Jump to content
Juoksufoorumi.fi

ErAh (Tampere puolimaraton alle 1:30)


Recommended Posts

Takana on taas kaksi 16 tunnin työpäivää, joten mitenkään hilppeästi ei tämän päivän pyörälenkki sujunut. Nyt on kuitenkin saanut tässä kesän aikana 11 päivää vapaata säästöön, joten talven reissuihin alkaa olemaan jo hieman puskuria. Tosin näyttäisi siltä, ettei kunnollani ole mitään asiaa hiihtämään Lapponia hiihtoa, jossa pitäsi jaksaa pitkä hiihto joka toinen päivä. No kait ne vapaat saa kuitenkin johonkin menemään.

 

Tänään oli vuorossa siis pyöräilyä 43,0km, 1:29:10 ja avg 28,9/130. Pyöräilykunto on yllättävän hyvä, vaikka taisi olla vasta 3 pyörälenkki tälle kesälle. Koitin juosta ensin matolla, mutta eipä vasen jalka kestä nyt mitään, kun päätin lopettaa arcoxian napsimisen. Johan sitä tuli syötyä lumien lähdöstä lähtien ja nyt vaan on pakko tyytyä siihen, että jaloille pitää antaa vaan aikaa parantua talveksi. Tämä tarkoittanee sitä, etten todennäköisesti juokse yhtään juoksukilpailua tänä kesänä, ellei mitään ihmeparantumista tapahdu. 

Matolla alan juoksemaan heti kun jalat kestää ja kokeilu on helppoa, kun matto on nyt kotisalilla :icon_smile:....

Link to comment
Share on other sites

Pari päivää lepoa takana, alkaa nämä jatkuvat polvivaivat vähän syömään motivaatiota. Sitä paikatakseni otin puolen vuoden salijäsenyyden jos salilla tulisi sitten käytyä, kun juoksu ei nyt onnistu ja kaikki juoksuun liittyvät tavoitteet on haudattu tältä vuodelta. Ensi vuonna tulee varmaan yritettyä uudestaan BUFF trailtourilla 4 kisan juoksua puolitosissaan. Tältä vuodelta se jää kyllä näillä näkymin tekemättä. Jostain syystä jalat eivät kestä kovavauhtista juoksua assulla, sekä Vantaan puolikas, että Linnahölkkä saivat ukon telakalle. Tästä voisi viisaampi oppia ehkä jotain.

 

Tavoitteet on nyt oikeastaan käännetty jo talveen ja ainakin Finlandia-hiihto tulee hiihdettyä ja luultavasti Pogostakin. Viime talvena hiihtelin etelän tykkiladuilla koko talven työn ohessa, joka teki kovat viikot kokonaisuutena liian koviksi. Nyt olisi tarkoitus käydä joulukuussa parin viikon lumileirillä, jossa mätetään kovimmat määrä viikot kroppaan, ainakin itselleni +200km hiihtoa viikossa työn ohessa oli viime talven kunnossa liikaa. 

 

Tänään salilla keskikova koko kropan salireeni, tosin painot oli sellaiset, ettei huomenna ole toivottavasti ihan kuollut töissä. Salin jälkeen rullahiihtoa 17,2km, 1:04:14 ja keskisyke 142. 

 

Seuraavat pari kuukautta täytyy painottaa voimareeniä ja rullahiihtoa. Juoksua alan ottaa varovaisesti mukaan kyllä heti, kun vaan jalat kestää.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aivan törkeän kipeät lihat eilisen salireenin jäljiltä, vaikka teinkin suhteellisen kevyillä painoilla kaikki liikkeet. Viime yönä nukuin kait jotain 2,5 tuntia, oikeastaan viimeinen pari kuukautta on mennyt aika huonoilla unilla, ei kyllä tule yhtään syytä mieleen, joka asian aiheuttaisi. Aamuvuoron jälkeen otinkin reilun tunnin tirsat, kun oli niin kuollut fiilis lihaskipujen ohella. Aika pitkälle meni iltapäivä, ennenkuin sain kammettua itseni lonkka-volvon päälle, tarkoitus oli ajella hyvin kevyesti reilu tunti, jos vaikka saisi jalkoja vähän auki huomiseen salireeniin. 36,6km, 1:22:28 ja avg 26,6/122 oli päivän saldo.

 

Huomenna sali ja varmaan joku lyhyt aerobinen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eipä ole tullut paljoakaan reenailtua sitten lauantain. Yksi lyhyt rullahiihto ja kävelylenkki taisi tulla 4 päivään. Tänään kävin rullahiihtämässä sitten jo normaalin lenkin. 22,7km, 1:21:21 ja avg 16,7/137. Hitaahkoilla rullilla nopeus/sykesuhde vastaa melko tarkasti talvista hiihtoa. Huomenna pitäisi tulla nopeammat rulat käyttöön, jolloin saa vähän vaihtelua reeniin rullahiihdon osalta.

 

Toissapäivänä kävin elämäni ekan kerran hieronnassa ja tänään menen uudestaan hierontaan. Ensi viikolla vielä kolmas hieronta lyhyen ajan sisään. Jos noi jalat saisi auki ennen talvea. Kesäloma alkaa onneksi viikon päästä, varmaan pitäisi koeponnistaa jalka vaeltamalla, jos se on vain yhtään parempi viikon päästä kuin se nyt on.

 

Ensi talvena tulee varmaan hiihdettyä 5-6 pidempää hiihtoa, ainakin tuli varattua mökki Lapponia-hiihdon ajaksi pohjoisesta ja sen lisäksi varmaan tutut Pogostan- ja Finlandia-hiihdot. Näiden oheen tekisi mieli käydä puksuttelemassa Vierumäellä 24h hiihto, mutta se saattaa kyllä olla turha kova siivu, jos haluaisi myös Finlandiassa hiihdellä edes jonkinlaista vauhtia. Toisaalta alkaa vähän tuntua siltä, että voisi ensi talvena kerätä kokemusta pitkästä hiihdosta ja kolmesta lyhyin palautuksin tulevasta massahiihdosta. 24h hiihto olisi kyllä aikamoinen testi pääkopalle, kun viimeiset 12 tuntia pitäisi hiihtää aika väsyneenä.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Perjantaina pidin lepopäivän, kun torstain yövuoro oli täynnä fyysistä työtä. Lauantain ja sunnuntain vietin merimelonna parissa, olisikohan tullut noin 3 tuntia melontaa kumpanakin päivänä. Sunnuntain 14m/s keskituuli teki ulkosaariston rajoilla melonnasta ajoittain melko vauhdikasta. Muutoinkin oli mukava retkiviikonloppu hyvien kavereiden kanssa rentoutuen ja Jussaröhön tustustuen, vaikka kyllähän siellä on tullut käytyä 6 kertaa jo aiemmin.

 

Tänään kävin rullahiihtämässä tarkoitus oli hiihdellä vähän pidempi lenkki, kun 24h hiihdon kokeilu alkaa tuntua kokoajan paremmalta idealta :conf:. Suorituskyvyn kannalta se kyllä vastannee kutakuinkin jalkaansa ampumista, mutta kiehtoo se silti. Saldoksi kertyi 34,5km, 1:49:52 ja avg 18,8/133. Tänään hiihdin ekaa kertaa uusilla rullilla ja kyllähän tälläiselle keski-ikäiselle kuntoilijalle sopii 80x40mm rullat paljon paremmin, kuin 100x25mm rullat. Ainakin uskalsin hiihtää paljon paremmin, kuin isommilla pyörillä. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/3/2017 at 17.46, ErAh kirjoitti:

Näiden oheen tekisi mieli käydä puksuttelemassa Vierumäellä 24h hiihto, mutta se saattaa kyllä olla turha kova siivu, jos haluaisi myös Finlandiassa hiihdellä edes jonkinlaista vauhtia. Toisaalta alkaa vähän tuntua siltä, että voisi ensi talvena kerätä kokemusta pitkästä hiihdosta ja kolmesta lyhyin palautuksin tulevasta massahiihdosta. 24h hiihto olisi kyllä aikamoinen testi pääkopalle, kun viimeiset 12 tuntia pitäisi hiihtää aika väsyneenä.

 

Mulla on käynyt tämä 24h hiihto kanssa mielessä jo useana talvena. Pitäisiköhän vihdoin rohkaistua sen suhteen.

Link to comment
Share on other sites

Ilmeisesti taas ensi talvena myös Kontiolahdella on tarkoitus järjestää 24 tunnin hiihto, joka vuonna 2016 oli ihan maaliskuun lopussa, ja näin ollen sopiva loppuhuipennus hiihtokaudelle. Tänä vuonna tapahtuma jäi kai järjestämättä stadionin ylibuukkauksen vuoksi. Suosittelen harkitsemaan, ei ainakaan torpedoi Finlandiaa, jos järjestetään vasta sen jälkeen. Facebookista infoa löytyy kun hakee 24ski.

Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, vmaksi kirjoitti:

 

Mulla on käynyt tämä 24h hiihto kanssa mielessä jo useana talvena. Pitäisiköhän vihdoin rohkaistua sen suhteen.

Pitäisi, Pogostassa oltiin niin lähekkäin, että uskon häviäväni aika reilusti sulle vuorokaudessa, mutta olisi ainakin hyvä kirittäjä ekalle puolikkaalle, jonka varmaan jaksaisin hiihtääkin. Hiihdosta kai palautuu nopeammin kuin ultrajuoksusta.

 

Kontiolahden kisassa lienee liukkaampi keli, mutta Pogosta ja Lapponia tulee aika lähelle sitä.

Link to comment
Share on other sites

6 minuuttia sitten, ErAh kirjoitti:

Pitäisi, Pogostassa oltiin niin lähekkäin, että uskon häviäväni aika reilusti sulle vuorokaudessa, mutta olisi ainakin hyvä kirittäjä ekalle puolikkaalle, jonka varmaan jaksaisin hiihtääkin. Hiihdosta kai palautuu nopeammin kuin ultrajuoksusta.

 

Kontiolahden kisassa lienee liukkaampi keli, mutta Pogosta ja Lapponia tulee aika lähelle sitä.

 

Vierumäen paikat tuppaa menemään aika nopeasti. Milloinhan siinä on ilmoittautuminen tänä vuonna? Kontiolahdella olisi tosiaan todennäköisesti parempi keli tuloksen teon suhteen, mutta menee sitten aika lähelle jo juoksukautta ja pitäs treenailla. Ei ole kyllä mitään hajua miten sitä tuollaisen matkan jaksaisi hiihtää. Joskus monta monta vuotta sitten menin yksin mäkisessä maastossa ja plussakelillä 12 tunnissa noin 160 km. Kai se reilu 300 km pitäisi olla mahdollinen nykyään.

Link to comment
Share on other sites

9 minuuttia sitten, ErAh kirjoitti:

Veikkaan että 300km olisi sulle suhteellisen varma, mutta mulle aika maksimi tai todennäköisesti toinen puolisko olisi kuupalle liikaa. Tietysti oikein huonossa kelissä 300 kilsaa ei vedä kukaan. Joku 250 kilsaa voisi olla itselleni aika sopiva tavoite.

 

Juu kelistähän se on hirveästi kiinni hiihdossa. Liukkaalla kovalla baanalla 15 km/h on leppoisaa PK1 ja räntäsateessa VK:ta :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy