Jump to content
Juoksufoorumi.fiMosse

Jäsenet
 • Content Count

  526
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuohan se oli, kiitokset RGB! 👍
 2. Mulla näkyy joku kuu-ukko kellotaulussa klo 12 alapuolella. Mikähän se mahtaa olla? Se on aika lailla tän 🌜 näköinen ilman silmiä ja nenää...
 3. Erinomainen päivitys! Itselle tervetullein ominaisuus oli kuntotesti, mutta on siellä paljon muutakin hyvää. PS: kuka referoisi tuon Serene-hengitysharjoituksen idean parilla virkkeellä, ei jaksa alkaa perehtymään...
 4. Pelkkää satulaa säätämällä et saa penkkiä tarpeeksi eteen, vaan pitää hankkia satulatolppa, joka tuo koko settiä eteenpäin. Esim tällainen https://www.bike-discount.de/en/buy/profile-design-fast-forward-aluminium-seatpost-27%2C2mm-31%2C6mm-442414 Satulan sopivuus on perseestä kiinni - mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Itsellä oli vakavia ongelmia no man's landin puutumisen kanssa ja ainoa satulatyyppi, joka siihen auttoi oli ISM:n satula. https://ismseat.com/
 5. Laskekaapa viisaammat mihin aikaan Suomessa kisa alkaa. PS. kuntotason parantaminen 15 min tuolla tasolla on muuten melkoinen harppaus, mutta toivottavasti pitää paikkana. Lopullinen aika toki riippuu kelistä, mutta sama keli on muillakin. .
 6. Yksi Polarin mittareiden hyödyllisimmistä ominaisuuksista ja kilpailuetu muihin verrattuna on IMHO ollut juoksuharjoituksen Running Index (RI). Se auttaa vertaamaan lenkkejä keskenään ja siitä näkee välittömästi lenkin jälkeen miten se meni. Vertailukelpoisuus eri tyyppisten lenkkien välillä ei ole paras mahdollinen, mutta samatyyppisten lenkkien välillä tuosta näkee varsin suoraan missä mennään kunnon kehittymisen kanssa. Tuohon liittyen kysymys - vaatiiko RI:n mittaaminen Vantagessa sykevyön vai saako RI:n pelkän rannemittauksen perusteella. Vaikea kuvitella että rannemittaus olisi niin tarkka kuin sykevyön mittaus, kun sykevyö ottaa sykkeen suoraan sydämen sähkökäyrästä ja ranne jostain verisuonten laajenemisesta. Palautumisominaisuuksia en ole paljoa käyttänyt, ne kun ovat enemmän tai vähemmän arvauksia. Mutta jos tuo laite mittaa sykettä 24/7, niin palautumisarvio perustuu mitattuun dataan ja on sitä kautta luotettavampi. Toki ranteesta mitatessaan ei pysty(ne) mittaamaan sykevälien vaihtelua yhtä tarkasti kuin sykevyö, jolloin data ei ole niin tarkkaa.
 7. Sopivasti itsekin aktivoiduin taas tälle kaudelle kisamaan, 2016-2017 menivät vuosihuoltojen, loukkaantumisten ja muiden kiireiden merkeissä. Nyt ilmoittauduin kuukauden varoajalla Tallinnan Ironmaniin, enemmänkin treenimielessä kun valmistautumisaika on näin lyhyt. En toki nollasta aloita, mutta yleensä tehotreeni ennen kisaa on 3 kk mittainen. Sub 9 siintää edelleen ajatuksissa eikä se täysin mahdottomalta tunnu, mutta hemmetin vaikealta kyllä. Varsinkin kun uinnissa annan edelleen ihan liikaa eteen kellolle. Kun ui 1:10 , juoksee 3:10 + vaihdot päälle, niin pyörän pitäisi kulkea jo vähän hemmetin lujaa. Noita kahta pitäisi saada painettua lähemmäs tasatunteja, niin olisi jotain saumaa tavoitteen saavuttamiseen.
 8. Mosse

  IM Tallinna

  Piti sitten ilmoittautua tähän mukaan, vaikka harjoittelu on jäänyt hieman väliin. Tavoite jossain maan ja taivaan välillä. Onko jollain tietoa pyöräosuuden väliaika- tai huoltopisteistä? Pitäisi vähän suunnitella paljonko raahaa juotavaa mukana pyörän selässä.
 9. Mosse

  Pyöräilykunto

  Jaahas, taitaa sitä itselläkin jälleen olla aika ryhtyä toimenpiteisiin pyöräkunnon kasvattamiseksi parin kauden hiljaiselon jälkeen. Täyden matkan aika pitäisi saada hilattua jonnekin 5h tuntumaan, mieluummin vähän alle. Kolmen viimeisen kisan ajat ovat olleet haarukassa 5:08 - 5:10., tosin viimeisimmästä on se 2 vuotta ja pari leikkausta aikaa. Onko siis pyörän treenaaminen enemmän FTP-pohjaista siinä missä juoksun puolella olen tottunut menemään sykerajojen mukaan? Eli että tuo FTP pitäisi mitata ja sitten suhteuttaa tekeminen siihen?
 10. Aika vähän päälle 39, eli tavoitteeseen (alle 40) mutta ei ihan silti niin hyvin kuin olisi halunnut. Oli kyllä hidas reitti kun joutui juoksemaan siksakkia lätäköitä ja ihmisiä väistellen. Myös paljon jyrkkiä mutkia, kanttareiden ylityksiä mutkissa, mäkiä, sokaisevia stroboja, joiden jälkeen märkää maata ei nähnyt pimeässä lainkaan, kisapaita mallia säkki joka imi vettä sienen lailla, jne. Lopun mäet ja mutkat olivat tuskaa. Jos jatkossa haluaa jonkun ajan tehdä, niin tulos täytyy tehdä ennen viimeistä 1,5 km:a, tuolla reitillä on mistään loppukiristä turha unelmoida. Koskaan ollu noin märkä lenkin/kisan jälkeen. Mutta hauska tapahtuma oli! Hymiö!
 11. Jos et joka päivä kolmea kertaa tee loikkaharjoitusta niin ei kannusta - oikeassa määrin kaikki oheisharjoittelu joka kehittää, kehittää myös juoksua. Focus pitäisi vain muistaa pitää siellä juoksun puolella, jotkut enkat 5-loikassa ovat melko toissijaisia asioita. 10 km alle 40 min -tavoite on jo melko kova ja sitä ei saavuta loikkimalla. Mutta toisaalta, kaikki mikä motivoi liikkumaan on hyvästä! :-)
 12. 200-metriset on vaan matkoina toivottoman lyhyitä jos haluaa saada vauhtikestävyyttä kympin juoksuun - noilla treenataan enemmänkin nopeutta, josta siitäkin on kyllä hyötyä jossain määrin. Ja ne ovat ihan mukavia tehdä. Jotkut 6-8 x 500 m vedot nopeuteen tai 4-6 x 1 km vedot haponsietoon kehittävät paremmin kympillä vaadittavia ominaisuuksia. Vedot kiihtyvästi, jokainen veto aina 5-10 sek/km kovempaa kuin edellinen. Vauhdit niin, että eka km menee "rennon kovaa" ja viimeinen km melkein maksimivauhdilla. Eli ketjun aloittaja voisi esim. juosta 5 kpl kilsoja tyyliin ensimmäinen 5:00, viimeinen 4:30 ja loput siihen väliin. Ja jos tuntuu liian helpolta/vaikealta niin tuunaa km-aikoja alas-/ylöspäin, se oma vauhti löytyy vain kokeilemalla. Tauko karkeasti puolet vedon pituudesta ja sillä tavalla joka rauhoittaa sykettä parhaiten, itse kävelen, voi myös juosta, maata tai seistä päällään.
 13. Mosse

  Polar V800

  Laitetta voi ladata minkä tahansa USB-portin kautta, se ei vain päivitä harjoitusten tietoja Flow:hun ilman sitä Polarin softaa. Samaten onnistuu sellaisen verkkovirtalaturin kautta jossa on se USB-liitin, esim. iPadin laturi. Taikaa Lumioissakin olla jo se muuntaja USB-liitännällä. Samaten lataa auton tupakansytyttimestä, jos siihen löytyy USB-pötkylä. Hengitystiheys?
 14. Alussa pitää lähteä täysillä ja lopussa vielä vähän kovempaa...
 15. Mosse

  Polar V800

  Tulee toki, olisi vain kiva että mittari tekisi tuon laskennan puolestani. Missä Flow tuon keskiarvon näyttää? Ja keskiarvo ja sen kehittyminen oikeastaan vain kiinnostaakin, ei tuota jaksa koko aikaa näytöstä seurata.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy