Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ultracentric 2008 (Jurek ja 24h)


Hietsu
 Share

Recommended Posts

Aika moni on odottanut Scott Jurekin ensimmäistä vuorokaudenjuoksua. Marraskuun puolessavälissä Ultracentric-kilpailussa koitti sitten totuuden hetki.

Raportti Jurekin blogissa:

http://www.scottjurek.com/blog/

Tulokset:

http://www.ultracentric.net/resuilts/2008/24h-overall-summary.html

Voitot ja 3000 taalan ykköspalkinnot nappasivat vuorokaudenjuoksussa Unkarin Attila Vozar tuloksella 236,88 km ja Jen van Allen tuloksella 197,11 km.

48-tuntisten voittorahat Irlannin Tony Manganille (328,275 km) ja USA:n Tracy Thomasille (249,937 km). Vaikka kierros ei ilmeisesti ollutkaan aivan tasainen, eivätkä olosuhteet ihanteelliset, esimerkiksi Tassuttelija ja Hanna olisivat tuolla taistelleet ihan tasapäisesti voitosta.

Muokattu
korjattu lyöntivirhe
Link to comment
Share on other sites

USA:n ennätys 24h juoksussa on noin 261,4 km, ja Jurekin Spartathlonin keskivauhdilla (5:26 min/km) menisi vuorokaudessa 265 km. Kyllä Scott hyvissä olosuhteissa ilman muuta tekisi uuden ennätyksen, tällä kertaa ei vaan homma toiminut.

Kisassa sijoittui toiseksi "Itä-Afrikkalainen" Elisha Tanui tuloksella 225 km, ihan asiallinen tulos ultra-uran avaukseksi. Tästäkö alkaa kenialaisten ja etiopialaisten vyöry ultrakisoihin?

Link to comment
Share on other sites

Aika yllättävää, ja ikävä tuo väärinkäsitys mikä reitin kanssa oli tullut. Mutta vähän pettymys oli kyllä sekin, ettei Jurekia kiinnostanut juoksussaan mikään muu kuin 24h juoksun USA:n ennätyksen rikkominen. Ei esimerkiksi "pelkkä" voitto.

Samaa mieltä olen siitä, että tuo asenne on aikamoinen pettymys. Kun teksti kuitenkin on miehen omassa blogissa niin kaipa se sitten tosiaan heijastaa hänen asennettaan juoksemiseen. Toisaalta täytyy äijälle antaa kuitenkin tunnustusta omien tavoitteiden rehellisestä julkituomisesta perinteisen "yritän vain tehdä parhaani" -hyssyttelyn sijasta.

Ei Jurekia ainakaan liiasta löysäilystä 24h juoksun alussa voi syyttää, maratonin väliaika mäkisellä ja tuulisella reitillä 3.04 (Kourosin ME-juoksussa radalla maraton taittui 2.59).

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Paljastan tyhmyyteni, mutta en keksi mitä tarkoittavat luettelon lyhenteet BIB, #LEGS ja COMP?

Jurekin BIB (juoksunumero?) näyttää olevan 666, joka selittää jo paljon :-)

Blogissaan Jurek on ainakin suoran rehellinen oman tavoitteensa ja pettymyksensä suhteen.

Link to comment
Share on other sites

Olen pahoillani, mutta annoin ilmeisesti hieman väärää tietoa palkintorahoista. Ainakin 48 tunnin kisan voittanut Tony Mangan kertoo blogisaan, että rahoihin vaadittava minimitulos olisikin ollut 250 mailia (= n. 402 km). Hän tuntuu olevan melkoisen käärmeissään, että asia kerrottiin hänelle vasta hetki ennen lähtöä:

http://www.tonymangan.com/

Aika kuumana TM tuntuu asian vuoksi käyvän. Mangan vinkkaa muihinkin kisakommentteihin:

http://run192.blogspot.com/2008/11/ultra-centric-24-hour-update.html

Yhteenvetona voisi todeta, että jonkin verran kilpailijat näköjään järjestäjiä kurmuuttavat - etenkin reitistä, joka ei vastannut heidän mielestään ennakkokuvauksia. Säällehän ei sentään mitään voi.

Niinhän se tässä maailmassa usein menee: kun raha astuu mukaan kuvioihin, riitojen todennäköisyys kasvaa.

Link to comment
Share on other sites

Joo, Manganhan kirjoitti itse asiassa, ettei kukaan kertonut km-rajoista lainkaan ennen kisaa, mutta olihan siellä sitten myös listoja parin edellisen vuoden tuloksista, rajoista ja saaduista rahoista. Jep jep. Ehkei passaa liikoja itse kommentoida, kun ei kuitenkaan ole paikalla ollut tai asiaan muuten tutustunut. Mutta siis, jos miesten valitukset reittikuvauksen ja reitin eroista pitävät puoliksikaan paikkansa, niin onhan siinä hyvä ja perusteltu syy valittaa.

Että näin.

Mutta kukahan voisi opettaa Tony Manganille edes pikkuisen nettisivujen tekemistä, vaikka ihan perusjuttuja? Eipä tule karseammin toteutettua kotisivua mieleen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy