Jump to content
Juoksufoorumi.fiTylsimys

Jäsenet
 • Posts

  140
 • Liittyi

 • Last visited

About Tylsimys

 • Syntymäpäivä January 1

Recent Profile Visitors

614 profile views

Tylsimys's Achievements

 1. Ainakin hokan carbon rocketit säilyttää ominaisuutensa todella pitkään.
 2. Kannattaa muistaa että nivusalueen hiertymissä myös alushousut näyttelee isoa roolia. Itsellä on ollut salmingin boxerit tosi hyviä.
 3. Tänään näköjään napsahti lumen syvyys nollaan ilmatieteenlaitoksen mukaan. Kiutakönkään webbikamerasta kuitenkin näkee, että maastossa on vielä jonkin verran lunta.
 4. Tästä olen ihan samaa mieltä, varsinkin kun puhutaan juoksusta. Kisassa on ihan turha vedota mattotestin lukuihin, jos et ylitä maaliviivaa ensimmäisenä. Juoksussa vaikuttaa "koneen" lisäksi niin paljon lihaksiston elastisuus, jänteen ja lihaksen moitteeton yhteistyö (erityisesti soleus ja akilles) ym. ym. Hyvä yleisvire on viivalla aina ehdoton asia, tämän takia itse en juokse juuri koskaan "naula otsassa" treeneissä.
 5. Tämä sivuaa kyllä aihetta aika paljon, mutta minun mielestä usein me työssäkäyvät kestävyysjuoksijat keskitytään ihan liikaa pikkutarkasti yksittäisiin treeneihin. Mitä järkeä on viilata treeninsä viimeisen päälle huippu-urheilijoitakin tarkemmin, jos kuitenkin elämä sen ympärillä ei tue millään lailla tekemistä. Mä väitän, että se on ihan sama juokseeko maratonvauhtista vai hieman kovempaa meidän tasoisilla. Tässä luokassa kehittyy eniten ne jotka osaa rytmittää arjen ja treenit nätisti pitkin vuotta ja jopa jaksottaa tekemistään. Ja ennenkaikkea tekee uhrauksia edistääkseen palautumista ja treenin laatua. Eli: kyllä me kaikki ne treenit tehdään, mutta ne jotka kerkeää niistä vielä palautumaankin on ne jotka keräävät potin kisakaudella. Ei ole mitään väliä juokseeko lyönnin yli vai alle anakin, jos treenille ei saa vastetta.
 6. Lunta nyt 31cm kiutakönkäällä. Tämän viikon aikana lähtee lumet rytinällä. Btw, tänään on klo 19 karhunkierroksen live-infolähetys. Löytyy facebookista. Edit: tässä vielä linkki https://fb.me/e/1IUAjuROg
 7. Runsaalla Crocsien käytöllä ja plantaarifaskiitilla tuntuisi olevan aika suora yhteys...
 8. Minä en usko lumivuoteen. Lauantaina alkaa lämmetä ja keskiviikosta eteenpäin päivien korkeimmat lämpötilat nousee selvästi yli 10 asteen. Noissa lämpötiloissa sulaa päivässä varjossakin helposti 5cm lunta. Jos vain yhtään pitää ennusteet kutinsa, niin kovin paljoa sitä lunta ei voi olla enää kuun lopussa.
 9. Muistaakseni Marit Björgenin hiihtoharjoittelu oli juurikin vain Pk:ta ja MK:ta. Hyvin pieni määrä kynnysten välissä. Hiihto on kuitenkin varsin eri laji kuin juoksu. Mun mielestä on hyvä totutella maratonvauhtiin ihan huolella ennen maraa. Kysymys kuitenkin kuuluu, että oletko maratonvauhdissa taloudellisempi jos juokset maravauhtista läpi vuoden, verrattuna esim. vain 8vko jaksoon ennen päätavoitetta. On kuitenkin aika rohkea väite, ettei maratonvauhtia kannattaisi juosta ollenkaan harjoittelussa.
 10. Luultavasti on turvallisempaa osallistua nuts karhunkierrokselle kuin elää keskiverto pääkaupunkiseutulaisen päivä.
 11. Kyllä noihin puolimaratonaikoihin juoksevat voivat hyvin jo tehdä lenkit täysin juosten, kunhan juoksee tarpeeksi hiljaa. Eipä juoksu-kävelytreeni toki estä juoksemasta vaikka alle 1:25, mutta silloin viikon avaintreenit pitää olla priimaa. Näkisin run-walkin niille tehokkaimmaksi joilla juoksu pk-tehoilla ei ole mekaanisesti järkevää juoksua.
 12. Hieman lisää kenkäpohdintaa: muistin juuri että salomonilta tuli uusi s/lab pulsari. Katsoin nettikaupat läpi ja oma koko myyty kaikkialta loppuun. Joopa joo, jos on noin trendikäs kenkä niin juoskoot muut sitten sillä. Mä lähden luultavasti sense 7:lla. Sopii paremmin terävään kivikkoon sen kiveniskulevyn ansiosta kuin Evo Jawz. Ja nimenomaan menen sillä ei-sg versiolla, missä on matalat nappulat. Sitten jos tulee lumivuosi niin täytyy miettiä uudelleen.
 13. Itse ajattelin lähteä jollain huomattavasti vähemmän vaimennetulla 34km:lle. Vielä vähän auki että olisko ne senset vai evo jawsit.
 14. Noh, eipä se tästä ihmettelemällä selkene ennen kuin nutsi ilmoittaa tapahtumasta lisää. Millä kengillä porukka meinaa juosta tänä vuonna? Speedgoattia näkyi ainakin 2019 ihan törkeästi ja myös VJ:n xtrm:ää.
 15. @Spica:n kanssa samaa mieltä. Ylipäätään jalkahoitajalla käynti on ihan liian aliarvostettua juoksijoiden keskuudessa. Hyvä jalkahoitaja saa paljon aikaan lyhyessä ajassa ja yleensä vielä ilman kipuja.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy