Jump to content
Juoksufoorumi.fi


vmaksi

Jäsenet
 • Content Count

  4 730
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  48

vmaksi last won the day on November 2 2019

vmaksi had the most liked content!

Community Reputation

4 330 Excellent

3 Followers

About vmaksi

 • Rank
  Ultra Trail Runner
 • Syntymäpäivä 23.09.1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vmaksi

  PK1 mietteitä?

  Ajallisesti kaikista harjoituksista PK1-treenin (vähintään 20 lyöntiä alle aerobisen kynnyksen) osuus on mulla ollut siellä 85-90% tasossa useamman vuoden. Kevyet kevyesti ja kovat kovaa on hyvä ja simppeli periaate. Toki mulla kisamatkojen pituuden takia treeni painottunut jonkin verran tuonne alasektorille.
 2. vmaksi

  Parta-ketju

  Meillä retkeilypuolella (lue: polkujuoksussa) taas leukaparta on pikemminkin sääntö kuin poikkeus 😉
 3. 200 mailisen vuoriultran (TOR tai Swiss Peaks) kunniallinen läpäisy. Siinäpä sitä riittääkin tavoitetta ensi kaudelle 😉
 4. Noilla spekseillä suosittelen tutustumaan Hoka One Onen mallistoon. Maantiekengistä esim. Cliftonista on olemassa leveälestinen versio jos normaali lesti ei riitä. Löytyy sitten myös polkukenkää monenlaiseen menoon.
 5. Joo kovaa harjoitusta lähdin tekemään, enkä tappelemaan sijoituksista. Siksi suosiolla kakkosryhmän kärjessä liikkeelle ja omaa vauhtia eteenpäin. Jalkojen väsymyksestä huolimatta omaan tasoon nähden yllättävän hyvin meni. Keskisyke jäi PK:lle, mutta en kyllä rehellisesti kovin paljon nopeammin tuota tänään olisi päässyt 😝
 6. Mä käytin juuri Nao+:aa viime ja toissa vuonna. Vaihdoin vara-akun Peiponpellossa jo varalta ja homma pelasi hyvin. Itse tosin juoksin osan jonossa, jolloin reaktiivinen tehonsäätö säästää akkua. Kolin maasto on luonteeltaan aika haastava tehdä tasaista vauhdinjakoa, tosin poikkeuksiakin on. Uskoisin silti että paras loppuaika saavutetaan pikkaisen positiivisella splitillä. Toinen kiekka menee tuolla monesti hitaammaksi myös sen takia, että maratonin juoksijat muuttavat Ryläyksen mutavelliksi.
 7. Itse olen mennyt yön max 170 lumeneen rajatulla reaktiivisella otsalampulla. Itselle on ainakin se teho riittänyt. Valoa on tarvinnut yleensä juuri tuonne 6.30 saakka ja sinähän tulet sieltä jo maaliin ennen toista pimeää 😉 Järkevän juoksun aikaero kiekoille Vaaroilla on noin tunti. Mulla meni viime vuonna aika kävelyksi toinen kiekka kun ei napannut rääkätä itseään.
 8. Sulla on parempi palvelu. Mulle on lyöty eteen vain mikrofoni. Tilaamatta.
 9. Pyyteettömyyttä tai ei, mutta itse käytän tätä lähettilästoimintaa myös benchmarkkaamaan omaa päivätyötäni. Tässä saa ihan hyviä oppitunteja B2C-bisneksen lainalaisuuksista ja brandin rakentamisen haasteista 😉 Tietyllä tavalla tästä on tullut osa harrastusta, enkä laske sille tuntipalkkaa tai kokonaishyötyä. Mutta koska tähän harrastuksen liikunnalliseen puoleen menee muutenkin rahaa ihan reippaasti mm. kisareissuihin, niin otan kyllä mielelläni kaiken tuen vastaan harrastusvälineiden muodossa kun niitä tämmöiselle rumalle perämetsien miehelle annetaan 😉
 10. No hitto vie. Tsempillä sitten sen minkä pystyy...
 11. Tää alkaa kuulostaa ihan liikaa allekirjoittaneelta 😉 Eli varma podium tulossa? 😉
 12. Itse olen vähän toista mieltä tuosta ulkopuolisesta huollosta. Kaikilla ei ole mahdollisuutta sitä järjestää ja sillä saa aikamoisen eron tehtyä niissä kisoissa missä se on sallittu. Omasta mielestä Vaarojen systeemi on paras, eli kaikki kannossa alusta saakka ja ulkopuolinen huolto kokonaan kielletty. Se on tasapuolisin.
 13. Pakko kai itsekin kommentoida tätä tapausta tarkemmin, kun nyt itse vähän niinkuin osallisena asiassa olin 😉 Reittimerkintöihin oli käytetty pääosin sinistä nauhaa, joka ei kamalan hyvin näkynyt. Lisäksi nuo nauhat oli kiinnitetty aika ylös ja peitteisessä maastossa oli pakko katsoa jalkoihin, joten helposti veti pitkäksi. Monet risteykset ja tien ylitykset piti ottaa todella varman päälle, että varmasti on oikealla reitillä. Tässä on järjestäjillä kehitettävää ja he tätä palautetta kyllä saivatkin. Itseä tuossa kärkimiehen pummauksessa harmittaa lähinnä se, että nyt sain keulapaikan ilmaiseksi eikä tullut kunnon otatusta loppupätkällä. Olin kuitenkin säästellyt voimia siihen ja tietoinen meidän välisestä välimatkasta ja alkanut juuri kuromaan sitä kiinni. Nyt sai sitten suhteellisen rauhassa tulla lopun vaarat, kun Nurmisenkin motivaatio lopahti tuohon sekoiluun. Itse tein kanssa alkumatkasta 5 km kohdalla vajaan kahden minuutin pummin, voi tarkistaa GPS:stä ja Stravasta että palasin samaan paikkaan takaisin, vaikka tietä pitkin olisi päässyt pienellä kierrolla samaan paikkaan 😉 Olisi kyllä hyvä, että tuo reitillepaluun sääntö otettaisiin yksiselitteisenä kaikkialla käyttöön.
 14. Juu kyllä annettiin, sai luvan järkiltä tulla tietä pitkin. Juoksihan hän reilusti pidemmän matkan, joten sikäli järjestäjän sääntöä ei rikottu. Mutta yleisesti toivoisin niiden "virallisten" sääntöjen noudattamista.
 15. Kiitos. Ihan ok PK-lenkki 😉 Jalat sai kyllä väsyneeksi tälläkin hupailulla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy