Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. San

  22. Kaukopartiohiihto

  Ainakin vuonna 2017 väheni lumi ihan näkyvästi pitkin hiihtoa. Silloinhan hipsittiin välillä tosiaan ihan paljailla juurakoilla ja varvuilla. Ja vähän epäilen, ettei Oittaan jäätiköllä tarvii huhtikuulle asti voimia ja voitehia kulutella. 😁
 3. Kesä ja kisat lähestyy, Paavolle enää 212 päivää aikaa. Ilmoittautuminen: https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=4663&eventkey=b406454f58a7cffefceeac180d7ce389
 4. Today
 5. Mites näissä menikään, pitääkö noilla Masters-vuoroilla sitten valmistautua uimaan rintaa, selkää, perhosta, karhua, lepakkoa, myyrää ja koiraa? Itsehän en osaa kuin vapaauintia, ja sitäkin korkeintaan välttävästi. Tietysti jo pelkät maksut maksamalla näyttäisi pääsevän samoilla korvauksilla kuin millä nyt etenen, että sinänsä ihan järkevän kuuloinen vaihtoehto olisi itsellekin. Hyvää statistiikkaa noista eri altaiden välisistä eroista. Varmasti tosiaan pitkällä matkalla ero vielä merkittävästi kasvaa tuon päätyponnistuksen ja liun seurauksena. Vaikka kuinka huono olisi kääntymään, niin on tuo silti merkittävä ero. Josta muuten pääsee siihen, että periaatteessa altaassa uidessa sieltä päädystä kyllä saa ihan ponnistaakin. Itse hoksasin tämän noin 1.5 vuotta uituani. Siitä puoli vuotta ja keksin, että ponnistuksen jälkeen voi vielä liukua eikä tarvi heti alkaa kauhomaan. Triathlonistille toki turhia, mutta onhan se astetta mielekkäämpi tahkota altaassa noin...
 6. Ostin vanhojen tilalle uudet, mutta olisi pitänyt olla puolta kokoa isommat, joten joutaa myyntiin. Juostu 3 kertaa yht 21km. Mustat. Hp 45e. tiedustelut yv tai nolla-neljä-nolla 535 0123. Vantaalla.
 7. Espoossa seuraan liittyessä ja Masters -jäsenyyden maksaessa saa samalla vapaan kausirannekkeen, jolla voi mennä milloin vain uimaan treenien ulkopuolellakin. Tulee siitä hintaa kyllä sitten vähän yli 300€/vuosi yhteensä (2 kautta) vaikka ottaisi vain yhden seuran treenivuoron / viikko mutta se sisältää sitten treeniohjelmat ja kerran viikossa valmentajan arvioivan katseen. 25 m altaassa menee "virallisesti" sekunnin / käännös nopeampaa, eli 100 metrillä 2 sekuntia muissa lajeissa paitsi rintauinnissa, missä eron pitäisi olla 1,5 s/käännös. Tuo vaatii kyllä jo aika sukkelaa käännöstä, en itse pääse siihen lyhyillä matkoilla, eikä kovin moni tutuistakaan, eli virallisesti muunnetut ajat ovat pitkältä radalta yleensä kovempia. Noita muunnettuja aikoja käytetään siis kisoissa ratajärjestysten laatimiseen ym. Lisäetu tulee pidemmillä matkoilla siitä, että ponnistuksen jälkeen saa aina pienen lepotauon joka voi auttaa jaksamaan. Oma ennätykseni on 100 metrillä pitkällä radalla 1,1 s hitaampi kuin lyhyellä, mutta 1500 metrillä ero on jo kääntynyt niin, että ero on 47 s eli yli 3 s/100m. Uitu tietysti eri aikoina ja eri kisoissa, mutta ehkä jotain kertoo.
 8. Pörkkis

  Nike Vaporfly 4%

  Olipas surkeasti kirjoitettu uutinen. Ei eroteta edes välipohjaa pohjallisesta.
 9. joukor

  Huono biisi

  Berit antaa parastaan. Och samma på svenska Soittajan sormi
 10. joukor

  Huono biisi

  Tää on klassikko, mutta uusinta ei ole pahitteeksi. https://www.youtube.com/watch?v=slGLYt3--GY 🙂
 11. joukor

  Huono biisi

  Eihän tällaista Scheissea voi olla Suomesa ? On kuitenkin. 🙂
 12. Pottonen

  Huono biisi

  Laitoin tämän tähän ketjuun. Olen pahoillani @Numerolapun paiskaaja...
 13. Varmaan poistaisi, mutta sitoisi minun treenaamiset muiden ihmisten aikatauluihin. Säännöllisen epäsäännöllistä kolmivuorotyötä tehdessä ei enää mitään muuta aikataulua halua, kuin juuri sen mikä sopii parhaiten omaan pirtaan.
 14. eikö liittyminen uinti seuraan poistais mummojen ja pappojen väistelyt altaassa..jos ajat passais..tri aikoihin tuohon tottu itekkin..mut kesäl 50m altaas ongelma hävis...
 15. Melko rykäsy 24h .. 12h vois olla myös aikas kova..en tiedä kestäiskö kunto - polla...prakaisko jompi kumpi-tai molemmat.. enkä ultraa 60+..mistä näistä tietää..onko hengiskään sit enää...
 16. Seppo

  Mikä mittari minulle?

  Sulla on tossa mibandissa jo kadenssi niin dynamiikka tois oikeastaan vain askeltasapainon lisää. Jos et epäille että juokset pahasti epätasapainossa niin sitten sen hyöty voi jäädä mitättömäksi. Sitten vaihtoehtona vois olla Polarin A370 (gps puhelimesta, mutta toimiva rannesyke).
 17. AnttiSn

  Sää

  Lyhyissä vedoissa vähän kehno. Olen tupannut noissa kiertämään sitten rinkiä, että suurinpiirtein tasoittuu. Joskin tuuli on kuin mäet, mikä tahansa nollasta poikkeava lukema johtaa aina hitaampaan kuin tasaisella/tyynessä eli napsun voi joutua tinkimään vauhdista. Pidemmissä vedoissa turvaudun tunteeseen/sykkeeseen enemmän kuin vauhtiin ylipäätään, joten vauhti määräytyy vallitsevien olojen ja kunnon mukaisesti. Pari kertaa ollut nyt puuskissa varmasti 10+m/s lähiaikoina ja kun riittävän isolle aukealle sattuu vastainen puhaltamaan, niin eihän tuo kauhean hauskaa ole. Toiseen suuntaan mennessä hädin tuskin huomaakaan moista puhuria. Olen ottanut jo vuosia sitten sen asenteen, että sään en anna elämääni pilata. Tykkään kuin hullu puurosta hiihtämisestä, mutta ihan kohtuullisesti tässä selviää pyörän ja juoksemisen kanssa ilman lunta. Vesisade on ihan yhtä hyvä keli olla ulkona kuin aurinkoinen ilma. Ja mitä useammin kastuu litimäräksi niin sitä paremmalta kevätaurinko tuntuu iholla. Ihmettelijöille, kun ajelen vaikkapa kaatosateessa uimahalliin olen todennut, että meikäläisen tulemiset ja meneniset määräytyy enemmän harjoitusohjelman ja muun elämän kuin sään mukaisesti. Nykyisellään tulee sen verran ulkoiltua, ettei noita ennusteitakaan jakso katsoa, kun suurinpiirtein on aina perillä mikä sää on. Joskin myönnettävä, että tänään aamulla oli suuri yllätys nähdä lunta maassa...
 18. Hyvä päivämäärä niille, jotka juoksevat E24h:n 22.-23.2. Suoraanpääsy raja on nyt 25% arpajaisrajaa kovempi, kun on aiemmin ollut 20% eli siinä missä esimerkiksi miehet pääsivät aiemmin suoraan 216 km 24h tuloksella, niin nyt tarvitaan 225km. Tämä on myös viimeinen vuosi, kun sisään pääsee 100km tuloksella. Ensi vuodesta alkaen vain vähintään 120km tulokset hyväksytään. En sitten tiedä mitä tuo tarkoittaa 12h tulosten osalta, koska siinä miesten raja on tänä vuonna juuri tuo 120km mutta naisten vain 110km. Itse en tosin tänä vuonna ole hakemassa, koska päätavoitteena on UTTF ja tuohon sarjaan kuuluva VM 130km on turhan lähellä Spartatlonia. Pitänee tavoitella vähintään arpajaisrajaa 180km E24h:ssa, niin voin halutessani hakea parina seuraavana vuonna. Katsotaan sitten. Suora raja olisi tietysti kiva, mutta voi osoittautua turhan haasteelliseksi.
 19. Kylmää terästä

  Sää

  Mitenkäs porukka suhtautuu tähän melko kovaan tuuleen? Juostessa se kieltämättä vaikuttaa. Etenkin vetoja tehdessä vastatuuleen puskeminen on ikävää, kun muutenkin tekee tiukkaa. Ja tiukassa tuulessa se hulppea plussakelikin voi tuntua melkein jopa talviselta lämpötilalta.
 20. taski63

  Mikä mittari minulle?

  Näinhän se on. Tuskin Garminia muuten harkitsisin kuin dynamiikan vuoksi. Mietin vielä, onko tuo minulle niin tärkeää että haluan satasia siihen laittaa. Ilman dynamiikkaa pärjään periaatteessa tällä Miband rannekkeella riittävän hyvin - löytyy kadenssit, vauhdit sun muut riittävän tarkasti. Paitsi jos haluan sykkeitä seurailla, niin sykevyö ja kännykkä peliin... Miband 3 näytti aamulla lenkin loppusykkeeksi lähes 170, minuutin päästä käsin mitattuna noin 120. Sykevyöllä mitattuna en kovasti yrittämälläkään ole päässyt yli 150 (betasalpaaja), ranneke antaa yli 160 lukemia helposti pk-lenkillä.
 21. X66

  22. Kaukopartiohiihto

  Mikäs vuosi se oli kun kuusikon alla oli ekalla kierroksella 2 cm lunta ja seuraavilla kierroksilla vähemmän? Toivon että nämä nykyiset sukseni kestävät tuohon asti, kuluvat vielä pahasti Oittaan jäätiköllä (??) harjoitellessa. Ihan uusilla suksilla ei tuonne välttämättä ilkeä lähteä..
 22. Siellä peräpäässä on oikeinkin mukava tulla kun alkupää on tampannut reitin tasaiseksi. Jos siis lunta tarpeeksi vain on.
 23. Seppo

  Sää

  Pari iltaa sitten vastaan huristeli suola-auto. Lunta ei missään, ehkä hieman jäinen tienpinta. Totta hemmetissä siihen pitää heittää suolat ettei ne vaan jää käyttämättä. Toi tuuli on kyllä rasittava. Vaikka onhan sen pakko tuulla kun tuota lämmintä ilmaa vyöryy meille.
 24. Seppo

  Garmin Fenix 6

  Mulla se on Garminin vehkeissä toiminu hyvin mittarin hinnasta riippumatta. Nyt kun päivittivät sensoria niin siinä vaiheessa mittaus sekos. Nyt ovat näköjään saaneet sen 945:n kohdalla parempaan kuntoon. Tässäkin asiassa eniten ääntä pitää ne joilla se ei toimi. Tai jotka harrastaa sellaista lajia ettei sillä ole toivoakaan toimia. Toki on henkilöitä joilla mittaus ei toimi. Silloin kannattaa koitella eri valmistajien mittareita josko niistä löytyisi apua. Syyhän voi olla myös mittarissa (esim. tämä 6x tai sitten M430 jne.). Ja lopuksi voi jäädä odottamaan sitä tovin huhuttua punaista lediä.
 25. Vuosi -97 oli vissiin ennätysvuosi ja sillon oli lunta 120cm. Toukokuun lopussa siitä oli vielä jäljellä 4cm. Uskotaan lämpimään kevääseen. Päästään t-paitasillaan juoksemaan. 2017 kun lunta oli maassa kk:n aikaan niin sillon sitä oli näihin aikoihin tammikuuta vain 44cm.
 1. Näytä lisää

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy