Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maraton alle 3:45


MaKu

Recommended Posts

Guest Rekisteröimätön

Vantaalle 12.10.2014 haikailen aikaa 3:45 tai alle. Juoksun aloitin vasta vajaa vuosi sitten. Mitään aktiiviliikkujan taustaa ei ole, muttei ylipainoa tai vastaavaa rasitettakaan. Vuoden alusta kilometrejä vain reilut 600. Kesä mennyt enemmän uidessa ja 1-2 kovaa lyhyttä (6-12km) lenkkiä viikossa juosten. Nyt aloittanut taas 3/vko juoksemisen ja mukaan pidemmät (17-25km) lenkit. Kesäkuussa puolimaraton (elämäni ensimmäinen kisa) aikaan 1:35:48. Elokuun puolivälissä iltalenkkinä, tiukahko, muttei kova, puolikas aikaan 1:45. Alkukesällä yksi 35 km hölkkä, joka veti oikean jalan jumiin, silloin vauhti sellaista 4h tavoitevauhtia, aerobisesti jäi reserviä. McMillan tyrkyttää puolikkaan perusteella tavoitteeksi selvästi alle 3:30, mutta se ei tunnu realistiselta. Toisen takareiden, pakaran ja alaselän rentouttamiseen vinkkejä vastaanotetaan! Alkaa usein kipeytyä pitkillä lenkeillä.

Link to comment
Share on other sites

Guest annikatrihelena

Hei kiitti sikana vastauksista OlliL ja Hannula! :)

Olen itseasiassa juossut nyt jotakuinkin Hannulan esittämien vinkkien mukaan, ja nyt on ihan hyvät ja toiveikkaat fiilikset treenailujen suhteen. Tein mm. pari päivää sitten vikan pitkiksen 30km omalla kohdallani ennätykselliseen aikaan, parempaan kuin mitä mun viime syksyn maratonvauhti. Eikä tuntunut siltä että jäljelle jäävät 12,2km olisi mahdoton ajatus!

Ratkaisevaa oli se että turvallisiin ja leppoisiin PK-reeneihin tottuneena oon päässy vk-juoksun makuun taas! Kiitos siis tsempistä.

Nyt vaan järkevää (laatu ennen määrää) treeniä vikoille viikoille,.. jos vaan nyt ei tuu sairastumisia yms. niin toiveissa on että pääsis vähän parantamaan aikaa!

Ja kuten OlliL sanoi, käydään nyt kattoon mikä on päivän kunto. Ei se maratonin juokseminen ikinä hukkaan mee, ens vuonna uudestaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ilmoittautun tähän ketjuun. Oon juossut nyt 5 maratonia, joista 3 HCM:ää. Viimeisin 3:51,09 aikaan.

Nyt pitäisi saada nopeutta lisää. Oon hidas, mutta kestävä juoksija. Juoksen 10 km samaan vauhtiin suurinpiirtein kuin 42 km : äkin. Jostain syystä en pysty puristamaan niiden eroa kovinkaan paljon. 10 km menee ehkä tällä kunnolla 51-52 min, ku maratonilla menee 55 min. Tai voihan se vaan olla, että en purista itsestäni kaikkea irti testitilanteessa, kun en ole kisassa. Cooperia en oo ikinä kokeillut, pitäisi käydä kokeilemassa.

Vedän vetoja/intervalleja 2 kertaa viikossa. Nyt ajattelin ottaa tälle syksylle tavoitteen, että yritän saada puristettua puolikkaan 1:45 ja lisään vetotreenejä ohjelmaan / yritän juosta niitä tehokkaammin ja nopeammin. Paras puolikas on 2014 HCR 1:49,XX. Sen jälkeen oon juossut vaan maratoneja (viimeisen 12 kk:den sisään 3).

Oletan mun nykyisiin lukuihin verrattuna, että jos jaksaisin juosta puolikkaan 5 min kilometrivauhdilla, niin jaksaisin juosta maratonin 5.12 kilometrivauhdilla. Onkohan vähän liikaa oletettu, en tiedä.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Ilmoittaudun mukaan! Kaukaisena utopiana on maraton alle 3:30 vuoteen 2027 mennessä (aikaa on, vaan ei hukattavaksi), mutta välietapiksi tarvitaan jotakin realistisempaa. Tähän mennessä takana on kaksi maratonia ja paras aika 3:58. Puolikkaalla paras aika on ollut 1:47. Tämän vuoden teema, plantaarifaskiitti, on rajoittanut juoksumääriä, ja vuoden saldo tulee jäämään alle 2000 kilometriin. Huomenna oli tarkoitus juosta Finlandia-maraton uuteen ennätysaikaan, mutta sairastuminen muutti suunnitelmat. Taidan yrittää uudestaan muutaman viikon päästä Vantaan maratonilla. Pyrin silloin maltilliseen aikaparannukseen, ja tuon 3:45 alituksen otan tavoitteeksi Tukholmassa 2017.

 

Ketä muita on vielä haasteessa mukana? Elina69 ainakin?

Link to comment
Share on other sites

Mukana ollaan ja tavoitteen kimppuun pääsen toivottavasti juuri Vantaalla. Sama tavoite oli lokaakuussa jo vuosi sitten, mutta silloin en päässyt viivalle sataprosenttisessa iskussa, joten maraton meni "pitkänä lenkkinä" maltillisilla sykkeillä aikaan 4.10. 

 

Juoksukilometrejä on täälläkin kertynyt vähemmän kuin olisin toivonut, mutta näillä mennään. Pikkuflunssaa on ollut pariin otteeseen keväällä ja viimeksi nyt elo-syyskuussa sitkeä parin viikon lenssu. Vähän rikkonaista on siis ollut, varsinkin kovempien harjoitusten suhteen.

 

Pitkiä lenkkejä olisi saanut tulla enemmän. Yli 20 kilometrin lenkkejä tulee näillä näkymin aikavälillä 16.7.-8.10. kahdeksan kappaletta. Toisaalta pitkät ovat kulkeneet varsin hyvin ja parina kertana olen nostanut loppuvaiheessa vauhdin sinne 5.10-5.20-haarukkaan, eikä se ole tuntunut pahalta. 

 

Nyt vain pari pitkää vielä ja jokunen nopeampi harjoitus alle ja sitten odottelemaan kisapäivää. Lappujuoksuja ei ole tänä vuonna takana yhtään, joten sellaista positiivista kisaodotusta alkaa jo olla havaittavissa.

 

Perheessä on taas ollut flunssaa, joten tässä vaiheessa tuntuu siltä, että tavoitteen toteutumista tärkeämpää olisi se, että saisi lähteä matkaan terveenä ja virkeänä. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nelkku kuitattu, nyt kohti 3:45 alitusta, sunnuntaina meni 3:51.

 

Lääkkeetkin on jo valmiina: omaa painoa alas talven aikana 5-8 kiloa rauhassa rasvaprosenttia pienentämällä ja paljon ulkoilua eli peruskuntoa vaan lisää jusoten enemmän kuin aiempina talvina. Uskon että talven yli aktiivisesti juokseminen on avain seuraavalle tulostasolle.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy