Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Budapest 4.10.2009


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Viime vuonna tuli juostua ensimmäinen maraton juurikin Budapestissa.

Järjestelyt kaikin puolin ok, eli juomapisteitä oli riittämiin eikä ruuhkia syntynyt. Vesi ja energiajuoma tarjottiin tosin mukeista, mikä ainakin näin tottumattomalle vauhdistajuojalle aiheutti omat haasteensa... Numeroiden jakopaikalle ei ollut kovin hyviä ohjeita, mutta kyllä ne kuitenkin melko helposti löytyi. "Expo" oli todella onneton, eli suuria odotuksia sen suhteen ei kannata elätellä. Juoksun jälkeen on mahdollisuus uida/kylpeä läheisessä kylpylässä (josta löytyy juoksijoiden pukuhuonetilat), joten uikkarit matkaan. Ja juoksun jälkeinen huolto oluineen ja hierontoineen oli varsin hyvä.

Itse tykkäsin reitistä, mutta kaikkien mieleen se ei ole. Reitti kulkee pääasiallisesti Tonavan vartta ylös ja alas, eli toistoa ja mahdollisia vastatuulipaikkoja riittää. Etelän teollisuusaluelenkkiä lukuunottamatta maisemat ihan kauniita ja kannustajiakin riittää. Pienestä maratonjuoksijoiden määrästä huolimatta urheilujuhlan tuntua riittää, sitä tuovat oheissarjat (30km ja relay).

Tässä jotain mietteitä, kysy toki lisää.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kävin 2007. Ei mielestäni ollut niin hyvin järjestelty kuin esim. Münchenin maraton. Reittiä mainostetaan kauniina, mutta juurikin Tonavan rantojen pitkät juoksuosuudet jätevedentuoksuineen olivat puuduttavat. Kaupunki sinänsä on upea ja kannattaa varata siihen maratonin perään aikaa tutustumiseen. Hintatasokin ihan kohtuullinen. Expo vaatimaton. No tuli oma ennätys, mutta ei reitti silti mikään ihan tasainen ole. Oltiin varustauduttu koleaankin säähän ... tuli hellettä joka yllätti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy