Jump to content
Juoksufoorumi.fi

SikariSakari

Jäsenet
  • Posts

    21
  • Liittyi

  • Last visited

SikariSakari's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Tasaista on. Selvästi nopein viitonen osuu kuitenkin 20-25 km väliin eli 14 min 56 sek. Miksi tämä ei näy mailivauhdissa, ei ainakaan heti aukea minulle.
  2. Eli toisin sanoen 1,576 %. Tahtoo sanoa sitä, että OIKEASTI 3h juoksija käyttikin aikaa maratoninsa läpäisemiseen 3.02.50 ja 4h juoksija 4.03.47. Kaikki jotka juoksijavat siis näiden Garmin-korjattujen aikojen alle, voivatkin itse asiassa täysin perustellusti onnitella itseään tasatuntipaalun alittamisesta, vaikka järjestäjän tuloslista jotain ihan muuta väittäisikin!
  3. Eikös kätevintä olisi pysäyttää oma ajanotto siinä vaiheessa, kun Garmin ilmoittaa maratonin tulleen täyteen. Tarkoituksena maratonille osallistumisessa on kaiketi juosta 42.195 metrin mittainen matka, vai kuinka? Saatu tulos ei olisi sitten mikään brutto- eikä nettoaika, vaan tarkkuudessaan ylivertainen ns. Garmin-time. Jos isompi Garminia käyttävien joukko lähtisi asiaa ajamaan, niin monet, varsinkin edistykselliset maratonjärjestäjät voisivat ottaa nämä tulokset omaksi sarjakseen ihan virallisiin tuloslistoihinkin. Tällä varmaan saataisiin loppumaan se alituinen murehtiminen ylimatkan juoksemisesta ja uusi tarkempi mittaustapa elimininoisi myös järjestäjien omat ammattikalustollaan tekemät mahdolliset mittavirheet.
  4. Kyllä epäilyttää nyt tuo matkan pituus. Jos Garminit eri juoksijoilla johdonmukaisesti näyttää matkaa alimittaiseksi, on vaikea uskoa selityksen löytyvän jostain kiertämättömistä keiloista. Normaalitulos gps:llä mitattuna olisi noin 150 m - 200 m ylimittainen tämän tyyppisessä kilpailussa. Alimatkaa voisi siten arvioida olleen ainakin tuon verran, ehkä jopa 250 m - 300 m. Tämä siis pelkästään tässä ketjussa ilmoitettujen gepsillä mitattujen reitin pituuksien perusteella. Ovatko muuten järjestäjät ilmoittaneet, kuinka reitti oli mitattu?
  5. Tämä ehkä selittää innostuksesi nimenomaan Garminin laitteita kohtaan. Sykkeenmittaus ja siitä saatava data/softa kun on ollut aivan lapsenkengissä verrattuna Suunnon ja Polarin keihäänkärki tuotteisiin. Oletettavasti kuitenkin 910XT sykevälimittauksineen vie tätä puolta myös Garminissa aimo harppauksen eteenpäin. Mitä käyttäjäpalautteen kuuntelemiseen tulee, niin siinä varmasti molemmilla kotimaisilla pelureilla olisi paljon petrattavaa.
  6. Ei muuten mitään huonoa mainosta Continentalin kumiseoksille Addun tossuissa: http://running.competitor.com/2011/09/photos/kissing-world-records-goodbye-sneak-peek-at-the-adidas-adizero-adios-2_38733 2.03.38 puhuu puolestaan tehokkaammin kuin tuhannenkaan mainosnikkarin korulauseet.
  7. SikariSakari

    10km alle 37min

    68 kiloisena menis kymppi tuolla laskukaavalla mukavasti alle 27 minaa.. eli missä vaiheessa yhtälö ei enää toimi? Pläskiä voinee olla vielä tuon painoisenakin kilokaupalla.
  8. Kyllä minun mielestäni parhaansa pitäisi kilpailussa aina yrittää. Jos toisaalta jonkun kunto ei riitä koko matkan taittamiseen juosten, niin en kyllä olisi sillä perusteella ketään tällaisesta massatapahtumasta pois sulkemassa. Jos Midnight Runissa oltaisiin laitettu raatobussi vaikkapa 40 min loppuaikaa hitaammin eteneville, niin epäilen että tapahtuman tunnelma olisi lässähtänyt melko lailla. Kilpailuhenkisimmät tähänkin keskusteluun osallistuvat voinevat allekirjoittaa, ettei oikeassa juoksukilpailussa ainakaan tuota hitaammin sovi kenenkään matkaa taittaa. Sinänsä en näkisi minään ongelmana sitä, jos joku haluaa karttaa sellaisia tapahtumia missä on hitaita / ylipainoisia ym. alisuorittajia mukana. Suomessa muusta maailmasta puhumattakaan järjestetään riittävästi myös kovatasoisia kilpailuja. Se kelpaako itse sinne mukaan on sitten pelkästään omasta kyvykkyydestä kiinni.
  9. Terasseilla olevat ihmisetkö ne ongelmat HCM:n järjestelyille mielestäsi aiheuttaa? Mitenköhän suurilla maratoneilla sitten oikein pärjätään, kun väkeä on reitin varrella satoja tuhansia ja kysymyksessä on oikea karnevaali? Tähän voisi ehkä täsmentää, ettei yhtään edellä mainituista juoksutapahtumista kyllä järjestetä sunnuntai-aamuna. Jos startti on paikallista aikaa klo 9, niin tietääkseni tapahtuma kestää pitkälle iltapäivään. Hyvin on järjestelyt kuitenkin saatu onnistumaan. Kyse ei ole mistään muusta kuin asenteesta.
  10. Ai miten pääsee? Kartasta katsomalla se selviää, ei kait sinne ole pakko Etelärannan suunnasta juuri juoksun aikaan yrittää tunkea. Olen täsmälleen samaa mieltä Pokasahan kanssa siitä, että kyse on vain ja ainoastaan asenteesta. New York, Berlin, London ym. ym., ei siellä autoja juoksijoiden sekaan lasketa, vaikka ovat sekä kaupunkeina että juoksuina hieman eri kokoluokkaa paikallisen kuihtuvan HCM:n kanssa.
  11. Tarkoitatko siis, että se (n. 150 gr hiilihydraattia) on maksimimäärä lisäenergiaa, jonka 3,5 h maratoonari pystyy suorituksen aikana hyödyntämään? Maratonin varsinainen energiantarve lienee aika paljon enemmän kuin tuosta määrästä saatava 600 kcal. Ilmeisesti millään tankkauksella ei hiilarivarastoja voida saada niin täyteen, että ne riittäisivät läheskään koko matkalle. Energiaa on näin ollen tuotettava myös rasvoista ja niistä energian tuottaminen ei hyötysuhteeltaan ole ollenkaan niin tehokasta kuin hiilareista. Tätä lisäenergian tarvetta varmaankin matkan aikana pyritään sitten urheilujuomilla tai -geeleillä, patukoilla, banaaneilla jne. paikkaamaan. Lisäenergiaa ei kuitenkaan imeytymisnopeuden rajoituksista johtuen voida tankata riittävästi, joten rasvoilla joudutaan joka tapauksessa aina loppuvaiheessa osaksi menemään. Uusimmassa Juoksija-lehdessä on muuten loistava artikkeli koskien ruoan / urheilujuoman matkaa elimistössä energiaksi ja lihasten polttoaineeksi. Siinä on perusteellisesti selvitetty syyt mm. liian väkevänä nautitun ravintoliuoksen aiheuttamiin imeytymisongelmiin.
  12. Avaisitko vähän Proffa laskukaavaasi? Yhden tuubin 100 gr energiasisältö on: Energiaa............1260 kJ/300 kcal Proteiinia.................0 g Hiilihydraatteja......74,3 g Rasvaa...................0 g http://www.maxim-sports.fi/tuoteet/energiageelit/maxim+gel+citrus+fruits+100+g+with+vitamins.ashx
  13. Itse en näe yhtään syytä, miksi järjestäjät tässä tilanteessa ansaitsivat uuden mahdollisuuden, ainakaan ilman tuntuvaa kompensaatiota. Järjestäjät ovat osoittaneet käsittämätöntä ylimielisyyttä asian selvittelyssä laukomalla kommentteja tyyliin "Muilta osin tapahtuma onnistui jälleen kerran hienosti" ja syyllistyneet suoranaiseen valehteluun tapahtumaa "tarkistusmitatuksi" markkinoidessaan. Miksi kalliita osallistumismaksuja maksavien juoksijoiden pitäisi tällaista toimintaa tukea jossakin ihme talkoohengessä? Suomi on pullollaan 42 195 metrin mittaisia juoksukilpailuja, kotimaan rajojen ulkopuolella järjestettävistä tapahtumista puhumattakaan. Itse vältin Forssan fiaskon valitsemalla kevään päätapahtumaksi jälleen pohjoismaisen el Clásicon, samaa suosittelen kaikille muillekin alkukesästä maratonille havitteleville!
  14. Tähän kyllä uskon minäkin. Itse seuraan mitä suurimmalla mielenkiinnolla kuinka pitkälle mm. Baldinin eväät sitten tosikoitoksissa eli maratonilla riittävät. Toivotan mitä suurinta menestystä, koska jos tulokset tuolla harjoitusreseptillä paranevat merkittävästi alle vaikkapa 3.30 tason, on minulla syytä tarkistaa omaa harjoitteluani. Itse kun luotan enemmän konservatiivisiin oppeihin (joita tässäkin ketjussa on ansiokkaasti tuotu esille) ja siksi taon määrää nyt merkittävästi aiempaa enemmän. Ja vaikka pk-lenkkien vauhdit tämän talven arktisen talvisissa olosuhteissa ovatkin olleet selvästi aiempaa alhaisempia, ovat viikottaiset vk:t (2 krt / vko, matolla / hallissa / ulkona silloin kun alusta on tämän mahdollistanut) kulkeneet hämmästyttävän kevyesti. Tuntuu siis, että sanonnalla "kestävyysjuoksu on määrälaji" on ollut vinha perä. Baldinin parantunut puolikkaan pb on tietysti suuntana hyvä. Mutta jos ja kun tavoitteena on maratonin ennätyksen parantaminen, ei oikein ennustetta uudistuneiden harjoittelumenetelmien tehokkuudesta sen suhteen voi vielä tehdä. Varsinkin kun ongelmana ilmeisesti on aiemmin ollut esim. jalkojen jäykistyminen jo pian puolimatkan jälkeen. Tähän kun uskoisin, että ensisijainen lääke on nimenomaan juostun kilometrimäärän kasvattaminen. Mutta kuten sanottu, mielelläni olen jatkossa valmis tarkistamaan omaa harjoitteluani, jos asioita toisin tekemällä saan vähemmällä enemmän aikaan!
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy