Jump to content
Juoksufoorumi.fijoukor

Jäsenet
 • Content Count

  6 665
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  34

Everything posted by joukor

 1. En tälle jutulle avannut omaa topicia, menköön tähän jatkoksi. 400 m aidoissa 2010 luvulla sentään tapahtui ( Oskari Mörö mm ssa ) mutta sileällä ennätykset ovat kohta 50 vuotta vanhoja. Lyhyemmillä matkoilla meno on myös maistunut, mutta miksi 400 m sileä ei nyt kulje ? Harjoittelun kovuuden puuttuminen ja starttien vähäisyyskö sitten syynä tason laskemiseen. Vai onko nuorisolla liikaa laatuaikaan kännyköiden kanssa ja tekeminen fokusoituu muihin lajeihin. Aamun YLE n jutussa aiheesta lisää. Kommentteja Helanderilta ja Finniltä ( YLE )
 2. Joo. Kesä on täälläkin. Kesäkelin kunniaksi duunissa, matolla 8-9 km. 17 C ja länsituuli 6m/s. ( kuvan Mörri Kissa tarkkailee kellarin ikkunaan laitettua hyttysverkkoa )
 3. Stockholms mara vaarassa peruuntua 5.9. Kirjoittaa SVT Toistaiseksi max. henkilömäärä tapahtumissa on 50 ja matkustusaika ei saa ylittää kahta tuntia. Ruotsin terveysviranomainen ilmoittaa ensi viikolla tulevista rajoituksista kesäksi. Kesän loppumisajankohta on myös epäselvä. Pitkäjänteisen suunnitelman puuttuminen vaikeuttaa toimintaa ja aiheuttaa taloudellisia huolia järjestäjille ja peruuntumisvaarassa ovat myös mm ssa nämä suurtapahtumat : Tjejmilen, Göteborgsvarvet, Vätternrundan. Ruotsin komsumentverket edellyttää järjestäjien palauttavan ilmoittautumismaksut. Tähän ei seuroilla ole SVT n jutun mukaan varaa, koska toimintaa tehdään ns. nollakatteella. Moni järjestävä seura on nyt vaarassa mennä konkkaan, tai voi joutua lopettamaan toiminnan.
 4. Soutimella 10010 m. / 45:34 / 2:16, vastus 10 sykkeet jotain. Rannemittaus pysähtyi 95 kohdalle. Se olis sitten viikonloppu ! 👍
 5. Uutta tietoa tartunnasta ja oireista. Tartuntoja tutkittiin laivalla, joka oli muusta maailmasta 28 päivää eristyksissä, laivalla oli 217 ihmistä. Koronavirustartunnan saaneista tiedettyä suurempi osa saattaa olla täysin oireettomia, tuoreen tutkimuksen mukaan. Kaikille laivalla oleville tehtiin koronatestit ja niiden perusteella 59 prosenttia oli saanut tartunnan. Heistä kuitenkin vain 19 prosentilla oli koronavirusinfektion oireita ja 81 prosenttia oli täysin oireettomia Aiheesta IS tänään Tämähän osaltaan antaa kuvan taudin todellisesta leviämisestä, jos tuo tutkimustulos siis pitää paikkansa.
 6. joukor

  Kevätseuranta

  Pääskysestä ei päivääkään. 22 c ja pääskysiä.
 7. Totta ! Vanhempana on aikaa nähdä elämän uudelleen syntymisen ihme. Ruuhkavuosina fokus on perheen elättämisessä ja työn aiheuttamissa pakkoliikkeissä, nälän ja taloudellisen katastrofin torjumiseksi.
 8. Ylipainoisilla huonoa kuntoa esiintyy ja kai se huono yleiskunto on yksi altistavista tekijöistä. En tiedä, voiko itse paino olla sairaudelle altistava tekijä ? Mielenkiintoista muuten altistumisesta, jos / kun on lapsena saanut kolmoisrokoteen, tai sairastanut sikotaudin, tuhkarokon ja vihurirokon, niin korona iskee kuulemma ” kevytversiona ”. Samaa sukua oleva virus luo jonkinlaisen suojan. Juttua aiheesta oli Iltalehdessä. Samoin nikotiinilla on kuulemma viruksen etenemistä hidastava vaikutus. Röökaajatko siis turvassa, vaikka keuhkot on paskana, vai pitäiskö ottaa käteen nikotiinilaastari ?
 9. Kaikki liikunta nostaa kuntoa. Hölkkäät, niin kunto nousee, koska se on lisääntynyttä liikuntaa aikaisempaan verrattuna. Kunnon nousu kuitenkin pysähtyy, jos liikunnan määrä ja laatu pysyvät samana. AL n juttua en ole lukenut ja yhden rivin perusteella kommenttia en osaa antaa. Ei se mittarin hankinta JA nousujohteisesti tapahtuva peruskunnon kohottaminen hölkkäämällä kuitenkaan ihan huono juttu ole. Kaikkihan riippuu niistä omista tavoitteista. Mittaria seuraamalla saa ehkä paranevien tulosten ja statistiikan kautta lisämotivaatiota ?
 10. Vähitellen viruksen leviäminen hidastuu, kuten on arveltu. Kesä tekee tehtävänsä. Syntyykö vielä laumaimmuniteetti leviämistä jarruttamaan ? Rokote ( kiinalainen valmiste ) on kuulemma läpäissyt onnistuneesti ensimmäisen vaiheen ihmiskokeissa. Tuo alla oleva SVT n kartta näyttää kuolleiden määrissä tapahtuvat muutokset. Pohjoismaissa pl. Ruotsi, on uusien kuolleiden määrä 0. Samoin Eestissä ja Latviassa. Välimeren alueen turistikohteista mm. Kypros avaa 19 maalle rajat, mutta svenskit eivät kuulu Kyprokselle lähtijöiden porukkaan. Veikkaan, että Elokuussa on karanteeni ja matkustusrajoitukset Euroopassa ohi ? Jos näin, niin oikeasti aika pienin vaurioin on selvitty. Iso osa firmoistakin selvinnee pienellä sydänkohtauksella. Tilasto
 11. Joo, mutta taloudellisten ja yhdessä sovittujen pelisääntöjen muunteleminen vei jo pohjan pois koko toiminnalta. Kreikka 2015. Haaveilun ja yhteisten EU hymnien lallattelun aika on ohi ja nyt ollaan tosiasioiden äärellä, kiitos koronan ? Monessa EU maassa vuosia jatkunut korruptio ja yleisesti hyväksytty veronkierto kun ei ole aiheuttanut kehoituksista huolimatta minkäänlaisia korjaustoimia. Poliitikot ovat populistisesti luistelleet vastuusta. Yhteiset säännöt ovat kuitenkin EU n toiminnan kulmakivi ja mm ssa jäseneksi pääsyn kriteerit, kuten myös maakohtainen vastuu talouden tasapainosta. Epätasapaino ja erilaiset subventoinnit EU n sisällä johtavat nopeasti eriarvoisuuteen ja koko synteettisen liittouman hajoamiseen. Ei se niin voi toimia, että toiset soutaa ja toiset istuvat vapaamatkustajina. Pohjoismaisen veroruuvi on maailman kovin. Samaa ei voi sanoa alla olevista todella isoista ja oikeasti rikkaista maista. Btw. Olin Italiassa pari viikkoa koulutuksessa joskus 2000 luvun alussa. Paikallisen kollegan mukaan veronkierto siellä on ihan normaalia hupia eikä siihen kukaan jaksa puuttua, samoin mm ssa B to B kaupan maksutottumukset eivät ole niin tarkkoja. Julkisen sektorin maksuaika oli 365 pv, nto. Suomessa oli sillon 7 pv - 1 ja 14 pv nto. Jos oikein muistam. 😀 Italia, 60 miljoonaa asukasta, Ranska 67 miljoonaa, Espanja 46 miljoonaa. Italian valtion velka 136 % / Ranska 98,4 %, Espanja 97,6 %.( BKT )
 12. = Liittovaltio. No, sehän on alunalkaen ollutkin yhtenä EU n tavoitteista. Kuitenkin perustamisen yhteydessä yhteisesti on sovittu jokiasen vastaavan omasta budjetistaan, mutta se vaan menee niin, että markkinatalouden lainalaisuudet toimivat VAIN hyvinä aikoina. Huonoina aikoina kaikki, jokaisessa asuva pieni sossu kömpii esiin, jopa markkinatalouden gurut pankeissa, muuttavat nuttunsa punaisiksi ja yleinen rääkyminen yhteisvastuusta alkaa. Korona on vain osa ongelmista, mutta hyvä syy avunhuutooon. Kreikan kriisi toistaa mielestäni itseään. Konkurssikypsä ja valheelliisin perustein EU hun liittynyt Kreikka ja Saksan pankit pelastettiin. Muiden rahoilla. Kansalle Kreikassa koitti samalla kovat ajat. Suursijoittaja ja monimiljardööri Soros mm ssa kannustaa nyt ( SK ) EU maita ottamaan reilusti yhteisvastuullista lisävelkaa, ja pelastamaan kuseen joutuneet valtiot. Sitä velan pääomaa kun ei tarvi milloinkaan maksaa. Ainoastaan ne piskuiset ja mitättömät korot. Joo. Jokainen Elon laskuoppia lukenut ymmärtää, mitä yhden prosentin muuttuminen kahdeksi prosentiksi tarkoittaa lainan hoitokuluissa. Muutos korkoihin kun tulee yhtä varmasti, kuin vessahätä.
 13. Mulla oli pari vuotta sitten flimmereitä paljon. Pumppu pillastui välillä ja välillä taas oli pitkään hiljaa. Se on toki hiukan eri juttu, mutta oireet liittyivät suoraan mielestäni kohonneeseen treenimäärään. Kerroin työterveyslääkärille ja seuraavasta rasituskokeesta sain onneksi puhtaat paperit.
 14. Koronan aiheuttamien talousongelmien purkua varten EU ssa on nyt rakenteilla yhteisvastuullinen rahoitusmalli. Rahaa jaettaisiin jollain kriteerillä avun tarpeessa oleville maille. Vastikeetta. Eli avustuksina. Tällä pyritään elvyttämään EU n taloutta. Suomikin siis hyötyy ? Kolme isoa ja rikasta talousmahtia ( Espanja, Italia, Ranska ) ovat jo vuosia haistattaneet paskat EU n yhteisesti sopimalle talouskurille. Rahasto laittaa koko EU n toiminnan ja myös maakohtaiset budjetit uuteen valoon. Kun / jos tällainen rahasto luodaan, niin koko EU n perustamisasiakirjalla ja yhteisillä säännöillä saa sitten pyyhkiä persuksia. Rahastosta saattaa myös sujuvasti ohjautua osa saksalaisten ja ranskalaisten pankkíen toiminnan tehostamiseen. Jokainen jäsenmaa vastaisi yhteiseen pottiin tulevasta rahasta prosentuaalisesti oman jäsenmaksunsa osuuden verran. eli jäsenmaksu nousisi summan 500- X mrd. euron maakohtaisen jaon mukaan. Maat, jotka saavat enemmän tukia, maksavat myös kasvavan jäsenmaksun. MUTTA, noille maille rahaa tulee tuutista vastaavasti enemmän, kuin maksavat. Lisäksi oman velan ottamisen asemasta voisi yhteiskassaa käyttää myös omien velkojen ja muiden kulujen hoitamiseen. Rahaston luominen on siis käytännössä tulonsiirtoa nuukilta mailta tuhlaileville maille. Ei suinkaan rikkailta mailta köyhille maille. Suomen talousnäkymät synkkenevät rahasto perustamisen jälkeen napsun verran, koska kasvavan jäsenmaksun rahoitus ei tule taikaseinästä, vaan veroluonteisten maksujen määrää nostetaan varmasti. Verotus on kuitenkin jo Suomessa ihan sietokyvyn ylärajalla. Liittovaltiosta haaveilevien niskaan tulee samalla myös kylmää vettä, koska maakohtaisen budjettikurin löysääminen, millään verukkeella, ei tuo liittovaltion yhteiseen kassaan muuta kuin uusia maksuposteja. Toivotaan, että nyt pysyy hallituksella järki päässä ja Suomi liittyy Itävallan, Tanskan, Ruotsin ja Hollannin kanssa samaan yhteisvastuuta torjuvaan kerhoon. Korona vaikuttaa joka paikassa ja ehkä myös EU ssa luomalla uuden vapaakauppaliiton ? Aiheesta IS / Hurri juttua tänään
 15. Fyysinen rasitus saattaa tuoda piilevän sydämen vian esiin, vaikka voihan tuo olla ihan tervettäkin ja vain kuormituksesta johtuvaa. Kyllä tuo varmaan kannattaisi kuitenkin tutkituttaa.
 16. Pähkinäpensasperkeleitä juurineen hevon kuuseen repien ja 25 Tuijaa istuttaen. ( piti. vielä käydä taimet Plantagenilta hakemassa. Huoh ja oksennus 😝. Se on kans sellanen mesta, jossa kassajono on aina väh. 25 m. Siinä päivän ohjelma. 18 C ja kevyt etelätuuli. Saunaa ja ämpärillinen Mariestadia.
 17. Portaiden rakentelun ja kaupassa juoksemisen ( puutavara loppui kesken. Ullatusullatus ) jälkeen iltalenkki 9 km. Hieno ilma, 13 C ja etelän puolelta kevyt tuuli.
 18. Reilu kasi hölkkää. Lämmin ilta, ja ekat tuomet kukassa. Tuomissa on kyllä erikoinen tuoksu. Koko päivä talon portaita rakentaen ts. päällystellen. Vanhat -50 luvun betonraput ovat tulleet tiensä päähän. Portaiden alla on villimehiläisillä pieni pesä. Hyvin on sovittu samalle työmaalle. Lupasin, etten ota niiden hunajaa ja ne lupas vahtia työkaluja, kun en ole paikalla.
 19. Vaikuttaa siltä, ettei toivottua laumasuojaa synny kovin nopeasti. Tukholmassa vasta-aineita 7,3, Skånessa 4,2 ja läntisellä Götanmaalla 3,7 %. Tulos v. 15 Mittauksesta. Tegnell uskoo vasta-aineiden olevan Tukholmassa nyt n. 20 %. Tuo luku ei kuitenkaan vastaa ennustettua 30 %. On siis mahdollista, että vasta-aineiden määrä ei olekaan ratkaiseva immuniteetin kannalta, vaan esim. aiemmat koronaviruksen aiheuttamat sairastumiset, jotka saattavat antaa jonkinasteisen suojan. ( kuten tuolla edellä jo mainittiinkin ). Sairastuneiden määrä on Ruotsissakin ollut nyt parisen viikkoa hienoisessa laskussa. Nyt oletetaankin, että vasta-aineita ei muodostu, jos tartunta on ollut lievä. Matemaattinen malli SVT Eniten vasta-aineita löytyi 20-64 (6,7 % ) vuotiailta, vähiten 65-70 v. ( 2,7 % ) Eli Tegnellin mukaan iäkkäämpien suojaaminen on onnistunut. No, onko näin ? Ruotsissa ikäihmisten keskuudessa on viikate heilunut eniten. ( kuva ). Muissa ikäryhmissä 196 kuolutta. N. 5 %. Meidän pienessä kylässä on 10 todettua tartuntaa ja kaikki tartunnan saaneet ovat kuolleet. 100 % kuolleisuus siis. Aika hurjaa, ja ikäihmisten hoitokotia ei kuitenkaan ole millään saatu eristetyksi. Miksi näin, sitä kummastellaan, kuten myös sitä, että vaikka ikäihmisten riski oli etukäteen tiedossa, niin aiheeseen ei kuitenkaan IVO n toimesta tehokkaammin tartuttu. Ilkeämieliset täällä väittävät, että ikäihmisten annettiin saada tartunta. No, tuohon en kyllä usko. Korona on ymmärtääkseni ihan samanlainen vitsaus, kuin muutkin virusperäiset kulkutaudit. Veikkaan edelleen, että korona tulee vähitellen kutistumaan samanlaiseksi riesaksi, kuin moni muukin virusten aiheuttama sairaus. Toista isoa aaltoa ei ehkä nähdä lainkaan, vaan mistäs pirusta sen tietää ? Toinen mielenkiintoinen juttu. Puretaanko Tukholmassa Toukokuun aikana kaikki rajoitukset, kuten on hallituksen toimesta aiemmin kaavailtu.
 20. Näin minäkin vähitellen alan uskomaan. ( vahva petu ja mutu ☝️) Näitä viruksia, ja oikeasti kaiken liikkuvan tappavia, on liikkunut kulkutauteina aiemminkin. Niistäkin on aina selvitty. Aasialainen, tuhkarokko, isorokko jne. Yhteiskuntaa ei kuitenkaan laitettu kiinni, eikä varuskuntia suljettu. Sairasteltiin, kuoltiin ehkä, ellei kuoltu, niin kirottiin vittumaista tautia. Nyt poliitikot ja myös media säntäsivät yhteisesti maailman luokan laukalle ja tohtorit loistivat, kuka milläkin, toinen toistaan hurjemmalla ennusteella. Samalla rokotekauppiaat hierovat innoissaan suuria karvaisia käsiään. Alkaa myös tuntumaan siltä, että virus laantuu syksyyn mennessä ja sitä mainostettua toista aaltoa ei tulekaan, tai se tullessaan ei aiheuta minkäänlaisia ylimääräisiä voimisteluliikkeitä, vaan siihen suhtaudutaan ihan normaalina virusperäisenä ja hankalana sairautena.
 21. Joo. Virus käyttäytyy ovelasti. Virus leviää oireettomasta kantajasta jo vuorokautta ennen kuin oireet on näkösällä. Tuo viruksen piilossa pysyminen saattaa myös selittää salakavalan leviämisen vanhusten hoitokoteihin. Kukaan tuskin menisi sairaana töihin, tai omaisiaan tapaamaan. Lisäksi viruksen testaaminen on epävarmaa. Jostain syystä ja onneksi näyttäisi siltä, että leviäminen on Suomessa hidastunut, mutta huono juttu on, että leviämistä ei ole saatu pysähtymään. Viruksen kanta kun vielä muuntuu, niin tavoiteltu lauma-immuniteetti ei taida sittenkään toimia ?
 22. 7,4 matolla, eri vauhdeilla. 37:14. Päälle 20 min. Kuntosalia ja saunaa. Sykkeet 65 -89 %. Garminin sedän (?) henkilön, sori, mukaan aerobinen treeni. No, ei kyllä ollut. Jotenkin tuo kello haarukoi nuo sykkeet oudosti. Laite arvioi keväällä AnK 151 / 4:39.
 23. joukor

  Garmin Fenix 5

  Osta pois, jos kohtalaisen toimivaa mittaria tarvitset. Onhan tuossa ihan toimivia ominaisuuksia kyllä enemmän kuin lääkäri määrää.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy