Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Trans Europe Foot Race April 19th to June 21st 2009


corner
 Share

Recommended Posts

Edellinen Trans Europe juostiin vuonna 2003 Lissabonista Moskovaan, tällä kertaa 4700 km pituinen reitti kulkeen Italia Barista Norjan Nordkappiin. Osuuksia on 64 kpl ja niiden keskipituus on noin 70 kilometriä.

Kisaan osallistuu myös Janne Kankaansyrjä, joka sijoittui edellisessä kisassa hienosti neljänneksi. Sen jälkeen Janne on näyttänyt kaapin paikan mm. Ranskan ja Saksan halkijuoksuissa, joten odotukset ovat korkealla.

Kisaan osallistuu 65 juoksijaa, joiden tiedot löytyvät täältä. Pari mielenkiintoista nimeä nousi esiin pikaisen selaamisen aikana. Ensimmäisen TransEuropen kärkikaksikko Robert Wimmer ja Martin Wagen ovat varmasti suurimmat ennakkosuosikit Jannen ohella. Saksalainen Achim Heukemes on juossut pitkin ja poikin maailman mantereita, ja on myös yksi ennakkosuosikeista. 25-vuotias Takasumi Senoo Japanista on ehtinyt juosta monenlaisia matkoja: 1500 metriä 4:02 ja puolimaraton 1:10, pidemmistä matkoista mainittakoon Australian ja Pohjois-Amerikan halkijuoksut. Jesper Olsenin ensimmäiseen World Runiin osuudella Pietari-Vladivostok (10 417 km/217 päivää) osallistunut Kazuko Kaihata on kisassa mukana.

Ruotsalaiset Matthias BranstÃ¥ng ja Andreas Falk ovat myös lähdössä kisaan mukaan. Ruotsin TV jututti näitä nuoria luutnantteja viime viikolla, haastattelu löytyy noin 4 min 20 sek kohdalta: http://tinyurl.com/Bramstang-Falk. Pohjoismaisia värejä puolustavat myös norjalaiset Eiolf Eivindsen ja TrÃ¥nd Sjövik.

http://tinyurl.com/TransEurope2009

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Näyttäähän siellä listalla olevan E24:n voittaja Christian Fattonkin. Jos on hyvin palautunut tuosta kisasta, niin on varmaan kova kilpailija Jannelle. On hän ainakin käynyt maaliskuun eka päivä verryttelemässä kuudessa tunnissa melkein 75 km: http://www.ultraloopstein.nl/uitslagen/uitsl_6u2009_overall.html.

Miksiköhän tuolle Peter Bartelille on annettu numero 0. Ei vaikuta ihan nollalta tämä 67 vuotias saksalainen.

Naisista mukana näyttää olevan jälleen kerran myös minun ikuinen suosikkini Hiroko Okiyama. Mahtaako hänelle tälläkään kertaa löytyä vastusta naisten puolelta, jos vaan jalat kestää nyt loppuun saakka. Martina Hausmann on varma etenijä, mutta ei taida pysyä Hirokon kyydissä. Myös Elke Streicherilla on kokemusta vaikka muille jakaa.

Link to comment
Share on other sites

Näyttäähän siellä listalla olevan E24:n voittaja Christian Fattonkin. Jos on hyvin palautunut tuosta kisasta, niin on varmaan kova kilpailija Jannelle.

Fatton on kokenut juoksija, harrastanut lajiaan yli 30 vuoden ajan, teini-isätä alkaen. Espoon kilpailu oli ilmeisesti Fattonin yhdeksäs vuorokaudenjuoksu, parhaat tulokset 248,965 km vuodelta 2008 ja 246,642 km vuodelta 2004. 48-tuntisella kertyi viime vuonna kilometrejä 359,970.

Maraton on taittunut parhaimmillaan aikaan 2.31 (Zurich 1987). Lyhyillä ultrilla Fatton ei ole erityisen nopea, joskaan ei hidaskaan. 100 km on taittunut parhaimmillaan 7.38. Toisaalta Kankaansyrjällä parhaat satkut ovat olleet kahdeksan tunnin tienoilla, ja se on riittänyt menestymiseen etappijuoksuissa. Jos Trans-Europen keskimäärin 70 kilometrin päiväetapin juoksee viiden minuutin kilometrivauhdilla parin kuukauden ajan, päätyy tuloslistoilla korkealle. Henkinen kantti ja omien voimien tarkka tunteminen lienevät lopulta avainasioita.

En kuitenkaan nostaisi Fattonia ihan Kankaansyrjän, Wimmerin tai Wagenin veroiseksi suosikiksi, sillä hän ei ole aiemmin osallistunut pitkiin etappijuoksuihin. Pisimmät kisat ovat olleet Jura marathonin kaltaisia vuoristojuoksuja, joissa Fatton on juossut 350 km seitsemänä etappina.

Fatton harjoittelee varsin maltillisesti n. 4700-7700 km vuodessa. Viime vuonna kuitenkin 8210 km eli 2 tuntia lenkkeilyä päivässä. Vaikka usein sanotaankin, ettei kilometrejä kannata kerätä, Trans-Europen kaltaiseen 4700 kilometrin kisaan määräbulimia voi olla harkitsemisen arvoinen lähtökohta. Lihaskunto Fattonilla vuorijuoksijana lienee kunnossa, kuten Espoossa oli päälle päin nähtävissä.

On hän ainakin käynyt maaliskuun eka päivä verryttelemässä kuudessa tunnissa melkein 75 km:

Ohjelmassa on näköjään vielä 21. maaliskuuta 100 kilometrin kisa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Asiasta hyvin perillä oleva, itsekin kisaan osallistuva suomalaislähde arveli, että kärki juoksee etapeilla jopa 13 km tunnissa. Aika posketonta vauhtia, vaikka kokonaiskisan voittajan keskivauhti tippuu tuosta selvästi.

Janne matkustaa Italiaan pari päivää ennen starttia valmistautumaan. Kaiken pitäisi olla kunnossa urakan alkaessa.

Ainakin Helsingin sanomien nettisivut ja Keski-Uusimaa -lehti seuraavat Jannen taivallusta säännöllisesti, joten ultrajuoksu saa taas hieman lisää julkisuutta.

Link to comment
Share on other sites

...kärki juoksee etapeilla jopa 13 km tunnissa. Aika posketonta vauhtia...

Joo, lähtölistalla on 69 nimeä, ja varmasti jotkut aloittavat kisan maaliinpääsyn kannalta liian lujaa. Kun parin viikon juoksun jälkeen päästään Italian alpeille, niin siinä vaiheessa katsotaan että kenen reidet kestävät ylämäet ja varsinkin alamäet!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy