Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tutkimus foorumilaisista


interosseous
 Share

Recommended Posts

Suuri yleisö ei taida allekirjoittaneesta tietää mitään, joten snadi pohjustus aiheeseen. Opiskelen tällä hetkellä liiketaloutta (ylempi amk) ja aloittelen kvantitatiivisen tutkimuksen kurssilla tutkimuksen tekemistä. Olen tässä pohtimassa, että mitäs sitä oikein tutkisi... ja mikäpäs sen parempi kohde kuin juoksu!

Tutkimuksen tarkoituksena ei ole kehitellä mahdollisimman hienoa kohdetta vaan tutkimusmenetelmien oppiminen. Määrälliseen tutkimukseen foorumi soveltuu hyvin ainakin rekisteröityneiden jäsenten lukumäärän perusteella. :)

Itse tutkimusaineiston keruu tullaan tekemään kyselynä sähköisellä lomakkeella. Tunnistetietoja vastaajista ei jää, eli vastaaminen tapahtuu nimettömänä. Laitan linkin tähän ketjuun myöhemmin (menee varmaan maalis-huhtikuulle). Tulokset julkistetaan toukokuussa.

Ja syy sitten tämän ketjun avaamiseen. Löytyykö Teiltä hyviä ajatuksia, mitä voisi havaintoaineiston pohjalta tarkastella? Esim. coopertuloksen ja maratonin yhteyttä? Muita ideoita?

Aikaa tähän ideointiin on 27.2.09 asti. Sana on vapaa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Loistavia aspekteja!

Sairasesta voitais tehdä joku verrokki? ;)

Lisäys vielä liittyen tutkimukseen. Jos jollakulla on heittää linkkiä jo tehtyihin tutkimuksiin tai antaa kirjallisuusvinkkejä, niin otan niitä mielelläni vastaan! Tuntuu meinaan olevan kiven alla. Ilmeisesti jotain tutkimuksia juoksun vaikutuksesta terveyteen on tehty, mutta viittaukset lähteisiin puuttuvat harmillisesti vaikkapa tästä nivelartikkelista.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Mä ehdottaisin tutkimuskohteeksi Asics Kayanojen, kalliimpien sykemittareiden, yli 4 tunnin maratonaikojen yleisyyttä insinöörikoulutuksen saaneilla miehillä.

Insinöörit ostavat aina parhaat tekniset vempaimet. Oli kyse sitten juoksusta tai mistä muusta arjen askareesta...

Yksi oikeesti mielenkiintoinen tutkimuskohde olisi PK lenkkivauhti PK kaudella suhteessa maratonvauhtiin vs maratonennätys.

Tuon jälkeen luulisin että moni tuulimyllyjä vastaan kyntävä noviisi älyäisi hidastaa turhaa kiirettään peruskuntokaudella.

Link to comment
Share on other sites

Hieno tilastollinen tutkimus, johon löydät myös viitteitä alan kirjallisuudesta. Ja mihin varmaan saat hyvää dataa palstalta.

Vauhdittoman tasaloikan ennätys/tulos vs juoksutulokset. Dataa tuohon voi kerätä matkoista 100m-24h juoksu.

Laitat vielä jotkut parantamaan pomppuaan jollain hienolla punttitreeniohjelmalla tai pomppimalla vaikka olohuoneessa ja sitten ihaillaan tulosten paranemista :-).. (no ei ehkä mahdollista, mutta olisi kiva tutkimusaihe). Tuollainen kokeellinen tutkimus voisi inspiroida porukkaa parantamaan lihaskuntoaan. Heti ekassa artikkelissa muutama pomput viikossa paransi kuntojuoksijoiden juoksun taloudellisuutta merkittävästi...

Ohessa pari isnpiroivaa lähdeaineistoa.

http://www.hawaii.edu/hivandaids/Improvement%20in%20Running%20Economy%20After%206%20Weeks%20of%20Plyometric%20Training.pdf

http://www.springerlink.com/content/f2jca5m77nq1mwev/

http://jap.physiology.org/cgi/content/abstract/86/5/1527

http://5starpersonaltraining.com/20970952.pdf

http://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/1999/11/tiedote-2007-09-18-14-39-15-711451/

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy