Jump to content
Juoksufoorumi.fiPaHa

Jäsenet
 • Content Count

  100
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

68 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Polku- ja ultrajuoksu, suunnistus, koripallo.

Converted

 • Coopperi
  3210 (1995)
 • 10km
  38? (1994)
 • Maraton
  4.27? (2018 Kokkola Ultran 6h:n mukana)
 • Tavoite
  Vuonna 2020 6h:ssa 60km. NUTS Ylläs-Pallas 105km alle 18h.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ööö... kuinka moni pyörähtäjistä ”potkaisee” ringin reunassa vauhtia? Eikö se potku yleensä ole pakitukseen liittyvä? Edit: eiku täähän olikin vitsi 😂
 2. Miksi kisoihin lähetetään suomalaisia urheilijoita, jotka eivät ole esim. suorittaneet lähiaikoina finaaliin vaadittavaa rajaa? Ei taas ala hyvin nämä(kään) kisat 🤬
 3. Tällaista julkaisi YLE kisoihin liittyen: https://yle.fi/urheilu/3-10990220 Ei kai tuossa alaa seuraaville ole juuri yllätyksiä.
 4. Olin itse eilen juoksemassa 42 kisassa (oikeasti reitti on n. 1km lyhyempi). Reittimerkintä on välillä heikkoa; itsekin oli yhdessä alamäessä mennä väärälle uralle. Onneksi perässä tulleet kaverit huusi ajoissa, enkä painanut 50m enempää harhaan ja palasin reitille. Kyllä joka kisassa, missä on kisaohjeet/ säännöt niitä pitää noudattaa. Näin esim. että samassa letkassa ollut juoksija sai avustajalta juomista eräässä risteyksessä. Ja ulkopuolisen avun käyttö oli kielletty. No, tämä juoksija ei sijoittunut kovin hyvin, mutta ei ollut viimeinenkään. Silti hieman ärsyttää tällainen ”kilpailuhenkisyys”.
 5. Kestävyysfresbeegolfia? Olihan tuolla televisioidussa sm-viikollakin joku juoksun ja golfin yhdistelmä (speedgolf?). Energiajuomaa tarjottais lennosta; tietysti mopon seljästä käsin.
 6. PaHa

  Altra juoksukengät

  Altran kenkiä saa muuten Partioaitasta. Ostin heinäkuun lopulla Superiorit poistomyynnistö sieltä. Bikesterin valikoimassa on myös iso Altra-valikoima. Saksasta tuli Timpit n. viikossa. Molempien em. hinta oli n. 80€. Siirryin ainakin polulla (kun juoksen oikeastaan pääasiassa poluilla) 0 dropin kenkiin, kun selkää pitää varjella liialta iskutukselta. Nyt kun kenkä pakottaa askeleen päkiälle tai jalan etuosalle, niin kantapääosumien aiheuttamat ,selkään kohdistuvat iskut ovat jääneet käytännössä pois. Ja juoksutekniikka on mielestäni muutenkin parantunut.
 7. Tervetuloa pöpien klubiin! 😂 Mutta ”vakavasti” ottaen: kannattaa treenata paljon, mutta järkevästi. Ja talvella hiihtää enemmän ja juosta vähemmän, niin jalat ei hajoa vielä talvella 😉 Ymmärtääkseni aikataulu ja reitti 105km:n kisassa on samat ensi kesänä. Tänä vuonna oli kyllä mahtava juosta, kun keli oli oikeastaan täydellinen eikä mäkäräisetkään juuri vaivanneet. Ja joo: yhtään ei tietenkään väsyttänyt...
 8. Itsekin olen entinen tupakoija. Ensimmäisen maratonin juoksin vielä tupakoitsevana. Tosin olin silloin kolmekymppinen. Joka tapauksessa röyhyttelyä oli n kymmenen vuotta kertynyt. Kannattaa se polttaminen silti mahd pian lopettaa. Nyt kun olen alaselän kivun takia juoksusta telakalla, niin sauvakävely reippaasti on ollut oivaa liikuntaa; suosittelen lämpimästi! Kävelyn lisäksi jumppaa keskivartalolle ja esim jotain hyppelyä. Näin jalat vahvistuu juoksua varten. Tsemppiä!
 9. Oli hieno kisa (105)! Nyt saattoi juosta myös lopussa, vaikka aika jäi yli puolitoista tuntia omasta tavoitteesta. Ekaa kertaa kävin ultran aikana isolla hädällä. Maha oli ihan kuralla Kotamaja 2:lla. Ja oksensin itteni tyhjäksi muutama tunti maaliintulosta. (Ja ei: alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.) Taitaa iskutus vetää pakin sekaisin tai sitten kyse on siitä, mitä sisuksiinsa pistää. Söin ja join omasta mielestäni riittävästi alusta saakka. Muuten kaikki oli paljon miellyttävämpää kuin viime vuoden 134km kisassa. Jopa aamuyön kylmyys oli hienoa viime kesän hellejuoksuum verrattuna!
 10. Omasta lehmästähän tässä minulla nimen omaan onkin kyse 😉
 11. Ärsyttää muuten vähän paljon se, että kisamateriaalin saa vain Äkäslompolosta, eikä 105km lähdöstä ennen paukkua. Samoin pitää käydä viemässä dropbagiin menevät kamat Jounin kaupalle. Kun tukikohta on perheen kanssa Ylimuoniossa, niin aivan turhaa ajoa. Kyllä ennen oli kaikki paremmin!
 12. Viime vuonna joku kai joutui ihan sairaalaan niiden puremien takia. Itselläkin oli jalat aika tikattu 134km:N mönkimisen jälkeen. Kuulin, että ruokaöljyä jos itseensä sivelee niin eivät iske iholle. En ole kokeillut. Ainakaan hyttysmyrkystä ei ollut mitään apua.
 13. PaHa

  Suunto Ambit3

  Mulla ollut aivan samoja ongelmia! Kellokin ollut reilut puoliotista vuotta käytössä. Todennäköisesti vyö on kuitenkin sökö. Minä kysyin asiaa Suunnolta ja yhteensä n. kymmenen sähköpostin jälkeen lähettävät uuden vyön, vaikka takuuaika on kai periaatteessa umpeutunut. Käytätkö Moveslinkkiä? Sieltä kannatta ilmeisesti pakottaa ohjelmistopäivitys kellolle. Mulla ilmeisesti auttoi, koska Polarin H10 vyön kanssa pelasi eilen salilla ihan täysin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy