Jump to content
Juoksufoorumi.fi

huh huh

Jäsenet
 • Content Count

  219
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

89 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

537 profile views
 1. Niin on se kilpajuoksijoilla rankkaa, kun päivästä toiseen pitää juosta ja väsyä. Mutta toisaalta varmaan motivoivaa kun maisema vaihtuu kevyesti, ja jaksaa juosta kovaa vauhtia pitkiäkin matkoja. Eipä saata tuo 16000 kilometriäkään olla vielä "maailmanennätys"... vaikka on enemmän kuin maratonin verran päivässä. Jotenkin järjettömältä kuulostaa maraton joka päivä. Vaikka näillä järjettömimmillä ultramatkoilla tietysti kävelläänkin välillä, kun matkat on 100-300km päivässä.
 2. No enpä ollut kuullut, että joku juossut 14500km vuodessa. Melkein 40km per päivä. No ei se nyt ole kuin kaksi kertaa päivässä 20km lenkki, jos keskittyisi vain kilometrejä keräämään. Huippujuoksijoilla se 20km kevyt lenkki on helppoa. Välillä tulee mietittyä, että on se juoksu varmaan helppoa ja mukavaa jos on joku 27-28 minuutin juoksija 10 000 metrillä, eli siis huippujuoksija. Aika helppoa se on varmaan myös jollekin 32-33 minuutin juoksijalle.
 3. Ja myös voimaa pitää nykyään olla, sillä saa vauhtia. Voimaa, nopeutta ja tekniikkaa. Ja siihen kuntoa päälle.
 4. Enpä ole vielä juossut ilman tavoitetta. Koska vaikka joskus marraskuussa olisi vähän huono kunto, eikä ollut mielessä että "ensi vuonna tehdään ennätykset", niin aina kuitenkin tavoitteena on ollut parantaa kuntoa seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana. Voisi olla hyväkin vaan koittaa pitää kuntoa yllä, eikä parantaa sitä. No, joskus myöhemmin sitten.
 5. Punkaharjulta kolme ensimmäistä saa lahjakortit urheilukauppaan. Olikohan 40-200 euroa, luultavasti myös naisten sarjoissa. Siinä ihan kiva syy käydä juoksemassa, vaikka ilman sitä lahjakorttiakin tietysti tulisi toimeen.
 6. Kyllä sitä aina ilahtuu jos näkee lenkkeilijän juoksevan. Melkeinpä enemmän ilahtuu jos näkee jonkun juoksevan hyvin hiljaa. Siinäkin on iso ero niihin jotka ei juokse ollenkaan.
 7. Kerran oli hirvi seisoskelemassa pururadan varressa. Kuulemma niillä on vähän heikko näkö ja se katseli muualle, mutta lähti kyllä juoksemaan pois. Ja vuonna 2016 kun yleensä juoksin aamuisin, niin muutamia kertoja näki jotain peuroja tai kauriita. Samoin niitä näki kun ajoi pyörällä työpaikalle hiljaisempaa hiekkatietä pitkin. On se hieno juttu jos noita näkee ihan "livenä". Ja kahdesti on ollut käärme pururadalla.
 8. Aika huonosti on eri kokoja saatavilla ja minulla ei nyt ole korttimaksua käytössä, mutta katselin tämän merkin takkeja ja tilasin. Tuossa nyt ei ole vetoketjua, mutta on merkitty vedenpitäväksi, ei vain vettä hylkiväksi. Eiköhän tuolla pärjää, kunhan se olisi myös hengittävä. Varmaan hiihtoon hyvätakki kun siinä on vauhtia ja kylmyyttä enemmän, varsinkin alamäissä.
 9. Taas kerran on mielessä, että jos hankkisi vedenpitävän, tai vettä hylkivän takin. Nykyistä olen käyttänyt 9 tai 10 vuotta, ja se on ohut vuoriton takki, mihin sadepisara leviää isoksi läikäksi. Ja näin takki on nopeasti märkä. Vähän ihmeellistä kun jos mennään lähemmäs 10 asteen pakkaseen, niin silloin takin roikkuvien hihojen pohjalle kertyy huurretta ja lunta. Sitä saa sitten lenkin jälkeen keräillä. Miten tämä on edes mahdollista. Sekin on huono, jos laittaa paksumman takin ja sitten tulee liikaa hiki ja kylmä tuuli puhaltaa. Vaikeutena onkin valita sopiva takki tälleen verkkokaupasta ostaessa. Onko se liian ohut kelmutakki, joka on tarkoitettu lämpimien maiden juoksijoille jos ei olekaan kuin 17 lämmintä. Vai onko se liian lämmin tai liian tavallinen perustakki. Valinnanvaraa on niin paljon. Viime vuonna ostin Newline-housut, ja niissä materiaali vaikuttaisi aika hyvältä. Ehkä sitten takinkin voisi hankkia, vaikka ei ne ihan vedenpitäviä taida olla. Sillä yrityksellä on ainakin mielenkiintoinen tarina takana.
 10. No onpas vauhdilla rymynnyt metsän halki. Siellä on kyllä kohtalaisen helppokulkuista kangasmaastoa.
 11. Eikö olekin jännä, miten hän on tähti, vaikka on Euroopan tilaston sijalla 33 (maratonilla). Ja 10000 metrillä 39. Mutta mediahuomiota juuri tarvitaan ammattimaisen urheilemisen mahdollistamiseksi. Siinä mielessä toimittaja tekevät hyvää työtä.
 12. huh huh

  SUL:n saavutukset

  Suurimmaksi osaksi yleisurheilu on kuitenkin lasten ja nuorten, sekä opiskelijoiden laji, johon liittyy vapaaehtoinen seuratyö. Eikä sitä voi pahana tai kalliina pitää, jos paikkakunnalla on urheilukenttä, jossa nurmi keskellä. Koululaiset käy siellä vaikka liikuntatunnilla ei olisi juuri yleisurheilua. Ja tietysti yhteiskunnan tukea pitää tulla yleisurheiluun, kuten monille muillekin lajeille. Paljon puhutaan rahasta, ja että sitä pitäisi SUL:n ohjata urheilijoille ja valmentajille. Mutta varmaan SUL:ssa ajatellaan sillä tavalla, ettei heidän tehtävänsä ole jakaa rahaa urheilijoille. Kun se on liikuntajärjestö tai urheilujärjestö. Sillä tavalla minäkin olen alkanut ajatella. Leirejä ja kisamatkoja toki maksellaan. Eikös ne apurahat tulekin opetus- ja kulttuuriministeriöltä tai olympiakomitealta.
 13. Olisi se ollutkin vähän tylsää, jos Vainio olisi juossut "huonosti" eli jotain 2.36 tai 2.39. Toivottavasti malttoi sunnuntaina olla käymättä lenkillä. On se tosi kova vauhti, mitä Hyryläinen joutui juoksemaan Nummelan perässä. 3.31,68/km.
 14. huh huh

  Karhu Ikoni

  Yllättävää kuulla, että a) Karhulta on tullut uusi juoksukenkä, ja b) sitä myydään Yhdysvalloissa. Ja c) siellä on älytty hyödyntää tuota 3D-skannausta, millä on tehty yksilöllisiä pohjallisia jo varmaan muutamien vuosien ajan. Eikö tätä muut merkit ole keksineet? On se ainakin melko vakuuttava myyntivaltti.
 15. On totta, että Vainio sai paljon kritiikkiä vuosia sitten, mutta ainakin se toi paljon julkisuutta, kun niin äkkiä alkoi alamäki ja tuli uusia vastoinkäymisiä. Nykyään puhutaan, että urheilijalla pitää olla tarina, ja yrityksillä pitää olla tarina kerrottavanaan. Ja tietysti legendaarisilla sankareilla pitää olla niitä huonoja aikoja ja draamaa, ja siitä sitten noustaan vaikeuksien kautta voittoon tai takaisin mestariksi. Vainion tarinassa draamaa on ollut. Ehkä vähän tylsää, jos kaikki tähdet ja julkkikset olisivat sellaisia, että hymyilevät iloisesti ja puhuvat mukavia. Voi jopa mennä viestintätoimiston koulutukseen, jossa kerrotaan miten haastatteluissa pitää olla, ja mitä kannattaa sanoa. Ja viestintätoimisto voi hoitaa sosiaalisen median ja tiedottamisen ja ehkä sponsorien hankkimisen. Siinä olet kyllä oikeassa, että olisi hyvä kilpailla ja harjoitella ulkomaillakin, isommissa ympyröissä. Mutta ehkä sitten myöhemmin. Ja toisaalta hyvä jos kiertää pikkukisoja. Ja tämä maraton nyt oli kotikisa. Näkyvyyttä tulee kai enemmän jos tekee tulosta Suomessa, eikä jossain Englannissa tai Belgiassa.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy