Jump to content
Juoksufoorumi.fi


huh huh

Jäsenet
 • Content Count

  597
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

342 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000m 10.08
 • 10km
  35.42
 • Puolimaraton
  1.19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Taitaa osallistumismaksuista tulla yli 100 000 euroa, niin että ei se olisi paljon vaadittu jos maksaisi pikkuisen enemmän palkintorahoja. Juoksun harrastaja Toivo Sukari laittoi 50-vuotisjuhliensa kunniaksi 10000 euron voittopalkinnon Masku maratonille. Francis Kirwa sen voitti, Yrjö Pesonen toinen. Oliko sekään sitten hyvä, että voittaja sai kaikki rahat ja muut ei mitään. No, mainostemppuhan se kai oli.
 2. Näyttäishän tuo McMillanin mukaan olevan 3000m 8.53:n kunnossa, kun viimevuotinen ennätys on 9.03. Ja 10 000 metrillä ennustaisi 12-13 sekuntia parempaa aikaa kun viime vuoden keväällä juostu ennätys.
 3. Vähän harmi, ettei se Ahvenanmaan Johanna Bäcklund halunnut edustaa Suomea vaan Ruotsia. Nyt voisi Suomella olla kolme juoksijaa lähdössä Dohan MM-maratonille. Eilen luin Juoksija-lehdestä jutun. Ihan hyvin pärjännyt se hänen edustamansa valmennusyritys, 6000 asiakasta.
 4. Voi se olla ihan loogista, että kun on jo miljoonia tienannut ja tietää että lisää on tulossa, niin ei jaksa hirveästi nähdä vaivaa välttämättä. Kivempi pelata videopelejä. Välillä voi käydä salilla ja muuta, mutta ei se kestä kuin parisen tuntia.
 5. Amerikassa ei saata kovin paljoa olla valkoisia pikajuoksijoita. Olisi kyllä kiinnostavaa tietää, paljonko on valkoisten USA:n ennätys sadalla metrillä. Varmaan ne nopeat valkoihoiset katsoo jo varhaisessa vaiheessa paremmaksi siirtyä johonkin toiseen lajiin, kuten amerikkalaiseen jalkapalloon tai baseballiin. Pitempiä matkoja valkoiset kyllä juoksee siellä.
 6. Voisihan tuolla Rinteen kirillä vaikka päästä EM-kisoissakin alkuerästä jatkoon.
 7. Tanskalaisen tutkimuksen mukaan kenialaisilla kestävyysurheilijoilla saattoi olla pohkeessa 400grammaa vähemmän lihaa kuin tanskalaisilla kestävyysurheilijoilla. Ilman tuota tutkimustakin kyllä tiedetään, että Afrikasta on helpompi löytää kestävyysjuoksuun sopivia tyyppejä, verrattuna vaikka Suomeen.
 8. Eikös sellainen laiha kenialainen ole ihan lupaavan oloinen tyyppi kestävyysjuoksuun. Siinä on potentiaalia. En ole itse asiassa katsastanut näitä mailerityyppejä. TV-kisoista tulee mieleen Riku Marttinen, Tommi Sundell ja Jonas Hamm. Siellä päin eikös ole paljon porukkaa liikkeellä, joten voit vaikka kadulla katsella ympärille ja miettiä, ketkä heistä voisivat olla hyviä juoksijoita.
 9. Siinä luki, että ei sovi niin hyvin kuin kenialaisten ja etiopialaisten. Tottahan se on, että noissa maissa vähän joka jamppa olisi sopiva juoksijaksi. Löytyy Suomestakin sitten näitä mailerityyppejä.
 10. Ai tämmönenkin ketju on olemassa. Eli voidaan puhua lajin vaihdosta. Kiinnostaisi kyllä enemmän, jos olisit alkanut hiihtäjäksi. Melkoisen urakan ottaa ne, jotka rupeaa triathlonia harrastamaan. Itsehän en missään nimessä siihen hommaan ryhtyisi, mutta on se hyvä kun se laji on noussut suosituksi tässä kymmenen viime vuoden aikana.
 11. No, toisaalta olihan hänellä vaikea syksy ja talvi, joten ennätys on siihen nähden hyvä. Vielä tässä on aikaa parantaa kuntoa MM-kisoihin. Arvokisoihin pääseminenkin on iso tavoite.
 12. Mielelläni olen tehnyt perusteelliset pohjat tuohon jalkojen voimaan, ja samalla se on kestovoimaa eli lihaskestävyyttä. Mutta tämän ketjun viesteistä voi päätellä, ettei pohjia oikeastaan tarvita, vaan riittää kun käy 1-2 kertaa viikossa nykäisemässä muutaman kyykyn terävästi joko isoilla tai pienillä painoilla. Tavallaan se onkin selvää, ettei juoksijat ala mitään kunnon voimaharjoittelua tehdä ja hankkia lihaksia. Onhan minullakin ajatuksena lyhentää sarjoja myöhemmin, ja esim. tehdä isommalla vastuksella yhden jalan kyykkyä. Jotenkin vaan pelkona on, että se lihaskunto alkaa aika äkkiä lähteä laskuun, jos ei tee. Voisi kyllä ajatella tekevänsä jollakin jaksolla vähemmän voimaharjoituksia ja enemmän juoksua, ja jonkun ajan päästä muutamia voimaharjoituksia lyhyen ajan sisään. Tekisi ne "rästiin jääneet" harjoitukset lihaskunnon ylläpitämiseksi.
 13. Hyvä että sai rajan rikki. Mutta kyllä pitäisi pystyä parempaan kuin tuonne 9.40 -tasolle.
 14. Tuota jäin itsekin miettimään, että olikohan se 2000-luvun ennätys vai mikä. Reilut 140 osallistujaa, eli keskimäärin 10 per sarja. Parissa sarjassa taisi olla yli 20 ja vanhimmissa muutamia. Eiköhän vuosikymmeniä sitten ollut kuitenkin enemmän...
 15. Alkukesästä näin toisenkin suunnilleen saman ikäisen hölkkääjän. Ja keväällä arviolta 12-vuotias poika loikki menemään aika vauhdilla jalkakäytävällä. Saattoihan hän olla vaikka juoksemassa kotiinsa tai jotain. Ehkä hölkkäinnostus ei leviä yhtä laajalle kuin kulta-aikoina, mutta potentiaalia kyllä olisi. Onhan maailma herännyt miettimään ilmastonmuutosta ja ympäristön kuormituksen vähentämistä, joten miksei jotain samantyylistä voisi tapahtua juoksun kanssa. On myös puhuttu paljon istumisesta ja liikkumattomuudesta. Siihen hölkkä olisi tietysti mitä parhain "lääke". Toistaiseksi kuntosali on ollut paljon suositumpi, ja voihan se olla hyödyllisempääkin. Mielestäni kuitenkin kuntosalilla käydessä joutuu välillä aika rankasti ponnistelemaan, kun taas hölkätä voi ihan kevyestikin. Ja silti se on hyväksi. Pohjois-Karjalan 9-15v maastojuoksun piirinmestaruuskisoissa taidettiin tehdä osallistujaennätys tänä vuonna. Vaikka ikäluokat on pienemmät kuin ennen. Kun muutamilla keskimääräistä väkirikkaammilla alueilla on saatu toimintaa aktivoitua. Samoin moniotteluiden PM-kisoissa oli eniten osallistujia 2000-luvulla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy