Jump to content
Juoksufoorumi.fi

mml

Jäsenet
 • Content Count

  110
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

mml last won the day on March 14

mml had the most liked content!

Community Reputation

471 Excellent

Converted

 • Puolimaraton
  1:42
 • Maraton
  3:53

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ti 31.3.2020 12,2km@5:28 / 1h07m / HR 137 Lumituiskussa maaliskuu päätökseen perustekemisellä. Tän retken oleellisin tapahtuma oli varmaan se, että hieman liukas alusta ja muutama petollinen tuoreen lumen alla ollut jäätikko ärsyttivät vasenta akillesta. Pitänee alkaa vähän jumpata sitä, sen verran herkällä ollut viime aikoina. Maaliskuu yhteensä 363,4 km (PB), kk-saldo eka kerran yli 300. Määrät ja tehot nousseet suunnitellusti koko alkuvuoden, määrät ehkä enemmänkin kun ajattelin. Osin lisäkilometrit ovat tulleet koriksen katoamisesta viikko-ohjelmista, ensin helmikuussa aikatauluhaasteiden myötä ja sittemmin sattuneesta syystä. Tästä hyvä jatkaa huhtikuulle. Ois mainio suunta kohden kisoja, mutta nyt lähiaikojen päätavoite taitaa olla telakan välttäminen määrien ja tehojen noususta huolimatta.
 2. Ma 30.3.2020 2 km vr + 2*1km lämpöjä + 6*1km (1,5 min kävely) + 2 km vr Yht. 13,0km@5:15 / 68 min / HR 142 Viikko alkuun nipulla vetoja. Lisäsin tavanomaisen kuuden setin alkuun pari avaavaa vähän rennommalla vauhdilla lähinnä sillä idealla, että kroppa ois riittävän lämmin ennen varsinaisia vetoja. Välillä aurinkoa, välillä lumikuuro, lopussa tuulta vähän enemmän. Reitti pääosin kuiva, Rinconit alla.(aika, keskisyke, max) 5:04 / 138 / 144 4:56 / 142 / 148 4:28 / 146 / 155 4:22 / 153 / 160 4:12 / 154 / 162 4:06 / 157 / 165 4:00 / 161 / 170 3:54 / 161 / 171 Vähän olin skeptinen lähtiessä, koska ruokarytmi oli mennyt vähän reisille enkä oikein tiennyt, miten energiat riittävät. Ihan hyvin siihen nähden. Jalat varsin ok, hengitys vähän tahmeampaa. Keskisykkeet kahdessa viimeisessä kynnyksellä, toki siten pääosan vedosta sen yläpuolella.
 3. La 28.3.2020 Lepo / pilates 40 min Su 29.3.2020 12,1km@5:33 / 1h07m / HR 135 La-iltana vähän pilatesliikkeitä samalla kun katseltiin leffaa koko perheellä. Tänään kevyttä hölkkää. Paremmat jalat kuin alkuviikosta, ehkä tän viikon kolme lepopäivää alkavat vähitellen jeesata. Viikko 65,5km, kokonaan PK. En nyt ehkä malta vielä hypätä täysin välimenokauteen, vaan jos kuitenkin vielä yhden nousevan kolmiviikkoisen tähän kokeilisi tehdä. Koronahässäkkä ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut mun touhuihin kotona tai töissä niin merkittävästi, että stressitasot tai kokonaiskuorma olisi noussut häiritsemään. Äkkiäkös tuo voi tietenkin muuttua, mutta reagoidaan sitten tarpeen mukaan.
 4. Ok. Kysyn vielä yhden: Oli siis ennen 15.2. evidenssiä sulkea yhteydet (tai muutoin tehdä merkittäviä matkustamiseen liittyviä toimia) A) koko Eurooppaan B) osaan Euroopasta (mitkä osat, miksi ne eikä muut) C) myös USA? Kiinan + monet muut Aasian yhteydet olivat poikki jo tammikuun lopussa. Siis ostan sen, että helmikuun lopulla ratkaisuissa oli viivettä. Helmikuun alun evidenssiä vielä kaipailen + sitä, miten siinä olisi toimittu.
 5. No, ihan olen tahollani ollut tekemässä tähän liittyviä päätöksiä kv organisaatiossa helmikuun puolivälistä lähtien ja seurannut tilannetta aktiivisesti jo ennen sitä. Ehkä kuitenkin nukuin. Etelän hiihtolomat alkoivat la 15.2. Suomen tapauksista moni oli alkuvaiheissa peräisin Itävallasta, jossa ensimmäinen tapaus vahvistettiin 25.2. Italiassa puolestaan Lombardian eka tapausten rypäs taisi tulla julki 21.2. Ilmeisesti tarkoitat sitä, että matkustustiedotteet Eurooppaan olisi pitänyt muuttaa reilusti ennen kuin tapauksia oli julki.
 6. Lajin helppous viehättää. Mua oikeesti kiinnostais kuulla, miten tämä olisi pitänyt hoitaa, millaiset toimet olisi kuulunut tehdä ja missä vaiheessa, millaisilla perusteilla olisi ilmoitettu lentoyhtiöille, että Suomeen ei enää lennetä, milloin olisi pitänyt tilata n kappaletta testejä ja siirtää henkilökuntaa jostain toiminnoista siihen - ja edelleen saada kansa uskomaan, suostumaan ja edelleen toimimaan tietyllä tavalla, vaikka mitään konkretiaa ei näy oikein missään. Hyvä huudella puskista että kyllähän tää tiedettiin jo ajat sitten, pieleen meni. Joo, mutta pystyykö kansainvälistä mediaa seuraava edes jälkiviisauden suomalla edulla jälkikäteen piirtämään, mitä, miten ja milloin olisi pitänyt tehdä - ja mihin skenaarioon se piirrustus olisi johtanut. Mie en pystyisi.
 7. Pe 27.3.2020 25,7km@5:50 / 2h30m / HR 136 Kevyelle viikolle pitkis. Eiliseen tapaan vähän tahmaista, kengät tosin vaihdoin kaivamalla kaapista uuden gt-2000 -parin alle. Reitti oli taas pehmeähkö, mikä varmasti osaltaan teki retkestä raskaamman tuntuisen. Viikonlopulle kaikenlaista puuhaa ja muutenkin vois yrittää vähän himmata, eli max yksi kevyt lenkki johonkin väliin - paitsi jos seinät kaatuu päälle ja perhesovun kannalta ois parempi paeta metsään. Kotiläksy: opettele pudottamaan pitkikset ja kevyet lenkit taas vähän hitaammiksi, jotta sykkeet jäisivät edes välillä tuonne 130:n tienoille. Siellä ne usein aiemmin olivat, mutta nyttemmin vauhti meinaa järkiään karata PK:n yläosiin.
 8. Juu, totta. Mä mietin siis tässä erityisesti yhden valtion näkökulmasta. Jos (lähes) kaikki olisivat heti tehneet aggressiivista testausta, jäljitystä ja eristystä, olisi kokonaisuus erilainen (mutta miten paljon erilainen liittyy siihen, kuinka aikaisin ois aloitettu - joulukuu vs tammikuu). Jos pääosa valtioista toimii kuten nyt, kuinka tehokas toi testaus, jäljitys, eristys -metodi ois yhdessä valtiossa silti ollut (olettaen että riittävät resurssit, ja huomioiden riittävän pitkä aikajänne, esim 12 kk:n tarkastelu).
 9. No joo, ja sitten taas ei. Mä itse näen tän vähän niin, että yksittäinen valtio on ollut tän pandemian kanssa pitkälti matkustaja jo hyvän aikaa. Toimintatavoissa on sävyeroja (UK, SWE, FIN jne), mutta iso kuva on aika sama: silmille tulee, ennemmin tai myöhemmin. Testaus ja jäljitys ois voinut ehkä toimia, mutta sen olis tarvinnut lähteä liikkeelle vielä aiemmin kuin nyt Taiwanissa sun muissa, käytännössä kai silloin kun virus oli lähinnä Kiinan sisällä luokkaa joulukuussa. Ei auta enää kun virus on vähän siellä ja täällä, karkaa jostakin kuitenkin. New York Times on julkaissut muutaman hyvän jutun näistä (koronauutiset ilmaisia, yleensä maksumuuri). NZ:n skenaarioita hahmottaneet tutkijat totesivat nyt ääneen sen mikä täällä oli jo esillä hyvän aikaa sitten: nyt siellä käynnissä oleva 4 vkon täyssulku ei ratkaise mitään - elleivät rajoitukset ole voimassa 400pv+, eikä ehkä silloinkaan. Taas palataan pandemian ominaisuuksiin. Norja aikoo nyt yrittää tukahduttaa epidemian, mutta aikovatko siis myös pitää maan kiinni 12kk+ - ts miten jatkavat vaikka maan sisältä saataisiin luvut alas. Siis: mä näen (tänä aamuna) niin, että katse on suunnattava eteen ja mietittävä, miten tää aiotaan ratkaista / miten päästä irti - ja mieluusti todeta se ääneen. Rokotteen odottaminen yhteiskunnat kiinni ei ole ratkaisu, liian hidasta. Mahdollisten hidastavien ja/tai lievittävien lääkkeiden puolelta voi tulla jotain apuja, millä vois saada terveydenhuollon kapasiteettiongelmaan helpotusta, ts suhteessa vähemmän vakavia tapauksia (lääkefirmat, tutkijat, rahoitus ollut tän kimpussa isolla kädellä vasta reilun kuukauden, toinen kuukausi voi tuoda jo paljon uutta). Yhteiskunnat auki ja dystooppinen survival of the fittest/most lucky? Vai sellainen rajoitusten ja täyssulun aaltomalli: osa rajoituksista päällä koko ajan, välillä kaikki kiinni kolmeksi viikoksi ja sitt taas avataan toviksi, toistetaan kunnes rokote/lääkitys on käytettävissä? Viimeiseen voidaan yhdistää pientä kv liikkumista siinä vaiheessa, kun pikatestit viruksen jo sairastaneiden tunnistamiseen toimivat riittävän varmasti ja nopeasti (=aika pian, useita tarjokkaita jo liikkeellä).
 10. Mä en vieläkään ole vakuuttunut siitä, että tämä olisi ollut aidosti mahdollinen strategia. Se olis pitänyt aloittaa todella aikaisin ja varmaankin siten, että kaikki kv lennot Suomeen ois katkaistu viimeistään helmikuun puolivälin jälkeen, koska muutoin tapauksia ois hiihtolomien myötä ollut piilossa sen verran, ettei niitä ois millään pystytty seuraamaan. Toki sitä ois voitu yrittää, mutta ei se onnistunut esim Uudessa-Seelannissa, vaikka pyrkivät parhaansa mukaan jo melko aikaisessa vaiheessa. Kiinan osalta peli ei ole mitenkään ratkaistu, ehkä lähinnä siirrettty eteenpäin. Mielelläni olisin toki tässä väärässä.
 11. Ke 25.3.2020 Lepo To 26.3.2020 13,8km@5:44 / 1h19m / HR 136 Lisäksi ti-to: etätyöt sohvalla 0 min Olihan vähän tahmaista hölköttelyä, siis sekä tuntemusten että ulkoilureitin pohjan osalta. Jalat aika väsyt, kengät lopussa eikä fiilis muutenkaan kovin raikas. Toisaalta mittarin mukaan ihan ok, syksyllä oisin ollut hyvinkin riemussaini tuosta. Selkä häiriköi vielä, mutta vähitellen parempaan päin. Itsekuri riittänyt pysymään pois sohvalta ja siirtämään läppäripisteen seisomakorkeudelle. Niin joo, koko päivä jalkojen päällä voi myös vähän selittää koipien tahmeutta.
 12. Ti 24.3.2020 13,9km@5:35 / 1h18m / HR 136 Iltasella isommin riuhtomatta. Tuulista oli. Perussetti on vaivihkaa vähän pidentynyt: sellainen vajaan tunnin mittainen kympin lenkki tuntuis tässä hetkessä jotenkin vajaalta, joten nyt tulee mentyä enemmän tällaisia.
 13. Ma 23.3.2020 Lepo, paitsi tunnin kävely ja 30 min pilates. Havainto 1: selkä alkaa piiputtaa poikkeusolojen tässä vaiheessa. Ei sinänsä yllätä, koska kotona ei oikein ole kunnon työpisteitä, ja aiemminkin ruodon hyvinvointi on edellyttänyt sitä, että hyödynnän standardikonttoriasennon ohella jumppapalloa, tasapainolautaa ja seisomapöytää. Vaatii kotioloissa innovointia ja kurinalaisuutta pysyä pois sohvalta. Havainto 2: Huomaan oman harjoitteluosaamisen kaipaavan päivitystä. Nyt kun määrät ja osin tehotkin ovat nousseet, en ole ihan enää kartalla siitä, millaisilla rytmityksillä ja painotuksilla touhua on mielekästä rakentaa. Konkretisoitui tässä kun funtsin miten tän kevyen viikon harjoittelut asettuisivat. Samoin tietty tää nykymaailman tuoma todennäköisen välimenokauden tarve vaatii perehtymistä. Tässä näkyy käyvän vähän niin, että nyt kun tätä treeniä on vähän suunnitelmallisemmin koittanut tehdä, alkaa oma vaatimustaso myös nousta. Ei viitsisi käyttää aikaansa rehkimällä miten sattuu, jos touhun laatu voisi kohtuullisella vaivalla parantaa. Tarvitsee siis opiskella.
 14. Su 22.3.2020 30,1km:@5:36 / 2:48:33 / hr 137 Kovempi viikko päätökseen aurinkoisena aamupäivänä. Kelvollisesti liikkui hiukan väsyneillä raajoilla. Paljon kanssakulkijoita ulkoilureiteillä sauvakävelemässä, juoksemassa tahi pyörällä - ensimmäiset enemmän senioreita, viimeksi mainituissa myös pieniä kansalaisia. Viikko 106,5km, joka määrällisesti oma pb. Tunteja on tehty joskus enemmän, mutta niitä sählyn, koriksen, sulkapallon, jääpelien yms parissa vietetyyjä määriä ei koskaan tullut kirjattua muistiin. Ehkä ihan hyväkin. Sitt kahvia juodessani luin Vmaksin päivyrimerkinnän ja jäin miettimään harjoittelun julkisuutta näinä aikoina. Äkkiseltään varsin ristiriitainen kysymys. Mä olen lähes aina liikkeellä yksin, eikä missään ole niin tungosta että siinä joutuisi kovin läheltä ketään ohittamaan. Poikkeusoloissa pienillä jutuilla ja normaalin jatkuvuudella on merkityistä, joten tavanomaisesta luopuminen voi symboloida jotain, ehkä luovuttamistakin, ja edelleen tarkoittaa jollekin yksilölle merkittävän sosiaalisen elementin katoamista. Sitten taas, kuten joskus kotona teineille totean, niin on kuin miltä näyttää, eli jollekin lenkkeily ulkona voi näyttäytyä vastuuttomana toimintana, vaikka sitä tekisi miten puskassa ilman mitään kontaktia keneenkään. En tiedä, ehkä ensireaktioni on niin päin, että pidän itse tärkeämpänä mahdollisten sosiaalisten toimintojen ylläpitämistä kuin mahdollisen paheksunnan välttämistä, mutta ajattelemaan tuon merkinnän lukeminen taas sai - mikä lienee yksi (semi-)julkisesti pidettyjen päiväkirjojen keskeisistä funktioista.
 15. La 21.3.2020 11,5km@5:55 / 1h08m / HR 137 (polut 50%) Kevään ensimmäinen dippaus poluille. Vmaksin 3kk:n ulkonaliikkumiskieltoa ennakoiden piti palauttaa mieleen, missäs ne polkujen päät sopivasti on - joutuu vielä laskemaan, onko parempi ostaa juoksumatto vai yrittää hiippailla aamuyöstä metsään, tästä joutuu kuitenkin sen puoli kilometriä menemään asutuksen keskellä. Poluilla oli kivaa, paitsi taas muistin, että ilman vakioreittiä määrämittaisten tekeminen on hankalampaa. Jos pitäis olla tunnissa takaisin, mutta yhtäältä vähän harhailet ja toisaalta oikeaan suuntaan menevältä vaikuttava reitti on lähinnä suota ja jäätä, pitää valita joko ärsyttävän kiiruhtamisen tai myöhästymisen välillä. Toki vois mennä läpikin, mutta ei nyt heti eka kerralla kaikkea, oli lähes pyhäkengät jalassa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy