Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Pyörämees

Jäsenet
 • Content Count

  82
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Tosiaan hyvää testiä oli Sepolta. 👍 Palautumisen seurannassa mielestäni ortostaattisella testillä on suuri merkitys Vantage V -kellossa, ja se jäi nyt Sepon testissä kokonaan pois. Ja jos ortostaattista testiä lähtee testaamaan, siihen täytyy varata reilusti testiaikaa, jotta kello pääsee kärryille käyttäjän sykemaailmasta. Ymmärtääkseni testi peilaa aamun tulosta kk ajalta otettuihin testituloksiin. Eli mitä useammin testin tekee sitä luetettavampaa tietoa pitäisi tulla. Olisi mielenkiintoista tietää, miten esim. Iivo, Krista ja Kaisa käyttävät ko. testiä tehdessään avainharjoituksiaan. Kisapäivän aamuna luulisi olevan sellainen jännitys päällä, ettei testiä kannata edes suorittaa?
 2. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Jos kardiokuorma tulee sykkeen ja keston perusteella, ei kai sillä pitäisi nopeasti ajateltuna olla väliä, millä lajilla kehoa kuormittaa? Omiin tuntemuksiin/ syketietoihin peilatan, olen saanut sali- ja muista treeneistä järkeviä kardiokuorma-arvoja. Kellohan laskee omiin treeneihin suhteutettuna kardioarvot. Arvot pohjautuvat 90 edelliseen treeniisi. Eli voisiko uusi laji olla kovemmin kehoa kuormittava kuin keholle/kellolle tuttu laji samalla intensiteetillä vedettynä? Itsellä kovin yksittäinen kardiokuormalukema on viime lauantain vaellushiihdosta, 419. Hiihtoaika oli 11h13min. Vaelluksen jälkeen kardiokuorma paukkui huolella punaiselle. Ensimmäisen lepopäivän aamuna tämä näkyi myös selvästi ortostaattisessa testissä, ja kello kehoitti lepäämään. Olo oli myös sellainen, että eipä kannattanut muuta tehdä kuin huoltaa varusteet ja kävellä pieni happihyppely ulkosalla. Seuraavana aamuna ortistaattisen testin lukemat olivat ihan normaalit. Ja vaikka kardiokuorma oli punaisella, kello antoi luvan liikkumiseen. Samalla tuli kehoitus treenata monipuolisesti, ettei tule rasitusvammoja.
 3. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  H10 avulla voit jättää ainakin kellon kokonaan ranteesta pois, jos vertaa H7-vyöhön. Samoin voit toimia OH1-mittarin kanssa. Ite luulisin, että OH1 on samalla viivalla Vantagen rannemittauksen kanssa. Itselläni salikäytössä Vantage V on rannemittauksella antanut treenin jälkeen samat keskisykkeet kuin V800 vyön kanssa. Huippusykkeissä on ollut isompia eroja. Esim. leuanvedossa rannemittaus ei saa sykkeistä kiinni. Softapäivityksen jälkeen en ole salia testannut. Itse mietin, miten Polar laskee treenin kuormittavuuden. Tuleeko esim. kardiokuormalulemat keskisykkeen ja harjoituksen keston perusteella? Kyllähän Veikkakin huiputti aikanaan kaikki kasitonniset vuoret ilman sykemittaria ja lisähappea! 😊 Itse kuitenkin haluan seurata harjoitusdataa heti treenien jälkeen. Ja jos haluaa pysyä kärryillä esim. kardiokuormista Vantagen avulla, on järkevää ottaa joka treenistä syketiedot talteen.
 4. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Ainakaan Vantage V ei anna niin helposti aktiivisuutta täyteen omalla kohdallani kuin V800. Molemmissa kelloissa on samat tasot. Ajattelin itse, että Vantage on hieman vaativampi tai sitten kello tunnistaisi yksilöllisesti esim. treenimääristä, miten annetaan pojot täyteen.
 5. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Tänään testasin iltamyräkässä pertsan hiihtoa rannesykemittauksella noin 1h30min. Nousumetrejä tuli 175 ja lämpötila oli noin -5. Vantagen V:n lukemat ranteesta; keskisyke136 ja maksimi 169. V800 vastaavat lukemat olivat 137 ja 165. Eilen hiihtelin luistelutyylillä noin 2h. Vantagen lukemat 133/151 ja V800:n lukemat 133/156. Alle laitan kuvan tämän päivän hiihdosta. Kuvassa näkyy korkeuskäyrä ja syke ranteesta. Viimeisen nyppylän spurttasin hieman kovempaan.
 6. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Ei taida näkyä. Jos pitäisi veikata, niin 55-60% on varauksen taso tällä hetkellä. Voi olla, että palkki hupenee kovemmalla vauhdilla puolesta välistä alaspäin. Myös kellon älytoiminnot taitavat haukata ison siivun akunkestosta pidemmällä aikavälillä.
 7. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Hyvin tuntuu Vantage V:n akku kestävän treenitilaa. Parin yön hiihtovaelluksella kello oli gps-tilassa 17h. Sykemittaus tapahtui ranteen kautta. Jatkuvaa sykeseurantaa en käyttänyt, ja kellon latasin torstaina. Tällä hetkellä akkua näyttäisi olevan jäljellä vähän yli puolet.
 8. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Voi olla, että on täysin ranteesta kiinni, miten kelläkin mittaus toimii. Ja onhan toi rannemittaus tiettyihin muuttujiin aika herkkä. Esim. eilisellä hiihtolenkilläni ranne sai tunnin kohdalla kylmää ja viimeiset 30min mittaus oli epäluotettava. Voihan siinä olla muukin syy kuin kylmyys, kuka tietää.. Tänään pääseen erämaahan kahdeksi yöksi. Ahkio perään, mettäsukset alle ja rannemittaus hoitaa datapuolen. Samalla hyvä testata, miten Vantagessa kestää akku. Huomenna tarkoitus rymytä noin 10h siirtymä👍😊
 9. Pyörämees

  Strava

  Hiihtosegmentit löytyvät hiihtämällä! 😊👍 Pari hiihtolenkkiä tuli sivakoitua latuverkostoa pitkin ja sieltähän ne segmentit paljastuivat. Nyt vaan odottamaan "pöljää päivää" ja hyökkäys Komien kimppuun!
 10. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Tänään taas nautiskelin hiihtotouhuista vapaalla tyylillä 20.62km. Nousumetrejä päivän reitillä kiipesin 210. Ulkolämpötila oli -6 astetta. Syketiedot otin jälleen kerran ylös sekä ranteessa että H7-vyöstä. Vantage V antoi lukemiksi 133/152 ja V800:n vastaavat keski- ja maksisykkeet olivat 133/153. Juomavyö jäi tankattuna eteisen pöydälle, joten yhtään taukoa en hiihtolenkillä pitänyt. Vantage oli visusti kerraston ja hiihtotakin alla. Vauhti lenkilläni oli tasaista jyrräämistä alusta loppuun, ja ylämäet valloitin kevyellä kaasulla. Yllättävän hyvin näyttää toimivan rannemittaus myös vapaan hiihdossa. Toki kahden testilenkin perusteella ei nyt kovin suuria johtopäätöksiä voi tehdä. Ensi viikolla voisi testata, miten rannemittaus toimii pertsan hiihdossa. Siitä ennakko-oletukset eivät ole kovin korkealla, koska käsiin taitaa kohdistua selvästi kovempi puristus kuin vapaata hiihdettäessä.
 11. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Hiihtelin tänään luistelutyylillä noin 21km (Vantage 20.92km ja V800 20.89km). Yöllä oli hipsutellut uutta lunta noin 1cm ja lämpömittari näytti -7 astetta pakkasta. Nousumetrejä Vantagen mukaan 250m ja V800 lukemat 265m. Keski- ja maksisykkeet Vantage Veeltä 137/174 ja V800:lta 144/177. Jos olisi ennen hiihtoa pitänyt veikata eroa keskisykkeissä, olisin sanonut, että heittoa tulee olemaan noin 10 yksikköä. Nyt jälkeenpäin treenin sykekäyrää katsoessa huomaan, että viimeisen 30minuutin aikana syke on ollut selvästi alempi ranteesta mitattuna kuin vyön kautta. Tunnin kohdalla join pitkän laskun jälkeen juomavyöstä vettä, ja samalla vilkaisin Vantagen näyttöä hiihtotakin alta. Olisikohan kylmyys päässyt hiipimään ranteeseen, ja viimeinen pätkä oli sen vuoksi epäluotettava rannemittauksella?
 12. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Ihan mielenkiintoisen testin olet keksinyt. Oliko sinulla latauksen aikana kello ranteessa, ja pysykö latausliitin liikkeessä hyvin kellossa kiinni? Voisi kuvitella, että liitin irtoaa helposti kellosta, ainakin jos taskussa pyörii. Kuinkahan suuri tarve on ladata kelloa suorituksen aikana? Luulis 30-40h akunkeston riittävän yksittäiseen suoritukseen aika monen hepun kohdalla!
 13. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Pitkästä aikaan tuli pelattua salibandya. Pakko oli taas testata, miten Vantage V:n rannemittaus toimii verrattuna V800:n lukemiin vyön kanssa. Peliaika oli noin 1h 33min. Vantagen keskisyke 127 ja maksimi 176. V800 antoi keskariksi 130 ja maksimisykkeeksi 178. Olin kyllä yllättynyt, kuinka lähellä tulokset olivat toisiaan. Ajattelin salibandyn olevan erittäin vaativa laji mitata sykkeitä ranteesta. Pelaan raitin puolelta, ja Vantage oli vasemmassa ranteessani hikinauhan alla. Eli kellokäsi oli koko ajan mailassa kiinni. Alle laitan kuvan Vantagen piirtämästä sykekäyrästä.
 14. Pyörämees

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Tänään hiihtelin metsäsuksilla ahkio perässä vähän yli 5h. Aamupäivällä pakkasmittari näytti -18 ja iltapäivällä -23. Nyt oli oiva tilaisuus testata Vantage Veen rannesykemittausta kylmässä kelissä. Kello oli kuoritakin, kerraston ja ohuen juoksupuseron alla. Kuoritakin rannesuussa ei ole mitään kiristyksiä. Vantage antoi samat lukemat kuin V800 vyön kanssa. Keskisyke 105 ja maksimi 151. Hiihdon aikana ja tauoilla mittarit näyttivät hieman toisistaan poikkeavia lukemia. Aamulla tekasin myös ortostaattisen testin. Mukava oli lähteä sporttaan, kun lukemat olivat taas normaalilla tasolla viime viikon lauantain arvoihin verrattuna. Onneksi maltoin silloin keventää kunnolla, ja jo viikolla tulokset olivat noususuunnassa.
 15. Pyörämees

  Strava

  Tämä selvensi jo paljon asiaa! Täytyy joululomilla hiihdellä latureittejä läpi. 👍 Ainakin Stravan ilmaisversiossa voi hakea vain juoksu- ja pyöräsegmenttejä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy