Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Swiss alpine marathon Davos 25.7.2009


Juniori
 Share

Recommended Posts

  • 2 months later...

Olin aikeissa osallistua taas kerran K78:lle, mutta äsken tuli järjestäjiltä sähköpostitse ilmoitus, ettei luvattua ilmaista starttia minulle myönnetä.

Ei köyhän juoksijan huvittaisi maksaa osanottomaksua, kun vielä viime kesänä Davosista lähteissä kisan johtaja Andrea Tuffli pyyteli anteeksi 6:05 aikarajan ylityksestä aiheutunutta diskausta 47 km:n huoltopisteen jälkeen ("ansaan" jääneet olettivat, että aika otettaisiin pisteellä), löi oikein rehdisti kättä päälle ja lupasi ilmaisen startin 2009 kisaan.

Tämä lupaus lukee muuten vieläkin kisan nettisivuilla uutisosiossa: "...vuoden 2008 K78 kisasta karsitut saavat ilmaisen startin 2009". Jos joku vain osaisi kertoa, miten sen saa, niin ottaisin sen kyllä mielelläni!

No mitä tästä opimme? 78 km kisassa väliaikapisteiden aikarajat ovat edelleen liian tiukkoja tasaista 12h vauhdinjakoa ajatellen, vaikka niitä on näköjään tänä vuonna höllennetty hieman.

Kun vain starttaa reippaasti ja jaksaa mäen päälle Kesch-mökille (53 km, 2632 m) klo 15:40 mennessä (7:40 startista), on alamäkivoittoinen loppu 25 km suht helppo suorittaa - kunhan ei liukastu rotkoon, niinkuin yksi kaveri viime vuonna (tossuvalinnassa huomioitava, että vuorella kivet ovat usein märkiä, lensin vähän itsekin viimeisessä alamäessä toissavuonna).

Lisäksi huomioikaa että K78, K31 ja C42 -kisojen juoksijat starttaavat kaikki samassa lähtöryhmässä aamulla klo 8. Kun tie muuttui kapeaksi poluksi noin 10 km:n jälkeen, jonon häntäpäässä olevat joutuivat seisoskelemaan siellä täällä ehkä yhteensä noin 10-20 min ruuhkien takia. Täksi vuodeksi reitin alkupuoliskon ongelmakohtia on kuulemma tarkoitus parantaa. Onnea starttaajille!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy