Jump to content
Juoksufoorumi.fi

ekomaraton


poppelie
 Share

Recommended Posts

Rovaniemimaraton ei kuitenkaan ole pakokaasuton. Ei siellä silti autoja ole siinä määrin kuin muissa kaupunkimaratoneissa.

Muuten todella hieno paikka juosta. Ja ihan parasta oli 2006 vuonna jääkylmä lappalainen heti maaliin tultua!

Parikin hallimaratonia on nyt kevät-talvella (rinkimaraton ja pohjalainen hallimaraton. Ei haittaa pakokaasut mutta tiedä sitten miten ekoa on juosta sisätiloissa?

Paloheinämaratonit juostaan luonnollisesti paloheinässä metsäisellä hiekkaulkoilureitillä, sekä samoissa maisemissa Masokistinunelmassa on juostu masokisti mini. Tästä en tiedä järkätäänkö tänä vuonna. Mutta paloheinä kun sijaitsee Helsingissä niin pakokaasut pyörteilee keuhkoissa enemmän kuin muaalla.

Jäämaraton Kaskisilla on järjestetty joku vuosi sitten. Tiiä sitten järjestetäänkö enää koskaan.

Onhan näitä, ulkomailla löytyy myös vaihtoehtoja runsaasti, luultavasti.

Suomalaisia maratoneja löytää helposti esim. Häjyjen sivuilta.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tutkailepa Jyväskylän Finlandia Marathoniakin (www.finlandiamarathon.fi). Reitti on helppo, kun se seurailee pääosin Jyväsjärven rantaviivaa. Eli homma juostaan Rantaraitilla, oikein palkitulla kevyen liikenteen väylällä. Ylistönrinteen kohdalla mennään oikeinkin vehreän metsikön keskellä. Mattilanniemessä on puistoa, ja kaipa Viherlaakson suunnallakin voi jo viime kesän maastotöiden jälkeen puistosta puhua. Ja yksi siirtolapuutarha ohitetaan myös. Yhdellä pätkällä (reilu 2 km, sama lenkki juostaan kolmesti) Rantaraitti menee kyllä moottoritien vierellä. Toki välissä on pengertä, meluvalliakin taitaa olla, mutta katso itse karttaa osoitteessa http://kartta.jkl.fi/. Vielä kun vaihdat siellä sivulla karttanäkymäksi ilmakuvan, näet hiukan konkreettisemmin tilanteen. Eli siinä ihan lähimpänä rantaa olevalla tiellä se Finlandia pääosin juostaan.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä vaihtoehto voisi olla myös Suomi-Juoksun yhteydessä Salon Perniössä juostava yömaraton (http://www.endurance.fi/suomi-juoksu/). Reitin juostaan melko tasaista 5 km kierroksella, josta osa maalaismaisemassa ja osa kylässä. Tuolla ei yöaikaan pitäisi kovin ihmeesti liikennettä olla eikä varmasti ole mikään massamaraton, vaikka samalla reitillä juokseekin aiemmin lähteneitä satasen juoksijoita. En ole vielä tuolla käynnyt, mutta olen itse menossa juoksemaan kesäkuussa tuonne satasta.

Link to comment
Share on other sites

Vau.. hmm, pysyisköhän tuolla yömaratonilla hereillä..

No, kesällä tulee kuitenkin valvottua, niin että voishan sitä kokeilla.

Rovaniemi ja Jyväskylä on nyt myös harkinnassa - ehkä myös Santa Claus -maraton?

Sellainen toive olisi myös, ettei ainakaan koko reitti olisi asfalttia.

Helposti vain noilla maastomaratoneilla, kuten Paloheinässä tulee paljon mäkiä vastaan. Ei hyvä minun kaltaiselle tasaiselle hölköttelijälle.

Mutta eihän kaikkia hyviä ominaisuuksia varmaan voi yhdeltä tapahtumalta vaatia.

Kiitoksia tähän astisista vastauksista!

:hali_knuffl_rein:

Link to comment
Share on other sites

HCM :ssa myös se huono puoli, että reitti on kokonaan asfalttia, eikö vain?

:undecided:

Ei, kyllä siellä juostan myös ihan niillä kovilla kivilläkin (ei ne mukulakiviä ole, tiedän), siis siellä varsinaisessa cityssä.

Tokinhan maaseudulta eli Tampereelta löytyy savuton ja pehmeämpi vaihtoehto vähän myöhemmin syksyllä, eli lokakuussa (24.10. luultavasti). Starttejakin on kaksi, eli klo 9 ja klo 15.

Juoksijakalenterista löytynee lisätietoja :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Hyvä pointti, JH. HCM olis lähin, mutta pelkään, että viimeinenkin solu keuhkoista mustuisi siellä. Mitä mieltä sen juosseet ovat, meneekö savua liikaa nenään?

HCM :ssa myös se huono puoli, että reitti on kokonaan asfalttia, eikö vain?

:undecided:

Vähän HCM:ää myöhemmin viereisessä kaupungissa juostaan Espoon Rantamaraton, jossa on asfalttiosuutta vain vähän. Reitti menee metsässä ja meren rannassa enimmäkseen ulkoilupolkuja. Tasainen se ei tosin ole - varsinkaan ensimmäinen puolikas. Toisaalta toinen puolikas on huomattavasti tasaisempi, eli mäkisyys on oikeassa kohdassa. Jos tavoitteena on juosta maraton kauniissa ympäristössä eikä niinkään ennätyksen teko, niin voin kyllä suositella. Oli viime vuonna varsin mukava kokemus.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy