Jump to content
Juoksufoorumi.fi


huh huh

Jäsenet
 • Content Count

  490
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

283 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lupaava aloitus tosiaan. On se kyllä jännä, kun vasta lokakuun puolella on mm. miesten estejuoksun MM-startit. Tosin eihän tuo sinänsä niin ihmeellistä ole, myös moni Juoksufoorumin jäsen on parhaassa kunnossaan vasta lokakuussa. Kestävyyslajeissa se kunnon ajoittaminen saattaa olla vähemmän hankalaa kuin tehoa ja tekniikkaa vaativissa lajeissa. Siitäkin voi tulla erikoinen kokemus, jos Suomessa on viileä ja sateinen syyskuu, ja sitten lähdetään Qatarin helteeseen. Pitääkö oikein etelän leirit järjestää syksyllä.
 2. Samaa olen vähän mietiskellyt viime aikoina. Jos tietää että joutuu päästämään kunnon laskemaan jossain välissä, niin onko se melkein sama pitää taukoa ja syödä jäätelöä, sen sijaan että rehkisi lenkkipolulla. Kun se kunto laskee tosi pahasti jo kahden viikon tauon aikana, ja sitäkin lyhyemmässä ajassa. Mutta eihän se tosiasiassa ihan hukkaan mene kuitenkaan.
 3. Vuosi sitten fysioterapeutti kertoi, että siinähän tosiaan menee joku jänne tai lihaskalvo lonkasta alaspäin (ja ehkä ylöspäin), ja se voi olla kireällä. Kyllä ne usein onkin kireänä, ainakin hyvin saa venytettyä niitä. Ottaa kyynärpäillä tukea vaikka sängyn reunalta ja laittaa säärtä lattiaan, niin sillä se venyy. Samoin noita jo mainittuja lonkankoukistajia on hyvä venytellä.
 4. Jaa, no voi se ilmoittautuminen tosiaan jossain mennä automaattisesti ikäsarjaan. Itsekin tänään lenkillä ajattelin, että tuleekohan tänä vuonna käytyä ensimmäiset 30-sarjan kisat. Mutta eipä sillä ole niin väliä, kisa kun kisa ja on tuonne radalle mahtunut saman aikaan yleisen sarjan juoksijat, veteraanit ja kuntosarjalaiset, 10 000 metrillä on niin vähän juoksijoita.
 5. No näkyypä olevan. Ei olisi uskonut, että menee ikäsarjaan.
 6. Nimimerkki ForrestG. Pitäshän tuo nyt tietää.
 7. Harmi kun elävä legenda/jumala/supertähti/kuningas oli ilmoittautunut puolimaratonille, mutta jostain syystä ei juossutkaan. Maailma tarvitsisi esikuvia tänäkin vuonna.
 8. Peiponen 10km 34.08. Ei paha. Kun vaan pysyisi terveenä, niin eikö tuosta saisi lohkaistuksi vielä ison siivun syksyllä.
 9. On kyllä kumma, kun nyt myös Dahlmeier lopettaa. Ei voi kun ihmetellä. Huipulla olisi tilaa ja palkintorahoja jaossa, ja lehdessä luki talvella, että hän saksalaisena kerää tosi hyvät sponsoritulot myös. Mutta toisaalta hän on jo voittanut paljon, ja henkilönä juuri sellainen, että saattaa milloin tahansa päättää ruveta palomieheksi, ympäristöaktivistiksi, kirjailijaksi, huippukokiksi, arkkitehdiksi, vuorikiipeilyammattilaiseksi tai miksi tahansa.
 10. Tuo on muuten hyvä huomio, että mitä nopeammin juostaan, sitä vaikeampi on juosta väärin. Jalat vie ja tuottaa vauhtia silleen kuin kuuluukin ja mitä fysiikka antaa myöten. Jos vaivautuisi tekemään yleisurheilijoiden koordinaatio- ja nopeusharjoittelua, niin sillä saisi tekniikkaa paremmaksi ja jalat tottelemaan helpommin. Joskus kävin juoksuopisto.fi -sivustolla, ja siellä oli video aiheesta. Kajaanilainen ex-pikajuoksija Haverinen (10,54) näytti mallia.
 11. Eikös se kunto sillä parane, kun välillä juoksee jonkun lenkin rankasti ja välillä lenkkejä kevyesti. Tässä on koko kesä aikaa, joten paljon on mahdollista kuntoaan kohottaa.
 12. SM-maastoissa Piesanen huippukunnossa: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/sm-maastot-sarjoittain-raitanen-piesanen-ja-maki-vakevassa-vireessa Positiivista oli myös Johanna Peiposen mukana oleminen, jäi Janica Raumasta vain kuusi sekuntia. Voittaja Kristiina Mäkeen tuli eroa 47 sekuntia. Kahtena edellisenä keväänäkin Peiponen on kyllä ollut maastoissa viides ja neljäs, mutta sitten ratakaudesta ei tullut mitään. Jospa tällä kertaa. Hyviä junioreita tuolla on monessa sarjassa. Mutta osallistujia on kyllä vähän.
 13. Lisäksi vieläkin on varmaan piireittäin muutamia ns. villin kortin paikkoja, joilla voi päästä kisoihin vaikkei raja olisi aivan alittunut.
 14. Voi ajatella niinkin, että Niskanen toi paljon näkyvyyttä ja menestystä Rossignolille. Ainakin Suomessa se merkki on nostanut osakkeitaan viimeisten viiden vuoden aikana, Sotshin olympialaisista lähtien. Paljon näkyy laduilla Rossignolin suksia. Niskasen ja suksimerkin yhteistyö todella oli molemmille tuottoisaa.
 15. Niin ainakin median perusteella on saanut käsityksen, että Pekingin olympialaisissa olisi aika kuivaa ja lunta vain laduilla. Mutta saattaahan siellä olla aurinkoista ja arvokisoille tyypilliset 10-20 astetta lämmintä. Ja Niskanen sanoi, että jos olisi Seefeldissä valinnut toisen parin niin olisi voittanut, joten ei ne sukset ainakaan ihan huonot olleet.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy