Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Retkiluistelu


jouni.makela

Recommended Posts

Täällä Kuopion korkeudella on jäätä jo toistakymmentä senttiä joten luistelu onnistuu jo ihan Kallavedelläkin.

Tänään luistelin 13 luistelijasta koostuneen retkueen kanssa 25km

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1330276&l=7f77b&id=687332946

Jää oli hyvin tasainen, railoja siellä täällä mutta niiden ylittäminen onnistuu hyvin vaivattomasti. Todella upea maisemat ja todella upeaa kun voi luistella lähes vapaasti ison järven jäällä. Jää näyttää paikoin kuin mustalta marmorilta jossa valkoisia laikkuja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mua on kansa hieman himottanut lähtee järvelle sauvojen kanssa luistelemaan, mutta kun en ole saanut vielä aikaiseksi. Mulla ei kyllä ole kuin hokkarit, mutta kait noillakin kokeilla voi ja sitten hankkii terät monoihin jos innostuu?

Onkohan jollakulla tietoa hyvistä/turvallisista paikoista luistella täällä Nokian lähimaastossa?

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Nyt olen neljänä perättäisenä päivänä käynyt paikallisten retkiluistelijoiden kanssa, kolme päivää oli lähes täysin lumeton jää, tänään tuli ohut kerros joka ei vielä haittaa luistelua, hankaloittaa hieman kun ei näe railoja ja muita epätasaisuuksia

Kuvia retkiltämme

1.1.: http://www.flickr.com/photos/38646080@N00/sets/72157612012273395/

2.1.: http://www.flickr.com/photos/38646080@N00/sets/72157612066867626/

Kyllä hokkareillakin onnistuu, meilläkin on ollut retkillä muutama hokkareilla, pitkä retkiluistin ylittää helpommin jään epätasaisuudet joten hokkareilla saa olla enemmän varuillaan ja tietenkin myös vauhdissa häviää.

Jollakin Suomen ladun yhdistyksellä voisi olla tietoa sopivista luistelumahdollisuuksista Nokialla. http://www.suomenlatu.fi

Link to comment
Share on other sites

Eilen katsottiin että Oravissa reitti pitäisi olla kunnossa. Kovasti himottaisi meitäkin emännän kanssa luistelemaan lähteä. On vaan Oraviin senverran matkaa ettei ihan extempore viitti lähteä. Rantasalmi olisi lähempänä, sieltäkin pitäisi reitti kohti Linnansaarta kulkea. Ei vaan löydetty tietoa onko reitti kunnossa.

Link to comment
Share on other sites

Mua on kansa hieman himottanut lähtee järvelle sauvojen kanssa luistelemaan, mutta kun en ole saanut vielä aikaiseksi. Mulla ei kyllä ole kuin hokkarit, mutta kait noillakin kokeilla voi ja sitten hankkii terät monoihin jos innostuu?

Onkohan jollakulla tietoa hyvistä/turvallisista paikoista luistella täällä Nokian lähimaastossa?

Kyllä se luistelu luonnon jäillä on ihan jotain muuta oikeilla retkiluistimilla kuin hokkareilla. Pitkäteräisillä luistimilla ei kaikki jään epätasaisuudet tunnu nilkoissa. Itse hommasin retkiluistimet luistelumonoihin muutama vuosi sitten, kun Näsijärven rataa kävin kiertämässä ihan urakalla. Ensin testasin vanhoilla luistimilla, sitten vuokrasin retkiluistimet pari kertaa, jäin koukkuun ja ostin retkiluistimet. Tavoitteena olis käydä tänä vuonna vähän Kuopion Ice marathonilla luistelemassa helmikuun loppupuolella, mutta olisi kyllä ennen sitä hyvä päästä vähän treenailemaan muuallakin kuin tuola jääkiekkokaukalossa...

Tällä hetkellä lähinnä mietityttää se, kuinka paljon uskallan luistella akillesjänteiden ongelmien vuoksi. Vammat ovat periaatteessa nyt taaksejäänyttä elämää, mutta paluu juoksemiseen aika vaiheessa; nyt saan juosta reilun 20 minuuttia joka toinen päivä.

Luistelun nyt tuskin on kovin paha akillesjänteille, vai onko sittenkin?

Onko kellään mitään kokemuksia/ohjeita/mielipiteitä?

Retkiluistelupaikoista sen verran vielä, että tänään Aamulehdessä oli juttua, että Ylöjärven Keijärvellä on luisteltu. Näin myös pari uskaliasta Iidesjärvellä ennen vuoden vaihdetta, mutta itse en olis mennyt ainakaan silloin tuonne, kun oli vielä sulaakin näkyvissä. Joku väitti, että Lempäälässäkin on jollain järvellä luisteltu, muttei tietoa, että mikä järvi on kyseessä.

Lisää Tampereen alueen luistelupaikkoja olisi kiva kuulla. Esim. onko Kangasalan Saarikyliin tänä vuonna tulossa rataa?

Link to comment
Share on other sites

Tuli tänään käytyä Klaukkalassa Valkjärvellä avaamassa kausi. Jää oli paksuudeltaan 15cm ja pinta sileä sekä lumeton. Lisäksi aurinko paistoi, eikä tuulikaan haitannut. Oli hienoa!

Kävikö kukaan tänään tai eilen Tuusulanjärvellä? Tiedustelisin lähinnä tuota jään kestävyyttä, eli joko kestää joka paikassa, vai onko varottavia kohtia? Järvi on mulle tuttu kesäisin veneestä käsin, mutta en ole paljoa talvella liikkunut.

Link to comment
Share on other sites

kävin tänään 18 km luistelemassa sauvoin.Hyrylästä Järvenpäähän 15 min,takaisin karmeessa vastuulessa pitkin lahtien sopukoita.Yhteensä järven kiertämiseen meni 56 min.

Jää on ainakin 15 cm ja Järvenpäässä näkyisi olevan vielä paljon paksumpaa,ehkä 30-40 cm.Ei näkynyt sulapaikkoja,eikä pahoja railoja.

Keskisyke oli huikeat 169 vastatuulen ansioista.

Link to comment
Share on other sites

Tänään Kuopiossa satoikin sitten lunta sen verran reippaasti että luistelu Kallavedellä auraamattomilla osilla on jo hankalaa kun jään pinnan muotoa ei enää pysty arvioimaan paksun lumikerroksen läpi ja aika lailla tuo lumikerros myös hidastaa luistelua kun luistin auraa lunta edestään. Sitä jäämaratonin 12.5km rataa odotellessa...

Link to comment
Share on other sites

Kombinaatioitahan on lukemattomia:

http://www.bearwater.fi/kauppa/prod_list.html?groupID=65&menuID=9&sel=

Itselläni on Zandstran-terät ja niihin Salomonin luistelusiteet ja Jalaksen luistelumonot, toimiva ja stabiili yhdistelmä

hiihdon luistelusauvat minullakin ja hyvin ne toimivat luistelussakin

nyt on urheiluliikkeissä talviale joten kipin kapin ostamaan

Ehkä hyvä olisi kokeilla erilaisia varusteita ja sen perusteella hankkia omat:

http://www.skrinnari.fi/doc.php?4600

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy