Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti

 1. Tunnin sisään
 2. Ei varsinaisesti lenkillä... Kävin tänään Ammattikorkeakoulun kirjastossa kävellen. Yöllä oli tullut lunta ihan reippaasti ja auraukset olivat vielä aamupäivällä hieman vaiheessa. Yhdessä risteyksessä huomasin risteävällä kadulla maassa makaavan pyöräilijän. Käännyin ja kävelin hänen luokseen kysyäkseni oliko kaikki ok. Kertoi olevansa ok, mutta jalka oli krampannut ja aiheuttanut kaatumisen. Jatkoin matkaani.
 3. Pe 22.1.2021: Lihaskunto 60 min, keskisyke 96 + Polkujuoksu 1 h 25 min 36 sek, 9.76 km@8:46 min/km, keskisyke 119, nousumetrit 267 Aamusta peruskuntoa salilla. Iltapäivästä taas umpihankeen aukomaan polkuja. Eipä näitä treenejä oikein polkujuoksuksi pitäisi kutsua. Kasvattaa lähinnä rintakarvoja.
 4. To 21.1.2021 Lepo. Pe 22.1.2021 23,6km@5:58 - 2h21m - hr 134 Tuulta ja tuiskua. Väylät pääosin aurattu, mutta pinnassa lähes koko matkan sellainen parin kolmen sentin lumipöperö. Ei siis kaikkein kevyin keli juosta, mutta tunsi ainakin ulkoilevansa. Pitkikseen taas vartti lisää. Hyvä lenkki, tuntuma melko raikas, sykkeetkin pysyivät mukavasti taas vähän alempana. Vantage antoi running index -luvuksi 65, mikä on keli huomioiden lupauksia antava. Vähitellen eteenpäin kohti hyvää lähtöasetelmaa kevään kovemmille treenijaksoille.
 5. Ajatella, jos tällä motivaatiolla ja sitoutuneisuudella olisi päässyt terveenä urheilemaan.
 6. -juoksu 44min, 5.48/km, 116bpm, 241W -sisäpyörä 90min, 119bpm, 193W -hiihto 87min, 122bpm Aamu alkoi tänään ihan karsealla alustalla. Eipä ole ihan äskettäin tullut juostua tasaiselta rasitukselta tuntuva lenkki, jossa vauhdit välillä 5.20-6.20/km. Oli sellaista pehmeätä kuulalaakeria joku kylvänyt tuonne kaikkialle, jossa kenkä ei pitänyt laisinkaan. Vähän kun yritti kiihdyttää vain sutina kävi ja jos hiljempaa meni niin edelleen suti. Kävelläkin kokeilin, mutta sutihan se siinäkin ja olisi vain pitkittänyt kärsimystä, joten hölkkäsin sitten. Pahimmat paikat oli vielä ni
 7. Tänään
 8. Nostin Canadayn mielenkiintoisten seurattavien joukkoon, koska hän on menestynyt polkujuoksuissa ja aloittaa monesti kovaa. On muutenkin hauska tyyppi. Maratonenkka hänellä on 2.16, puolikas 1.04 ja kymppi alle 30 minuuttia joten kai se perusnopeus sentään riittäisi yli 3,5 minuutin kisavauhtiin. Mutta eipä tarvii spekuloida/seurata kun ei starttaa. Voittajaahan ei tällaisissa kisoissa ole kovinkaan helppo veikata. Ainakin hyvin helposti menee pieleen 🙂
 9. Ajattelen sillä tavalla, että pitää olla aika fanaatikko jos käy jatkuvasti lenkillä 5 kertaa viikossa tai useammin. Mutta tietysti täällä Juoksufoorumilla esiintyy paljon sitä fundamentalistista ajattelua: pitäisi harjoitella usein ja ehkä jopa kahdesti päivässä. Taisi yhdessä juoksukirjassakin olla 5 harjoitusta viikossa ei-niin-erityisen-kovakuntoisille. No, sehän on todistetusti toimiva tapa kohottaa kuntoa, jos käy usein lenkillä ja jotkut niistä on vähän kovempiakin harjoituksia. Mutta välillä tuntuu, että joillekin voisi tehdä hyvää panostaa enemmän laatuun kuin määrään
 10. Pe 22.1.2020 Mattotunkkaus : 12 % kulmalla 2h15min00sek 11,25 km keskisyke 99 ( max 126 ) kardiokuorma 100 1204 kcal nousumetrit ( n. 1300 ) Juuei, kyllä se viime sunnuntain mahti kardiokuorma sotki koko viikon. Ei kulje. Taas joutui vähän säätämään treeniä. Rimpuillaan vielä pari päivää ja laitetaan homma taas tasapainoon ensi viikolla.
 11. 22.1 Läskinpolttelulenkki 15,3km@6.16❤️130 mukavaa hommaa tämä vesisateessa juokseminen, alusta oli mielenkiintoinen.
 12. X66

  Läskikerho

  Se voi olla kyllä epäsuora vaikutus, eli kortisoli lisää ruokahalua enemmän kuin tarpeen. Se miksi se on muuttunut voi sitten ehkä johtua tästä oravanpyörästä, normaali säätely ei toimi kuten ennen.
 13. perttu

  Läskikerho

  Mielestäni se pikemmin johtaa nesteen poistumiseen kuin lisääntymiseen mutta mene ja tiedä. Toki jos se on pitkään kroonisesti koholla niin voi lihottaa.
 14. X66

  Läskikerho

  Kortisoliarvojen nousu? Näyttää tulevan sekä intensiivissä (tonnin vedot) että ylipitkissä harjoituksissa. Yritän ottaa nyt palautumiset huolella, ehkä tämäkin on hyvä mittari.
 15. Miksi ihmeessä Sage Canaday oli nostettu ennakkosuosikkeihin? Aika hitaan oloinen kaveri loppupeleissä. (Suhteellisesti ottaen tietenkin). Mielenkiintoinen projekti kuitenkin, toivottavasti löytyy joku kelvollinen striimi.
 16. Suomen hallitus ei toimi, kun Sannalta menee kaikki aika naistenlehdissä keikistellessä ja Twiittaillessa kavereiden kanssa.
 17. perttu

  Läskikerho

  @X66Tuollaista en ole ajatellut omalla kohdalla, mutta veikkaisin a) kovan treenin jälkeen on ruokahalua ja syöt (&juot) tukevammin -> suolistossa on enemmän tavaraa b) veren tilavuus kasvaa treenatessa (ainakin sinne vapautuvien osmoottisesti aktiivisten molekyylien myötä jotka pidättävät enemmän vettä elimistössä) c) kudosnesteen tilavuus lisääntyy elimistön tulehdusreaktioissa joka seuraa kovaa treeniä. Ensin hiussuonet laajenevat ja niiden läpäisevyys lisääntyy jolloin nestettä ja turvotusta, tulehdussoluja ja tulehduksen välittäjäaineita tulee kudokseen tulehd
 18. X66

  Läskikerho

  Osaatteko sanoa miksi jokaisen kovemman treenin jälkeen tuntuu nykyisin turpoavan? Vaikka kaloreita olisi palanut paljon niin paino nousee eikä meinaa palata takaisin. Edelleen pätee myös sääntö kilo painoa on sentti vyötäröllä.
 19. Katsojana se on kyllä valtava pettymys jos ei edes yritetä vaikka meuhkataan ME:llä. Kyllä maailmanennätysyrityksen pitäisi olla aina totinen yritys ja japanilaistyyliin vähintään paareilla ulos 80 km:ssa, eikä minkään hetken huimailun vuoksi. Ei ainakaan saa minua ostamaan minkään merkkisiä kenkiä mitkään vale-some-yritykset, näistä alkaa hyvin nopeasti mennä maku. Toivottavasti vielä älyävät yrittää viimeisen päälle.
 20. Ensisijaisesti kyseessä on medianäkyvyyden saaminen ja uuden tuotteen mainostaminen. Ei tuossa porukassa minun nähdäkseni ole ketään, jolla olisi realistisia mahdollisuuksia ME:n uhkaamiseen - miesten tai naisten puolella. On täysin mahdollista että joku tai jotkut juoksijat "uhrataan" alkumatkalla juoksemaan ME-vauhtia kiinnostuksen kasvattamiseksi, mutta kovin paljon puolimatkaa pidemmälle kukaan mukana olijoista tuskin sellaista kyytiä kestää. Veikkaukseni on, että Camille Herron tähtää ensisijaisesti USA:n ennätykseen (Ann Trason 7.00.28) ja kaikkien aikojen toisee
 21. Myydään miesten Sarva Xante nastalliset juoksukengät eli nastalenkkarit. Hankittu 14.1.2021 ja todettu testilenkillä, että eivät sovi omaan jalkaan. Koko 42 on totuudenmukainen, mutta omalle kohdalleni lesti hieman liian kapea. Kunto uudenveroinen. Nouto HKI Lauttasaari/Munkkiniemi, voin myös postittaa postikuluja vastaan. Yhteydenotot yv.
 22. Mitä veikkaatte että tässä tapahtuu jos kunto ei riitä ME:hen? Lähdetäänkö kuitenkin ME-vauhtia ja jossain vaiheessa vain hiipuu / keskeyttää / 'sai huimausta puolimatkassa, ei ollut se päivä' vai onko kyseessä vain mediatemppu ja alusta asti juostaankin omaa rauhallisempaa vauhtia? Voiko tuossa porukassa olla muita jotka lähtisivät kaveriksi jonkin matkaa ME-vauhtia? Jos mennään ME-vauhtia niin mihin asti siinä pysytään?
 23. jt train

  fillarifoorumi.fi

  Ei taida toimia vieläkään?
 24. sk

  Hoka One One

  Tarkoitat Carbon X:ää? Veikkaan ettei sitä ole tällä hetkellä kovin hyvin saatavilla, kun kenkämalli vaihtuu nyt keväällä Carbon X2:seen. Upouutta Rocket X:ää taas löytynee liikkeistä, kuten Intersporteista ja Tempo Running Storesta Helsingistä.
 25. Rajoille näyttäisi ensiviikolla olevan tulossa tiukennuksia. "Vain välttämätön työmatkaliikenne sallittaisiin". Kuulostaa järkevältä jos välttämätön määritellään yhteiskunnan välttämättömiin ylläpitoon liittyviin töihin. Seuraava kuitenkin vesittää aikeet: "Suomen kansalaisella on kuitenkin rajoituksista huolimatta oikeus poistua ja palata Suomeen. Myös esimerkiksi sukulaisuussuhde mahdollistaa edelleen rajanylityksen tietyin ehdoin." Eli kaikki, urheilijoista lähtien, reissaa niinkuin ennenkin. Britanniassa ovat jakamassa 500 puntaa jokaiselle koronatestatulle positiivisesta tulok
 26. Kun ei Plan A toimi, niin yritetään sitten jotain muuta. Jos tulipalo sammuu, niin kukaan ei varmasti huuda sen olleen väärin sammutettu, jos taas palo ei sammu, tai se leviää, niin varmasti lynkkaajia ja sormella osoittelijoita riittää. Selvä tietoinen riski, tottakai. Unkarin hallitus sentään toimii, eikä vaan istu käsiensä päällä ja elä pelkässä toivossa.
 1. Näytä lisää


 • Our picks

  • Asics GlideRide
   Sitten aika katsoa millainen kenkä se on tämä GlideRide:
    
    
   Amatöörin testi, mutta katotaan miten toimii ja miten kuluu tulevien satojen kilometrien aikana. 
   • 3 vastausta
  • Kibiwott Kandie juoksi uuden puolimaratonin ME:n Valenciassa
   Kenian Kibiwott Kandie voitti Valencian puolimaratonin uudella ME ajalla 57.32. Vanha ennätys parani 29sek. 
    
   Vanhan ennätyksen alle juoksivat myös Ugandan Jacop Kiplimo, Kenian Rhonex Kipruto ja Alexander Mutiso. 
    
    
   Sunnuntaina Valenciassa entistä ennätystä 58.01 nopeampia olivat Kandien lisäksi Ugandan Jacob Kiplimo (57.37), Kenian Rhonex Kipruto (57.49) ja hänen maanmiehensä Alexander Mutiso (57.59).
    
   Ennätys juostiin Adidaksen kengillä joissa on hiilikuitulevy kengän pohjarakenteessa. 
   • 17 vastausta
  • Kilian Jornet tavoittelee radalla 24 h maailmanennätystä 27/10
   Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun, vaikka vähän spekulaation puolella vielä ollaankin. Kilian Jornet tweettaa näin:
    
   I never counted the kilometers, I always counted the elevation. I know how to pace myself in the mountains and I've always wanted to see how high I can go. But this year, I wanted to explore other things. Stay tuned for tomorrow's announcement! @SalomonRunning #KilianPhantasm24h  
   Näyttäisi siltä että Salomon Phantasm -lenkkareista on tulossa KilianPhantasm24h -erikoismalli, ja niillä ei juosta vuorilla vaan 400 metrin radalla. Vielä muutama vuosi sitten Kilian oli sitä mieltä että hän ei halua eikä edes osaa josta tasaisella alustalla, mutta ajat muuttuu. Huomenna lisää tietoa.
   • 62 vastausta
  • Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.
   HCRD julkaisi tänään ensi vuoden kisan lähettiläät. Näin tasa-arvon aikana kaikki 11 lähettilästä ovat naisia. 
    
   https://www.instagram.com/p/CIAL1uFA3BB/?utm_source=ig_web_copy_link

   ⭐HCRD Ambassadors 2021⭐<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Katju @katjuruns<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Merituuli @juoksujalkavipattaa<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Annika ja Iiris @juoksuterapiaa<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Katja @optimismia_katja<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Suski @suskir<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Lotta @lottahanski<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Laura P. @endorphinist<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Elina @lenkillablogi<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Amanda @amtsi<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Pia @runforfunpia
    
   Missä miehet? Asiaa alettiin ihmettelemään niin nyt mukaan mahtuisi myös 1 tai ehkä jopa 2 miestä. 
    
   Miksi kaikki ovat naisia? Ei kuulemma löydy somessa aktiivisia miehiä... Pakko myöntää että menee hieman tunteisiin tämä meininki. Laitoin tästä aamulla insta tarinaan muutaman rivin:
    


    
   Itse kyllä lähtisin hakemaan mahdollisimman monipuolisia lähettiläitä jotta voitaisiin viestiä sitä mielikuvaa että tapahtuma on nuorille, vanhoille, kunnosta tai tausta huolimatta. No nyt viestitään että tapahtuma on naisille. Tavoitteena varmaan luoda tästä naistenkympin kaltainen tapahtuma... Mutta hakekaa nyt miehet tuonne lähettiläiksi. Siellä olisi kiintiöpaikka tarjolla. 
   • 47 vastausta
  • Post in UTMB 2021 - Loputtomia arvontoja vai kivien metsästystä?
   Ja sitten tuli uutta tietoa vuoden 2021 ja 2022 kisasta:
    
   2020 was unfortunately marked by the cancellation of the UTMB® Mont-Blanc, but it now is time to look ahead to the next edition of the event.
    
   The 2021 UTMB® Mont-Blanc will take place from August 23 to 29 and will include all 7 races: UTMB® (170km 10 000m D+), CCC® (101km 6100m D+), TDS® (145km 9100m D+), OCC (56km 3500m D+), PTL® (300km 25 000m D+), MCC (40km 2300m D+) and YCC (15km 1200m D+). Given the current health context, registration will not open in December as usual; instead, it will take place over several phases from January through February 2021.
   "We are looking forward to 2021. This past year left a bitter taste in everyone's mouth; it was a difficult moment for organizers and athletes but also for service providers, volunteers, and locals. Although we were able to create the virtual race experience with UTMB® for the Planet and deliver Thailand by UTMB® and soon Panda Trail by UTMB® in China, it is now time to think about next year in an even more responsible and lucid way. Of course, we hope to be able to stage the UTMB® Mont-Blanc, to rediscover all these faces, emotions and energy that we experience during the last week of August all around the Mont-Blanc. By communicating about the entry process, we provide runners with essential information. In this sense, registration is a crucial moment in the organization of the event and for all those who are willing to commit", says Catherine Poletti, President of the UTMB® Group.
   Registration dates
   Phase 1: 7-17 January 2021 – registration for:
   - UTMB®, CCC®, TDS®, OCC and PTL® runners registered in 2020
   - Runners who have collected enough Running Stones in 2020 Phase 2: 21-28 January 2021 - Pre-registration for the lottery for:
   - UTMB®, CCC®, TDS® and OCC runners not selected in the 2019 and 2020 lottery for the same race Phase 3: 4-11 February 2021 - Pre-registration for the lottery for:
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Käyttäjätilastot

  12 258
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Juoksutaksi
  Uusin jäsen
  Juoksutaksi
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy