timanttisen kovan tiimin vastaamaan tähän haasteeseen. Tällä hetkellä vahvistetut juoksijaesittelyt löytyvät kotisivuiltamme: https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com
    
   Kyseessä ei ole virtuaalikilpailu vaan jokainen maa järjestää erillisen Backyard kilpailun. Siinä vaiheessa kun jossakin maakohtaisessa kilpailussa on jäljellä enää yksi kilpailija niin heidän osaltaan kilpailu päättyy siihen. Tämä vaatii, että useampi juoksija jaksaa haastaa toisiaan yhä pidemmälle epämukavuusalueelle, myös Suomen kisassa. Backyard ultran yksi perimmäinen  ajatus "mies miestä vastaan" tai "juoksija juoksijaa vastaan" toteutuu ainoastaan, kun ollaan fyysisesti samassa paikassa, "olkapää olkapäässä". Siksi tällä kertaa kilpaillaan erikseen eri maajoukkueiden kesken.
    
   Kilpailussa on yksilökisan lisäksi joukkuekisa, jossa kaikkien viidentoista juoksijan juoksemat kierrokset lasketaan yhteen. Tämä määrittää sijoituksen joukkuekisassa. Näin jokaisen juoksijan panos vaikuttaa lopputulokseen. Tämä laittaa jokaisen juoksijan miettimään myös joukkueen parasta ja uhrautumista joukkueen eteen.
    
   Suomen osalta kilpailu käydään Espoossa uudella reitillä. Emme käytä NBUsta tuttua reittiä Solvallassa vaan reitti kulkee tietä pitkin polkujen sijaan. Noin 4 kilometriä reitistä on hiekkatietä ja loput asfalttia. Noususumma on noin 60 metriä per kierros.
    
    • Like
   • 152 vastausta
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Käyttäjätilastot

  12 142
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Molli78
  Uusin jäsen
  Molli78
  Liittyi


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy