Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

huh huh

Jäsenet
 • Content Count

  671
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

400 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pari päivää sitten lehdessä kerrottiin aika yllättävistä muutoksista SM-tason juoksumatkoilla. SM-maastoissa myös naiset juoksevat jatkossa sekä 4km että 10km. Voihan se olla, että tuolla uudistuksella saataisi vähän enemmän juoksijoita mukaan. Ehkä matalampi kynnys lähteä SM-maastoihin? SM-viesteissä 4x1500m muuttuu sekaviestiksi. Ja 4x800m viesti vaihdetaan viestiin jossa on eri pituisia osuuksia. Tavallaan erikoista, että nämä perinteiset viestit nyt jäävät historiaan, ja tilalle tulee vähän tuollaisia karnevaalityylisiä "hassutteluviestejä". Mutta toisaalta ei se kyllä ole niin tarpeellistakaan juosta SM-viesteissä sekä 800 että 1500m viestit. Sekaviesti voi olla ihan hyvä juttu, millä mitataan seurojen paremmuutta. Tässä teksti yleisurheilu.fi-sivuilta: SM-maastoissa juostaan jatkossa miesten ja naisten sarjoissa kaksi matkaa ja ne ovat molemmilla 4 ja 10 kilometriä. Kummallakin 4 kilometrin matkalla on erillinen joukkuekilpailu, mutta 10 kilometrillä on miehille ja naisille yhteinen joukkuekilpailu. Siihen lasketaan kolmen urheilijan tulos. Näiden urheilijoiden joukossa pitää olla mies- ja naisjuoksijoita. SM-viestien 4 x 1500 metriä muuttuu sekaviestiksi. Joukkueissa on kaksi mies- ja naisjuoksijaa. Juoksujärjestys on vuorovuosina nainen-mies-nainen-mies tai mies-nainen-mies-nainen. Nykyinen 4 x 800 metrin viesti poistuu SM-kisoista ja tilalle tulee varsinkin Yhdysvalloissa High School – ja yliopistokisoissa paljon käytetty DMR-viesti (Distance Medley Relay). Siinä viestiosuudet ovat 1200 metriä, 400 metriä, 800 metriä ja 1600 metriä. Joskus on käynyt mielessä, että jos tulevaisuudessa yleisurheilun harrastajamäärät tippuvat, niin pudotetaanko joitakin lajeja pois ohjelmasta? Kuten kilpakävelyt, 400m aidat, kymmenottelu, estejuoksu, kolmiloikka, seiväshyppy, moukarinheitto... Kymmenottelussahan osallistujamäärät ja taso on laskeneet pahasti, se nähtiin Kalevan kisoissa. 22v SM-kisoissa korkeushypyssä oli naisissa kaksi osallistujaa ja M22 kolme osallistujaa. Mutta ei tilanne ole tietenkään vielä sellainen, että lajeja alettaisi karsia. Jos kestävyysjuoksun tasoa ajatellaan, niin jos lasku jatkuu, niin ehkä sitten pudotetaan jotkut matkat pois. 10-20 vuoden päästä. Voisiko olla niinkin, että arvokisoissakaan ei joskus enää juosta kaikkia matkoja 800, 1500, 5000 ja 10000m.
 2. huh huh

  FEET kengät

  Jos kiinnostaa, niin ei nuo ole niin väljät kuin edelliset mallit. Ja näihin uusiin on laitettu selvästi paksummat pohjalliset, että se vaikuttaa tähän asiaan. Sehän tuo vähän lisää vaimennusta. Tietysti pohjallisia voi jokainen vaihtaa, jos näkee tarpeelliseksi. On nämä kyllä hienommat kuin aiemmat Evolutionit. Tilasin myös mustat kisakengät. Alkoi kiinnostaa käydä lenkillä kymmenen viikon tauon jälkeen. Oli mielessä, jos kokeilisi paljonko menee Cooperin testissä tai 10km ilman harjoittelua, mutta eihän se kannata kun menisi jalat ihan kipeiksi. Pitää muuten vaan hölkkäillä.
 3. Onhan tuota ilmiötä tullut mietittyä jonkun verran viime aikoina. Toisaalta kun näistä Instagramin käyttäjistä ja seuraajista varmaan 70-90 prosenttia on alle 20-vuotiaita tai alle 25-vuotiaita, niin eihän se kaikille sponsoreille ole sopivin kohdeyleisö. Mutta on se niinkin, että kun 10-20 -vuotiaat altistuu jollekin mainonnalle, niin vähän vanhempina heistä voi tulla asiakkaita. Yleisurheilun ja hiihdon TV-lähetyksillä on paljon katsojia, joista suurin osa on yli 50-vuotiaita tai yli 40-vuotiaita. Siksi vieläkin yksinkertainen mainoskyltti ladun tai juoksuradan vieressä on kohtuullisen hyvä mainospaikka.
 4. Oliko tämä joku kallioon louhittu luola.
 5. Kun tästä itsensä brändäämisestä on puhuttu, niin kyllä jonkun Suomen huippujuoksijan kannattaisi aktivoitua Juoksufoorumilla. Pitää harjoituspäiväkirjaa täällä, kirjoitella kommentteja muille, kenties antaa vinkkejä, avata joskus uusia viestiketjuja, välillä trollata ja kirjoittaa provosoivia viestejä. Kirjoittelisi myös edustamansa kenkämerkin lenkkareista. Silleen saisi monia seuraajia ja tekisi itsestään kiinnostavamman. Ei oikeastaan hirveästi vaatisi, jos ottaa haltuun Juoksufoorumin ja hyödyntää sen mahdollistavan näkyvyyden. Tänne tavallaan tarvittaisi joku huippujuoksija, tai useampikin.
 6. Hänen 10000m ennätys on siis neljän vuoden takaa ja maratonin ennätys seitsemän vuoden takaa. Nykyään menisi tietysti kovempaa. Laskurin mukaan 10km 26.01 ja maraton 2.02.06, vaikka eihän noilla arvioilla ole niin merkitystä kun on maailmanennätyksen saanut juostua yhdellä matkalla.
 7. huh huh

  FEET kengät

  Ei ole vielä, mutta kohta on. Eikös tuohon auttanut se jos laittaa paksummat sukat. Riippuu kyllä jalastakin tietysti.
 8. huh huh

  FEET kengät

  No nyt on kyllä hinnat pohjalukemissa. Kisakengät 39 euroa ja se Evo+ carbon 59 euroa. Huh huh... Ja ne on huippukenkiä ainakin omasta mielestäni.
 9. Entäs jos tämä 2.35-maratoonari saisi urheilijaeläkkeen, joka olisi 100-300 euroa kuussa? Lisänä normieläkkeeseen. Milloin sen maksaminen sitten alkaisi, olisiko se 40v, 50v... Sitähän sanotaan, että liikkumattomuus ja sairauspoissaolot maksaa miljardeja vuodessa, joten tuollainen pieni urheilijaeläke voisi olla kivempi maksettava. Tai sitten siinä käy silleen, että huonokuntoiset pysyy huonokuntoisina, ja lisäksi tulee nuo urheilijaeläkkeet maksettavaksi huippukuntoisille. Noh, eihän tämä tietystikään tule toteutumaan, mutta ei nyt ihan huono idea. Onhan niitä turhempiakin juttuja, ja välillä tehdään isojakin uudistuksia. Niitä isoja uudistuksia on vaadittu mm. ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyen.
 10. En muista minkälaiset oli kyselytulokset tästä aiheesta, mutta eikös aika moni pidä tärkeänä Suomen urheilumenestystä. Tietysti on suuri joukko ihmisiä, etenkin naisia, jotka eivät ymmärrä urheilua ja heidän mielestään siihen ei pitäisi kuntien eikä valtion rahoja laittaa penniäkään. Vaan mieluummin päivähoitoon ja muuhun tällaiseen. Mielestäni Suomessa pitäisi olla urheiluvero. Varsinkin tulevaisuudessa, kun on sanottu jotain että veikkausvoittovaroja tulee olemaan vähemmän käytettävissä. Tosiaan, kyllä tuo FG:n ja Päällysahon aloittama keskustelu on varmaan monia ainakin alitajuisesti motivoinut tähtäämään kolmen tunnin alitukseen. Ja muutenkin lisännyt tietoisuutta maratonjuoksusta, tavallaan markkinoinut lajia. Jos kestävyysjuoksussa olisi edes yksi kotimainen kisa, jossa voittaja saisi vaikka 5000 euroa ja kymmenes 1000 euroa, niin luultavasti sekin jo kannustaisi monia juoksijoita panostamaan lajiin. Ei tarvitsisi hakea vain omia tuloksia ja pistesijoja Kalevan kisoista, vaan oikeita rahapalkkioita. Saisi sillä sponsori tai sponsorit kanssa ihan mukavasti näkyvyyttä. Kilpailun nimi olisi tyyliin Olvi-Barona rahajuoksu.
 11. Joo, vaatisi varmaan starttirahat, että isoimmat tähdet sinne tulisivat. Mutta ehkä jos nuo kisat olisi ihan kauden päätteeksi, niin voi tulla ilmaiseksikin. Ja olihan siellä kyllä nytkin niitä tähtiä mukana. Tuo onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko minkä verran katsojia MM-kisoihin. Lähinnä valmentajia, huoltajia, muita urheilijoita ja sukulaisia? Ehkä koululaisryhmiä joinakin päivinä?
 12. Kun ei Matti ollut Instagramissa, niin piti saada Seiskaan kuvia. Sanni-niminen laulaja tunnetaan siitä kun kuuluu Adidaksen talliin, ja varmaan muitakin muusikoita. Sitten on tämä Ville Leinon vaatemerkki, jota on levitetty jääkiekkoilijoiden avulla. Se on tosiaan Suomen yleisurheilussa merkittävä asia, että jos on MM-/olympiatason urheilija tai nuori lupaus, voi odotella apurahaa. Ja toinen juttu on opintotuki, kyse on kuitenkin enimmäkseen opiskelijoiden urheilulajista. Mutta tietysti se on hyvä, että on apurahat ja opintotuet. Eliittikisoista voi saada muutamia satasia. Pitää olla aika iso tähti saadakseen kunnon sponsoreita yleisurheilussa. Oli positiivista kuulla, että Topi Raitanen ei opiskele. Eikä Taika Koilahti. Molemmilla on kehitystä tapahtunut. Muistaakseni Ella Junnila keskittyi urheiluun viime joulukuusta lähtien, ja tuskin alkaa opiskella tänä syksynä. Siitä olen Baltsun kanssa samaa mieltä, että jos on joku sponsori, niin ehdottomasti sen nimi pitäisi lukea selkeästi isoilla kirjaimilla vaatteissa. Eikä mitään pikkulappuja. Joissakin tapauksissa kyllä säännöt rajoittaa sitä mainosten kokoa. On se Hoka 11 tehnyt todella hyvää työtä markkinoinnissa.
 13. Olisihan se hyvä, jos nämä asiat menisivät sillä tavalla kun Baltsu tässä on kirjoitellut. Joskushan tällainen rouhea oman elämänsä sankari -tyylinen juttu voi toimia mainonnassa, kuten Lidlin Freeway-juoman Hans von Blumenstock. Mutta tottahan tuo on, että harva uskaltaa/kehtaa tuolla tavalla itseään markkinoida ja myydä sitä omaa projektia. Tai jos yrittää, niin se ei välttämättä oikein onnistu. Pitää varmaan olla aika vahva tarina tai vahva persoona kyseessä. Mutta joillakin se onnistuu. Esimerkiksi sopii Lotta Harala. Oli se varmaan karmea pettymys hänelle, kun viime vuonna sai hyvät sponsorit, mutta tänä vuonna alkukaudesta sai huomata että on järkyttävän paljon perässä kotimaisia kilpakumppaneita, jotka paineli ennätyksiä. Ei sitten kai uskaltanut enää kilpailla? Jotakin vaivaakin on saattanut olla talvella tai kesäkaudella, niin että on keskittynyt olemaan some-mainostaja. Eli some-vaikuttaja. Parhaiten varmaan toimii sellainen perinteinen tapa, että oman paikkakunnan yritykset lähtisivät seudun tunnetuimman urheilijan sponsoriksi.
 14. huh huh

  Jalkapallon EM 2020

  Viime kisoissa oli mukana Irlannin tasavalta ja Porhjois-Irlanti myös. Vuoden 2026 MM-kisoihin sitten tulee 48 joukkuetta. Se on melkoinen turnaus. Ehkä jo vähän inflaatiota tulee siinä vaiheessa, mutta parhaat saadaan kyllä selville. Ja niille parhaille enemmän haastajia.
 15. huh huh

  Jalkapallon EM 2020

  Ajattelen kyllä niin, ettei siinä ole mitään ihmeellistä, kun (jos) Suomi tuosta lohkosta kisoihin menee. Mutta sitten kun muistelee suomalaisen jalkapalloilun historiaa ja mikä oli tilanne vielä pari vuotta sitten - ennen Markku Kanervan tuloa valmentajaksi -. niin kaipa sitä pitää osata arvostaa, että Armenia, Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka jää alapuolelle lohkon taulukossa. Sekä Liechtenstein. Pikkuisen tätä käsillä olevan kisapaikan arvoa heikentää se kun sinne pääsee nykyään 24 joukkuetta. Mutta ehkä Suomi olisi pääsemässä kisoihin vaikka siellä olisi vain 16 joukkuetta. Ja onhan se sitten kiva nähdä tosiaan Suomen joukkue EM-turnauksessa. Siellä voivat päästä pelaamaan vaikka Englantia, Ranskaa, Espanjaa tai Hollantia vastaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy