Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Niksinarikka


madass
 Share

Recommended Posts

Avataas tällanen ketju, kun ei löytynyt nopeasti silmäilemällä vastaavaa...

Jokaisellehan kertyy jatkuvasti niksejä, joita on hyvä jaella etiäppäin, jotta muutkin pääsevät hyötymään arkipäivän keksinnöistä.

(Pikkukakkosen "Keksijä-Kyösti" http://areena.yle.fi/toista?id=1684051 on toki innoittajana tämän ketjun avaamiselle)

Niksi no1:

Espoo kun ei ole vaivautunut turhan tarkasti auraamaan pyöräteitään tai ainakaan kaikkia niitä, tänä aamuna töihin hölkkäillessäni kastelin kenkäni läpimäriksi nilkkaan saakka ulottuvassa sohjossa.

No, työpaikalla ei ole mitään mahdollisuutta kamppeiden kuivaamiseen, joten jotain täytyi keksiä:

-Patteri hohkaa kylmää, kun ulkona ei ole pakkasta.

-Tietokoneeseen pitäisi saada kunnolla multimediaa tms. loadia pyörimään, jotta tuuletin puhaltaisi tarvittavan määrän lämmintä ilmaa

-Litteä näyttö tuottaa lämpöä, mutta sen päällä ei kengät pysy ja sukat peittäisivät näytön yläreunan

->Sitten mä hokasin

post-520-14304184633906_thumb.jpg

Kattolampun isot loisteputket tuottavat tarpeeksi lämpöä kenkien kuivaamiseen. Samalla kengät, pohjalliset ja sukat ovat poissa työkaverien katseilta (jos ne malttaa asetella keskelle lamppua).

Kengät kuivuu parissa tunnissa. Kohta on aika laittaa lämpimät sukat ja kengät jalkaan ja kastella ne taas läpimäriksi n. kilometrin matkalla auraamatonta pyörätietä kotimatkalla. Saan kuitenkin nauttia ensimmäiset 1,5km kuivilla kengillä juoksemisesta:running::goodvibes:

Link to comment
Share on other sites

Kenkäaiheella jatketaan. Tosin tunnustan, että tämä ei ole oma keksintöni, mutta ainakaan kukaan työkavereistani tai ystävistäni ei ollut kuullut moisesta jutusta.

Aika monihan kärsii jalkahiestä, eikös niin? Itse en tunnusta kärsiväni, mutta kerran talvella plutasin Helsingin keskustassa kuralammikkoon ja kastelin nahkakenkäni tosi pahasti. Kuvottavinta oli haju, joka kenkiin tarttui niitten kuivuttua, joka muistutti kissanpissaa.

Netistä luin sitten, että kahvi toimii hajun syöjänä. Tiputtelin siis kahvipussista kahvia suoraan kenkille, annoin vaikuttaa yön yli ja aamulla ravistelin ylimääräiset kahvijauhot pois. Kaksi viikkoa kuljin ruskeissa sukissa, mutta paha haju hävisi täysin.

Lenkkariin en ole tätä kokeillut, mutta tummavuorisissa saappaissa toimi hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä!

Ja samalla nuo toimii wunderbaumina ilahduttaen koko työyhteisöä!:thumbsup:

Hyvä jiivee, hieno lisäidea! Mietinkin, että jotain tästä vielä puuttuu, kun kengät ja sukat kuivuu liian nopeasti, eikä niissä ole yleensä kovin pahaa (hyvää) döfä-efektiä.

Eli siis ripustankin kalsarit ja etenkin juoksupaidan tohon lamppuun, niin saadaan se wunderbaumin visuaalinen puolikin kuntoon ja uskoisin, että tehot paranee ainakin 72%.:2vrolijk_08:

Link to comment
Share on other sites

Loisteputkien kanssa tuskin tulee ongelmaa liiasta lämmöstä. Ainakin ellei sitten peitä koko lamppua tai laita putkeen kiinni. Hehkulampun kanssa pitäisi kyllä olla varovaisempi.

Niksipirkka: Jos sukat ovat litimärät, ne kannattaa saman tien myös virauttaa kraanan alla. Kuratkin valuvat samalla pois ja ne mukavampi laittaa uudestaan jalkaan. Eikä pitäisi haistakaan enää. Ainakaan pahasti. ;)

Kunnon poponkuivauspaikan puutteessa olen joskus käyttänyt "kuumavesipulloa". Vedenkeittimestä kuumaa vettä, vesi pulloon (tavallisia lasipulloja olen käyttänyt, vanhoja glögitiiivistepottuja), korkki kunnolla kiinni, pullo vaikka vanhan sukan sisään, paketti kenkään ja kenkä väärin päin kuivumaan. Jos osa pullosta jää kengän ulkopuolelle, sukka tai jokin muu eriste tarvitaan ainakin siihen kohtaan, muuten lämpö karkaa. Ja tietty jos on pelkoa, että jotain popossa voisi sulaa vajaassa sadassa asteessa... Lämpö ei välttämättä riitä kuivaamaan kenkää kokonaan, mutta nopeuttaa hommaa mukavasti; ainakin pyöräilykenkäni ovat niin hitaat kuivumaan, että jos ei jotain illalla tekisi, seuraavana päivänäkin saisi lähteä litimärillä popoilla liikkeelle.

Onhan tuo touhu vähän sellaista pelaamista, mutta paremman puutteessa käy noinkin.

Link to comment
Share on other sites

Kuukauden NiksiPirkka:

Tuki- tai juhlasukkahousuista saa kätevän korsetin leikkaamalla haaraosan ja jalkaterät pois. Jäljelle jäänyt osa vaan keskivartalon ympärille ja olo muuttuu paljon kiinteämmäksi.

Hmm... toimisikohan tuo ultralla selän tukena, jos pistäisi molemmat lahkeet ittensä ympärille?

Link to comment
Share on other sites

Vanha niksi, mut kerronpa VITTUILLESSANI.

Retkuillessa vaelluskenkien kastuttua(hiestä joka päivä) laitan sisään tuikkukynttilän. Kierrättää kengän sisällä sopivan lämpöistä ilmaa ja kuivaavat 5-8 tunnissa kuivaksi. Muutenhan erämaa olosuhteissa kenkien kuvaus on himpun haastavaa. Olen käyttänyt samaa tekniikkaa kotioloissakin. Kengät eivät pala, jos asettelee tuikun kantapään kohdalle, kengän kärkeen sitä on vähintäänkin riskaapelia asentaa:lipsrsealed:

Link to comment
Share on other sites

Tuki- tai juhlasukkahousuista saa kätevän korsetin leikkaamalla haaraosan ja jalkaterät pois. Jäljelle jäänyt osa vaan keskivartalon ympärille ja olo muuttuu paljon kiinteämmäksi.

Hmm... toimisikohan tuo ultralla selän tukena, jos pistäisi molemmat lahkeet ittensä ympärille?

Ja sen sukkahousujen sukkaosan vois vetaista naaman päälle niin kukaan ei tuntis....

Nämä molemmat otan kyllä käyttöön, jos vielä joskus hairahdun ultraan;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eilen oli lenkkipäivä ja heti töistä suoraan lenkille. Mutta mutta: oli unohtunut urheililiivit kotiin ja päällä vaan pitsiset ja kaarituelliset. Verille menisi iho, jos niillä olisi lähtenyt lenkille. Ja keksin: ensin puetaan päälle juoksupaita ja sitten vasta liivit. Toimi hyvin.

Varmaan aika eroottisen näköistäkin!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy