Jump to content
Juoksufoorumi.fi


joukor

Jäsenet
 • Posts

  7 641
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by joukor

 1. Tuossa hyvää tekstiä,kaivostoiminnasta. Jutussa myös Kansalaisaloite. Kannatin aloitetta ja laitan tuon aloitteen jakoon, koska tuo kirjoituksen aihe on tärkeä. Tässähän olisi vihreille nyt tuhannen taalan paikka hallituspuolueena toimia, ja lähteä kehittämään lainsäädäntöä. Ei Saimaan rannalle kaivosta tule, vai .. ?
 2. Mielenkiintoinen juttu. Tämä kuolleiden ikäjakaumatilasto jutusta poimittuna kertoo paljon 0-49 vuotta (3%) 4 kpl 50-59 vuotta (8%) 11 kpl 60-69 vuotta (18%) 24 kpl 70-79 vuotta (34%) 47 kpl yli 80 vuotta (36%) 49 kpl Kuolleita yhteensä 135kpl. / 70 % yli 70 v. Alle 59 v 11%. Tuo em määrä katoaa oikeastaan taustakohinaan. Nyt kun rokotettujen määrä on myös korkea, niin se aikoinaan puhuttu koronapassi voisi olla nyt kova sana. Moni rajoitus voitaisiin passin avulla ilmeisesti poistaa. Hauska yksityiskohta. Hienolle EU n Kv Covid 19 digitodistukselle ei ole Turun tullissa lukulaitetta. Kroatiassa tullissa riitti mainiota keltainen pahvikortti, jossa oli rokotuspäivämäärät ja rokotteen nimi. Ruotsissa tullissa samoin. Selvää järjenkäyttöä tuo. Ei toimi kuitenkaan niinkuin Strömssössä hienot systeemit.
 3. Kävin kevyen lenkin 4,5 km aamulla, sitten lähtöpäivän kunniaksi kymmenen kilometrin kävelylenkki upeita maisemia ihastellen. Illalla koneeseen ja nyt aamulautalla matkalla Suomen Turkuun, sitten illalla Jkylään ja Itä Suomeen Kuvassa hymynaamalla varustettu koppis. :).
 4. Tuossa on kyllä vinha perä. Valitettavsti sen maakuntaveron kuorma tulee näkymään nopeasti kokonaisveron määrässä, koska kuntien määrä pysyy kuitenkin vielä pitkään korkeana ja maakuntien uuden hallinnon IT kustannukset pelkästään pyörivät sadoissa miljoonissa. Mistä ne rahat sitten pierastaan onkin sitten tosiaan mielenkiintoinen juttu. :(.
 5. MasU on hieno ja ehdottomasti kokemisen arvoinen, jos vaan pää kestää, niin mukaan vaan. Kuntohan sulla kestää kyllä !
 6. Ei ota. Marin kun on sellainen amnatti sosialisti, jolle rahan arvo on pelkkä sivuseikka. ltse liike ja aate ovat ykkösinä. Eikä ilman rahaa 21 maakunnan uljasta hallintoa voida luoda. Veroluonteisia maksuja voidaan muutenkin huoletta nostaa edelleen. Rikkaiden taskut kun pursuavat irtonaista rahaa. Rahaa saa myös näppärästi lainaksi, eikä valtion tarvitse milloinkaan maksaa lainojaan takaisin. Näinhän meille on kerrottu, ja ihan vakavalla naamalla. Mikähän voisi mennä pieleen ?
 7. No tuohan vaikuttaa ihan järkeen käyvältä. Tauti muuntuu nyt odotetusti " kevyt" versioksi.
 8. Koitin etsiä tietoa tämän Delta version aiheuttamista kuolemista. En heti löytänyt. Jos virus käyttäytyy, kuten on ennustettu, niin tartunnat lisääntyvät, mutta itse sairaus olisi vähemmän tuhoisa.
 9. Aurajoki pärjää hetken Suomen Joutsenen kanssa ihan hyvin kaksistaan, ei muuta @Umpimähkä ku hyppäät koneeseen ja suuntaat vaikka Dubrovnikiin. Maisemat on ihan parasta A luokkaa. Muutenkin tosi mukava mesta, hyvää Grappaa, mainiota olutta ja safkaa. Kohtuuhintaan. 👏
 10. 8 km aikaisin. 125 m nousua ja saman verran kai laskua 5:59 vauhdilla / 141. Paras vauhti alamäessä 4:40
 11. Kissat kyllä pärjää, vaikka ne joutuvat sisälle, mutta pidä sinä itsestäs huolta ja käy välillä vaikka kävelemässä kaiken touhun ja järjestelyn keskellä. Sydän ja pää tykkäää.
 12. joukor

  Podcast

  Jos historia kiinnostaa, niin Pohjan Sodasta löytyy hyvä kuvaus Yle areena pultava , Hakuun ja pääset kuuntelemaan
 13. 7,3 km / 125 m nousua. 6:34 AVG 123 7:30 lähtö ja 21 C. Kiva ja kevyt lenkki.
 14. 8 km / 5:52. Nousua 60 m. Aamulla oli kova ukkonen. Luulin kelin jäähtyneen. Olin väärässä.
 15. Toivotaan tosiaan Covid 19 pandemian suhteen. - että se taudin aiheuttaja on luonnon, ei ihmisen typerän kokeilun aiheuttama - että virus mutatoituisi nopeasti ns kevyemmäksi versioksi - että ne turhat rajoitukset vihdoinkin alueellisesti poistettaisiin - että niitä rokotteita saataisiin jaetuksi myös ulkomaalaistaustaisille. Toisaalta, maailma piinaa ja uhkaa ylikansoitus ja elintilan loppuminen enemmän kuin mikään muu. Tästä ei kuitenkaan puhuta riittävästi. Pragmaattisesti ajatellen muuten tämäkin virus osaltaan auttaa maailman väkiluvun leikkaamisessa. Tätähän ei tietenkään ole sopivaa sanoa ääneen. CO 2 pitoisuuden lisääntyminen toki lisää viljelyalaa, mm ssa Afrikassa, mutta sekään ei taida enää riittää, jos maailmaa piinaavaa kehitysmaiden väestön kasvua ei saada kontrolliin. Btw. Tuosta vihreästä kehityksestä: Tuulivoima yms kallis touhustelu on pelkkää tuottavaa businesta, jossa isot kv lafkat keräävät hyvät fyrkat, ja maakunta ( veronmaksajat ) maksaa lopulta viulut. ne kuntien saamat luvatut verotuotot ovat oikeasti marginaaliset, työpaikoista nyt puhumattakaan. Ympäristöarvojen ja luonnonsuojelun kanssa esim usein mainituilla 300 m korkeilla sattumanvaraisesti toimivilla myllyillä erämaassa ei ole niilläkään mitään tekemistä. Pelkät myllyjen tarvitsemat varoalueet ja tarpeellisten huoltoväylien tarvitsema maapohja on tuulivoimapuistoissa kymmeniä m2 kilometrejä. Paikalliset asukkaat ovat ainakin Ruotsissa kauhuissaan moisesta ympäristön raiskaamisesta ja monessa kylässä kavahdetaan noita käärmeölykauppiaita, jotka lupailevat ummet lammet, kunhan vaan niitä myllyjä päästään rakentamaan. Samalla toimivia ja ympäristömyötäisiä laitoksia suljetaan aivan turhaan. Vrt. Ydinvoimalat. Vesivoiman käytön rajoittaminen on sitten EU n tarkoitushakuinen seuraava askel kohti jotain muuta energiavaihtoehtoa. Vattenkraft / EU / linkki. Kukaan ei vaan vielä varmuudella tiedä, millä energialla jatkossa kodit pidetään lämpiminä ja teollisuus hengissä. Tuulivoimalla tuotettu vety ei ole halpa ratkaisu, kuten ei niiden tarpeellisten pitkien siirtolinjojen vetäminenkään. Maailmanlopulla pelottelulla muuten se kirkkokin aikoinaan keräsi ne papistolle mukavat kymmenykset. Toimii hyvin se. Edelleen. Puoluepoliitikoille tuo sopii mainiosti.
 16. Aamulenkki siedettävässä lämmössä. 8 km / noin 6 min / km vauhdilla. Sykkeet aika ylhäällä. Meinasin muuten päästä taivaalliseen juoksuseuraan. Bussi pysähtyi suojatien eten ja lähdin ylittämään katua. Onneksi Jeesus tjsp. Kuiskutti korvaan. ”kurkkaa, bussin takaa eka , ” Kurkkasin ja nenän edestä meni n. 50 km vauhdilla musta Clio, ei muuten edes hidastanut. Juoksin auton kiinni parin sadan metrin spurtilla, kun se jäi punaisiin valoihin. Annon kämmentä kattoon ja kysyin aikoiko kuski yrittää jatkossakin tappaa jalankulkijoita ? Kuski tuumas, ettei nähnyt mua. ( yllätys ) Piristävä lenkki.. Kuvassa 30 cm piennar jalankulkijoille, traktoreille, hevosajoneuvoille jne..
 17. 7 km ja eksyminen, tuli 3 km mäkiä kaupan päälle. Kuuma, muuten ihan mukavaa
 18. Ajoin just Uppsalan ohi mopolla. lämmintä on tosiaan. Maantien pinta vielä kumuloi, 34 C oli paikoin pyörän mittarissa, Coretexit hautoo nyt munat sopiviksi.. 👍
 19. Sama reilu kasi kuin eilen. 5:36 / 136. Ihan muuten mukavaa, mutta lämmin ja seisova ilma.
 20. Kyllä varmasti menee. Kuuma ilma kun nostaa pulssia ja samalla kuorma kasvaa. Nyt kun vetelet samoilla kyydeillä viileässä, niin syke on 5-10 napsua alempana ja jaksaa riittää 👍
 21. Ei se Sipilä nyt liity aiheeseen mitenkään. Kikyilystä vs nykyhallituksen julkiselle sektorille luoduista tuottamattomista ’ nolla ’ työpaikoista voidaan puhua tuolla politiikkapuolella. Ilman yksityssektorin kasvua ei muuten Suomessa hyvä heilu. Velkarahalla on muuten aina hintansa. Mainitsin tuossa lakimuutoksen seurauksena ihan käytännön esimerkkinä, kuinka yksittäisen ja yleensäkin jo valmiiksi köyhän eläkeläisen saama tasku / käyttöraha nyt entisestäänkin pienenee. Palvelutason laatu on tosiaan paikoin aivan luokatttoman heikko, kuten @kimmoke kommentissaan laitosruoasta osuvasti kuvasi. Se muuten ei edes ole rahakysymys. Paikallisen ruoan valmistaminen kun on monesti todettu olevan ihan yhtä halpaa / kallista kuin suuren kollektiivisen keittiön. Samalla palvelutaso ja laatu ovat kuitenkin merkittävästi paremmat. Vanhuksen mahdollinen omaisuus ja tilit syynätään kaupungin toimesta hyvin tarkkaan. Vähäosaisten taskuissa kun saattaa ehkä olla vielä jotain hiluja jäljellä. Nekin kelpaavat demarille kyllä, koska ne demarin kädet on aina jonkun taskuilla. 😄 Samalla puoluepoliitikot ja ne tyhjäkäyntiset avustajat ja tehottomat virkamiehet kuppaavat kyllä itselleen kätevästi niitä ihan samoja rahoja. Härskeimmät verottomasti, tottakai. Kukaan muuten ei varmasti ole edes perillä, kuinka paljon näitä Viikareita ja muita löysäpäisiä saivartelevia ja runoilevia tyhjäntoimittajia löytyy valtion instansseista ? Btw. Veronmaksajien rahoilla, sitä yhteiskunnan ’parempaa palvelua’ tarjoavat juurikin nämä em virkamiehet, jotka ovat kansan palvelijoita. Ei päinvastoin.
 22. Viikonloppu meni Suomessa kaverin aikas ison talon purkuhommissa. Talkooporukalla irroitettiin vanhaa 6*1 ” lautaa monta sataa metriä. Pojat nyppi nauloja. Noin vanha ja kuiva puu on arvokasta ja hyvää tavaraa. Oli muuten sahattu siististi ihan oikealla kenttäsahalla -43. Sota- aikana. Mielenkiintoinen juttu yläkerrassa oli tyhjäksi jätetty seinien sisällä oleva eristetila. Ainoastaan päädyissä oli sahanpuru. Meni järjestyksessä : lauta, halteks, koolinki, halteks, lauta. Halteks levyjen väli ( 10 cm ) oli muuten hyvinkin tiivis. Ilmahan on hyvä eriste, kun se ei liiku. Alakerta olikin sitten isoa ja komeaa hirttä. Tuskin kaipaa mitään muuta kuin pientä putsailua levyjen irroittelun jälkeen. Reilu kasi hölskyen ja kaljaa ulos puskien 5:38 / 135. 26 C ja etelätuuli.
 23. Mihin helvettiin ne kaikki fyrkat häviää. Ei tosiaan ainakaan laitosruoan tason nostamiseen. Hallitus on, ei yllätys, päättänyt ”tarkistaa” laitoshoitomaksuja tjsp. Lue siis nostaa. Sain em aiheesta Kesäkuussa Kaupungilta typerästi laaditun epäselvän kirjeen asiavirheineen. Uuden 1.7. voimaan astuvan lain myötä ei potilaallle jää sitten käytännössä omaa käyttörahaa, kuin marginaalinen määrä. Yhteiskunta napsii koko eläkkeen kattamaan ne hoitokulut. Tässä tapauksessa hoitokoti esittelee vielä ovelasti laaditun pitkän palveluhinnaston, jossa ihan jokainen toimi on hinnoiteltu. Ilmeisesti kynsien leikkuu ja se siisteyden ylläpito eivät kuulu asiaan, koska niitä ei erikseen ole mainittu hinnastossa. Ennen sentään pari sataa / kk jäi vanhukselle henkilökohtaisten asioiden hoitamiseksi. Saattoi vaikka ostaa jonkun lehden ja ehkä myös makeisia. Vaan ei hätää. Kuulemma vanhus voi hakea fattalta erilaisia tukia, jos rahat ei elämiseen riitä. Jepjep. Samanaikaisesti toisaalla ; silmä kirkkaana syödään perheen voimalla ateriat valtion piikkiin ja joku Überjohtaja pakkeloi oman turpansa rahoilla ja ristipölyttää ( ajatuksiaanko, vai itseään ? ) Butanissa valtion rahoilla. Molemmissa tapauksissa se oma liksa on kuitenkin aika kohtuullinen, eli yli 15 t € / kk.
 24. Oli aamulla tosiaan lupaavan viileä. Päivällä sitten 26-28 ja tyyni.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy