Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

ErAh

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  1 837
 • Liittyi

 • Days Won

  7

ErAh last won the day on January 12

ErAh had the most liked content!

Community Reputation

2 486 Excellent

About ErAh

 • Syntymäpäivä 12.03.1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

3 667 profile views
 1. ErAh

  Hyvä juoksumatto?

  Tänään kun kävin katsomassa työpaikan punttisalia, niin sinne oli ilmestynyt FitNordin Sprint 1000 juoksumatto. Millainenkohan se on. Ainakin speksit vaikuttaa ihan kohtuullisilta semilaiskaan yhteisökäyttöön. Näyttäisi maksavan nyt 2250 euroa kuntokaupassa, joten kun nykyinen Tunturin T70 uuvahtaa niin tuollainen voisi olla seuraava matto kotiinkin.
 2. Itsellä matto on nykinyt joitakin kertoja noin 1000 kilsan aikana, voisi kyllä tarkistaa vetohihnan kireyden ja samaten kiristää mattoa hieman. On kyllä mahdollista että nyköisyt on aiheuttanut liiaksi voideltu matto, joka on tehnyt vetotelan turhan liukkaaksi.
 3. Tänään oli ensimmäinen osa Kisakallion urheiluopistolla, ravintoon liittyvä aihe kiinnosti ainakin mua melkoisesti. Varsinkin Ida Heikuran ravinnon ja luutiheyden yhteyteen liittyvä juttu oli itselleni ajankohtainen. Tallenne on kuunneltavissa youtubessa:
 4. Noh, en pelkästään luottaisi koutsiin, jos sama heppu on tehnyt testin. Ainakin itse eriyttäisin testaajan ja koutsin. 9:35 ei ole edes ripeää kävelyä, vaan normaalia lonnimista... Alkuun kyllä en edes harkitsisi mitään koutseja vaan reenaisin tavalla tai toisella kevyttä PK.ta koneeseen vaikka vuoden. Sauvakävelyä, juoksu-kävelyä tms kunhan vaan reenaa, niin kunto kohenee. Jos koutsi on oikeasti sitä mieltä, että juoksu on +9:00min/km, niin heivaisin kyllä kaverin pois ja reenaisin ihan omilla opeilla vaikka vuoden.... Pahoittelen, jos kusen jonkun pisneksen...
 5. Jos PK-vauhti on oikeasti 9.35 - 7.35 min / km, niin varmasti sauvakävelisin PK-lenkit, mutta kun katsoo MK-vauhteja luulisin että jollain 6:00-7:00 vauhdilla voisit juosta PK-lenkit. En millään usko, että VK-alue olisi 7.35 - 4.55 min / km, koska tuossa alueen ylä- ja alapään ero vastaa "valovuotta". Pitäisin aika turvallisena sitä, että keskisykkeellä 130-135 kilsoja koneeseen niin paljon kuin huvittaa, ja sitten vaikka kerran viikkoon vähän ripeämpää etenemistä. Itse suhtaudun skeptisesti näihin tasotesteihin, ellei niitä ole tehnyt joku, joka tekee myös suoria maksimaalisenhapenoton testejä (edit=urheilufysiologi). Ihan yhtä pätevä testi on juosta kymppi kovaa, josta saa yläkynnyksen ja sitten tarpeeksi hiljaa PK:t, vaikka 1-1,5min/km lisää tuohon maksimi kympin vauhtiin.
 6. ErAh

  eCross tekee paluun

  Vaikea sanoa mitä pitäisi tehdä, mutta onhan tuo osallistujamäärä ihan naurettava. Itse en edes tiennyt, että tällänen on kalenterissa, vaikka en olisi tietysti juossutkaan tätä. Tuntuu siltä, että osallistujat keskittyy noihin isoihin polkujuoksuihin, vaikka Länsiväylän jutun mukaan tämä ei ole mitään polkujuoksua. Oikeanlaista markkinointia tämä tietysti kaipaisi, veikkaan että Lauttasaaren profeetta osaisi valita oikean suunnan. Aikanaan noita "kylähölkkiä" lopetettiin, kun osallistujamäärä alkoi olla tällä tasolla. Muistelen kyllä kaiholla sitä juniori aikaani, jolloin kylähölkissä oli +200 osallistujaa ja pukuhuoneissa tuoksui "linimentti"...
 7. Kuinkahan helposti tuossa katkeaa selkäranka, kun saa sellaisen 10 minsan paussin joka kierroksen jälkeen. Toi on varmaan kisamuotona pahempi, kuin yhtenäinen ultra. Eilen kävin ottamassa muutaman kuvan ekoilta kiekoilta, valitettavasti ihan kaikki ei tainneet tulla kuvatuksi, ainakaan esittelykelpoisella laadulla: KUVIA...
 8. Kuinka monta päiväkierrosta tänään illalla on? Onko 20:00 lähtevä kierros vielä maastossa?
 9. Itse pidän kaikkia rannesykemittauksia täysin kelvottomina. Leposykekin laskee 15-20 pykälää kun laittaa sykevyön rintaan.... Itse en näe mitään järkeä OMALLA kohdalla käyttää rannemittausta reeneissä, kun en ole kovin hyvin yhteensopiva rannemittaukseen. Mutta osalla varmasti toimii ihan hyvin.
 10. Itse olen ollut kokoajan tyytyväinen Veehen, loppukesällä kello kävi hakemassa takuuhuollossa liki puolet sisuksistaan uusiksi ja näytön lasin myös, vaikka lasi oli mielestäni kyllä täysin naarmuton. Olen käyttänyt kelloa myös töissä asennus hommissakin eikä yhtään naarmua ehtinyt 9 kk aikana tulla lasiin. Mutta olisin varmaan ihan yhtä tyytyväinen myös Garminin 935/945 mittareihin.
 11. Mitskuista saa varmaan rahaa, mutta persoona mitskujen takana on hyvin merkittävä. Esimerkiksi Pekingin hopeamitalisti naissoutajat tuskin vuolivat kultaa ja omasta mielestäni kyse oli varmaan omaan persoonaan liittyvästä vaatimattomuudesta. Noilla saavutuksilla on rakennettu talojakin, mitä kyseiset tytöt teki. Kotipaikkakunnan tytöistä Lukkariselle rakennettiin hulppea talo talkoilla, mutta hän olikin enemmän kotonaan julkisuudessa, silleen hyvällä tavalla. Nyky huipuista joku Raitanen tekee pelkästään karismallaan helpoksi markkinoinnin sponsoreiden suuntaan. Nimeä mainitsematta naisten esteiden Suomen ykkönen olisi varmasti tienannut ihan hyvin, jos viihtyisi julkisuudessa ja hallitsisi samalla tavalla julkisuuden, enkä nyt puhu Camillasta. JOs ja kun Topi vetää ensi kesänä EM-mitalin, niin silloin SUL:n pitäisi kyllä olla hereillä ja hyodyntää sitä. Topin tausta joukot ovat varmasti ajan tasalla miten toimia.
 12. ErAh

  Nuuksio Classic 7.9.2019

  Laita yksärillä sähköpostisi ja kuvien numerot, niin pistän kuvat meiliin.... omat kuvani ovat vapaasti käytettävissä sosiaalisessa mediassa ym.
 13. ErAh

  Nuuksio Classic 7.9.2019

  Kaikki kuvat, jotka löytyy kisajärjestäjän sivuilta taitaa olla sellaisia, että niitä saa käyttää ei kaupallisessa käytössä, kun mainitsee kuvaajan nimen tai firman. Mielestäni käytäntö on ihan hyvä ja taitaa toimia kaikissa BTTF:n kisoissa samalla tavalla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy