Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Osallistu maratonin juosseita käsittelevään tutkimukseen


jvaara
 Share

Recommended Posts

Hei!

Tarvitsisin materiaalia tutkimukseen, jossa analysoin keinoja ja harjoitusmääriä päästä tiettyyn maratontulokseen. Mahdollisimman suuri otos ja laaja tulostaso(2.10-6.00) on tarpeellinen, koska näin voin kartoittaa sitä, minkä verran työtä vaatii mikäkin tulos ja toisaalta kuinka vähällä on saavutettu tietty tulos. Kultakin tulostasolta minulla on tavoitteena saada erilaisia harjoitusohjelmia ja myös omanlaisia näkökulmia harjoitteluun, jotta saan selville sen, että sama tulos on saavutettavissa monilla eri keinoilla ja määrillä.

Mikäli saan materiaalista hyvän kokonaisuuden, niin julkaisen sen lehtenä tai kirjana, joka sisältää myös tositarinoita kaikentasoisista maratoonareista ja heidän harrastuksestaan. Toivon siis vastaajilta myös tarinoita juoksuharrastuksesta, sen aloittamisesta ja kaikista aiheeseen liittyvistä mielenkiintoisista jutuista juoksutasosta riippumatta. Mahdollisesti haastattelen joitain myös puhelimitse, joten laita halutessasi myös puhelinnumerosi mukaan.

Teen tilastotieteen ohjelmaa käyttäen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä taulukoita ja tilastoja saadusta materiaalista. Mahdollisen kaupallistamisen yhteydessä lehteen/kirjaan päässeen henkilötarinan lähettäjät saavat ilmaiseksi kyseisen lehden/kirjan. Muilta osin tutkimukseen osallistuville ei ole luvassa muuta palkkiota, kuin mahdollisuus ostaa bruju, jos se aikanaan valmistuu..:)

Ainoastaan tositarinoissa esiintyvien henkilöllisyys voi tulla julki ja siinäkin tapauksessa varmistan vielä erikseen henkilöltä, että tarinan saa julkaista. Käsittelen aineistoa luottamuksellisesti.

Tutkimus tehdään täysin harrastepohjalta

Kiittäen vastauksistasi jo etukäteen:

Jukka Vaara, (jvaara85@gmail.com)

Kysymyksiä:

1. Nimi, ikä ja sukupuoli. (nimeä ei ole välttämätön ilmoittaa)

2. Harrastustausta/harjoittelutausta kilometreinä ja tunteina vuositasolla. Myös muista lajeista saatu mahdollinen pohjakunto tai ominaisuudet on hyvä tuoda esiin jos sellaista löytyy.

-Toteutuneet harjoitustiedot ennen maratonia. Mielellään myös dataa lenkeistä (pk,vk ja mk ja niiden vauhdeista ja sykkeistä).

3. kynnyssykkeet juostessa(lepo, aerobinen, anaerobinen, sekä max. syke ja vauhdit kullakin sykealueella,), mikäli löytyy. Myös maksimaalisen hapenottokyvyn (ml/kg/min) voi ilmoittaa.

4. Maratonkilpailujen/tapahtumien määrä ja tulokset, pvm ja paikka. Myös muiden matkojen tulokset olisi hyvä ilmoittaa.

5. Kommentteja ja erityispiirteitä harjoittelusta tai tuloksista, sekä harrastuksen aikana tulleista vammoista yms…

Vastaukset lähetetään osoitteeseen jvaara85@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy