Jump to content
Juoksufoorumi.fi

epäurheilija

Jäsenet
 • Posts

  2 014
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by epäurheilija

 1. Lauantai @kiljanderjuoksun jännittäminen jälkeen omalle lamppulenkille ruissaloon. Tarkoitus oli mennä pitkis, mutta lampusta loppui poluilla akku noin 8km kohdalla. Tulipa ihan vähän hölmö olo, kun en ollut tajunnut puhelimesta vilkaista akun tilaa ennen lenkkiä. Nooh, taas opittiin jotain uutta. Kännykän valossa pois poluilta ulkoilureitille ja siitä sitten pimeässä kiihdyttelin vauhtijuoksua takaisin majapaikkaan. Hyvä lenkki joskin lyhyt. 14.5km@6.20 keskisyke 141
 2. Torstaille jatkoa: hieman yllättäen pääsinkin poluille juoksemaan kaverin kanssa hallain vuorella ja myllypurossa höntsää 9km@8min/km. 260 nousumetriä keskisyke 139 eli taivaissa. Hauskaa oli.
 3. Torstai. Ei juoksua sunnuntain jälkeen, mihin mun vapaa-aika oikein valuu? No tässä kun ei ole aikaa treenata, niin kaverin pyynnöstä tein päätöksen lähteä hyvin levänneenä HAlloween Hike 100 mailiselle polkujuoksulle 😬 Se olisi kaverin ensimmäinen satamailinen ja ihan retkeilemään sinne olisi tarkoitus lähteä. Onneksi matkaa voi lyhentää kesken kisan 130km tai vaikka 100km jos ukkeleista loppuu virta kesken leikin. Vähän hirvittää ajatus siitä, että sataan mailiin kuluisi yli 26 tuntia, mutta kaverin vauhti huomioiden ja oma kunto, niin on hyvinkin todennäköistä, että menee vielä pitempäänkin. Noh, katsotaan miten äijien käy. Ensi kuun lopussa se sitten tiedetään. @Seppo vaihdatko ketjun otsikon muotoon: halloween hike 160km
 4. Sunnuntai 19.9 Yksiksikseen Ruissalon poluilla. 22km@6.47 nousumetrejä 284. Keskisyke 134.
 5. Yöllä turku trail runnersien lamppulenkki poluilla. 17.25km@7.11 keskisyke 140 nousumetrejä 352. Varsin hyvä lenkki vaikka itseni lisäksi paikalle uskaltautui vain kaksi muuta innokasta liikunnanriemusta nautiskelijaa.
 6. Ohoh, olenpas pitänyt pitkän foorumipaaston. Edellinen postaus maaliskuulta 😄 No eipä tässä paljoakaan kertomista ole ollutkaan. Mitä nyt avioero, juoksupodcastin aloitus, muutto pääkaupunkiseudulle, yritystoiminnan lopettaminen tai siis yksinyrittämisen lopettaminen ja paluu palkansaajaksi. Nuuksio backyard ultra meni reisiin ja reisille. Jaksoin 20 tai jaksanut olisin paljon pitempäänkin, mutta reidet eivät enää suostuneet liikkumaan. Nuuksio trail ultra kohtuullinen suoritus treenimääriin nähden aikaa kuluttelin reitillä 9 tuntia 12 minuuttia. Todella ehjä suoritus ei juurikaan tullut kävelyskeleita otettua. Jos en olisi hengaillut huolloissa, niin pitkään, niin olisin päässyt alle 9 tuntiin, mutta se menee jo ihan jossitteluksi. Tuon ultran jälkeen pari viikkoa ja vain kaksi juoksulenkkiä, saatan pitää tässä kohtaa pienen ylimenokauden treeneissä, kun on tuota kaikenlaista muutakin kuormaa päällä. Jos vaaroilta keksin itselleni jonkun majoituksen, niin lähden kuvaamaan juoksijoita.
 7. 10.3 Tasamaalla reipasta tepsuttelua 10km@4.58 keskisyke 156 alussa ja lopussa hitaampaa välissä 6km vähän reippaampaa kyytiä. Ihan hirveetä hommaa, kun joutuu oikein urheilemaan, mutta selvisin hengissä.
 8. 9.3 Työmaalta kotiin tasamaan hölkkää 13,77@5.44 keskisyke 137. Aivan helvetinmoinen vastatuuli puolet matkasta ja alkumatka oli muuten vaan ahdistavaa, kun tuntui mahassa ihme turvotusta ja se aiheutti kohtuullisen tuskaista oloa. Olotila purkautui vasta, kun ylimääräiset paineet purkautuivat mahtavan äänen kera viimeisissä liikennevaloissa. Kuvittelin, että olin siinä yksin... Arvatkaa olinko? No enpä tietenkään ollut.
 9. 6.3 Lenkille lähtö vaarantui pitkäksi venähtäneiden päiväunien vuoksi. Tulin nukkuneeksi suunnitellun 20 minuutin lisäksi lähes kaksi tuntia. Pääpyörällä heräilin ja koitin keräillä todellisuuden palasia kokoon. Jotenkin oli sellainen sankarillinen olo ja päätin vähän muokata päivän harjoitusta tuohon sankariolotilaan sopivammaksi. Tasavauhtisen osuuden päätin vaihtaa reippaaksi hurjasteluksi. (Elämää veitsenterällä). Alkuun kuitenkin 5 kilometriä hidasta jolkottelua. Vastatuuli puhalteli hetkittäin sen verran voimallisesti, että jo pelkkä eteneminen oli työn ja tuskan takana. Mistä hitosta moiset puuskat oikein tulivat? Kun alun nylkky pätkä saatiin alta pois oli aika kietoa henkinen rambonauha otsalle ja lähteä rynnimään viritetyn Porschen lailla pitkin orikedon katuja. Hetkittäin juoksu tuntui todella hyvältä ja juoksutuntuma oli varsin hyvä. En vilkuillut juurikaan kelloa, vaan painelin menemään fiiliksen mukaan. Omasta mielestäni vauhti oli varsin hyvä, mutta kun kotona katselin noita ”sankari kilometrejä” niin sain todeta että ne olivat luokkaa 4.59/km 😆 Tämä pari vuotta kestänyt ultratoopeilu on kyllä syönyt kaikki vauhdit varsin tehokkaasti pois. Nooh, sitä saa mitä tilaa. Ehkäpä ensi vuonna isken kynsin ja hampain vielä kerran maraton ennätyksen kimppuun? 11.20km@5.22 keskisyke 147.
 10. 4.3 Tasamaalla 10.69km@5.39 keskisyke 139. Hyvä kulku ja oli helppo hengittää. Rankka lumisade yllätti parilla viimeisellä kilometrillä ja teki etenemisestä mielenkiintoista vaappumista, kun lumi peitti jäiset kohdat reitistä. Huomenna kevyen viikon paras päivä, eli lepopäivä.
 11. 3.3 Tasamaalla hieman ohjelmasta ja koutsin suunnitelmista poiketen 10.45km@5.29 keskisyke 140. Hölkkäilyn seassa 5kpl puolen kilometrin rentoja kiihdytyksiä ja lopuksi vielä yksi kilometrin pituinen veto kuitenkin sellaista rennon letkeetä läpsyttelyä ei mitään hampaat irvessä menoa. Hemmetin hyvä fiilis taas.
 12. 2.3 Tasamaalla 11,3km@5.44 keskisyke 139. Kevyt kulku ja reitti lähes kuiva.
 13. 28.2 Kotirata ultra tasamaalla 50,68km@7.22 keskisyke 133. Tarkoitus oli pitää juoksu mahdollisimman kevyenä. Keskisykettä nosti kellon sekoaminen puolessa välissä kello näytti peekoo vauhdilla sykkeen olevan 170-180. Kävi ilmi, että sykevyö ei enää pelittänyt ja rannesyke näytti päin seiniä. Otin kellon pois ranteesta ja parin minuutin odottelun jälkeen kello tajusi, että ei ole enää rannetta mistä mittailla sykettä. Ihmeen pitkään se näytti noita lukemia vielä irroittamisen jälkeenkin. Ei muuta kuin kello takaisin ranteeseen ja sitten se taas pelitti niin kuin pitikin. Hieman yllättäen tämän päivän lenkki oli todella helppo, vaikka en noin pitkää reippailua ole tehnytkään pitkiin aikoihin. Lupaavalta siis näyttää ja tuntuu. Ja jopa jonkinlainen treenimotivaatio on nostamassa päätään. Viikon juoksut: 106,6km. 11 tuntia 33 minuuttia. Kuukauden juoksut: 305,6k. 33 tuntia 42 minuuttia. Maastopyöräilyt: 68,1km. 5 tuntia 3 minuuttia.
 14. Heeiiih, nyt täytyy viheltää peli poikki! Itseään kunnioittavat ultrajuoksijat eivät sorru tuollaisiin tilannenopeuksiin, kuin korkeintaan alamäissä ja silloinkin vain polkupyörällä! Ei vaan hyvää tekemistä tätä ketjua on kiva lukea voi samalla itse haaveilla moisista sankaritreeneistä 😅
 15. 27.2 Tasamaalla 16.04km@5.33 ❤️140 alkuun 8km rauhallista ja loput rennon letkeetä hölkkää. Tänään oli varsin kaunis päivä juoksemiseen. Liikkeellä oli paljon porukkaa ja ilmeisesti kevät aurinko oli herättänyt @Ghatmandonkin juoksulenkille. Ainakin pohkeiden muodosta ja koosta päätellen se oli hän. Sen verran kovaa se meni ohi, että en ehtinyt sen tarkempaa havaintoa tekemään. Huomenna sitten jotain pitkiksen tynkää.
 16. 25.2 Kevyttä juoksua tasamaalla 13.10km@5.53❤️134.
 17. 24.2 Tasamaalla 3km lämmittelyä 8km sellaista aerobisella kynnyksellä jolkottelua ja sitten vielä 3,37km jäähdyttelyä. Pitkästä aikaa tasamaallakin tuntui kulkevan vaikka tienpinnat olivatkin peilijäässä. 14.37km@5.33 ❤️143
 18. 23.2 Tasamaan hölkkää 12,47km@5.56 ❤️130. Hyvä kulku vaikka ennen lenkkiä vähän väsyttikin.
 19. 21.2 Viikon paras päivä, eli pitkis päivä. Suuntasin lähipoluille ja totesin heti metsään päästyäni, että tästä ei tule helppoa. Jalka upposi 10-15 senttiä eilen vielä niin koviksi tamppautuneiden polkupohjien sisään. Aika paljon oli plus asteita ja tunnelma oli kuin ruotsalaisessa saunassa. Ei kylmä, mutta ei nyt ihan lämminkään. Tein päätöksen hitaasta etenemisestä, että saisin lenkin rasituksen pidettyä tarkoitukseen sopivan matalana. Kulku oli kyllä ihan hyvä vaikka välillä menin polvia myöden hangessa ja kertaalleen valahdin ojaa peittävän lumikerroksen läpi vyötäröä myöden sinne ojaan. Vittumaisen virkistävä kokemus, sillä se oja ei ollut enää jäässä vaan sulamisvettä oli nilkkoihin asti. Kaikesta huolimatta keskisyke oli mukavan matala 128. En erityisemmin kerännyt verttiä, mutta hieman yllättäen sitäkin kertyi 457m. Menin aika paljon samoja polkuja pitkin joilla eilen ajeltiin maastopyörillä tänään siellä ei olisi päässyt metriäkään eteenpäin polkemalla. Nyt vaan täytyy pitää sormet ja varpaat ristissä, että lämpimät ilmat ovat tulleet jäädäkseen. 22,76km@7.54❤️128 🏔458m Viikon juoksut: 70,68km 8 tuntia 5 minuuttia nousua 990m maastopyöräilyt: 26,12km 1 tunti 59 minuuttia nousua 305m
 20. 20.2 Vaimon kummipoika soitti ja pyysi maastopyörälenkille. Kun kutsu käy niin silloin ei kieltäydytä. On kyllä niin loistava kaveri, että vähän jopa innolla odotan aina seuraavaa kertaa, kun lähdetään yhdessä jotain puuhastelemaan. Kaveri ajeli sähköpyörällä ja itse koitin roikkua omalla luomupyörällä perässä. Tämä oli nyt hetkeen viimeinen maastopyöräily. Täällä sataa vettä ja tiet ovat ihan peilijäässä, kotiin päin ajellessani pellon reunasta siirryin autotien ylitykseen ja niinhän siinä kävi että minä ja pyörä testattiin maanvetovoiman toimivuutta käytännössä. En ehtinyt edes käsiä irroittaa tangosta vaan kyljelläni maatessa huomasin pitäväni edelleen tangosta kiinni. Onneksi kypärä otti pahimman kolhun vastaan, eikä tunnu aivotärähdyksen oireita. Myös luusto selvisi kolahduksesta ilman vammoja. 26,12km@13,7km/h ❤️139 🏔305m
 21. 19.2 Huonosti nukutun yön jälkeen todella väsynyttä hölkkää 10,43km@6.03❤️134 tasamaalla tylsähköä lyllerrystä.
 22. 18.2 Kotipoluilla koiruuden kanssa 14km@7.25❤️131 ⛰️264m. Alkuun tuntui järkyttävän raskaalta ja syke tuntui olevan todella korkealla, mutta ilmeisesti jossain kohtaa syke normalisoitui. Lenkin lopussa juoksu tuntui todella hyvältä. Tää vauhti taitaa olla mulle aika passeli poluille tällä hetkellä.
 23. 17.2 Olipa työpäivä päästyäni työmaalle soi puhelin, mestari ilmoitti työmaalla olleen ainakin 3 korona positiivista etelä helsinkiläistä työntekijää. Kaikki siis koronatesteihin. Se oli sitten tämän päivän työt siinä. Ajelin testeihin ja istuskelin kotisohvalla koirat kainalossa pohtien mitä sitä sitten tekisi? Päätin lähteä vanhemman koiran kanssa poluille vältellen muiden ihmisten kohtaamisia toteutin siis näin omaa karanteenihupaa. 2km lämmittelyä 6km reippaasti ja 2 km jäähdyttelyä. Oli kyllä mielettömän hienoa taas ravailla tuolla kotipoluilla. poluthan on paremmassa kunnossa nyt, kuin suurin osa suomen autoteistä kesäisin. 10km@5.59❤️146 ⛰️154m.
 24. 16.2 13,3km@5.52❤️143 todella raskaan tuntuinen lenkki.
 25. epäurheilija

  Garmin Enduro

  Jaahas. Kello menee vaihtoon ennen kesää 😬 Ihanan halpaa, mutta minkäs teet täytyy saada tietää vo2max arvio polkujuoksusta ja kaikki muut tuiki tarpeelliset ominaisuudet 🤩 Mitäääh? Ei karttoja? Mitä helettiä? Kuusi askelta taaksepäin 😬 Taisin nuolaista ennen kuin tipahti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy