Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maailman parhaat maratonit?


Recommended Posts

Olisi hauska kuulla foorumilaisten näkemyksiä unelmien maratonlistasta.

Bart Yasso on todennut että jos ihmisen olisi lupa juosta vain yksi maraton elämänsä aikana niin valinta olisi Big Sur Pohjois-Amerikan länsirannikolla. Kisa juostaan huhtikuussa.

Listoja löytyy tietysti monenlaisia, tässä Runner's Worldin lista kuuden vuoden takaa:

1. London Marathon, April

2. Berlin Marathon, September

3= New York City Marathon, November

3= Chicago Marathon, October

5. Boston Marathon, April

6. Stockholm Marathon, June

7. Rotterdam Marathon, April

8. Paris Marathon, April

9. Honolulu Marathon, December

10. Amsterdam Marathon, October

Kuinka tuttuja mahtavat foorumin juoksijoille olla? Onko joku hurja kokenut nämä kaikki?

Tässä toisenlainen lista, maailman kuusi parasta maratonia maanosittain. Arvaan että harvempi on näitä juossut.

1. North America: Big Sur Marathon, California

2. South America: Barbados Marathon, Barbados

3. Africa: Mount Kilimanjaro Marathon, Kilimanjaro

4. Oceania: Sydney Marathon, Sydney

5. Asia: Great Wall Marathon, China

6. Europe: The Marathon, Athens

-gs, eka listalta juostuna nrot 6 ja 8

Link to comment
Share on other sites

Todella mielenkiintoinen kysymys - panee meikäläisen miettimään, mitkä ovat hyvän maratonin tunnusmerkit - mitä minä itse arvostan marassa. Ensimmäisellä listalla on kolme, joihin olen osallistunut. En esim. arvosta Tukholmaa kovinkaan korkealle maratonina - sosiaalisena tapahtumana kyllä on ihan ok. Puhtaasti maratonin juoksemisen näkökulmasta Paloheinämarat ovat huippua monessa mielessä - sisältää kaiken tarpeellisen eikä mitään turhaa. Mutta jos puhuttaisiin maramatkailusta, sitten vastaus olisikin jo erilainen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Runners Worldin lista on käyty (siis lähinnä kävelty - tuloksista päätellen) läpi ja oikeansuuntaiseksi todettu. Mutta onko Boston "huonoin" Major? Mielestäni ei, vaan se tulisi nostaa kakkoseksi. Lontoo on piikkipaikkansa ansainnut. Iso juoksu ja KAIKKI toimii!

Tukholma on ilmeisesti paras "pieni". OK. Rotterdam on hollantilaisista parempi kuin Amsterdam, jonka paikka viimeisenä on oikea, jos nyt listapaikkansa on ansainnut. Italiasta olisi esimerkiksi parempia tilalle. Mutta nämä -damit ovat listalla lähinnä nopean reittinsä takia?

Oma listani (ja täten myös "ehdoton totuus") on:

1. Lontoo (1x)

2. Boston (4x)

3. Chicago (2x)

4. Berliini (5x)

5. Tukholma (9x)

6. Rotterdam (1x)

7. NYC (4x)

8. Honolulu (1x)

9. Pariisi (1x)

10. Milano (2x)/Firenze (1x)/Rooma (3x)

...

15. Amsterdam (2x).

...

30. HCM (10x)

...

39. Tallinna (1x - 2x peruutettu)

40. Moskova (1x)

Mutta lähes kaikkia näitä voi toki suositella, vaikka useimmissa ei olekaan jäätelöpuikkoa - tuota maratoonarin suurinta unelmaa - odottamassa maalissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tämä ketju on nostettava ylös, koska olen viime vuonna itselleni luvannut juosta nuo kaikki 10 RW:n listalla olevaa kisaa + Two oceans + Comrades + Midnattsloppet + Peachtree road race kisat joskus. Toistaiseksi listallani on siis suoritettuina vain Tukholma ja Rotterdam. Syksyllä joku vielä lisää ja sitten pikku hiljaa 2kpl vuodessa.

Link to comment
Share on other sites

Melkoinen turisti saa olla, jos nuo kaikki meinaa käydä. En siis vieläkään ymmärrä tuota maratonien perässä matkustelua. Se on kuitenkin juoksua, jossa ainakin itselläni ympäristö sumenee melko tehokkaasti. Eri asia on sitten jollain 2:30-2:45 tasolla kun haluaa viilata sen viimeisenkin minuutin ajastaan nopealla reitillä ja kaipaa kenties vetoapuja muista juoksijoista. Suomessa joutunee melko yksinään puskemaan tuossa vauhdissa.

Link to comment
Share on other sites

En mene lupaamaan, mutta rehellisesti sanottuna on vaikea kuvitella, että ikinä juoksisin Suomessa täysmaratoonin. Kerta riitti. Kyllähän sitä hakee sellaisia maailman uokan tapahtumia. Vähän sama juttu kuin jos ostaa auton tai vaikkapa paidan niin huonoa ei viitti ostaa.

Se reissu on iso osa juoksukokemusta. Jo siitä ensimmäisestä Tukholman maratonista lähtien. Muistot ovat vielä 10 vuoden päästä tuoreina mielessä. Voi olla hyvä porukka tai sitten vaikka olisi yksinkin niin siellä voi jutella vaikkapa kisan jälkeen hotellin saunassa tai baarissa mielenkiintoisten ihmisten kanssa ja kuulla erilaisia tarinoita erilaisista kisoista ympäri maailmaa. Jotenkin kansainvälisempää touhua kuin jos juoksisi kotimaassa. Maratonit on myös kiva tapa nähdä kaupunkia ja käydä ehkä paikoissa, missä muuten ei ehkä tulisi käytyä tai nähdä tutumpi paikka eri perspektiivistä. Eikä se tosiaan se matka ole pelkkää juoksemista, vaan myöskin muunmuassa oluen juomista.

Eikä se ole pelkästään siitäkään kiinni, että haluaisi pelata nhl:ssä, eikä viidennessä divisioonassa, koska silloinhan sitä voisi juosta joka vuosi Lontoossa, koska se on arvostettu ykköseksi, vaan siitä vaihtelunhalusta. Itselläni ainakin joku 2krt on aika maksimi. Tukholma ja sitten noista puolikkaista HCR on nähty kahdesti, eikä tee kolmatta kertaa mieli. Ei sitä samaa ruokaakaan aina jaksa syödä.

Link to comment
Share on other sites

Kaupungimaratoneiden jynkytykseen kyllästyneille suosittelisin tätä maratonia:

http://www.montblancmarathon.fr/index.php?rub=62&langue=an

Tuonne ei tosin kannata lähteä yrittämään juoksemaan ennätysaikaansa...

Tuossa sen reittiprofiili:

http://athleticseast.com.au/blog/wp-content/uploads/2009/07/profil_marathon__cross.pdf

En ole Alpeilla ennen edes vieraillut ja Juhannuksena olisi tuo tarkoitus jolkotella. Mielenkiintoinen yksityiskohta: kokonaisnousua 2500m ja laskua 1500m, suurin mäki: 6km matkalla 1000m nousu.

Minusta Boston on paras ja kaunein, sen kisan historiaa ja siitä syntyneitä legendoja/tarinoita ei sivuuta mikään. Reittikin on tarpeeksi erikoinen kun se lähtee 42km Bostonin ulkopuolelta ja päättyy Bostoniin. Lisäksi juoksijoita pussailevat tytöt jne jne.

Link to comment
Share on other sites

Omat kokemukset rajoittuvat 10 eri kohteeseen. Näistä nousee esiin kolme eli Tukholma, Espoo ja Rooma. Tukholman olen juossut kaksi kertaa ja eipi pärjää Roomalle. Rooma oli kyllä reitiltään ja maisemiltaan ok mutta valitsen Espoon Rantamaratonin. Perustelut: helpoin juoksu, mukava reitti ja paras mahdollinen seura!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy