Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ratakymppejä?


Recommended Posts

Alustava ajatus on ensi kesänä kokeilla ratakymppiä - edellisestä (ja toistaiseksi ainoasta) kokeilusta tuleekin täyteen 20 vuotta. Olisi hauska päästä näin ikämiehenä kovempaa kuin kauan sitten nuorena miehenä...

Ennen kaiken kansan ratakymppejä järjestettiin useammin, mutta miten mahtaa olla nykyään? Ovat nähdäkseni suotta jääneet puolikkaitten ja maratonien varjoon.

Oulussa juostaneen edelleen Suomenmaan kymppi (entiseltä nimeltään Liiton kymppi - täällä juoksin tuo ainokaisen) elo/syyskuussa ja Jyväskylän suunnalla on ilmeisesti Pentin kymppi (?).

-gs

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Piirinmestaruuskisoissa ratakymppejä ainakin on. Oman urheiluseuran ulkopuolisenkin piirin kympille voi osallistua kilpailun ulkopuolisena, mutta silti virallisen ajan saaneena. Ihan varma en ole siitä, pitääkö edes kuulua mihinkään seuraan.

PS. Ja noihin pm-kisoihin kyllä kehtaa mennä. Kaiken kansan ratakymppien taso taisi olla 1970-luvulla kovempi kuin piirikisoissa nykyään.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Ikä riittää mutta nopeus ei...

Mukaan mahtuu kaikki jotka vain viitsii tulla. Itseään ja omaa aikaa vastaan tuolla juostaan pääasiallisesti, jolloin se milloin kello absoluuttisesti pysähtyy ei ole olennaista. Yhden ennätys vaoi olla toisen epäonnistuminen. Eli mukaan vaan.

Link to comment
Share on other sites

Saarijärvellä oli ainakin tänä kesänä paikallisen Pullistuksen järjestämä koko kansan ratakymppi. Infoa tullee seuran sivulle jossakin vaiheessa.

Kävin tuolla Saarijärvellä viime kesänä, ja jotenkin muistaisin että silloin puhuivat järjestävänsä sitä viimeistä kertaa. Kellään varmempaa tietoa?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nykyään kun ½-maraton ja maraton houkuttavat valtavia massoja kisoihin Suomessa, niin ratakymppien ja yleensä koko ratajuoksun suosio on aina vain laskemaan päin. Täällä lapissa lienee ollut aikoinaan paljonkin ratakisoja, vaan eipä ole enää kuin pm-kisat, ja nekin ihan väärään ajankohtaan. Entisaikaan lähes kaikki panostivat täysillä ratajuoksuun, kun maantiejuoksu ei ollut vielä suosittua, ja reittejä ei juurikaan mitattu virallisesti. Nykyään on täysin päinvastoin, eli maantiejuoksu on ottanut täydellisen yliotteen ratajuoksusta kaikkialla maailmassa. Jos tekee maantiellä esim. 10 km matkalla hyvän tuloksen, niin sitä arvostetaan ihan samalla tavalla kuin ratatulostakin, jopa enemmänkin jos reitti on ollut haastava. Miksi siis kiertää sitä rinkiä turhaan jos ei huvita..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy