Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mosse

Jäsenet
  • Posts

    528
  • Liittyi

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mosse's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Ensimmäinen viesti
  • Collaborator
  • Viestigeneraattori Rare
  • Keskustelun aloittaja
  • Ensimmäinen viikko jäsenenä

Recent Badges

20

Reputation

  1. Ei ollut Polarilla ratkaisua asiaan, mutta ottivat asian käsittelyyn. Ehkä joskus päivitys puhelimellakin toimii. Vian korjasi jälleen kellon päivittäminen tietokoneen avulla, nyt kaikki toimii taas kuin junan vessa.
  2. Päivitys meni taas samaan tapaan kuin edelliselläkin kerralla: - päivitystä ei voi tehdä loppuun kun kello nollaa ja käynnistää itsensä uudelleen kesken päivityksen, jolloin yhteys puhelimeen katoaa. Yhteyttä ei saa päivityksen aikana uudelleen luotua vaan päivitys pitää keskeyttää - kaikki omat asetukset, näytöt, lajit yms. katoavat kellosta - kaikki harjoitukset ja rasituskertymät katoavat - kelloa ei saa enää yhdistettyä puhelimeen useista yrityksistä huolimatta --> kertyviäharjoituksia ei siis saa päivitettyä, eikä näyttöjä muokattua mieleisiksi Tuo siis kun yrittää tehdä päivityksen puhelimen kanssa, viimeksi ongelma korjautui kun teki päivityksen uudelleen tietokoneella. Mutta ihan päin helvettiä hoidettu jälleen kerran.
  3. Hyvä homma jos tulee vähän niitä harjoituksiakin tänne, ettei mene ihan OT:ksi - tämähän kuitenkin on harjoituspäiväkirja-alafoorumi. Filosofointifoorumit on sitten toisaalla.
  4. Täytyy kyllä edelleen ihmetellä tuota pyörävauhtia, ei prkl sentään! Ihan ammattilaistasoa, ja sielläkin yläpäästä. Täytyy olla w/kg-suhde kohdillaan ja aerodynamiikka viimeisen päälle. 💪🦵 Itse kävin vetäisemässä tyynellä säällä 100 km noin täyden matkan kisatehoilla (keskiwatit 200 W, NP 212 W, painoon suhteutettuna 2.98W/kg ja 3,16/kg) ja lopputuloksena n. 29 km/h keskari. Toki tuo oli hinnat alkaen -tyyppisellä, clipareilla varustetulla maantiepyörällä Kirkkonummen ympäristön semi-mäkisessä maastossa, mutta silti - ero on jäätävä. No, luotan siihen, että kun kaivan kisapyörän esiin, keventelen ja tankkaan kisaan ja reitti on hieman tasaisempi, niin tuohon tulee taianomaisesti 9 km/h keskaria lisää! Ei kyllä varmaan haittaisi käydä jollain aerogurulla virittämässä ajoasentoa kuntoon. 🤔
  5. Mulla näkyy joku kuu-ukko kellotaulussa klo 12 alapuolella. Mikähän se mahtaa olla? Se on aika lailla tän 🌜 näköinen ilman silmiä ja nenää...
  6. Erinomainen päivitys! Itselle tervetullein ominaisuus oli kuntotesti, mutta on siellä paljon muutakin hyvää. PS: kuka referoisi tuon Serene-hengitysharjoituksen idean parilla virkkeellä, ei jaksa alkaa perehtymään...
  7. Pelkkää satulaa säätämällä et saa penkkiä tarpeeksi eteen, vaan pitää hankkia satulatolppa, joka tuo koko settiä eteenpäin. Esim tällainen https://www.bike-discount.de/en/buy/profile-design-fast-forward-aluminium-seatpost-27%2C2mm-31%2C6mm-442414 Satulan sopivuus on perseestä kiinni - mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Itsellä oli vakavia ongelmia no man's landin puutumisen kanssa ja ainoa satulatyyppi, joka siihen auttoi oli ISM:n satula. https://ismseat.com/
  8. Laskekaapa viisaammat mihin aikaan Suomessa kisa alkaa. PS. kuntotason parantaminen 15 min tuolla tasolla on muuten melkoinen harppaus, mutta toivottavasti pitää paikkana. Lopullinen aika toki riippuu kelistä, mutta sama keli on muillakin. .
  9. Yksi Polarin mittareiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista ja kilpailuetu muihin verrattuna on IMHO ollut juoksuharjoituksen Running Index (RI). Se auttaa vertaamaan lenkkejä keskenään ja siitä näkee välittömästi lenkin jälkeen miten se meni. Vertailukelpoisuus eri tyyppisten lenkkien välillä ei ole paras mahdollinen, mutta samatyyppisten lenkkien välillä tuosta näkee varsin suoraan missä mennään kunnon kehittymisen kanssa. Tuohon liittyen kysymys - vaatiiko RI:n mittaaminen Vantagessa sykevyön vai saako RI:n pelkän rannemittauksen perusteella. Vaikea kuvitella että rannemittaus olisi niin tarkka kuin sykevyön mittaus, kun sykevyö ottaa sykkeen suoraan sydämen sähkökäyrästä ja ranne jostain verisuonten laajenemisesta. Palautumisominaisuuksia en ole paljoa käyttänyt, ne kun ovat enemmän tai vähemmän arvauksia. Mutta jos tuo laite mittaa sykettä 24/7, niin palautumisarvio perustuu mitattuun dataan ja on sitä kautta luotettavampi. Toki ranteesta mitatessaan ei pysty(ne) mittaamaan sykevälien vaihtelua yhtä tarkasti kuin sykevyö, jolloin data ei ole niin tarkkaa.
  10. Sopivasti itsekin aktivoiduin taas tälle kaudelle kisamaan, 2016-2017 menivät vuosihuoltojen, loukkaantumisten ja muiden kiireiden merkeissä. Nyt ilmoittauduin kuukauden varoajalla Tallinnan Ironmaniin, enemmänkin treenimielessä kun valmistautumisaika on näin lyhyt. En toki nollasta aloita, mutta yleensä tehotreeni ennen kisaa on 3 kk mittainen. Sub 9 siintää edelleen ajatuksissa eikä se täysin mahdottomalta tunnu, mutta hemmetin vaikealta kyllä. Varsinkin kun uinnissa annan edelleen ihan liikaa eteen kellolle. Kun ui 1:10 , juoksee 3:10 + vaihdot päälle, niin pyörän pitäisi kulkea jo vähän hemmetin lujaa. Noita kahta pitäisi saada painettua lähemmäs tasatunteja, niin olisi jotain saumaa tavoitteen saavuttamiseen.
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy