Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kalevan kierros 2009


artturi
 Share

Recommended Posts

Reilun viikon kuluttua käynnistyvä tän vuoden Kalevan kierros http://www.kalevankierros.fi/ saa hieman lisää julkisuutta julkkishaasteiden kautta, jos Myllylän Mika vetää koko kierroksen läpi.

http://www.vo2.fi/index.php?p=241519 ja http://lotta.yle.fi/rswebkla.nsf/sivut/paivanjuttu?opendocument&pageid=Content0927368FA9F

Osanottajalistaa http://www.su-luistelu.fi/Tapahtumat/Kausi_08_09/kk_osanottajat.pdf katsellessa uskoisin Myllylän olevan ihan kärjen tuntumassa, mutta ihan voitosta tuskin Mika taistelee. Ahola, Hakala, Kaartinen ja Prittinen ovat edellisien vuosien tulosten perusteella vahvimmat voittajasuosikit. Ellei sitten viime vuoden tapaan joku uusi kyky tule puskista ja yllätä kokonaiskilpailun voitolla. Viimesimmässä Juoksija lehdessä oli ansiokas juttu viime vuoden historiallisesta täysillä pisteillä voittaneesta Lasse Torposta.

Link to comment
Share on other sites

Joo, eiköhän Mika tule pärjäämään kierroksella hyvin, kun keskipohjanmaan maakuntaviesteissä (loppiaisena) lankku tuntui liikkuvan ihan hyvää tahtia noin kuntoilijaksi :), ja taitoahan Mikalla tunnetusti riittää suunnistukseenkin. Harmi vaan, etten pääse näkemään hänen luisteluaan Seinäjoella, kun itse osallistun puoli matkoille ja puolikkaan ja täysien matkojen luistelut on sijoitettu eri päiville.

Link to comment
Share on other sites

Ellei sitten viime vuoden tapaan joku uusi kyky tule puskista ja yllätä kokonaiskilpailun voitolla. Viimesimmässä Juoksija lehdessä oli ansiokas juttu viime vuoden historiallisesta täysillä pisteillä voittaneesta Lasse Torposta.

Kapteeni Torpohan ei taida lähteä enää mukaan, kun hän on juossut nyt kolme maratonia.:character00264: Harmi, olisi ollut kiva nähdä, kuka pystyy pistämään Lasselle kampoihin.

Link to comment
Share on other sites

Koskakohan itse jaksaisi Kalevan kierrokselle. Jos sittenkin hankkisi ne pikaluistimet ja aloittaisi kesällä suunnistuksen tehoharjoittelun...

Kyllähän retkiluistimillakin luistelun voi vetää, ja ettei siitä jää kiinni niin voi sponssata terät lainaan. En juuri nyt muista kengän kokoasi, mutta jos kengän koko sopii 43/Mogema niin voin tarjota kengänkin ...

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän retkiluistimillakin luistelun voi vetää, ja ettei siitä jää kiinni niin voi sponssata terät lainaan. En juuri nyt muista kengän kokoasi, mutta jos kengän koko sopii 43/Mogema niin voin tarjota kengänkin ...

Itseasiassa 2006 Kalevan kierroksen luistelukisa voitettiin retkiluistimilla. Tosin silloin luisteltiin järven jäällä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kierroksen luistelu on jälleen kerran luisteltu. Oma luistelu oli hieman väkinäistä heikosta harjoittelusta johtuen, eivätkä retkiluistimet oikeen helpottaneet urakkaa. Kärjessä mentiin todella kovaa. Oli siinä aika vilske, kun ukkoa painui ohitse vähän väljä. Ei Myllylän Mika ihan voittoon saakka pystynyt, mutta aika vakuuttava suoritus ensi kertalaiselta.

http://www.iltalehti.fi/urheilu/200901319011211_ur.shtml Saa sitten nähdä, kuinka paljon muut jäävät hiidossa ja maratonilla.

tulokset http://www.su-luistelu.fi/pages/index.php

Link to comment
Share on other sites

kyllä Myllylän Mika vakuutti ainakin minut esityksellään luistelussa.

aina hänen ohittaessaan sai tarkkailla luistelutekniikkaa ja siinä hän tietenkin oli paljon muita kärkimiehiä jäljessä, mutta vauhti oli todella huikeaa.

:kumarrus:

taakse jäi paljon kokeneita rataluistelijoita.

muutenkin mies näytti olevan "kireässä" kunnossa

me Artturin kanssa saatiin ihailla muiden ohimenoa useaan kertaan, kun tällä kertaa oltiin jälkipään valvojia tässä kovavauhtisessa erässä.

retkiluistimilla olen itse luistellut järvellä (huonoissa jääolosuhteissa) kolmanneksi kierroksen luistelussa.

niillä voi aivan mainiosti aloittaa kierrokseen tutustumisen.

toivottavasti ensi vuonna palataan taas järven jäälle (kuopio?) ja peesikielto palaa takaisin.

rataluistelussa varsinaiset pikaluistimet ovat ehdottomat, koska radalla kurviluistelun osuus on huomattava.

Link to comment
Share on other sites

Miten muuten suoriudutte soudusta, yksin vai pari ja kuinka paljon treenaatte soutua ?

Kärkipää harjottelee varmaan soutuakin suht paljon. Ja monet sellaiset, jotka osallistuvat muihinkin soututapahtumiin kuin Lohjan soutuun, käyvät vesillä monta kertaa viikossa. Toisessa päässä kiertäjiä ovat minun kaltaiset harrastelijat, jotka voivat käydä harjoittelemassa kerran tai kaksi. Toissa vuonna vuokrasin yksinsoutuveneen ja ekan kerran kokeilin venettä hieman ennen lähtöä. Mutta parin kanssa ollaan käyty kerran kahdestaan kokeilemassa soutamista ja pari kertaa yksistään. Sen kyllä sitten huomaa vuorosoudun vaihdoissa, että tekniikka ei ole hallussa. Esimerkiksi viime vuonna me hävittiin varmaan 2-4 sekunttia joka vaihdossa Jopo22:n venekunnalle. Se ei heti tunnu paljolta, mutta kun viiden minuutin välein vaihdetaan soutajaa ja soutuaika oli 4.40 luokkaa, niin useita minuutteja siinä tulee tasoitusta antaneeksi. Mutta siitä saa vain syyttää itseänsä, kun ei ole viitsinyt harjoitella vaihtoja etukäteen.

Kierroksen pistelaskujärjestelmä on rakennettu siten, että yksinsoudusta saisi hieman helpommin pisteitä. Mutta muutamana vuotena yksinsoudun kärki on mennyt niin kovaa, että vuorosoudussa pisteiden eteen ei ole joutunut ihan niin koville. Ja tuleehan veneen vuokrauskin kahdelle hengelle halvemmaksi. Jos vain kaveri löytyy, niin mukaan kisailemaan. Ja jos ei kaveria ei löydy, niin sitten yksinsoutuun vaan.

Link to comment
Share on other sites

tervetuloa mukaan.

näissä ympyröissä ei ole suorituspaineita ellei itse niitä halua itselleen kehittää.

soutu on välineen puolesta se hankalin laji.

puolimatkalle saa vuokrattua varmastikin veneen, kun järjestetään kaksi lähtöä. täysmatkalla välineen lainaus on vähän hankalampaa.

treenaus jää helposti muutamaan kertaan, jos lainaveneellä täytyy toimia.

kunto on hiihdon ja maratonin jälkeen tietysti hyvässä iskussa, joten jos selkä(ja p..se) kestää, niin soudusta suoriutuminen ei ole ongelma.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

....uskoisin Myllylän olevan ihan kärjen tuntumassa, mutta ihan voitosta tuskin Mika taistelee.

Kun ennen luistelua arvelin Myllylän korkeintaan taistelevan sijoituksesta kymmenen joukkoon, niin täytyy sanoa olleeni todella väärässä. Mika taitaa olla niin hyvässä kunnossa, että tulee voittamaan kierroksen todella selkeästi. Tämä siinä tapauksessa, että osallistuu kaikkiin lajeihin.

Tänään tulee urheilukanavalta VO2 ohjelma, jossa seurataan Myllylän Vuokatin hiihtoa. Mikahan oli tänä vuonna yhtä ylivoimainen kierroksella vapaan kisassa kuin Topro oli periteisellä viime vuonna.

http://www.vo2.fi/index.php?p=988151

Omalta osalta hiihto meni oikeastaan melko hyvin kuntoon nähden (harjoittelu ollut todella paljon vähäisempää kuin viime vuonna). Aikaa kului reilusti enemmän kuin viime vuonna, mutta matkakin oli reilusti pitempi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy