Jump to content
Juoksufoorumi.fi


joukor

Jäsenet
 • Content Count

  4 930
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by joukor

 1. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Tääällä väännetään politiikkaa, ketä tai mitä puoluetta ehkä haluat äänestää ja kuka ajaa juuri Sinun asiaasi ? Keskustako, Demarit vai ehkä Kokoomus ? Vai oletko vapaa-ajattelun tai sitoutumattomien kannalla. Oletko nykyiseen hallitukseen tyytyväinen, vai haetko muutosta. Hoitiko Sipilä hommansa ja palveliko näin kansaa hyvin jne.. Ja sovitaan muuten, ettei keskustella ’Ad Hominem’ , eli pysytään porukalla asiassa 👍ei keskustelijoissa.
 2. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Kyllä vaan. PK seudulla homma toimii varmasti jatkossakin. Uudistusta tai ei. Vastaavasti maakunnissa väestö- ja yhdyskuntarakenteen hajanaisuus kuitenkin hankaloittaa yhteismitallisuuden toteuttamista. Harvaan asutuille alueille ei lisätarjontaa tule ja se vanhakin tarjonta saattaa hävitä, eikä valinnanvapaudesta edes kannata haaveilla. Ts.Tärkeäksi nostettu valinnanvapauden toteutuminen ja aiempaa nopeampi hoitoon pääsy perustason palveluihin toteutuu epätasa-arvoisesti. Eikä sen näin pitäisi mennä. Toisaalta, on myös tavattoman kallista ja kohtuutonta pyörittää mitään palvelua tyhjille saleille. Hankala tilanne, ja olisko sittenkin kuntaliitosten kautta ratkaistavissa, en tiedä. Joka tapauksessa soteuudistuksen maaliin taluttaminen on edelleen pahasti vaiheessa. Vihreiden täydellinen kyvyttömyys tehdä kustannuslaskelmia näkyy vihreiden toiminnassa ja höperöinnissä. Hallitukseen ei ole asiaa, elleivät sitten toimi tukisukkahousuina. No, aika näyttää. Vihreisiin pätee muuten sama fakta kuin sossuihin : ’Niin kylmä ei tulekaan, että kädet laitetaan omiin taskuihin.’
 3. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Näinköhän Keskustan ja Kokoomuksen keskenään puuhaamat suunnittelemat ’hyvästä jutusta’ tosiaan murenevat ? Ollaan tosi hilkulla, jos/kun välikymystä pukkaa. 100 on puolesta ja 99 vastaan. Lohela loikkaa Harkimon Liike Nytiin. Samaan aikaan hallitus hissukseen valmistelee pikaäänestystä Soten läpirunnaamiseksi. Ja tietty ennen vaaleja. Joutaakin mennä mielestäni koko soteuudistus keskittämisineen ja yksityistämisineen kuten myös turha maakuntakusetus suojatyöpaikkoineen samaan turkin hihaan uudelleen työstettäväksi. Helpottaisi, jos jatkossa tekisivät yhteistyötä jo alussa opposition kanssa, kansan edun nimissä. Nythän näin ei tehty. Soteuudistus haudattiin jo Ruotsissa, nyt myös Tanskassa huonona ja toimimattomattona ratkaisuna, koska mm ssa etäisyydet hoidon saamiseksi kasvavat kansalaisille liian suuriksi. ( Tanska on pikkuinen maa Suomeen verrattuna )
 4. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Linkin henkilöstä voidaan sitten keskustella erikseen, tai tehdä näkemyksistään vaikka ohan oma topic Ja taivastella sitten urakalla kaikenlaisia juttuja. Sulla ei siis ole itse asiasta eli liittovaltiokehityksestä nähtävästi mitään sanottavaa ?
 5. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Kommenttisi toki on mainio 😀 Sama työpaikka. En tunne ao. miestä, mutta veikkaan herralla olevan aika hyvät perustelut näkemyksilleen. Persu, tal ei Onko Sun mielestäsi vallitseva liittovaltio kehitys hyvä juttu ja onko Sulla itse ASIASTA näkemystä ?
 6. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Niin, mitä mieltä olet itse liittovaltiosta, vai onko kommenttisi niinkuin ihan muuten vaan, ja asian sivusta ? Ja btw. Olen täysin sitoutumaton.
 7. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Harvinaista verikuuta aamulla ihalin ja lueskelin siinä samalla kahvikupin äärellä mielenkiintoisen kirjoituksen EU sta. Harva meistä ’tavan tallaajista’ on oikeasti perillä EU n todellisesta luonteesta ja liittovaltiotavoitteesta, johon Suomenkin hallitus on täysin sitoutunut. Liittovaltioon menosta ei kuitenkaan ääneen puhuta. Huomio kun kohdennetaan muihin asioihin. Jokainen meistä kuitenkin muistaa sosialistisen neuvostoliiton ( NL ) surkean kohtalon lähihistoriasta. Neuvostoliitossa jokainen valtio oli näennäisesti itsenäinen, kuitenkin osa sosiaalista liittoa t. liittovaltiota, jonka puolesta ja jonka eteen tehtiin kuitenkin kaikki toimenpiteet, liiton tiukassa valvonnassa. Historia on opettanut, että synteettinen liitovaltio kun ei todellakaan pysy pystyssä, jos liima laitetaan ulkopuolelta. Kysymys kuuluukin : Ymmärtävätkö liittovaltiokiimassa hehkuttelevat liittovaltion todelliset riskit ? Linkki Blogiin Verikuu kuvattu lasin läpi, perunalla.
 8. joukor

  Hyvä biisi

  Tällä biisillä löi Suzi Q itsensä läpi -70 luvun alussa. Rouva keikkailee muuten edelleen.
 9. joukor

  Hyvä biisi

  Autolla ajellessani eilen osui korvaan ’ entisten nuorten sävelradio ’ sieltä pari klassikkoa laittoi punttiin vibaa ja kun olin yksin, niin hoilasin mukana tietenkin. Slade, ja sitten rahamiesten herkkua
 10. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Tanskalaiset pakittavat omasta SOTE uudistuksestaan. Tuli ymmärrys mukaan päätöksiin. Suomessa ajetaan kovaa vauhtia samaan miinaan. Palvelutaso heikkenee ja terveydenhuolto karkaa lähialueilta. Maakuntauudistus haisi jo etukäteen Kepulien sulle-mulle ketkuilulta ja Sotessa taas pelataan kortilla hyviä virkoja ja tehdään sairaaloilla hyvää tiliä. Kuka näissä peleissä voittaa, jää nähtäväksi. Se on ainakin varmaa, ettei tavan kansalainen niitä voittokortteja käteensä saa. Tältä se nyt näyttää. Mitä siten tapahtuu vaalien jälkeen ? US n uutinen
 11. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Vaatii toki lakmuutoksen ja hyväksynnän. Epäilemättä tapahtuu. Eläkeläisen pennoset eivät oikeasti enää riitä tehtyjen leikkausten jälkeen elämiseen. Lähiomaiseni elämää parikymmentä vuotta seuranneena ei voi muuta kuin hämmästellä, kuinka rahat eivät vaan enää riitä.
 12. joukor

  Tunnustan...

  Suomessa ollaan toistaiseksi takamatkalla naapurimaihin nähden. Vaan ei syytä huoleen, ihan samoja latuja Suomessa kuljetaan. Paska tulee aivan varmasti osumaan entistä herkemmin tuulettimeen, ellei muutoksia toimintatapoihin ja lainsäädäntöön saada nopsasti aikaiseksi. Totuus löytyy kaurapuurosta, ja ’ oikeista ’ asenteista.
 13. Jokos Hohto on mainittu. No, mainitaan uusiksi. Hohto ja Nicholsonin roolittama sairaaan hyvä ( kirjaimellisesti )roolisuoritus. Samoin toinen klassikko ansaitsee maininnan. Vanha leffa -75 vuodelta, mutta edelleen tuoreen oloinen Formanin ohjaus : ” Yksi lensi yli käenpesän ”. Parasta A - luokkaa.
 14. joukor

  Movescount

  Koskas nämä muutokset menisivät kuin Strömssössä ? Ei ikinä ! Aihetta sivuten : Ihan sama juttu kuin duunissa: Ensin kirotaan käytösssä oleva nykyinen järjestelmä alimpaan helvettiin, se kun on hidas, huono, takkuinen, ruma ja kömpelö. No, sitten IT väsyy v..luun ja hankkii uuden, paremman ja kalliin järjestelmän. Kuinkas sitten kävi ? Käyttäjien yhteisestä suusta kuullaan, että se vanha järjestelmä oli ziljoona kertaa parempi, tää uus systeemi kun on hidas, huono, takkuinen, ruma ja kömpelö. Tuttua ? Ja btw. Garmin teki saman muutoksen pari vuotta sitten. Pilveen siisrsivät kaiken datan. Kyllä ketutti. Aikaisempi omalla koneella oleva versio toimi hienosti, mutta se uusi oli buginen ja tietty hiton hankala. Kyllä se parissa vuodessa on jo ruvennut toimimaan.
 15. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Aamulla tavailin MTV n uutisia ja yllättäen taas kerran ollaan kovin huolissaan ja pian vaihteeksi eläkkeisiin puuttumassa. Joustovaraa nyt rakennellaan. Mahtaa siis joustaa eläkkeet ylöspäin. No ei varmasti. Mutta leikkaus tulee tapahtumaan, hinku on taas kerran kova. Kysytään vaikka eläkeyhtiöiden pomoilta. Kumma juttu muuten. Suuret ikäluokat on jo eläkkeellä ja osa siellä eläkkeen jälkeisessä ajassa. Eikä Eläkepommi siltikään poksahtanut, vaikka näin uskoteltiin. Aiheeseen liittyen toivottiin siis taas kovasti Suomeen lisää väkeä työtä tekemään, eli lisää peiton heiluttelua. Perusteltua osittain kyllä, mutta mihin on hävinneet ne työpaikat ? Ei nuoria taida pentutehtailu kiinnostaa, kun ei ole duunia, tai sitä omaa kämppää. Vastaavasti on jo nähty, että pakolaisistakaan ei suurta iloa ole. Vuohipaimenille ja osaamattomille ei edes halpatöitä löydy. Maahantulijatkaan kun eivät kuulemma työllisty, vaan tyytyvät elämään sosiaalituilla. Integraatio tökkii siis pahasti. Erojakin muuten tulijoissa t. pakolaisstatuksella liikkuvissa on. Kauko-idästä tulleet. Alleviivaan tuon YLE n jutun täysin. -80 luvulla tein paljon yhteistyötä näiden Vietnamista tulleiden kanssa. Kovaa jengiä tekemään hommia ja aina rehellisiä, mm ssa luottotappioita ei tullut koskaan. Toivoa sopii, että sitä lisäväkeä saadaan esim. vaikka naapurista Venäjältä ( asunnottomia lapsia on kymmeniä tuhansia Pietarista ja Moskovassa ) tai sitten sieltä Kauko-idästä. Islamistista maista tulevilla kun on selvästi täysin erilainen arvomaailma. Sellainen arvomaailma, joka hylkii vahvasti länsimaista elämäntapaa. Tämän jos uusi tuleva hallitus oivaltaisi, niin säästyttäisiin muuten paljolta. Vai pitääkö Suomessa kulkea tässä asiassa samoja latuja kuin Ruotsissa ?
 16. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Niin. Ei se EU ssa oleminen, tai olemattomuus ole kuin osatotuus menestymisestä. Suomen talouden ongelmat ovat moninaiset, mutta rahaliitto EU ssa on yksi tunnettu ongelmien aiheuttaja.
 17. joukor

  Valitus-ja ruikutusketju

  Hyvä havainto @Umpimähkä. Otsikoksi sopisi varmaan paljon käytetty dramatiikka tihkuva : ( lue ääni väristen ) ” Tämän tiedämme tilanteesta nyt ”
 18. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Jumala ja kaikki pyhät meitä varjelkoon tuolta vitsaukselta. Menee aivan kylmät väreet. Sipilä ja Orpo tiukasti toimillaan pitivät huolen siitä, että väkeä otettiin kiltisti vastaan eikä palautettu lähtömaahan. Tämä palauttaminen olisi kuitenkin ollut Sipilän omien puheiden mukaan täysin mahdollista, niin vaan ei kuitenkaan tehty. Otettiinkin mieluummin miljardikulut ja ennustettavissa olevat lieveilmiöt. ( vrt. Saksa ja Ruotsi ) Joten en anna pluspisteitä. Kummallekaan. Vaihtoehdot sitten ? Jaa-a. Aika näyttää ja kansa valitsee. Sellaista se on, se edustuksellinen demokratia. Koskaan ei voi tietää, mitä ostamassasi pussissa on. Nameja tai kepponen.
 19. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  EU on kauppaliittona ihan hyvä, ja BREXITin kaatumisesta huhuillaan. GB tulee joka tapauksessa eroamaan, ilmoitti May aamulla. Kaikista puheista huolimatta, tulee GB jatkossa ilmeisesti Norjan tavoin osallistumaan EU n kauppaan sujuvasti. Eli vientiin ja tuontiin ( iso asialas EU lle ) mutta vailla turhia ylisuuria hallinnollisia rasitteita. Brittien ja EU n yhteisomistuksessa olevat teollisuuslaitokset pitävät myös jatkosta huolen. Autoteollisuus Pelissä on ihan liian paljon liossa. Mielenkiintoista on muuten, että EU n johto on ilmoittanut, että Brexitin jälkeen muiden maiden maksuosuudet EU n suuntaan nousevat. EU n johto ei siis osaa suhteistaa kulujaan tulojen mukaan ? Jos 65 miljoonainen kansa lähtee, niin kulut mitoitetaan luonnollisesti uuden EU n koon mukaan. EU n omat toiminnot ja myös resurssit perustuvat jäsenmaiden palvelemiseen. Ei hallinnon ylläpitämiseen. Tässä on yksi EU n perusongelmista. Toisena perusongelmana ja EU n tulevaisuuden uhkakuvana näen EU n linjattomuuden vastuunkannossa. Liittovaltiohaaveilun asemasta on syytä antaa kansojen t. valtioiden itsenäisesti päättää omista asioistaan. Esimerkkinä, kun 2015 EU n ulkorajojen läpi valui väkeä eri motivein. EU n omien sopimusten mukaan ns. Schengen alue piti olla tiivis. Ei ollut ja lisäksi nämä reinamaat laskivat väkeä huolettomasti eteenpäin, koska maan oma kapasiteetti loppui. EU päättäjät taivastelivat pylvään nokassa ja käyttivät etsikkoaikansa pilin nypläämiseen ja nenän kaiveluun, mahdollisen uhan ja hallitsemattoman riskin torjumisen asemasta. EU n oma linjattomuus loi hetkessä tilanteen, jonka hedelmiä nyt koko EU saa poimia. Onneksi Unkarin hallitus katkaisi nopeasti itäisen reitin ja valvoi rajojaan. Unkarin toiminta käynnistikin sitten nopean ketjureaktion ja aitavalmistajat ansaitsivat hyvin. Unkarin stopin jälkeen reitti siirtyi Serbiasta Kroatiaan, Sloveniaan ja eteenpäin Itävaltaan ja Saksaan. Sekin reitti on nyt kai tukittu, ja rajat on suljettu viisumittomilta läpikulkijoilta. Schengen alueen ulkoreunalla Espanjan Afrikan puoleisilla alueilla aidat tekevät ilmaiseksi hyvää työtä. Merialueiden valvontakin on kiristynyt kiitettävästi. Vihdoinkin. EU ssa voidaan monessa maassa kiittää Unkarin hallitusta tekemästään palveluksesta. Unkarissa ei 2015 ollut typeriä vässykkä poliitikkoja. Vaalit tulossa. Se on hyvä ja toivotaan, että jokainen muistaa Sipilän ja Orpon toimet. 👏
 20. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Korkealle nousevat laineet vesilasissa. Hajoaako täsä ehkä vielä hallituskin ? Siniset ehdottivat eilen YK:n pakolaissopimuksen uudelleen tulkintaa, sekä perustuslain muuttamista niin, että törkeästä seksuaalirikoksesta tuomitun voi poistaa maasta, vaikka lähtömaan turvallisuustilanne ei sitä muuten sallisi. Tuo em. sopimushan ei mennyt muuten kaikissa maissa ihan heittämällä läpi ilman parlamentin perusteellista käsittelyä. Suomessa riitti, että aihe on ollut listalla. Halla-ahohan muuten oli taannoin hyvä velho ennustamaan. Kuunneltiinko Halla-ahoa, vai läiskittiinkö natsi- jne. typeryyksillä muiden puolueiden taholta. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269300-sauli-niiniston-jaatavat-sanat-nousivat-nyt-esiin-siniset-valmis-puuttumaan Aika kovaa tekstä ja vässykkä ( Orpo ) tietenkin toppuutteli taas kerran. Mutta onhan tuossa Sinisten ehdotuksessa muuten ajatusta kun asiaa tarkemmin miettii. Kotouttamispelleiyn ja tyhjäpäisen lässyttämisen sijaan tarvitaan jotain konkreettista. Puopolon mainia kolumni aiheesta Mitä tapahtuu
 21. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Kyllä pätee, ja siirtolaiset muuttavat. Omalla rahallaan, laillisesti ja ilman sosiaalitukia.
 22. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Pilvi lailliseen jakeluun ja valtiolle hyvät verotulot. Pössyttely rauhoittaa 😀
 23. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Osuipa silmään kirjoitus suomalaisten rasismista vrt. muiden harjoittama. jutussa myös mielenkiintoista statistiikkaa. Vaikuttaa siltä, että se mainostettu rasismi ei sittenkään ole ydinkysymys, vaikka näin on annettu ja edelleen annetaan ymmärtää median ja hallituksen toimesta vakaasti nyökytellen. Mikähän lie totuus ?
 24. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  No eihän se itsessään mikään ihme kuitenkaan ole. Kokoomus ja Keskusta kun ovat yhdessä kuluvana kautena tehneet kaikkensa, että Perussuomalaiset saisivat ääniä ja uusia äänestäjiä. Harvalla maalla on muuten hallitusta, jonka jatko perustuu takakonttimatkailuun, tai hallitusta joka on omilla toimillaan aiheuttanut maalle ja äänestäjilleen miljarditappiot tyhmyröinneillään. Muistellaanpa myös tarkemmin niitä Kokoomuksen ”onnistumisia”. Kykypuolueesta puhuminen on kyllä mielestäni vahvasti liioiteltua. Hallituksen Carunakaupat, Kataisen reilun venkuloinnin tulos. Asiakirjaväärentäjän pitävä lupaus, ihan suoraan Siilistä. ” Hinnat ei ainakaan nouse ” . Nousiko ? Ylen jakeluyhtiö myytiin TDF-konsernille.( Digita ) Kaupasta saatiin lapsellinen 260 milj. euroa, jonka avulla YLE sitten toteutti digi-TV:n. Nyt sitten YLE maksaa Digitalle 50 milj. vuodessa. Hyvä kauppa ! Junailemassa Sossut ja Kokoomus. Hinnoittelun kustannusvastaavuus ” unohtui ” samantien. Ei yllätys. Kemira Grow How : Myytiin huomattavalla alihinnalla ja Soklin kaivosvarat annettiin käytännössä ilmaiseksi. Kaupan jälkeen Yaralla oli Suomessa lähes 100 %:n markkinaosuus lannoitteiden kaupassa ja sen sanottiin nostaneen hintoja 28 %.( wiki ) Hommaa oli sössimässä ministeri Jyrki Häkämies, Matti Vanhasen avustuksella. Kokoomus ei ole nykyään muiden kuin itsensä ja omien tavoitteittensa asialla. Valitettavasti näin.
 25. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Olet ihan oikeassa ja ihan asian ytimessä. Asioista on todellakin puhuttava taas niiden oikeilla nimillä ja vältettävä - 70 lukulaista kommarien ja sossujen rakastamaa kieroilua, sekä mätää hurskastelua. Vihapuhepelottelu, ihmisten natsittelu, omahyväinen hurskastelu ja kulttuuririkkauden perätön mainostaminen ovat suurinta fuulaa. mitä kansalle tarjoillaan. Tarjoilu kun on vielä hallituksen ohjeistamaa. Tässä muuten hyviä sanavaihtoehtoja ja lauseen pätkiä asioiden oikeiksi nimiksi, vaikka käytyyn keskusteluun lisättäväksi. - pedofiili - raiskaaja - Islam on patriarkaalinen, kehittymätön, raakalaismaisia riittejä noudattava kivikautinen uskonto. - 2015 Maahanmuuttajat olivat pääosin elintasopakolaisia ja osa tulijoista oli myös sotarikollisia. Ja nyt tarkkana : Noiden edellisten kijallinen mainitseminen E I tee minusta a. rasistia. b. fasistia. jk. Enkä muuten ole edes perussuomalainen, vaan sitoutumaton.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy