Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vienna City Marathon, 19.04.2009


Recommended Posts

Wieniin on tarkoitus lähteä, mutta en ilmoittaudu ennen kuin saan majoituksen hankittua.

Me varattiin kolmen yön majoitus keskustan Hiltonista hintaan n. 100e per yö. Näyttää olevan sopivan lähellä keskustaa, metroasemaa ja aivan reitin varrella. Pääsevät vaimo ja poika helposti kannustamaan.

Onnea ensimmäiselle maratonille valmistautumiseen! Toteutushan menee helposti, kun on hyvät pohjat.

T. Nimim. toiselle maratonille valmistautuva...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

No eipä tunnu olevan järin suurta kiinnostusta foorumilaisilla Wienin maratonia kohtaan... Ilmoittautumislistassa näkyy kuitenkin yhteensä 134 eri matkoille osallistuvaa suomalaista, joten kyllähän meitä siellä riittää.

Entä miten on harjoittelu edennyt? Itse olen ihan aikataulussa, nyt kovimmat määräviikot meneillään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jaahas, kiinnostus vaan kasvaa... Kahden viikon päästä voikin jo nauttia sacheria ja punaviiniä palautustarkoitukseen, toivottavasti hyvillä fiiliksillä.

Tänään tuli tehtyä viimeinen pitkä (30km, 2.21.05) ennen Wienin koitosta. Ihan hyvässä vauhdissa ollaan ja harjoittelu mennyt suunnitelmien mukaisesti. Ensi viikolla pientä vauhtileikittelyä ja ehkä tempojuoksua, mutta muuten aletaan jo rauhoitella.

Link to comment
Share on other sites

Wieniin olen lähdössä. Duunikaverit olivat viime vuonna ja heidän kehujen perusteella päätin lähteä. Reitti on kuulemma tasainen ja tosiaan huolto pelaa. Kavereilla ei ollut mitään valittamista. Palautuminenkin kuulemma hoituu kunnon schnitzelilla.

Itsellä vielä jonkin verran valmistavia lenkkejä edessä, mutta pikkuhiljaa helpottuu. Ajattelin vielä ensi viikon alussa heittää kevyen vauhtileikittelyn VK-alueella.

Sään suhteen on kuulemma odotettavissa kaunista kevätsäätä. Lämpötilat ovat kuulemma Itävallassa olleet parinkympin molemmin puolin vaikka yöt ovat saattaneet olla jopa lähellä nollaa.

Tsemppiä kaikille matkaan lähtijöille.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä Wienissä pärjää lyhyillä tuohon aikaan jos ei mitään kummallisia sääilmiöitä satu tulemaan. Olin siellä vuonna 2007 ja hyvin tarkeni vaikka välillä seisoskelin reitin varressa kuvaamassa videokameralla maisemia ja juoksijoita. Lämpötila oli muistaakseni noin 20 astetta.

Hyvin näyttää tarkeneva tänäkin vuonna, pääsiäisenä oli Wienissä jopa hellettä.

10pv-ennuste näyttäisi sunnuntaille puolipilvistä ja sitä noin 20 astetta. Kyllä tuolla kelpaa juoksennella, 5 astetta viileämpikin kelpaisi :-)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

10pv-ennuste näyttäisi sunnuntaille puolipilvistä ja sitä noin 20 astetta. Kyllä tuolla kelpaa juoksennella, 5 astetta viileämpikin kelpaisi :-)

Nonni, Wienin maraton on sitten jo historiassa. Ja oman uuden ennätyksen valossa tarkasteltuna se oli kaiken kaikkiaan oikein hyvä tapahtuma. Kesäinen ilma ja toimivat järjestelyt, niin ei voi oikein valittaa. Juoksu sujui varsin mukavasti ja oma tavoitekin (alle 3.30) tuli saavutettua. Optimistisemmasta tavoitteesta (3.20) jäin pari minuuttia, sillä toinen puolikas meni n. 4.30 hitaammin kuin ensimmäinen. Maltillisempi vauhdinjako ja hieman viileämpi keli, niin tiedä olisiko sillä sitten 3.20 rikkoutunut. No, ainakin kaudelle jäi vielä haastetta.

Tässä Wienin osalta pientä yhteenvetoa:

Järjestelyt:

Järjestelyt toimivat germaanisella jämptiydellä. Exposta alkaen kaikki löytyi sieltä mistä piti. Numeroiden jaossa, kassien jaossa ym. ei mitään ongelmaa. Ainoastaan maaliin tulon jälkeen en meinannut löytää lähtöpaikalta tuotujen henk.koht. tavaroiden luovutuspistettä. Tämänkin olisi voinut välttää katsomalla karttaa... Juoksijoiden kokonaismäärän huomioiden (ilmeisesti liki 30.000) kaikki toimi kivuttomasti. Ja kaikki juoksijat (maraton, puolikas ja relay) lähtivät samaan aikaan, ainoastaan eliitille annettiin 1min keula. Juoksun aikana juottopaikoille pääsi syntymään hieman ruuhkaa, mutta muuten juoksu sujui joutuisasti aina omasta karsinasta alkaen. Omaa juomaa, energiajuomaa ja vettä jaettiin 5km välein ja lisävettä sai aina varsinaisien juottopisteiden puolivälin paikkeilla. Ainut harmitus oli juomien jakaminen kupeissa eikä pulloissa, mutta luonnon kannalta tämä oli tietysti parempi. Maalialueella oli suuri show käynnissä ja tungos melkoinen, joten siellä osallistujien määrä näkyi käytännössä. Sieltä piti päästä pois ja pian. Tältä osalta tuntuu, että jatkossa preferoin pienempiä massatapahtumia.

Reitti:

Reitti oli tasainen ja kaunis. Tuntui melkein koko ajan, että mennään alamäkeä. Reittiprofiilin mukaan 20km asti olisi pitänyt olla tasaista loivaa nousua, mutta ei sitä ainakaan huomannut. Vasta lopun nousu 37km alkaen alkoi tuntua, mikä johtui varmaan enemmän viimeisen vitosen niiaamisesta kuin nousun jyrkkyydestä :-) Reitti kierteli puistomaisemissa, kaupungissa ja palatsien edustoilla. Lähtö UN-rakennuksen edustalta ja maali Heldenplazilla olivat komeita paikkoja. Muutenkin reitin varrelle sattui hienoa arkkitehtuuria.

Ilma:

Kuten tuossa viikolla jo aavistelinkin, lämmintä riitti. Aurinko paistoi koko juoksun ajan pilvettömältä taivaalta ja lähdön aikaan (9.00) lämpötila kohosi jo varmaankin yli 10 asteen. Juoksun aikana lämpötila nousi lähelle 20 astetta ellei ylikin. Yritin etsiä virallisia lämpötilatietoja Wienistä sunnuntaille, mutta ei onnistunut. Itsellä ainakin 25-30km paikkeilla alkoi tuntua kovin kuumalta, kun ei ole kevään aikana tottunut juoksemaan kuin pakkasella tai max. +5 asteessa. Maalialueella hierontapöydillä ei tuullut ollenkaan, joten lämmintä piisasi vielä juoksun jälkeenkin. Mutta toisaalta, olipahan ainakin kesäinen kauden avaus!

Aikamoisella tajunnanvirtatekniikalla tuli, mutta toivottavasti oli jollekin iloa. Kysykää ihmeessä, jos jokin seikka kaipaa lisäselvennystä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy