Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Mosse

Jäsenet
 • Posts

  534
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Mosse

 1. Ei ollut Polarilla ratkaisua asiaan, mutta ottivat asian käsittelyyn. Ehkä joskus päivitys puhelimellakin toimii. Vian korjasi jälleen kellon päivittäminen tietokoneen avulla, nyt kaikki toimii taas kuin junan vessa.
 2. Päivitys meni taas samaan tapaan kuin edelliselläkin kerralla: - päivitystä ei voi tehdä loppuun kun kello nollaa ja käynnistää itsensä uudelleen kesken päivityksen, jolloin yhteys puhelimeen katoaa. Yhteyttä ei saa päivityksen aikana uudelleen luotua vaan päivitys pitää keskeyttää - kaikki omat asetukset, näytöt, lajit yms. katoavat kellosta - kaikki harjoitukset ja rasituskertymät katoavat - kelloa ei saa enää yhdistettyä puhelimeen useista yrityksistä huolimatta --> kertyviäharjoituksia ei siis saa päivitettyä, eikä näyttöjä muokattua mieleisiksi Tuo siis kun yrittää tehdä päivityksen puhelimen kanssa, viimeksi ongelma korjautui kun teki päivityksen uudelleen tietokoneella. Mutta ihan päin helvettiä hoidettu jälleen kerran.
 3. Hyvä homma jos tulee vähän niitä harjoituksiakin tänne, ettei mene ihan OT:ksi - tämähän kuitenkin on harjoituspäiväkirja-alafoorumi. Filosofointifoorumit on sitten toisaalla.
 4. Täytyy kyllä edelleen ihmetellä tuota pyörävauhtia, ei prkl sentään! Ihan ammattilaistasoa, ja sielläkin yläpäästä. Täytyy olla w/kg-suhde kohdillaan ja aerodynamiikka viimeisen päälle. 💪🦵 Itse kävin vetäisemässä tyynellä säällä 100 km noin täyden matkan kisatehoilla (keskiwatit 200 W, NP 212 W, painoon suhteutettuna 2.98W/kg ja 3,16/kg) ja lopputuloksena n. 29 km/h keskari. Toki tuo oli hinnat alkaen -tyyppisellä, clipareilla varustetulla maantiepyörällä Kirkkonummen ympäristön semi-mäkisessä maastossa, mutta silti - ero on jäätävä. No, luotan siihen, että kun kaivan kisapyörän esiin, keventelen ja tankkaan kisaan ja reitti on hieman tasaisempi, niin tuohon tulee taianomaisesti 9 km/h keskaria lisää! Ei kyllä varmaan haittaisi käydä jollain aerogurulla virittämässä ajoasentoa kuntoon. 🤔
 5. Oliko täällä tulosten liveseurantaa?
 6. Mulla näkyy joku kuu-ukko kellotaulussa klo 12 alapuolella. Mikähän se mahtaa olla? Se on aika lailla tän 🌜 näköinen ilman silmiä ja nenää...
 7. Erinomainen päivitys! Itselle tervetullein ominaisuus oli kuntotesti, mutta on siellä paljon muutakin hyvää. PS: kuka referoisi tuon Serene-hengitysharjoituksen idean parilla virkkeellä, ei jaksa alkaa perehtymään...
 8. Pelkkää satulaa säätämällä et saa penkkiä tarpeeksi eteen, vaan pitää hankkia satulatolppa, joka tuo koko settiä eteenpäin. Esim tällainen https://www.bike-discount.de/en/buy/profile-design-fast-forward-aluminium-seatpost-27%2C2mm-31%2C6mm-442414 Satulan sopivuus on perseestä kiinni - mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Itsellä oli vakavia ongelmia no man's landin puutumisen kanssa ja ainoa satulatyyppi, joka siihen auttoi oli ISM:n satula. https://ismseat.com/
 9. Laskekaapa viisaammat mihin aikaan Suomessa kisa alkaa. PS. kuntotason parantaminen 15 min tuolla tasolla on muuten melkoinen harppaus, mutta toivottavasti pitää paikkana. Lopullinen aika toki riippuu kelistä, mutta sama keli on muillakin. .
 10. Yksi Polarin mittareiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista ja kilpailuetu muihin verrattuna on IMHO ollut juoksuharjoituksen Running Index (RI). Se auttaa vertaamaan lenkkejä keskenään ja siitä näkee välittömästi lenkin jälkeen miten se meni. Vertailukelpoisuus eri tyyppisten lenkkien välillä ei ole paras mahdollinen, mutta samatyyppisten lenkkien välillä tuosta näkee varsin suoraan missä mennään kunnon kehittymisen kanssa. Tuohon liittyen kysymys - vaatiiko RI:n mittaaminen Vantagessa sykevyön vai saako RI:n pelkän rannemittauksen perusteella. Vaikea kuvitella että rannemittaus olisi niin tarkka kuin sykevyön mittaus, kun sykevyö ottaa sykkeen suoraan sydämen sähkökäyrästä ja ranne jostain verisuonten laajenemisesta. Palautumisominaisuuksia en ole paljoa käyttänyt, ne kun ovat enemmän tai vähemmän arvauksia. Mutta jos tuo laite mittaa sykettä 24/7, niin palautumisarvio perustuu mitattuun dataan ja on sitä kautta luotettavampi. Toki ranteesta mitatessaan ei pysty(ne) mittaamaan sykevälien vaihtelua yhtä tarkasti kuin sykevyö, jolloin data ei ole niin tarkkaa.
 11. Sopivasti itsekin aktivoiduin taas tälle kaudelle kisamaan, 2016-2017 menivät vuosihuoltojen, loukkaantumisten ja muiden kiireiden merkeissä. Nyt ilmoittauduin kuukauden varoajalla Tallinnan Ironmaniin, enemmänkin treenimielessä kun valmistautumisaika on näin lyhyt. En toki nollasta aloita, mutta yleensä tehotreeni ennen kisaa on 3 kk mittainen. Sub 9 siintää edelleen ajatuksissa eikä se täysin mahdottomalta tunnu, mutta hemmetin vaikealta kyllä. Varsinkin kun uinnissa annan edelleen ihan liikaa eteen kellolle. Kun ui 1:10 , juoksee 3:10 + vaihdot päälle, niin pyörän pitäisi kulkea jo vähän hemmetin lujaa. Noita kahta pitäisi saada painettua lähemmäs tasatunteja, niin olisi jotain saumaa tavoitteen saavuttamiseen.
 12. Mosse

  IM Tallinna

  Piti sitten ilmoittautua tähän mukaan, vaikka harjoittelu on jäänyt hieman väliin. Tavoite jossain maan ja taivaan välillä. Onko jollain tietoa pyöräosuuden väliaika- tai huoltopisteistä? Pitäisi vähän suunnitella paljonko raahaa juotavaa mukana pyörän selässä.
 13. Mosse

  Pyöräilykunto

  Jaahas, taitaa sitä itselläkin jälleen olla aika ryhtyä toimenpiteisiin pyöräkunnon kasvattamiseksi parin kauden hiljaiselon jälkeen. Täyden matkan aika pitäisi saada hilattua jonnekin 5h tuntumaan, mieluummin vähän alle. Kolmen viimeisen kisan ajat ovat olleet haarukassa 5:08 - 5:10., tosin viimeisimmästä on se 2 vuotta ja pari leikkausta aikaa. Onko siis pyörän treenaaminen enemmän FTP-pohjaista siinä missä juoksun puolella olen tottunut menemään sykerajojen mukaan? Eli että tuo FTP pitäisi mitata ja sitten suhteuttaa tekeminen siihen?
 14. Aika vähän päälle 39, eli tavoitteeseen (alle 40) mutta ei ihan silti niin hyvin kuin olisi halunnut. Oli kyllä hidas reitti kun joutui juoksemaan siksakkia lätäköitä ja ihmisiä väistellen. Myös paljon jyrkkiä mutkia, kanttareiden ylityksiä mutkissa, mäkiä, sokaisevia stroboja, joiden jälkeen märkää maata ei nähnyt pimeässä lainkaan, kisapaita mallia säkki joka imi vettä sienen lailla, jne. Lopun mäet ja mutkat olivat tuskaa. Jos jatkossa haluaa jonkun ajan tehdä, niin tulos täytyy tehdä ennen viimeistä 1,5 km:a, tuolla reitillä on mistään loppukiristä turha unelmoida. Koskaan ollu noin märkä lenkin/kisan jälkeen. Mutta hauska tapahtuma oli! Hymiö!
 15. Jos et joka päivä kolmea kertaa tee loikkaharjoitusta niin ei kannusta - oikeassa määrin kaikki oheisharjoittelu joka kehittää, kehittää myös juoksua. Focus pitäisi vain muistaa pitää siellä juoksun puolella, jotkut enkat 5-loikassa ovat melko toissijaisia asioita. 10 km alle 40 min -tavoite on jo melko kova ja sitä ei saavuta loikkimalla. Mutta toisaalta, kaikki mikä motivoi liikkumaan on hyvästä! :-)
 16. 200-metriset on vaan matkoina toivottoman lyhyitä jos haluaa saada vauhtikestävyyttä kympin juoksuun - noilla treenataan enemmänkin nopeutta, josta siitäkin on kyllä hyötyä jossain määrin. Ja ne ovat ihan mukavia tehdä. Jotkut 6-8 x 500 m vedot nopeuteen tai 4-6 x 1 km vedot haponsietoon kehittävät paremmin kympillä vaadittavia ominaisuuksia. Vedot kiihtyvästi, jokainen veto aina 5-10 sek/km kovempaa kuin edellinen. Vauhdit niin, että eka km menee "rennon kovaa" ja viimeinen km melkein maksimivauhdilla. Eli ketjun aloittaja voisi esim. juosta 5 kpl kilsoja tyyliin ensimmäinen 5:00, viimeinen 4:30 ja loput siihen väliin. Ja jos tuntuu liian helpolta/vaikealta niin tuunaa km-aikoja alas-/ylöspäin, se oma vauhti löytyy vain kokeilemalla. Tauko karkeasti puolet vedon pituudesta ja sillä tavalla joka rauhoittaa sykettä parhaiten, itse kävelen, voi myös juosta, maata tai seistä päällään.
 17. Mosse

  Polar V800

  Laitetta voi ladata minkä tahansa USB-portin kautta, se ei vain päivitä harjoitusten tietoja Flow:hun ilman sitä Polarin softaa. Samaten onnistuu sellaisen verkkovirtalaturin kautta jossa on se USB-liitin, esim. iPadin laturi. Taikaa Lumioissakin olla jo se muuntaja USB-liitännällä. Samaten lataa auton tupakansytyttimestä, jos siihen löytyy USB-pötkylä. Hengitystiheys?
 18. Alussa pitää lähteä täysillä ja lopussa vielä vähän kovempaa...
 19. Mosse

  Polar V800

  Tulee toki, olisi vain kiva että mittari tekisi tuon laskennan puolestani. Missä Flow tuon keskiarvon näyttää? Ja keskiarvo ja sen kehittyminen oikeastaan vain kiinnostaakin, ei tuota jaksa koko aikaa näytöstä seurata.
 20. Mosse

  Polar V800

  Kadenssi (askeltiheys) tuntuu toimivan mainiosti, mutta sitä ihmettelen miksi askelpituus ei toimi. Se olisi huomattavasti tärkeämpi tieto juoksijalle, kuin pelkkä kadenssi. Tietääkö joku miten sen saisi toimimaan? Siis ilman sitä footpodia pelkällä rannelaitteella. Kadenssiukemasi ei muuten tuosta juuri nouse vaikka vauhti kasvaisi, eikä sitä edes kannata yrittää tarkoituksella paljoa nostaa kun on ihan ok. Askelpituus sitä vastoin kehittyy ja kasvaa - kadenssin pysyessä samana ja askelpituuden kasvaessa vauhtikin kasvaa. Esim. nyt akillesleikkauksen jälkeen juoksen 87 kadenssilla 7 min/km, kun vielä viime kesänä juoksin 87 kadenssilla 4 min/km. Askelpituus on siis tärkeämpi muuttuja kuin kadenssi ja sitä kannattaa seurata / kehittää, vaikka ei toki tekniikan kustannuksella. No, nyt ollaan jo kaukana itse aiheesta...
 21. Kenelläkään kokemuksia sellaisesta leikkauksesta, jossa paksuuntuneelle akillesjänteelle tehdään lisää tilaa avaamalla hieman sitä ympäröiviä kudoksia? Itse akillesjänteeseen ei kosketa, eikä myöskään tarvitse talttailla mitään luita. Tuntui suht simppeliltä hommalta, mutta onko kenellekään tehty moista?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy