Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tylsimys

Jäsenet
 • Posts

  173
 • Liittyi

 • Last visited

About Tylsimys

 • Syntymäpäivä January 1

Recent Profile Visitors

1 001 profile views

Tylsimys's Achievements

 1. Olen täysin eri mieltä. Aivot ei ole sen enempää lepotilassa matolla juostessa kuin ulkonajuoksussa. Teet lähestulkoon samaa asiaa molemmissa. Ja en ymmärrä jos olet näin tarkka hermoston käskytyskyvystä (jos ymmärsin oikein?) niin eikö sua häiritse yhtään se, että kaarevalla matolla juostessa on täysin eri biomekaniikka kuin ulkonajuoksussa? En ihan ymmärrä mitä tässä ajat takaa. Kuulostaa siltä, että ollaan ME tason suoritukseen valmistautumassa. En ole nähnyt/kuullut yhdenkään kestävyysjuoksuhuipun juoksevan kaarevalla tai moottorisoimattomalla matolla. Eiköhän me juoksufoorumilaiset pärjätä myös ihan perusmatolla. En sano, että pilaat itsesi juoksemalla kaarevalla matolla, mutta en näe mitään järkeä myöskään väen vängällä hakeutua sellaiselle.
 2. Unohda noi höpöhöpö H11T matot. Perinteinen motorisoitu juoksumatto jäljittelee ulkoilmajuoksua lähes sataprosenttisesti. Woodwayn matot kaikista eniten oman tuntuman mukaan.
 3. -Pyöräily, erityisesti lukkopolkimin. -Rullahiihto, hiihto, skimo. Tätä pystyy yleensä aina tekemään vaikka olisi juoksuvaivaa. -Vesijuoksu. Jänne ja lihasperäiset vaivat on siitä hankalempia, että yleensä myös oheislajit rasittaa niitä. Iskutuksesta johtuviin ongelmiin vesijuoksu ja pyörä toimii. Esim. Lonkankoukistajan vaivatessa pyöräily ilman lukkopolkimia on hyvä vaihtoehto. Tasuri on myös sellainen laji, että pitää olla käytännössä makuulevossa ettei sitä pysty tekemään. Kannattaa muistaa myös oheislajeilussa maltti. Itse olen saanut tasurista tenniskyynärpään kun korvasin kaiken juoksun tasurilla kertaheitolla.
 4. Tylsimys

  NUTS 300 2021

  Olisi kiva tietää myös kuinka monella oli jo lähtiessä tilanne ns. pakkasen puolella jalkojen ihon/kynsien suhteen. Aika hurjia kovettumia oon polkuporukalla nähnyt jo ennen kisaa.
 5. Ne lasketaan kaksinkertaisena. En ole tarpeeksi viisas että pystyisin olemaan koko asiasta mitään mieltä. En minä mitään puolta tässä halua valita. Kunhan loppuu nää rajoitukset niin ihan sama mulle kuka oli oikeassa ja kuka väärässä.
 6. En olekaan hetkeen käväissyt täällä ketjussa. Aina vaan samat kaverit painaa todella pitkää tekstiä tänne. Olisi kiva saada joku laskuri, josta näkee esim. Top5 eniten merkkejä kirjoitettuna tähän ketjuun.
 7. Tylsimys

  NUTS 300 2021

  Hietala nyt nousemassa äkäskeroa ylös. Se onkin oikeastaan viimeinen tiukka rutistus. Tai saattaahan tuossa vaiheessa olla alamäet kovempi haaste. Somen mukaan mies on hyvissä voimissa ja tunnelmissa.
 8. Tarkoitatko siis, että jos jollain on esim. määritelty AerK mattotestissä 155bpm/min, mutta hän kokee että 160bpm on hänelle ok pk-tteenivauhti koska tuntuu siltä, niin hän voi sitä juosta? Tuo on kyllä rohkea väite, jos sitä väität. Mä varmaan ymmärsin väärin? Mutta, siis en väitä etteikö olisi ihmisiä joille 150pbm on hyvää pk treeniä. Liian usein vaan näin tehdään ilman todellisia perusteluita.
 9. Jotta 70% olisi 160 niin maksimi täytyisi olla 229. En tunne ketään aikuista noin korkealla maksimisykkeellä. Ja silti loppujen lopuksi PK:n rajan määrittää aerobinen kynnyssyke. Mutta siis pointtina oli se, että usein ihmiset joilla sykkeet karkailee (tiedän koviakin juoksijoita) perustelee sen juurikin sillä että on luonnostaan korkea syke. Ja yleensä vielä ei olla edes käyty mattotestissä katsomassa kynnyssykkeitä. Päätetään että ''mulla nyt vaan kone ottaa vähän jenkaa''. Vaikka todellisuudessa pohjat puuttuu.
 10. Moni ei ihan käsitä mitä kestävyysurheilijoiden peruskunto tarkoittaa. Vaikka taustalla olisi paljon tennistä ja uintia, ei se välttämättä ole lähellekään tarpeeksi että voisi sanoa peruskunnon olevan "hyvä", näin niinkun kestävyysurheilijan näkökulmasta. Joo, voi olla "kierroskone" mutta nämä tyypit ajautuvat yleensä aina ennen pitkää ylikuormitukseen ja samoilla junnaavilla sykkeillä juoksuun. Mä näkisin sun tapauksessa syyn korkeisiin sykkeisiin johtuvan ihan vaan pienestä sydämen iskutilavuudesta, juoksun vähyydestä johtuvasta epätaloudellisuudesta ja yleensä lihasten kestämättömyydestä. Ratkaisu on helppo: paina 65-70% sykkeillä PALJON treeniä. Juoksu-kävely on suositeltavaa. Fillarikin tosi hyvää pk-treeniä. Kerran viikkoon voi vetää vaikka 20min yhtäjaksoisesti kovaa juoksua. Joka kolmannen viikon voi ottaa kevyemmin. Silloin on hyvä balanssi, kun tokan kovan viikon jälkeen alkaa jo vähän kaipaamaan kevyttä viikkoa. Toivottavasti pääset vauhtiin ja löydät juoksun ilon.
 11. Tylsimys

  NUTS 300 2021

  Hietala on tullut hetan jälkeen kovaa. On varmaan saanut aika hyvän huollon siellä ja nyt kulkee. Mä tuossa lenkillä mietiskelin itsekin, että millä hitolla saa jalat pidettyä kunnossa hiertymiltä. Yksi vaihtoehto olisi ottaa reppuun vaihtosukkia. Sukkien vaihto vaikka 15krt. tässä kisassa ei ajallisesti tarkoita yhtään mitään. Toisaalta jos kengät on märät niin ne kastelee uudet sukat vaihtaessa... Paljon on myös varmasti kiinni siitä, kuinka on saanut treenikauden aikana kengän istumaan jalkaan.
 12. Tylsimys

  NUTS 300 2021

  Samaa mietin itsekin. Pelkkä kävely ilman ylipitkiä huoltoja pitäisi riittää voittoon tässä vaiheessa. Toki vielä voi sattua vaikka mitä.
 13. Tylsimys

  NUTS 300 2021

  Maisala huoltanut jo tovin. Hietala, Juvala, Nieminen ja joku muukin lähestyy tasaisen tappavasti hettaa. Päätalo-aspegren painaa tällä hetkellä parasta vauhtia. Juhalla ja Villellä tuntuu olevan vaikeuksia. Villen ja Yli-maunulan gepsit päivittyneet nyt muutaman kerran samassa pisteessä. Huoltoa/unta reitin varrella?
 14. Oikean polven takareiden jänteen kiinnityskohdan tendinopatia, eli semimembranosus tendinopathy. 9kk kesti kun ravasi eri ammattilaisilla. Jonkin verran pystyi juoksemaan, mutta aina pieni taustakipu päällä. Lopulta vaivaan löytyi ratkaisu googlettamalla. Shockwave hoito ja eksentrinen harjoittelu hoiti jalan kuntoon alle kuukaudessa.
 15. Tylsimys

  NUTS 300 2021

  Okei, kaikilla siis aikalailla sama homma. Itse en löytänyt tuota hännän pidennys asetusta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy