Jump to content
Juoksufoorumi.fimml

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  457
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  6

mml last won the day on February 17

mml had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. La 27.2.2021 Hiihto (v) 15,8km@3:55, 1h02m, HR 142 "Oho, siis nytkö sä oikeesti aiot mennä hiihtämään?", totesi teini, kun kannoin sukset eteiseen. Lähti lopulta kaveriksi aamukympin jälkeen, tosin hiihdettiin kumpikin omaa vauhtia. Aurinkoinen keli, luisto kelpo, Tampereen Kauppi-Atala -väli oli pääosin varsin hyvä, tosin oli siellä jo aika puuroisia paikkoja siellä täällä. Ois pitänyt säpäkämpien tapaan olla liikkeellä pakkasyön jälkeen heti aamutuimaan, jolloin trafiikkia varmaan myös vähemmän. Ei sillä, kiva kun väkeä laduilla. Vähän ylivauhtinen tähän paikkaan
 2. Voisitko tiivistää linkin takana olevan jutun ydinsanoman ja keskeisen perustelun miksi se kannattaa lukea, kiitos. Pelkän linkin heittäminen ketjuun ei tuo lisäarvoa.
 3. To 25.2.2021 Lepo. Säntäilyä muutoin. Pe 26.2.2021 20,7km@6:06 - 2h06m - HR 133 Kevyen viikon lyhyt pitkis. Lähtö jäi vähän myöhäiseksi, sillä jumiuduin seuraamaan Herolan hiihtoa. Energiat siten rajalliset, mutten silti malttanut pitää max 1,5h kuten ajattelin viime viikonloppuna. Hyvä että vauhti ja sykkeet kuitenkin alempana. Ei raikasta kulkua, mutta ei nyt ihan toivotontakaan. Reitillä lunta, sohjoa, vettä, peilijäätä, syviä lammikoita, sulaa asfalttia. Melkoista pujottelua, koska vähän väliä sai väistää jotain allasta tai etsiä pitävää ajoli
 4. Mun arvaus on pitempään ollut aika samanlainen, eli että Nuts KK83 toukokuun lopussa tulee liian pian, mutta Ylläs-Pallas heinäkuun alkupuolella voitaisiin järjestää varotoimilla kuten Vaarat viime syksynä. Ihan vielä en tuosta luovu, tosin kiire alkaa bioreaktoreilla tulla.
 5. Mutaatioita kyllä, mutta vaarallisempia? Varianttipornoa ja klikkiotsikoita vähän väliä, mutta vähemmän on ollut varsinaisesti merkittäviä juttuja. Tällä haavaa eniten tarkkailussa b.1.1.7 (britti), b.1.351 (Etelä-Afrikka) ja P.1 (Brasilia/Japani). Kovasti jotkut pitäneet viime päivinä meteliä esim Los Angelesin tai New Yorkin versioista, mutta näyttö niiden suhteen hataraa. Ei sillä, uusia hankalampia versioita voi ilmestyä ja siksi niitä seurataan.
 6. FT:n John Burn-Murdoch tiivistää yleiskuvan koronasta nippuun twiittejä, jotka helposti luettavissa myös ilman twitter-tunnuksia täältä. Mukana mm huomioita ja graafeja siitä, miten muualla on päädytty uuteen nousuun siinä vaiheessa, kun edellinen aalto on laskenut, rokotteita on alettu saada ja rajoitteita on löysätty liian aikaisin. Mikähän metafora näihin sopisi, loppukiri jäänyt vajaaksi tai aloitettu kierrosta liian aikaisin.
 7. Niin, faktat juu, mutta niiden pohjalta tehdyt tulkinnat, esitetyt näkemykset ja julistetut johtopäätökset eivät ole "faktoja", vaikka ihmiset välillä niin esittävät. Esimerkki faktojen konstikkuudesta ovat Euroopassa kaappeihin jäävät AZ:n rokotteet. Jengi ei halua tätä piikkiä, koska "parempia" on tarjolla. Taustalla paitsi erinomaisen heikko viestintä, myös sitkeä rokotevastaisuus monissa maissa. AZ:n rokote toimii hyvin ("tieteellinen fakta normibenchmarkin mukaan"), mutta tulokset vähemmän huimaavat kuin Pfizerin julmetun kovat lukemat, joten fakta on osin muuttunut muotoon "e
 8. Tehokkaampi kattavuus = meille äkkiä, myös EU:n naapureille äkkiä (esim Balkan), myös kehittyviin maihin äkkiä (esim Afrikka)? On kohtuullisen laajalle levinnyt näkemys siitä, että kaikkien etu olisi tasapuolinen pyrkimys rokottaa myös kehittyvissä maissa, koska se olisi "länsimaiden" etu mm taloudellisesti ja pandemiaan jatkon hallinnan kannalta. Tähän pyritään covax-ohjelman kautta. Nythän toimitaan toisin päin, eli meille heti ja äkkiä, mieluusti triplamäärä niitä piikkejä, jotta voidaan vähän valikoida mitä merkkiä käsivarteen tuupataan. Niin, jätän nyt tuulivoimaan
 9. Ke 24.2.2021 10,1km@5:26 - 55 min - HR 139 Erityisen kevyen viikon "vauhtilenkki", käytännössä pk2 alaosassa. Tällä viikolla ei tuon kovempaa ole tarkoitus mennä. Jalat hiljalleen parempaan suuntaan, olo muutoin kohtuullisen raikas, sykkeet tosin vähän ylhäällä. Sopivaan hetkeen osui tää kevyt jakso. Ensin su-ti alijäähtynyt vesi jäädytti mestat, ja nyt tänään keli heitti plussalle, jonka myötä reitit entistä enemmän peilijäässä. Jalassa kuitenkin kesäkengät, koska ajattelin mieluummin liukastella kuin kiusata päkiää vielä lisää.
 10. Ma 23.2.2021 5,9km@5:54 - 35 min - hr 131 Kevyttä hölkkää. Sama reitti kuin eilen 12 sekuntia nopeammin. Pito edelleen lähinnä olematon. NewRunit joutais kyllä antaa vaikka pois, oikea päkiä herkistynyt saman tien kahdesta näinkin pitkästä lenkistä. Muutoin jalkojen tuntuma ehkä vähitellen keventymään päin. Ulkoilun päälle puolen tunnin pilates. Harjoituskalenterin pohdinta jatkukoot. Kurkkasin Danielsin kuviot vielä illalla, mutta niihin en kyllä ryhdy, liian konstikasta touhuamista. Tavallaan diggaan Pfitzinger-Douglasin ohjelmista ihan sen takia, että niissä men
 11. Ok, eli ei siis puhuttu normaalista vaan jostain muusta. Tämän ostan paremmin, mutta jos kuitenkin markkinoidaan oikealla nimellä eikä "normaalina". NZ 3 viikon lockdownin jälkeen noin 20 tapausta päivässä, 4 viikon lockdownin jälkeen noin 10 tapausta. Lähtötaso arvoitus, koska testimäärät rajalliset tuohon aikaan. Korkeimmat päivälukemat kuitenkin alle 100.
 12. Missä on päästy näin lyhyellä, jos oikeasti puhutaan tukahduttamisesta maan sisällä? (ja siis suunnilleen samoilta lähtötasoilta) Esim NZ 5 vkoa täysin kiinni + 3 viikkoa vähän auki (take-away, jotain kauppoja) + 4 vkoa kevyempiä rajoituksia ennen kuin mm koulut ja työpaikat avattiin sekä häitä, hautajaisia sun muita kokoontumisia sai pitää.
 13. Tukahduttaminen tässä tarkoittaa kaiketi sitä, että kaikki (siis kaikki) kiinni, väki lukkoon sisätiloihin kuukauden ajaksi, ehkä armeija kaduille vahtimaan, vai? Teoriassa ehkä näin, käytännössä aikajänne tuntuu optimistiselta, koska kaikki eivät voi eristäytyä tai muutoin siihen ryhdy. Vrt esim Kanadan itäiset provinssit ja miten tautitapaukset leimahtivat uusiksi, vaikka niitä ei periaatteessa ollut. Ja mitä tuo normaali elämä tarkoittaa - siis jäähallit ja leffateatterit täynnä? (+ moni raksa ja teollisuusfirma edelleen seis, koska kv liikennettä ei ole?). Vai millainen?
 14. Su 21.2.2021 Lepo. Tunnin sauvakävely teinin kanssa. Ma 22.2.2021 5,9km@5:56 - 35 min - hr 130 Kevyttä hölkkää. Pää ei kestänyt ajatusta kolmesta peräkkäisestä lepopäivästä, joten kävin rapsuttelemassa nastoilla jäisiä väyliä. Pito lähinnä olematon. Tää viikko mennään nyt tosiaan kevyesti, toivottavasti sillä sais jalkojen väsymyksen kaikkoamaan ja tuntuman paremmaksi. Viime viikko oli 79km, tälle viikolle vois olla jotain 40-50km, tai sitten vähemmän, mikäli päädyn ottamaan sukset alle (teini vinoilee aktiivisesti sille, että käytin sukset näyttäv
 15. Reilu viikko sitten Eric Topol twiittaili, että B.1.1.7 ois ollut lähes 100 prosenttia Israelin tapauksista. Tarkkaa dataa löytyy heikosti, mutta epäiltynä on, että Israelin nopeasti noussut kolmas aalto joulu-tammikuussa olisi ollut tuon variantin aiheuttama.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy