Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ErAh

Jäsenet
 • Content Count

  1 419
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  7

ErAh last won the day on January 12

ErAh had the most liked content!

Community Reputation

1 566 Excellent

About ErAh

 • Syntymäpäivä 12.03.1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Röhkölä

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

3 046 profile views
 1. ErAh

  suksimyyjiä

  Häijäällä on tarjolla käytettyjä "tallisuksia" Madshusilta. Melkein kävisin paikanpäältä hakemassa jos matka ei ole mikään älytön.
 2. ErAh

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Suomen-cup on nyt tiistaina ja keskiviikkona Hakunilassa.
 3. ErAh

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Eli Ruotsissa ollaan toimittu väärin, kun esimerkiksi Vattenfall on jäänyt myymättä? Ruotsissa on myös LKAB valtion omistuksessa, joten joku kumma kiima on Suomessa yksityistää valtion omistuksia. Lisäksi osa on mennyt yhtä hyvään hintaan, kuin ryssissä meni firmat oligarkeille. Tai kun terveydenhuollon alueella toimii yksityisiä yrityksiä, niin julkinen terveydenhuolto joutaa lopettaa, koska kyllähän julkinen terveydenhuolto huonontaa vaikka pörriäisen bisnestä. Sähkönsiirrossa ei tietenkään voi olla toimivia markkinoita, jolloin sitä pitää säädellä, vai annetaanko monopolin omistajalle vapaat kädet?
 4. ErAh

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Siirtoyhtiöidet tuotot lienee aika kovat, vaikka unohtaisi aika korkeakorkoiset konsernin sisäiset lainat. Mutta lakien mukaisesti ne pelaa, ja osakeyhtiön johdon velvollisuus lienee maksimoida tuotto. Aluepolitiikan osalta Suomessa taidetaan mennä aika Pohjoismaisella linjalla. Norjassa tosin on varaa hieman runsaampaan tukeen syrjäseuduilla, eikä siellä aluepolitiikkaa kyseenalaista edes oikeisto.
 5. ErAh

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Sähkön osalta viittasin siirtomaksuihin, niin kun on nähty, luonnollinen monopoli ja yksityinen omistus on aina ongelmia tuottava yhdistelmä, tai ainakin vaatisi aika tiukkaa säätelyä.
 6. ErAh

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Ylipäänsä liki kaikki valtionyhtiöiden yksityistämiset ovat olleet kokomuksen agendalla, vaikki onhan niissä hallituksissa ollut muitakin mukana. Jokatapauksessa kokoomus on ne myynnit halunnut. Esim jokaisen sähkölaskun yhteydessä peritään kokoomus-vero, jokaisen katsastuskäynnin yhteydessä on kokoomus-vero jne. Jostain syystä Ruotsissa ei ole ollut mitään pakonomaista tarvetta myydä valtionyhtiöitä, mutta Ruotsin kokoomus ei olekaan täynnä kommunisminpelkoisia vauhkoja.....
 7. ErAh

  Vierumäen 24h-hiihto 1.-2.2.2019

  Kolme päivää aikaa ilmoittautua, hopi hopi..... kelit ovat suosineet ainakin koko maassa hiihtoreeniä.....
 8. Tarkoitus on saada kunnonmukainen maksimitulos, joten taidan ottaa energian sitten tutusti hiilareista, vaikka noita Sportyfeel palkkareita olen muutamaan otteeseen testannut, eikä vatsa ole niistä pahaa tykännyt. Hiilarillahan 24h hiihdossa kuitenkin liikutaan ja geeli sekä urheilujuoma on aina uponnut hyvin. Varmuuden vuoksi täytyy kyllä laittaa huoltopisteeseen muutama palkkari ja sipsejä tms odottamaan, jos otsanahkaa alkaa kiristämään liikaa.
 9. Suunnitelmana olisi käyttää lähestyvässä 24h kilpailussa Lidlin valmiita palautusjuomia osana kisanaikaista tankkausta. Tarkoitus olisi juoda yksi tölkki parissa tunnissa, jonka lisäksi aika tuhtia urheilujuomaa sen verran että nestehukka pysyy loitolla. Juomien lisäksi tietysti geeliä, jos tuntuu että nestettä meinaa tulla liikaa suhteessa energian saantiin. Onko palautusjuoman proteiinilla merkitystä kisan aiheuttamien lihasvaurioiden vähenemiseen, vai onko parempi vaan ottaa kaikki energia hiilareista?
 10. ErAh

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Kyllä tuohon tarvitaan vielä toinen "takiaspuolue", jotta homma toimii.... Muuten menee 4 vuotta vessanpöntöstä alas valtion kannalta.
 11. ErAh

  Hiihtopuku

  Itse olen melko kapearakenteinen, joten isoa ongelmaa ei ole ollut, mutta Yokon YXR Gore windstopperilla on ollut hartianseudultaan tilavin. Mutta olen tottunut siihen että hiihtotakit vain ovat melko istuvia hartioista ja käsistä, vaikka kyllä se varmaan näyttää vähän kummalliselta. Pituutta ei vaan viitsi takkeihin turhaa ottaa helmaan ja varsinkaan hihoihin. Tarkoituksena on kuitenkin surkastua edelleen pienemmäksi, vaikka kaksi vuotta tässä on taas jumittu samassa koossa.
 12. Itsellä "hajosi" oikea polvi Vantaan puolikkaalla, tai oikeasti jo siihen reenatessa -16. Seuraavan talven hiihtelin osittain arcoxian voimalla, mutta kun polvi oli keväällä -17 vielä kipeä päätin magneettikuvauttaa sen omaan piikkiin, onneksi ortopedilaskut maksoi työnantaja. Tuloksena, polvessa ei ole mitään vikaa, ehkä pientä nestekertymää. Kivutkin kyllä lähti kuvausta edeltävänä viikonloppuna, kun juoksin KK53 Rukalla. En tiedä mikä kivut poisti tuolla KK:lla, mutta samanlaisina ne eivät ole myöskään palanneet. Ortopedi sanoi ettet tätä polvea juksemalla saa rikki, kun siellä ei ole käytännössä mitään kulumaa tullut 35 vuoden aikana. Huonolla lihashuollolla olen kaiketi noi ongelmat itse aiheuttanut.
 13. Itse tuumailin samaa Ylläksellä joulukuussa, mutta vaikka voideltavalla hiihtäminen oli paljon hauskempaa, niin vauhdissa ei ollut juuri mitään eroa. Mutta eipä se vauhti reeneissä ole okvin merkittävä, mutta "tuntuma" on ainakin harrastelijalla. Silti uskon hiihtäväni yli puolet pertsanlenkeistä skineillä.
 14. Vaimo kävi ostamassa tänään skinit Perniössä sijatsevasta hiihtoliikkeestä. Kauppias hiihdätti kolme paria Ficherin twinskin raceja, jotta hän pääsi kärryille emännän hiihdotaidoista. Ei ole helppoa myydä sopivia skinejä, mutta ei ole myöskään helppoa niitä ostaa. Oli vissiin Vesalla aika paljon asiakkaita, arkipäivästä huolimatta, taitaa kehujen arvoinen toiminta tuoda asiakkaita viidakkorummun avulla lisää. Vaimo kävi jo aiemmin paikan päällä (tosin muutenkin ohikulkumatkalla), mutta Vesa ei halunnut myydä suksia ilman koehiihtoa 😂.
 15. ErAh

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  En viitsi hirveästi haukkua päättäjiä, koska jos itse olisin siellä niin päätökset olisivat vielä heikompia..... oikeastaan ihmettelen niitä, jotka viitsivät pyrkiä eduskuntaan riviedustajiksi. Palkka taitaa laskea monella jotka tuonne pääsevät, mutta kai siinä on jotain vallan halua tai pyrkimystä olla hyödyksi yhteiskunnalle motiivina. Itse en vaihtaisi nykyistä vuorotyötä tuohon, vaikka palkka nousikin jonkin verran. Todellisuudessahan Suomi kulkee virran mukana läntisessä maailmanjärjestyksessä, eikä pysty paljoakaan vaikuttamaan menoon... Mielummin mennään kuitenkin näillä ja koitetaan edes tarjota jotain kyydistä pudonneille. entisessä itäblokissahan kyydistä pudonneille ei ole tarjolla edes lämmintä kättä.... Töissä olevillahan on asiat ihan hyvin ja valittaminen KIKY:stä kaikkine huononnuksineen tuntuu aika kummalta, jos peilaa tilannetta siihen, mikä on tilanne Euroopan ulkopuolella. En tietenkään itsekään ollut ilahtunut KIKY:n tuomista 3 lisätyöpäivästä, tai vastaavasta palkan menetyksestä, mutta sinänsä noilla ei ole isoa merkitystä. Jokatapauksessa globalisaatio tulee edistymään ja ei näitä saavutettuja etuja varmaan saada pidettyä, vaikka kaikki tietysti toivoo, että kaikki on ennallaan vielä 2050.... Jos rajat vedetään kiinni, niin saattaa jokunen henki kadota Välimereen... Vaikka olenkin realisti, niin ymmärrän kyllä sen, että halu päästä Eurooppaan on kova ja tulijoitahan Afrikassa on se 500 miljoonaa. Tulevaisuudessa luku paisuu ja jokainen voi kuvitella, että sen vyöryn pysäyttäminen ei onnistu, joten on parempi varautua siihen, että tulevina vuosikymmeninä Eurooppaan tulee Lähi-idästä ja Afrikasta runsaasti siirtolaisia, pakolaisiahan he eivät ole.... Hyvä hallitsijahan olisi oikeamielinen diktaattori, mutta eiköhän vainoharhat ala nousemaan jokaisella diktaattorilla pintaan aika nopeasti.... Demokratia taitaa olla hyväksi havaittu tapa suurimmassa osasa sivistyneitä maita.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy