Jump to content
Juoksufoorumi.fi


huh huh

Jäsenet
 • Content Count

  412
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

209 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Muistelin että joskus oli juoksukisoissa Keravan Urheilijoista Mortti ja Vertti Lehtonen, mutta näköjään olikin Mortti ja Mikki Lehtonen. Syntymävuodet 1992 ja 1989. Molemmilla nuorten SM-mitalit ja Mikillä aikuisten viestimitali Karhulan urheilijoiden joukkueessa, ennätykset 1.52 ja 3.57.
 2. On urheilua ja sitten on moottoriurheilua.
 3. Ei tämä mahdoton ajatus ole, ainakin osittain näin saattaa käydä. Esimerkiksi Ruotsissa ei mäkihyppyä ja yhdistettyä harrasteta luultavasti juuri ollenkaan. Suomessakin sama oli aika lähellä pari vuotta sitten. On keskusteltu Jyväskylän mäkien purkamisesta ja Puijon ison mäen purkamisesta ja Vuokatin hyppyrimäen purkamisesta. Ja harrastajia ei ole todellakaan paljoa. Onneksi noita lajeja ei sentään päästetty kuolemaan. Paljon on myös puhuttu ampumahiihdon tulevaisuudesta, että ei hyvältä näytä. Paitsi miesten puolella Seppälä voi pärjätä. Lehtonen oli MM-kisojen alkaessa nuori lupaus, mutta täytti 24 eikä enää olekaan nuori lupaus. Mutta ehkä hän voi vaikka kolmen vuoden päästä olla parhaimmillaan 20 joukossa tai jotain. Ai niin kyllä kai Mäkäräinen jatkaa kun Kontiolahdella on mc-kisat keväällä 2020 ja loppuvuodesta 2020.
 4. Naisten sprintissä viiden suomalaisen sijoitukset yhteensä 222 ja viiden ruotsalaisen 24. Keskiarvoina 44,4 ja 4,8. No sellaista on urheilu. Joskus Pärmäkoski, Laukkanen, Malvalehto ja Kyllönenkin pärjäsivät sprintissä, ja Korva tulee olemaan kv-tasoa.
 5. Yleensä taitaa tulla verttiä ja morttia saman verran, mutta eri jyrkkyyksillä ehkä.
 6. Oliskohan tämä jonkin sortin lahjakkuutta. Moni vähemmän kuntoillut olisi väsähtänyt aika äkkiä. Joku voisi tulla kertomaan miten sykkeet edes käyttäytyy hiihtäessä.
 7. Kuulostaa kyllä tosiaan siltä, että kovalla teholla on menty, eikä tuo aikakaan mikään hidas ole (varmaan luistelutyylillä?). Hyvä että viitsii ja pystyy pitämään yllä kovaa rasitustasoa. Kaipa tuohon sitten sopisi hyvin sellainen peruskestävyys-tyylinen harjoittelu, sillä se parantuu. Vaikka en kyllä ole mikään suurin massahiihtojen asiantuntija.
 8. huh huh

  50 km kävely poistuu

  Ei varmaan kovin moni tuota ajatusta kannattanut, mutta kun päättäjät päättää. Kyllä nyt kerran vuoteen jaksaisi katsoa 50km kävelyn. On se kyllä pitkä matka se 50km, varsinkin kävellen.
 9. huh huh

  ASICS MetaRide

  Aika kovaa tekstiä, mutta enpä väitä vastaan. Syksyllä kun oli Feeteillä tottunut juoksemaan ja välillä kävi lenkin Asicseilla ja jämerillä Mizunoilla, niin oli nuo japanilaiset kengät aika kuolleen tuntuisia. Noissa MetaRideissa taitaa olla samaa ideaa kuin yleisurheilupiikkareissa, esimerkiksi pikajuoksupiikkareissa ja pituushyppypiikkareissa, että päkiän kohdalta pohja alkaa taittua ylöspäin ja pohja on jäykkä, se ei jousta. Sillä sitten saadaan tehoa ja taloudellisuutta ponnistukseen. Olinkin joskus miettinyt, miksi ei ole kilpalenkkareita jotka olisi tehty hieman tuolla periaatteella. Mutta nyt sitten on lanseerattu melko raskas peruslenkkari, joka toimii tuolla tavalla, niin on se vähän erikoista. Tuolla on sanottu, että sama tekniikka ehkä tuodaan muihinkin Asicsin kenkiin, joten tuleeko myös kisakengät, joissa on jäykkä pohja millä ponnistetaan eteenpäin? Vähän kyllä epäilyttää ajatus, että tuollaisella kengällä juoksisi jotain pitempiä lenkkejä. Rajoitettu nilkan liike, sanotaan esitteessä. Että ei ihan luonnollista juoksemista ainakaan. Joko tuo on oikein hyvä, tai sitten tämä tarina päättyy huonosti. Ehkä tuolla saa pomppivan askeleen. Voihan se vaikka kahdesti viikossa lenkkeilevälle japanilaiselle olla ihan hyvä.
 10. Jos kiinnostaa retrohenkiset juoksujutut, niin maratoonari Jouni Kortelainen (2.12 vuonna 1980) on niitä kirjoitellut. http://jouninkootut.blogspot.com/2017/
 11. Perinteisesti hänellä on se avausmatka eli pikakisa mennyt huonosti, eikä sitten takaa-ajossakaan ole ollut mahdollisuuksia. Ja siinä normaalimatkalla ei muutenkaan ole mahdollisuuksia, joten mitali on sitten otettu yhteislähdöstä. Veikkauksena on kolmen sakon pikakisa ja ok-sijoitus takaa-ajosta. Mutta olisihan se kiva jos onnistuisi heti alkuun, tai sitten takaa-ajossa nousisi mitaleille. Voihan näistä tulla hyvätkin kisat.
 12. huh huh

  21. Kaukopartiohiihto

  Kaipa siellä voi tosiaan saada mieltä kirkkaammaksi ajattelemalla, että ei ole mitään ulkoisia paineita. Mukavuudenhaluista hiihtäjää varmasti harmittaisi juuri nuo kartan seuraamiset, jäiset tiet ja urat, vastatuuli, suksien toimimattomuus, rakot ja roskaiset ladut. Kivempihan se olisi hiihtää hyvissä oloissa rauhoittavissa korpimaisemissa.
 13. Oli kyllä harvinainen tilaisuus ottaa arvokisamitali, ei olisi tarvittu kuin 8,00 ja siihen molemmat on pystyneet aiemmin. Miesten finaalissa oli myös tavallista hitaampi tulostaso, siinäkin oli momentumia.
 14. Kyllä se on hieno suoritus, jos kovavauhtisen vapaan tyylin hiihtokisassa pääsee muilta karkuun. Monestihan korostetaan sitä, miten helppo on tulla ryhmänä ja laskea alamäessä kiinni. Hyvä ettei mestaruus eikä hopea ratkenneet loppukirissä. Vaikka kyllähän se vaikutti siltä, kuin Holund olisi "päästetty" karkuun ja annettiin oikein reilu etumatka, oliko jotain 1.10 vai 1.20 enimmillään. Mielenkiintoinen kilpailu. Tämän kauden jälkeen maajoukkueesta siis poistuvat Roponen, Pentsinen ja Heikkinen. Kenties myös Mononen? Toivottavasti maajoukkueella on varaa ottaa kaikkien tilalle uudet urheilijat, vaikka heiltä ei menestystä voi odottaa. Lari Lehtonen ei siis varmaan lopeta.
 15. Julia Kykkänen voisi siirtyä yhdistetyn hiihtäjäksi. Kahden vuoden päästä laji on MM-kisoissa ja seitsemän vuoden päästä olympiakisoissa, jos suunnitelmat toteutuvat. On kyllä vaativa laji, kun pitäisi uskaltaa hypätä 90 metrin mäestä ja hiihto on rankkaa. Ei kai tuota sabotaasiksi laskettaisi. Toisin kuin joku piikkimaton tyylinen ratkaisu tai hiekkapaperi. Hyvä idea kyllä. Kovastihan Frida Karlsson hiihti norjalaisen kannoille viestissä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy