Jump to content
Juoksufoorumi.fi

huh huh

Jäsenet
 • Content Count

  910
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

521 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nyt toimittiin luonnon ja ilmaston kannalta suotuisasti, kun tuli pakkotilanne ja käsky. Eihän niitä tapoja muuten muuteta ja tingitä omista eduista. Ehkä se on pitkällä tähtäimellä hyväkin, kun tämä stoppi tuli ihmisiä uhkaavan viruksen takia. Eikä sen takia, että on jo niin saastunutta, että siksi on pakko reagoida, rajoittaa ja rauhoittua. Niin kuin siellä jossain Aasian turistisaarella laitettiin joskus rannat ja hotellit kiinni, kun oli niin roskaista. Ja ruvettiin siivoamaan ja uudistamaan systeemejä ympäristöystävällisempään suuntaan. Samoin Kiinassa välillä joudutaan rajoittamaan autolla ajamista päästämällä vain parillisella tai parittomalla numerolla alkavat rekisterinumerot liikenteeseen vuoropäivinä.
 2. On kyllä luonnon kannalta hyvä tämä poikkeustila. Normaalisti tuolla suhataan työpaikoille ja koulujen pihoille nastarenkaat ropisten, tiet kuluu, renkaista irtoaa kumia ja nastojen myrkkymetallia, ja pakokaasua nousee ilmaan. Lentokoneet ei kuljeta ihmisiä maailman ääriin tai kaupunkilomalle viikonlopuksi Keski-Eurooppaan. Ristelyalukset pysyy satamissa, nehän ne vasta saastuttaa. Kiinassa yllätyttiin miten aurinko rupesi paistamaan, kun tehtaat oli kiinni silloin muutama viikko sitten. Matkustelusta saattoi mennä fiilis tämän myötä, ainakin joksikin aikaa. Ei niin helposti tee mieli lähteä lentämään, turistien kansoittamiin kohteisiin tai laivalle, jossa voi levitä koronaviruksen toinen aalto. On tämä hirmuinen isku matkailualalle.
 3. Tämähän antaa toivoa. Olisikohan sellainen veikkaus osuva, että kouluja ei enää avata tänä keväänä, (niin kuin julkisuudessa on puhuttukin), mutta muuten pitää palata normaaliin toukokuussa tai kesäkuussa. Paitsi että vanhempien ihmisten osalta jatkettaisi tätä eristystä, jotta vältettäisi kuolemantapaukset mahdollisimman hyvin. Silti se virus varmaan leviää melko laajalle, mutta ihmiset kyllä kestää sen. Tällä jos selvittäisi, niin se olisi hyvä. Jäätäisi muutamaan kymmeneen kuolemantapaukseen, kuten tuossa blogissa arvioitiin parhaassa tapauksessa käyvän. Tai muutamaan sataan pitemmällä tähtäimellä (1-3 vuotta). Tällä hetkellähän nuorin Suomessa tämän takia kuollut on 59-vuotias.
 4. Luin Helsingin Sanomien juttuja talousvaikutuksista. Pitääköhän jossakin vaiheessa purkaa rajoitukset ja antaa koronan levitä. Mutta uskaltaako ihmiset siinä tapauksessa liikkua kaupungeissa, käydä töissä ja koulussa, vaikkei se olisikaan kiellettyä. Vuosina 2007-2008 meni hyvin, ja joku sanoikin, että siitä finanssikriisistä meni kymmenen vuotta ennen kuin oli taas yhtä hyvä tilanne (2017 tai 2018). Tällä kertaa siihen voi mennä vielä pitempään. Jos tätä menoa oikeasti jatkuu 2 kuukautta, 4 kuukautta tai puoli vuotta, niin mikähän mahtaa olla tilanne sitten. Talouden suhteen ja terveydenhuollon/ viruksen leviämisen suhteen. Tässä taitaa olla se sellainen tilanne, jossa on vain huonoja vaihtoehtoja. Torstain työttömyysluvut Suomesta ja Yhdysvalloista kertovat talouden äkkipysähdyksestä tavalla, jota ei ole ennen koettu Talous ei yksinkertaisesti kestä useiden kuukausien karanteenia, sanoo työeläkeyhtiön johtaja Risto Murto Keskisuomalainen ja Kesko lomauttavat 2000 työntekijää molemmat - yt-neuvotteluiden piirissä jo yli 350 000 ihmistä HS:n koostamat grafiikat näyttävät, miten pahasti Suomen talous on romahtamassa Noissa jutuissa pohdittiin sitä, että kun nyt pudotus on jyrkkä, niin nousu takaisin ei luultavasti ole yhtä jyrkkä ja helppo. Että kaikki lähtisi taas rullaamaan vanhaan malliin nopealla tahdilla. Moni kai miettii, onko nyt mieltä missään.
 5. huh huh

  Massahiihtoon

  Yllättävän kiinnostavaltahan nuo vaikuttaa. Ja siinä olisi aika pitkälle ajalle ohjelmaa.
 6. Tuo eläinten metsästys ja torikauppa on tietysti elinkeino isolle joukolle oletettavasti vähävaraisia maaseudun ihmisiä siellä päin. Jossain luki sen olevan useiden miljardien bisnes Kiinassa (mutta varmaan tosiaan ihan tavallisten, köyhien ihmisten perinteistä ruohonjuuritason toimintaa). Mutta onhan tuosta aika isot seuraukset. Jos USA:ssa tarvitaan 2000 miljardia näin aluksi... vähän vaikea toki arvioida tämän pandemian hintaa, mutta olisko se joku 10 000 miljardia maailmanlaajuisesti. Onneksi sitä rahaa voi aina painaa lisää, lainata lisää ja näköjään sitä voidaan vain antaa yrityksille ja yrittäjille tappioiden paikkaamiseksi. Sekin on sinänsä aika mielenkiintoinen juttu. Valtiovarainministeri silloin uutisissa lupasi, että hallitus tekee kaikkensa, ettei yksikään yritys ajaudu konkurssiin koronakriisin takia. Paljon luvattu, ja kaikkensa voi tehdä. Mutta ei nyt tietenkään ne yritykset ja yrittäjät kaikkia tappioita saa kuitattua tukirahoilla.
 7. huh huh

  Ennätyspitkä hiihtolenkki

  "Pääosin tasatyönnöllä", eli ei varmaan ole ollenkaan tingitty luistosta laittamalla pitovoidetta. Ehkä ovat sitten luistelleet välillä. Ihme kun käsissä riitti voimia tuohon. Hieno juttu. On se vauhti ollut tosi kova, 3.43/km sisältäen tauot. Alamäet olis ehkä kivoja noin pitkällä matkalla.
 8. Kyllähän siellä taas pari olympiavoittajaa on epäiltynä dopingin käytöstä. Neljää venäläistä ex-yleisurheilijaa epäillään dopingista – mukana kaksi olympiavoittajaa Mikä on olympiavoiton arvo, jos se on hankittu dopingin avulla. Onhan se kiva siihen asti kunnes jää kiinni. Onko siinä joissakin tapauksissa lieventävänä asianhaarana se kun "kaikki käyttää", niin kuin joskus pyöräilyssä ja hiihdossa.
 9. USA otti käyttöön jonkun 50 miljardin hätärahaston, kun hätätila julistettiin, ja pari päivää sitten päätettiin 2000 miljardin tukipaketista mm. yrityksille. Melko kallista. Vielä joku aika sitten siellä oli hyvä tilanne, kun työttömyys oli alimmillaan 50 vuoteen. Nyt on lähtenyt kovasti nousemaan ne työttömyysluvut. Se olisi melkoinen homma, jos kuvitellaan että koko Yhdysvallat laitettaisi "kiinni" tai edes melkein.
 10. Kyllä Suomessa on tehty hyvää työtä kuitenkin tämän viruksen torjumisessa, ja tilanne on paremmin hallussa kuin monessa muussa maassa. Aika paljon vaadittu, jos vieläkin nopeammin olisi pitänyt reagoida. (Mutta kaipa sekin olisi mahdollista ollut?) Italiassa kuolleita 9134, Ranskassa 1995, Espanjassa 4934, Sveitsissäkin 231 ja Itävallassa 58. Suomessa seitsemän. Suomessa nuo tietokoneella tehdyt mallinnukset ja laskelmat ei välttämättä toteudu samanlaisina kun muualla, koska on niin tiukat toimet ja erilainen maa sekä vähemmän asukkaita. Vaikeahan sitä virusta on/oli torjua tuolla tiheään asutuissa maissa ja kuhisevissa metropoleissa. Koronaviruksen eteneminen on hurjaa seurattavaa, ja niin alkaa olla myös nämä talousuutiset lomautuksista, tukipaketeista ja muista ilmiöistä ja seurauksista. Ne talousvaikutukset etenee nyt paljon nopeammin kuin itse virus. Lumipallo pyörii alamäkeen, ja matka alas on vasta alussa.
 11. Aika huono tuuri, kun olympialaiset on vain joka neljäs vuosi, niin nyt joudutaan siirtämään niitä. Kai 2021 MM-kisat Eugenessa saadaan siirrettyä EM-vuodelle 2022. Pitää vielä uskoa, ettei koko yleisurheilukausi jää välistä sentään. Se olisi kyllä melkoinen katastrofi urheilun saralla. Samalla se tarkoittaisi myös pesäpallokauden ja jalkapallokauden peruuntumista. Vaatisi todella paljon kärsivällisyyttä ja uhrauksia urheilijoilta ja palloiluseuroilta. Ehkäpä ne yleisurheilijatkaan ei oikein voi montaa kuukautta harjoitella niin kuin normitilanteessa, ja odotella että jatketaanko rajoituksia, pidetäänkö kisoja. Mutta sanotaan näin, että jo kuukauden pituinen kisakausi olisi ihan kiva. Ruotsissa on vähän maltillisempi linja näissä asioissa. Sunnuntaina radiossa jotkut talousasiantuntijat keskustelivat tilanteesta. Eräs näkemys oli sellainen, että nyt pelätään koronavirusta, mutta eikö pitäisi pelätä myös niitä talousvaikutuksia mitä tästä tulee. Eli ihmiset on peloteltu sulkeutumaan koteihinsa, ja sitten heitä ihan käskettiin siihen. Mutta tämä joku asiantuntija myönsi, että tämä on se valinta mikä on tehty. Eli vaikka tämä tulee maksamaan paljon, niin terveysasiat on laitettu etusijalle. Tartuntojen määrä nousee hitaasti mutta varmasti. Tällä menolla tästä tulee "pitkä piiritys".
 12. Minulla on kyllä sillä tavalla, että parhaiten pystyy keskittymään omaan juoksuun ja vauhtiin jos ei ole ketään muita paikalla. Juoksutapahtumissa on tietysti kiva ohitella ihmisiä, mutta jos joku menee minusta ohi - vaikka loppumetreillä - niin ei juuri kiinnosta. Ja kun sillä ei ole mitään väliä, onko toinen, kolmas, neljäs vai sijalla 200. Aika on se juttu mikä kiinnostaa. Hiihdossa tämä talvi oli tosi paha. Ensin peruttiin Finlandia-hiihto ja muita lumenpuutten takia, ja kevään hiihtoja viiruksen takia. Aika kovasti harmittaisi, jos olisin kuukausikaupalla kiertänyt rundia ladulla ja sitten ei oliskaan mitään massahiihtoja. Ja sitten lumet sulaa. Juoksussa on kuitenkin toivoa.
 13. Harmillinen miinuspuoli tuo, kun aamulla monesti joutuu selvästi viileämmissä olosuhteissa juoksemaan kun mitä päivällä. Olipa vuodenaika mikä tahansa. Mutta ei kai se haittaa.
 14. Yleensähän sitä kilpailutaukoa tulee siksi kun on jotakin vaivoja. Mutta tällä kertaa ei ole siitä kyse, vaan voi harjoitella vaikkei ole juoksutapahtumia pitkään(?) aikaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy