Jump to content
Juoksufoorumi.fi


PaHa

Jäsenet
 • Content Count

  83
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

60 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Polku- ja ultrajuoksu, suunnistus, koripallo.

Converted

 • Coopperi
  3210 (1995)
 • 10km
  38? (1994)
 • Maraton
  4.27? (2018 Kokkola Ultran 6h:n mukana)
 • Tavoite
  Vuonna 2019 6h:ssa 60km. NUTS Ylläs-Pallas 105km alle 18h.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Onko oikein vihata intervalliharjoittelua? On tietysti! Minäkin vihaan, tai ainakin inhoan sitä. On niitä silti tehtävä, jos aikoo juosta kovempaa. Mutta onko ne pakko olla "oikeita intervalleja", niin siitä on jo monta hyvää aatosta kirjoitettukin. Mulla tulee ainakin suunnistuksen ja koripallon kautta jonkun verran intervalliharjoittelua. Tosin pitempiä vetoja tms. on vähän pakko tehdä juosten; mulla ei muuten ainakaan tuo juoksuvauhti kehity. Jaksan kyllä raastaa vuorokauden tunturissa, mutta juosta kymppi kovaa on jotenkin hankalaa. Joka tapauksessa: pääasia että juokset!
 2. PaHa

  Päivän kevennys

  En osaa sanoa naurattaisiko muita, mutta minä ainakin rupesin ääneen hihittelemään ollessani Prismassa palauttamassa tyhjiä tölkkejä ja pulloja: Palautusautomaattia lähestyi vanha pariskunta. Mies eteni rollaattorin avulla ja rouva seurasi muuten vain hitaasti perässä. Olivat kuitenkin virkeän oloisia. Syy ilostumiseeni oli, kun herrasmies toisteli ilmeisesti itse keksimäänsä sananmuunnosta: "Pullonpalautus. Pallonpulautus." 😂
 3. Joo, sitäpaitsi niihin voi nojailla mukavasti ja syljeskellä ringissä, kun huiputettu joku mäki. Jos on niin paljon nestettä kehossa, että vielä sylettää...
 4. Tossa oli edellä puhetta kuulokkeista yms. lenkillä turhina kapistuksina. Itsekin pidän niitä turhina. Tosin esim. rouva ei liikahda mihinkään ilman niitä, joten ilmeisesti niitä tarvitaan. Tänä keväänä olen itsekin ensimmäistä kertaa harkinnut, että pitäisi vaikka Kokkolan ultralle laittaa jotkut kuulokeet. Luovuin kuitenkin ajatuksesta. Nehän hiostaa korviakin vielä lisää!
 5. Kengistä on kyllä paha mennä neuvomaan. Kunhan ne on jalkaan sopivat ja riittävän isot! Jos olet Hokan kengillä juossut ennen ja ne toimii, niin ota ilman muuta ne. Ehkä pehmeämpi tossu voi kuitenkin olla parempi kuin Speedgoat? Esim. Challenger ATR. Mulla oli sauvat viime kesänä (134km). Oli kyllä ehdottomat pelit ylämäissä ja lopussa, kun "vähän väsytti". En kokenut sauvojen kanssa palaamista mitenkään säätönä, vaikka käyttämäni Camelbakin reppuun niitä on hankala saada takaisin paikoilleen. Enkä edes treenannut niiden keppien kanssa juuri mitään ennen reissua. Ja meinaan ottaa tikut myös ensi heinäkuun retkelle.
 6. Myös vaatteet on turhia. Ja kengät. Ihminenhän syntyy ilman niitä ja joskus kai juossutkin ilman...
 7. PaHa

  juoksukenkien ominaisuuksia

  Tämä taitaa olla osastoa "henkilökohtaista". Se ominaisuus mikä toiselle juoksijalle on kengässä hyvä, on toiselle huono. Alusta-asia on kai helpompi: yleensä maastokengällä ei kannata juosta asfaltilla ja toisin päin. Toki jotkut tekevät tässäkin poikkeuksia. Ilmeisesti suuresti tuetut ja ison dropin omaavat kengät yhdistetään nykyisin rasitusvammoihin, mutta tästä ei taida olla tieteellistä näytöä (vai osaako joku sanoa tarkemmin?). Itse olen koko ajan mennyt enemmän pienempidroppisiin kenkiin, vaikka on ylipainoa. Ei ole tullut lisää rasitusvammoja. Juoksen sekä asfaltilla että poluilla ja on eri kenkiä näihin tarkoituksiin. Maastossa/ poluilla juoksussa on tärkeää pito, kengän istuvuus (varsinkin jos on kapea jalka, kuten mulla), suojaavuus ja vakaus. Eli kenkä ei saa olla liian korkea. Mutta tässäkin on eri koulukuntia. Kovalla alustalla tulisi kengässä olla jonkinlainen iskunvaimennus, jos juoksee kantapäille (mitä ei tulisi tehdä). Nämä on vain tällaisia harrastelijan aatoksia....
 8. Tuplasolmuthan pitää olla juostessa aina! Itse asiassa kaikissa urheilulajeissa, joissa täytyy liikkua jalan ja on kengät jalassa. Suunnistaessa ei edes tuplasolmut riitä.
 9. Itse olen kyllä tykänyt Salomonin pikanauhoituksesta, mutta Salomonin kengät ei oikein sovi mun jalkaan. Lähinnä varvastila ei ole kunnon malleissa sopiva. Mulla menee aina nauhojen kiristyksessä kauan aikaa ennen lenkille lähtöä. Sitten kun ne saa oikealle kireydelle, niin joskus huomaan jo lenkin alussa niiden olevan liian tiukalla. Mulla on sen verran kapea jalka (ja isot pottuvarpaat), että kengän pitää olla istuva lestiltään ja käytän aina kantapään lukkonauhoitusta. Silloin ei tarvitse vetää muuten niin tiukalle nauhoja.
 10. Eikös se Nortti ole entinen norjalainen huippuhiihtäjä. Oli usein myös punaisiin pukeutunut.
 11. Ainakin Suunnon Movescount sivuilta saa kelloon ladattua vaikka minkälaisia ohjelmia. Itselläni on juuri tuollainen 5+1, jonka nimi on joku Ultra-run-walk. Tosin äänimerkki, joka ilmoittaa jakson vaihtumisesta, on liian hentoinen. Aika harvoin tulee käytettyä.
 12. Mielestäni maailmanmestari lausuu tässä hyvin: https://yle.fi/urheilu/3-10644219 En kyllä kuunnellut ohjelmaa johon tekstissä viitataan, vaan luin tuon jutun.
 13. Vastaus ketjun otsikkona olevaan kysymykseen: Pilaa. Tietenkin. Kaikki. Tässä kohden voi todeta että ennen kaikki oli paremmin. Ensinnäkään kotona ei ollut pelikoneita, kun oli kakara. Eikun pihalle pelaamaan tossulätkää, joen rantaan hyppäämään minisuksilla mäkeä, ulkojäälle lämimään, potkimaan palloa, hyppäämään korkeutta, heitteleen korista, mitä tahansa! Ja jos kaverilla oli kuusnepa kasettiasemalla, niin Winter gamesia laitaillessa ehti hyppäämään lukuisia hyppyjä pihalle tehdystä hyppyristä! Niii!
 14. PaHa

  Nimmari-/selfieketju

  Mahtava ketju! Yhden kerran muistan varmasti: Pienessä Paltamon kunnassa järjestettiin ihan kv-tason hiihtokisat joskus 80-luvun puolessa välissä (ja monena vuonna ennen sitäkin). Olin alakouluikäinen. Paikalla oli sellaisia kuuluisuuksia kuin Juha Mieto, Maurilio DeZolt, ehkä Girogio Vanzetta, muistaakseni Kari Ristanen, oisko ollut Härkönenkin joka oli juuri voittanut maailmanmestaruuden, ja en ole ihan varma mutta joku italialainen hiihtokaunotar? Sain monen monta huippuhiihtäjän nimmaria, joilla en tehnyt oikeasti yhtään mitään. Mutta olin onnellinen! Tähän aikaan muuten koulussa katsottiin AINA hiihdon arvokisat telkkarista luokassa, jos oli suomalaisia mukana. Ja ainahan silloin oli; huipulla.
 15. 😁 Paljonko sijoitit? Eipä silti: ei nämä pakkaset kyllä itseänikään juuri innosta. Eilen kävin 1h45min polkujuoksuporukan yhteislenkillä. Pakkasta oli vissiin "vain" jotain 12 astetta, mutta ikinä en muista olleen niin paljon vaatetta päällä. No, tuli kyllä hikikin!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy