Jump to content
Juoksufoorumi.fi


henkka

Jäsenet
 • Content Count

  209
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Converted

 • 10km
  48:35 Tampere 2014
 • Maraton
  3:51 berliini

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. henkka

  Adidas Solar Boost

  Ostin heti kun tuli kauppoihin, painin nousun myötä bostonit on vähän niukasti vaimennetut ja halusin enemmän pohjaa jalan ja maantien väliin. Olen nyt lätkytellyt menemään about 600 kilsaa näillä ja tarkoitus olisi juosta berliinissä näillä. Ominaisuudet tuntuu olevan vielä tallella ihan hyvin mutta päällinen alkaa vähän repsottamaan ja continentalin kumi on päkiän alla jo täysin sileä/kuvioton ja kannoista kulunut pieneltä alueelta boosti näkyviin. Ostan kyllä uuden parin tilalle.
 2. henkka

  Cooper

  Onko hyviä vinkkejä miten maralle useita vuosia treenannut 40 vuotta täyttänyt saisi parhaiten vauhtia lisää lyhyille matkoille ja cooperiin ? Tuntuu että puolimaran vauhti ei ole paljoa alle coopervauhdin, ei siis sillä että olisin niin nopea puolikkaalla vaan lähinnä että ei pysty rypistämään cooperissa tai vitosella kauhean paljon korkeammilla sykkeillä ja tuntuu että ei vaan pääse kovempaa...
 3. Painoin varmaan ala-asteella 57 kiloa. Yläasteelta muistan painon olleen jotain 75 hujakoissa kun sain ekan kerran satkun penkistä.
 4. Otetaanpas tästä seuraava tavoite. 3:50 juostu 2016 ja akillestulehduksen jälkeen tuli pidempi tauko juoksusta. Nyt kuitenkin jo kohta vuoden pystynyt juoksemaan hyvin ja kilsatkin nousseet sinne 40-50 väliin per viikko. Painoa on vähän enemmän kuin 3:50 juoksussa mutta se kyllä sulaa äkkiä pois. Laitan targetin berliiniin syyskuulle, keväällä voi käydä riipaisemaan suuntaa antavan puolikkaan mutta tarkoitus on kuitenkin keskittyä kevään aikana tekemään pohjia ja nostamaan kilsamääriä ylös, aiemmin kun olen koittanut valmistautua liian pitkällä ohjelmalla maratonille on kone mennyt tukkoon joten nyt otan sellaisen 12 viikon valmistavan. Juoksen toki nyt kilsojakin nostaessa joka toinen viikko joko tasavauhtisen vk lenkin tai lyhyitä minkan vetoja ettei mene pelkäksi peekoon nylkyttämiseksi.
 5. henkka

  FEET kengät

  Pohja on todella juostava ja hyvä ja tukee luonnollista askelta kuten luvataan mutta sitten kenkä pohjasta ylöspäin on jotenkin huonosti toteutettu, ei istu vaan koko kenkä on jotenkin kurtussa oleva kangasräiskäle jalan ympärillä, painaa eikä istu.
 6. Täältä foorumiltakin löytyy ketju jossa kerrotaan mo farahin voimaharjoittelusta jossa hän tekee kahdesti viikossa (teki) erittäin raskasta voimaharjoittelua maksimipainoilla lyhyitä sarjoja. 60 kiloisena ukkona kyykkää 200 paunalla eli lähes satkulla, ihan hyvin kun itse 90-kiloisena kyykkään pohjasta vain 150. Lisäksi ohjelmaan kuului raskaat maastavedot, rivet ja muut kovat voimaliikkeet. Lienee yksilöllistä kuka hyötyy ja kuka ei voimaharjoittelusta.
 7. henkka

  Harjoituskaudet 365

  Otetaas tähän updatea. Koivet ovat kestäneet kohtuullista lenkkeilyä ja se berliinikin tuli käytyä turistimielellä hölkkäämässä mutta kelloa en katsellut ja kauhanhan se kesti mutta niin kesti jalatkin ja palautuminen kävi todella nopeasti. Otin nyt tavoitteeksi juosta berliinissä, johon taas pääsin, ennätyksen ja tähän olen kaavaillut seuraavanlaisen lähestymiskulman: 1. Kilsojen nosto 60-80 km viikossa kevyellä hölkällä, tavoitteena vain se kilsojen nosto. Nyt menee 30-40 viikossa. Samalla painoa alas kun treeni on kevyttä 2. Kun kilsat on saatu kevyellä lenkkeilyllä ylös, peruskuntokausi huhti-toukokuulle 3. 4 viikon kovempi jakso ja päälle puolikas touko/kesäkuussa 4.Toinen lyhyempi peruskuntokausi 5. 12-viikon maratonohjelma perustuen sen hetken kuntoon ja päälle PR Juoksun lisäksi pyöräilen kevyesti ja jos lunta tulee niin hiihtääkin olisi tarkoitus. tuota kilsojen nostoakin pidän peruskuntokautena koska kyllä se varmasti kuntoa nostaa kun jalkojen päällä viettää aikaa
 8. henkka

  FEET kengät

  Nyt noita saa 39 eurolla kuljetettuna. Ihan saaaaaaatanan rumathan noi on mutta katotaan onko hyvät, oli pakko tilata kenkäfriikkinä yhdet.
 9. Ei kuulu ehkä tähän ketjuun mutta kertokaas näin ulkopuolisillekin mikä tää baltsu/jodlaaja/juoksufoorumicase on ? ite olen huomannut että baltsulla ei ole oikeasti mitään annettavaa keskusteluihin mutta silti pitää tulla jokaiseen mukaan sellaisella vittuilevalla ja näsäviisaalla kulmalla vaikkei tunne toista lainkaan. Eli ymmärrän vittuilun siltä osin. Jodlaajasta ei sitten olekaan mitään havaintoa, joku sisäpiirin vitsi ?
 10. Huulirasvat ollu kohdillaan, öhö höhö
 11. henkka

  Hoka One One

  Viritin taannoin tuota cliftonia paksummalla pohjallisella mutta kyllä se pidemmällä lenkillä silti painaa. Kävin sovittelemassa myös muita hokan kenkiä ja kaikissa tuntuu olevan minulla sama ongelma eli kun jalka menee sinne pohjannsisälle niin reuna painaa holvikaaren kohdalta ja kenkä tuntuu pronaatiotuetulta. Minulla ei ole erityisen matala holvikaari mutta jalkani on leveä parinkymmen vuoden paljasjalkahosumisesta kamppailutreeneissä. Harmi homma koska hokan tarjoaisi huippuhyvää vaimennusta asvaltin tamppaamiseen mutta kenkä ei vain sovi jalan mallille. Altra on tähän asti paras kenkä jalkaan mutta nolladroppi.
 12. Jos harrastaisi vaikka karavaanitouhua niin siinähän se menisi mukavasti, asuntoautolla huudeille ja niin edelleen.
 13. milläs lennoilla olette menossa ? Itse aattelin ottaa taksin suoraan kentältä numeroa hakemaan lauantai-aamulla ja sieltä valua sitten majoitukseen julkisilla...
 14. Tämä täytyy ottaa taas työn alle kun 2016 loppu ja 2017 alkuvuosi meni akillesvaivan takia täysin mönkään. 1:45 on hyvä välitavoite 3:45 maratonille. Tavoite olisi juosta 1:45 keväällä 2018 ja tuo 3:45 sitten syysmaratonilla 2018. Vähän tuota painoa pääsi telakan aikana kertymään mutta tässä on hyvin aikaa pudotella maltilla. Ostin Danielsin running formulan ja ajattelin käydä puolikkaan kimppuun osittain niillä opeilla.
 15. Foorumilla siteerataan ja arvioidaan monia hyvinkin erilaisia harjoitusohjelmia joilla yksilöllisesti on päästy hyviin suorituksiin. Kerätäänpä tähän ketjuun ne tärkeimmät asiat jota tavoitteellisesti harjoitteleva amatööri tekee maratonille valmistautuessaan, olettaen että pohjat on tehty. Sieltä ja täältä olen omaan treeniini kerännyt seuraavat asiat 1. Pitkä lenkki on maratonharjoittelun tärkein harjoite. Nopeudesta on useita tulkintoja erittäin hitaasta tuohon maravauhti +10% asti. Toisinaan kiihtyvänä. 2. Maravauhtinen, joko TV tai sitten jaettuna osiin treenin aikana. 3. VK anakynnyksen tietämissä joko TV tai intervallit 4. Nopeus eli lyhyet vedot kovalla askelfrekvenssillä 5. VO2MAX vedot (näitä en tee itse) 6. Näiden erilaiset yhdistelmät samassa treenissä Tuleeko Näiden lisäksi jotain muuta mieleen ? Minkälaisia määriä näitä teidän mielestänne pitäisi tehdä esim viimeisen 18 viikon aikana ennen kisaa ? Kilometriä ? Prosenttia kokonaisuudesta ? Tuntia ?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy