Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. X66

  Cooper

  Hiukan lueskelin netistä ja vastaan tuli kestävyysurheilijoilla 5% lasku VO2max kymmenessä vuodessa, vertailuryhmällä 12%. Harrastajilla harjoittelun myötä ei välttämättä laskua tule kun lisäharjoitus kompensoi laskun. Sopivan harjoittelun lisäksi rasvaprosentin pitäminen alhaalla auttaa tason ylläpitoa. Laskeskelin että 3km Cooperissa pitäisi olla mulle teoriassa mahdollista...
 3. HRH

  Ensikertalainen maratonille

  Hyviä huomioita, kiitos vinkeistä!
 4. Kiitos! Olisi ollut kiva nähdä, mihin aikaan Eskelinen olisi tuon pistellyt. KK:lla eroa oli paljon eli yli 2,5h ja nyt olisi ollut varmasti vähemmän. Uusi Hetta-Ylläs 160km reitti on mielestäni nopeampi kuin KK:n 160km, vaikka force majeure -reititys pidensi 2km matkaa ja lisäsi nousumetrejä pari sataa. Nousut ovat pääosin selkeitä käveltäviä nousuja, alamäistä monet juostavia. Vaikkei palautuminen olekaan vielä pitkällä, juoksin (lue: hölkkäsin) tänään KK:n reltistä osan, kun oli tilaisuus tähän. Ensin pientä karhunkierrosta ja sitten Basecampilta Konttaisen huollon kohtaan, n 24km. Alku kulki hyvin n 6min/km, mutta puolivälissä Basecamp-Konttainen hidastui selvästi meno ja vaujri. Omille jaloille ainakin nuo juurakot ja jyrkät kiviset alamäet ovat raskaita edettäviä. Pallas-Rauhala välillä oli jonkin verran samanlaista pohjaa, mutta sisältää KK:n reitti enemmän tuota teknistä pätkää. Sitä on pitkä siivu Kitkan varressa lisää. Vaarat on sitten uusi tuttavuus. Oletan KK:n olevan lähempänä sitä ja matkalla olevan paljon juurakoita.
 5. Tästä pitää jokaisen muodostaa oma mielipide, mutta koukuttaminen ja mm. alaikäisten heikkouksien hyödyntäminen rahanansaintamielessä noin aluksi. Ei Supercell tietysti yksin tämän kanssa ole. Aloittaa voi googlella tai vaikka HS:n artikkelista: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006003437.html Kuvaavaa on, että Las Vegasin kasinot ja pelifirmat käyttävät hyvistä asiakkaista samaa termiä: valas.
 6. Melko hyvä yu-ilta Lapinlahdella. Sateen vaikutus tuloksiin kyllä näkyi. Esim. miesten keihäs vähän lässähti. Naiset pinkoivat taas hyvin aitoja. Uskoisi, että joku porukasta venyisi jossain kisassa alle 12.80s:n. Pyörätuolilajit ovat entistä enemmän mukana näissä kotimaan kisoissa. Ehkä hyvä niin, mutta kertooko se osin siitä, että tavallinen yu kärsii veren vähyydestä.
 7. En ole Supercellin ansaintamalliin perehtynyt. Olen ajatellut, että perus pelifirma. Millainen se on ja mikä ei kestä päivänvaloa ?
 8. Näyttäishän tuo McMillanin mukaan olevan 3000m 8.53:n kunnossa, kun viimevuotinen ennätys on 9.03. Ja 10 000 metrillä ennustaisi 12-13 sekuntia parempaa aikaa kun viime vuoden keväällä juostu ennätys.
 9. Oli hieno kisa (105)! Nyt saattoi juosta myös lopussa, vaikka aika jäi yli puolitoista tuntia omasta tavoitteesta. Ekaa kertaa kävin ultran aikana isolla hädällä. Maha oli ihan kuralla Kotamaja 2:lla. Ja oksensin itteni tyhjäksi muutama tunti maaliintulosta. (Ja ei: alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.) Taitaa iskutus vetää pakin sekaisin tai sitten kyse on siitä, mitä sisuksiinsa pistää. Söin ja join omasta mielestäni riittävästi alusta saakka. Muuten kaikki oli paljon miellyttävämpää kuin viime vuoden 134km kisassa. Jopa aamuyön kylmyys oli hienoa viime kesän hellejuoksuum verrattuna!
 10. Voi tietysti myös pohtia, onko mobiilipelibisnes "rehellistä kovaa työtä". Minusta se leikkimistä ja virittelyä, mutta ehkä siitä ei kannata välittää.Tuo mikromaksu-perustainen lypsämis-systeemi on tietysti aika kyseenalainen, mutta kai se laillinen on. Sitten voi vielä kysyä, että mistä ne Aasian miljardit olivat peräisin - rehellistä rahaako, tuskin. Mutta jos muita rehellistä ja kovaa työtä tehneitä yrityksiä ei ole, niin hyväksytään sitten tuo.
 11. Nyt ensin vauhdit kuntoon ja sitten fokus EM-maratonille ja muihin rahakkaampiin katujuoksuihin.
 12. Hieno juoksu! Camillalla on kestävyys ja juoksutekniikka hallussa. Harmi ettei ole minkäänlaista loppukiriä, niin ei tule arvokisamenestystä.
 13. 15.37,02 ja 20 sekkaa pois 5000m enkasta. Se on helppoa kun kestoharjoittelu on saatu kuntoon.
 14. Supercellissä ongelmana on ansaintamalli, joka ei kestä päivänvaloa. Rehellistä tai ei, on katsojan silmissä. Mutta firmana ja yrittäjinä he ovat kyllä onnistuneet, sitä ei käy kiistäminen.
 15. Ei hitto 8.22, kunto nousee, vähän tukkoiset jalat ja vetomiehet hidasteli toisen kilsan niin ei riittänyt enkkaan. Kunto paranemassa silti kun hyvän alun (8.15 rytmiä?) jälkeen sai kovan vika kiekan aikaan. Vakiotasokin näyttäisi asettuvan tuohon 8.20 pintaan mikä on hyvä.
 16. AnttiSn

  Pyöräilykunto

  Niin siis vastauksena nyt pariinkin aiempaan viestiin: tosiaan harjoituslenkeillä oon nyt ajanut 150-220km mittaisia lenkuroita. Missään näissä en ole ajanut tasaisilla tehoilla. Viimeinen vetäisy oli 180-220W tehovaihtelulla, pääasiallisesti ja 146km. Tuosta ei kovin kaukana enää ole IM kisasuoritus, vaikka NP onkin tosiaan eri kuin keskari eli tasatehoinen ei ollut veto. Kokemukseni mukaan tuolla ei ole isoa eroa, koska jos harjoituksessa pystyy intervalleina vetämään kisassa tavoitellun NPn kisan mittaisella matkalla/ajalla niin kyllä kisassa levänneenä pystyy vetämään saman keskarina, tai ainaskin lähelle sitä. Puolikkaalla tämä piti enemmän kuin hyvin paikkaansa. Uskoisin myös täydellä matkalla pitävän. Tahkolla myös reittiprofiili pakottaa jonkinlaisiin heilahteluihin tehoissa, jos siis haluaa ajaa ylämäet ylös eikä tehotavoite ole 260W (ja on yhtä läski kuin minä). Joten takaisin edellä esitettyyn suunnitelmaan ajaa 15-20min tempo ulkona ja päätellä siitä FTP. Isoon harjoituspäivään ei taida olla enää rahkeita. En viiti ottaa enää riskiä, ettei palautuisi täysin kisaan ja kyllä tuollaisesta 150km+15km kisatehoisesta kuitenkin ottaa oman aikansa palautua ja muutakin pitäisi vielä harjoitella. Sen sijaan teen varmaankin jonkun 50-70km kisatehoista vähän reilumman ja siihen perään 15km juoksun. Oon tehny aika paljon noita brick-harjoituksia, pidemmillä ja lyhyemmillä juoksuilla ja kyllä sen tietää jo ekan 3km aikana, että onko jalat poikki eli ei. Sitten maratonilla itsessään toki voi tapahtua kaikkea, tai voi olla että on marginaalisesti ajanut jalat alta ja joutuu hölläämään lopussa. Omalla kohdalla juoksu on aina kulkenut pyörän päälle ihan ok, eli varmaan koskaan en oo ajanut riittävän lujaa! Toisaalta ehkä täydellä matkalla ei viitsisi kokeilla tuota kokea ensimmäistä kertaa. Kisailen ihan itseäni vastaan, en ikäluokassa vaan nimiluokassa. Aina pääsee korkeimmalle podiumille, koskaan ei saa fyysistä palkintoa, mutta aina joskus on voittajafiilis kuitenkin! Viime vuonna olin oman ikäluokkani viimeinen ja tänä vuonna uskoisin (vai toivoisin?) olevani lähempänä kärkipäätä kuin peräpäätä. Mutta sehän toki riippuu siitä ketä on viivalla ja kuinka kovaa ne menee, asia johon itse ei voi vaikuttaa... Spicalle kaikki tsempit kisaan viikonloppuna. Nuo datat näyttää vahvasti sille, että valmistautuminen on mennyt putkeen ja nyt eikun vaan sitten latinkia hakemaan kisasuoritusta varten, eikä ylimääräisiä hölmöilyjä viimeisinä päivinä enää. Lujaa kyllä kulkee pyörä watteina sekä etenkin vauhteina!
 17. parek

  Garmin Fenix 5

  Gallup: Juoksetteko te ranne- vai vyösykemittauksen kanssa näillä? Laittakaa vaikka sydänhymiö jos juoksette rannemittauksen kanssa ja peukkuhymiö jos vyön kanssa? Kun ei tässä oikeaa gallupiakaan näköjään voi laittaa viestin mukaan.
 18. Käykö tuo aiemmin mainitsemani SuperCell. Kaverit maksavat kohtuullisesti veroja ja yritystä on kasvatettu rehellisellä ja ilmeisesti kovallakin työllä. Ja toista vastaavaa me ei tänne haluta koska tuloerot.
 19. "Vaurautta ja hyvinvointia voisi syntyä ilman rahamotiiviakin."
 20. Katselin noita vuoden yrittäjiä ja sellainen mielikuva jäi, että pienestä ideasta on lähdetty ja kasvettu vuosien mittaan 100-200 hengen yritykseksi. Ihan hyvä, mutta en noita isoksi rahaksi kutsuisi. En tosin petokseksi ja vedättämiseksikään, vaan ihan siellä on selvästi oikeata tekemistä. Mihin toiseen kohtaan sopii herra Musk?
 21. Myydään tarpeettomana Suunto Spartan Sport Wrist HR latauskaapelilla. Musta silikoniranneke. Ei sykevyötä, rannesykemittaus tai osta oma sykevyö. Kello ostettu 2017 heinäkuussa. Kellossa ei vaurioita, toimii nätisti. Tekniset tiedot löytyvät Suunnon nettisivuilta. Hintapyyntö 180€ + mahdolliset toimituskulut. Maksu postiennakko/käteinen/MobilePay. Kello majailee Oulussa. Yhteydenotot yv. jonka jälkeen voidaan jatkaa sähköpostitse/puhelimitse.
 22. Itseäni en lähde tässä nimeämään, kun en kehtaa, mutta katso vaikka Vuoden Yrittäjä -palkinnon saaneiden listaa läpi. Voit poimia sieltä monta, ihan kotimaasta. Toiseen kohtaan paras vastaus on herra Musk.
 23. Totta. Lisäksi vielä nämä kommarien, vihreiden ja sossujen suosimat peruspuuhastelut. Mihin tarvitaan lisää valtiosihteereitä ja avustajia, eikös sen digitalisoinin tarkoitus olekin vähentää turhaa papereiden pyörittelyä ja pilin nypläämistä ? Valtion velka ei tyhjänpuhujien määrää nostamalla kutistu. Ei kiinnosta Rinteen hallitusta. Suomessa muuten on EU n korkeimpiin kuuluva työttömyys. Tätä Rinteen hallitus ei tule korjaamaan pts. juhlapuheissa. Suomessa on työttömyys välimeren maiden tasolla. Ei työpaikkoja, ei duunia. Missä fokus ? TES iin ei kuitenkaan kosketa, vai ? Samanaikaisesti hallituksessa on myös vilahdellut maksettujen siirtolaisten maahantulon tukeminen sekä perheiden yhsistelyn lisääminen. Kukahan maksaa ja millä rahalla tuonkin hupsuttelun. Kielitaidottomat vuohipaimenet eivät ole kovaa valuuttaa Suomen työmarkkinoilla. Eivöt ole muuten sitä missään muuallakaan.
 24. Tai antaa aloitteen vastustajillekin mahdollisuus vaikuttaa ilman uutta aloitekierrosta (kannatan / vastustan aloitetta)
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy