Jump to content
Juoksufoorumi.fiErAh

Jäsenet
 • Content Count

  2 161
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  8

ErAh last won the day on December 17 2019

ErAh had the most liked content!

Community Reputation

3 413 Excellent

About ErAh

 • Syntymäpäivä 12.03.1973

Converted

 • Coopperi
  2890
 • Maraton
  4:18 (2004)

Recent Profile Visitors

4 129 profile views
 1. Läski-Einari kävi tänään suunnistamassa. 8,6km, 1:09:04, avg 153, eli VK-taaperrusta. Aivan kamalan tuntuista menoa....
 2. Itse sain kuntotestistä viiden testin keskiarvoksi: "Jokin meni pieleen. Kellon on oltava napakasti ranneluun takana". Polarin rannemittaus on edelleen täysin alkutekijöissään, kuten kaikilla muillakin merkeillä.... Päivä päivältä tämä Vantage V ärsyttää enemmän ja enemmän... Ominaisuuksia on, mutta yhdistävänä tekijänä on se, että mimikään ominaisuus ei toimi ilman sykevyötä.... No, päätin tehdä testiä kunnes se meni läpi, 11 kertaa ainoastaan joutui yrittämään, eli onhan toi kuitenkin hyvin kätevä ja toimiva. Tuloksen Polar kaiketi arpoi aika hyvin kohdilleen, kun 51 tuli tulokseksi. Pajulahdessa mitattiin maskin kanssa 58ml/kg, mutta olin silloin noin kymmenen kiloa kevyempi ja paremmassa kunnossa.
 3. ErAh

  Läskikerho

  178 senttiä ja alla eilinen aamupaino. Ei varmasti naurata Isometsän nousussa joulukuun alussa, jos en saa ruokailuun ryhtiä.
 4. Vielä olisi karttapaikasta mitaten tarjolla reilu 252 km talsittavaa linnuntietä pitkin, seuraavalta rastilta 15 alkaen. Kärjellä on takana seuraavalla rastilla aika tarkaan 160 km linnuntietä, mutta noin 180 kilsaa kuljettua matkaa. Kaksi vuorokautta taitaa olla "nautintoa" jäljellä. Tuollaiseen voisin lähteä itse "retkeilemään" vähän tiukemman vaelluksen, mutta kisa mielellä tuskin tuosta paljoakaan nauttisi.
 5. Marsut otti Runojärven tauon jälkeen Omjakonia 40 minsaa kiinni 12 kilsan matkalla, jos tuo GPS seuranta on edes hieman reaaliaikainen. Veikkaisin että kärki tulee kulkemaan yhdessä seuraavat tunnit. Edit: huonot GSM-kentät vaikeuttaa kyllä seurantaa, mutta nyt Marsut tuli taas esiin.
 6. Kärjessä kulkevat ovat aika kokeneita seikkailu-urheilijoita. Kaikilla taitaa olla takananaan useita pitkiä kisoja. Aika hyvin Marsut ovat ottaneet Omjakonia kiinni. Veikkaisin että maksimissaan 15 minuuttia on eroa joukkueiden välillä, kun ne ovat Surnujärven pohjoispäässä. Edit Marsut taisivat jäädä laittamaan ruokaa Runojärven rantaan...
 7. ErAh

  EU hajoaa/hajoaako

  Kaikki varakkaammat EU-maat kait tässä otti "kuokkaan". Ruotsi makselee edelleen iloisena enemmän nettomaksuja, mutta toki on myös varakkaampi maa. (Se on taas toinen asia, että olisiko entisiä itä-blokinmaita ikinä pitänyt ottaa EU:hun mukaan, nehän siellä kuppaa EU:ta täysillä). Neuvoa-antava kansanäänestys ei kyllä tässä toimisi. Ei normaalilla kansalaisella ole mitään käsitystä, miten hänen ei ääni vaikuttaisi (tulisi näitä "Tanja Karpelaa" äänestäneitä). Itselleni tämä olisi kyllä se ja sama "noin velattomana", mutta jos kansanäänestyksellä hajoitettaisiin unioni, tai sen talous, niin varmaan voisi velkaisten "persujen" perse kostua.... Ainakin itse koen hyötyneeni, viimeiset 15 vuotta asuntolainaa maksaneena Suomen takaamista Kreikka-lainoista ym. Ja samalla tavalla Kreikka-lainoja vastustaneet ovat hyötyneet pystyssä pysyneestä pankkisektorista. Toisaalta, tulisi varmaan halpoja mökkejä tarjolle, kun korot hyppäisi vaikka 10% ylöspäin.... Mökille olisi kyllä tarvetta....
 8. Näyttää paljon painavammalta, kuin 90 kiloa, mutta jos on "bodari", niin pitääkin näyttää kokoaan suuremmalta. Maraton vaan lienee jo niin pitkä matka, että kaikki muut asiat vaikuttaa juoksussa, kuin mitä pillissä vinkuu. Kommentteja en ollutkaan jaksanut lukea ja tulihan se paino videossakin, kun avasi korvat... 5 litraa on sekin kyllä hyvä lukema saliharrastajalle, suunnilleen samanmittaisena se on itselleni vain märkä uni.
 9. Veikkaan että toi 78 kiloa on ollut vaa'alla, lavalla varmaan ihan jotain muuta. Painoluokkalajihan Classic-kehonrakennus on. Ei ole kyllä hajuakaan kuinka isoja painonvetoja noihin body-kisoihin tekevät. Muistaakseni olen lukenut jostain, että taloudellisuus olisi parempi, jos on enemmän lihasta, mutta en kyllä muista mistä. Luultavasti Jyväskylän yliopiston graduista.
 10. Toi +3000m cooperissa vaatii kait noin 55ml/kg/min maksimaalisen hapenottokyvyn, jos 3k on juostu 100 kiloisena, niin 5,5l/min olisi absoluuttinen maksimaalinenhapenotto, joka on kyllä aika hyvä lukema kovemmallekin kuntoilijalle. Voi vaan olla aika tiukassa riipiä tuosta kropasta paino edes 75 kiloon vaikka juoksuun panostaisi enemmänkin, mutta eihän se ole (ainakaan vielä) tässä tavoitteenakaan. 45 min kymppi antaisi varmaan olettaa, että puolikas voisi mennä jonnekin 1:40 tienoille. Pakkiksella olen tätä jo seurannut jonkinverran ja sen puheen ultrasta (tiedän että se oli vitsi), mielellään polulla olisi mukava nähdä totetuvan 🙂 ...
 11. ErAh

  Hyvä biisi

  Kaksi minuuttia keskiyö-ööhön!! "Voimaorja" oli viidesluokkalaiselle aika mukava albumi, vaikka pikkuisen sen jälkeen julkaistu Kiss:n Animalize olikin silloin kovempi juttu. Jos katsoo nyt, miten albumit kesti aikaa, niin Powerslave kulkee yhä autossani. Animalize LP:n vei äitini kierrätyskeskukseen joskus 2005 (kuten muutkin nuoruuden LP:t, noin 200 kpl, josta oltiin broidin kanssa hieman ihmeissämme, kun saimme tietää siitä).
 12. Eka työpäivä viiden viikon loman jälkeen. Vasemmassa kyynärpäässä on edelleen bursa, mutta kokoajan pienempi. Sitä en kuitenkaan uskalla vielä ärsyttää melomalla, kun reilun viikon päästä olisi melontaseuran Saimaan reissu tiedossa. Nyt olisi vajaa viikko töitä ja sen jälkeen pari viikkoa lomautusta, reeniaikaa ainakin olisi jos olisi tarpeeksi halua. Tänään avasin fillarikauden, noin 3kk liian myöhään. Jokatapauksessa parempi nyt kuin ensi kesänä, kroppa on kyllä ihan ihmeissään fillarin päällä keikkumisesta, mutta ihan mukava fiilis tästä kuitenkin jäi, vaikka kulku oli lähinnä mitätöntä, eikä saa kyllä mitään tehoja irti jaloista. Maantiepyöräily 30,8km, 1:05:35, avg 137, verttiä 290m. Mäkiin kuolen tällä reilun 90kg:n massalla täysin, mutta tasaisella on ihan hauska pyörittää. Taidan painaa noin 17-18 kiloa enemmän, kuin ajaessani yhden kauden maraton-cuppia vuosituhannen alkupuolella. Se tuntuu kyllä, mutta olisi vääryys jos se ei tuntuisi... Huomenna varmaan lisää samaa lajia, ellei hanuri tee lakkoa...
 13. Nyt on ainakin Samuelssonilla aika tukeva pohja instassa. Se on vaan niin nykyaikana, että ollakseen myyvä, urheilijat joutuvat panostamaan someen. Toki ihan huiput pärjää ilmankin, mutta hyvin hoidettu sometus tuo heillekin varmasti lisää tuloja ja siten se on kannattavaa. Katselin huvikseni noita Suomen yleisurheilijoiden instaseuraajien määriä ja yllättävästi Maria Huntingtonilla oli "vain" reilu 22 tuhatta seuraajaa. Nuori nainen on kuitenkin kovatasoinen urheilija ja varsin seurattavan näköinen, jonka merkitystä on turha kiistää, vaikka kuinka haluaisi ettei ulkonäkö vaikuttaisi eteentuleviin mahdollisuuksiin. Itse toivoisin, että Samulin "ulostulo" saisi aikaan sen, että muitakin yleisurheilijoita alettaisiin seuraamaan. Varmaan aika yleisellä tasolla Samuli tuon tulokset/sometus jutun heitti, eikä pelkästään sen vuoksi, että saisi itselleen seuraajia. Aika mukavasti seuraajat ovat 10 kertaistuneet muutamassa päivässä, melkein kuin olisi Kiinasta ostanut seuraajat... 🙂 .... On voinut ihmetellä, kun lumipallo lähti pyörimään vuorenrinnettä alaspäin, että hups.... Edit: laitetaan vielä sekin, että Samulilla on yhdessä insta-kuvassa NOCCOn huppari = M-nutritionin kilpailija tavallaan... Sponsorit haluavat kuitenkin "omistaa" urheilijan omalla liiketoiminta-alueellaan.
 14. Ainakin satulan ja ajajan yhteensopivuuden pitäisi parantua ihan tuntuvasti. Omasta mielestäni satula on itselleni sitä parempi mitä kovempi se on. Toki ekat lenkit talven jälkeen ovat vähän hankalia, mutta nopeasti hanuri on aina tottunut.
 15. Ja jos ei ole paljoa polkenut hanuri kipeytyy liki kaikilla, mutta viikossakin takamus sopeutuu satulassa istumiseen aika helposti. Itse olen pääasiassa ajellut, silloin kun vielä ajelin Selle Italian Flitellä. Versio vähän vaihteli, mutta Flite perusmuoto sopii suurelle osalle.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy