Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tälläkö selviäis maratonista?


-asko-
 Share

Recommended Posts

Tuli käytyä kuntotestissä ja saatua paperille todistus huonosta kunnosta. Se oli tiedossa mutta tuumasin että korjataan tilanne. Juoksua olen harrastanut kevyesti silloin tällöin, ja on oikeastaan ainut urheilumuoto joka toimii minulla. Päätin osallistua Tukholman maratonille ensi toukokuussa.

Nyt menee lenkillä kymppi juoksemalla reiluun tuntiin, syke pysyy alle 140. Juoksu maistuu ja harjoittelu alkanut säännöllisenä. Tavoitteena on juosta kunnialla maaliin ajan ollessa noin 4:30.

Kun en nyt aivan rapakunnossa sittenkään ole kun pystyn kympin juoksemaan olematta nääntynyt, niin uskoisin että tällä reilun puolen vuoden aikana saa itseni säännöllisellä harjoittelulla maraton kuntoon.

Onko samantapaisia kokemuksia? Onko antaa viisaita vinkkejä? Millaisia ohjelmia kannattais tehdä. Oma näkemys on että viisaus on pitkissä lenkeissä alhaisella sykkeellä, välillä sitten vähän vauhtiakin mutta ennen kaikkea pitkää lenkkiä.

asko

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

harjoittelu alkanut mielestäni hyvin, mennään 4 tunnin ohjelmalla (tossu.com), tai oikeastaan se alkaa vasta parin viikon päästä. Nyt on tehty pohjatyötä 5-6 lenkkiä viikossa 3 perus, 1 palautus ja 1 pitkä. pari-kolme vauhtilenkkiä on tullut tehty ihan kokeilun vuoksi, tosi lyhyinä.

jos jollain on kertoa mitä pitää ehdottomasti välttää, niin mielelläni otan vinkin vastaan

Link to comment
Share on other sites

Tuli käytyä kuntotestissä ja saatua paperille todistus huonosta kunnosta...

Nyt menee lenkillä kymppi juoksemalla reiluun tuntiin, syke pysyy alle 140.

Jos tämä oli tilanne jo kuntotestin aikoihin eikä muutama kuukausi sen jälkeen, niin kuntotestissä on mennyt jotain pahasti pieleen. Henkilö, joka jaksaa juosta tunnin niin, että syke pysyy alle 140 (vaikka matka olisi selvästi kymppiä lyhyempikin), ei voi olla huonossa kunnossa. Toki sillä edellytyksellä, että arvosteluasteikko on tehty tavallisten ihmisten eikä huippu-urheilijoiden mukaan. Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisesta kuntotestistä oli kysymys.

Link to comment
Share on other sites

Henkilö, joka jaksaa juosta tunnin niin, että syke pysyy alle 140 , ei voi olla huonossa kunnossa.

sykefasistit iskee jälleen...:viheltely:

[OT]unohda kepari jo noi toisten ihmisten sykkeiden tuijottelut. Yhden 140 on toisen 200 ja kolmannen 80. Tuntematta henkilöä kummemmin et tosiaankaan voi sanoa tuollaisesta sykelukemasta yhtään mitään.[/OT]

Se että jaksaa juosta tunnin tekemättä kuolemaa on oleellista. Vauhtia ei ole ainakaan liikaa, mikäli jaksaa vetää perättäisinä päivinä tunnin lenkkejä. Jatka samaan malliin vaan. kertomasi rytmitys kuulostaa hyvältä.

Link to comment
Share on other sites

piti ihan tsekata miten tuli alussa juostua: 10,85 km;1h16min;syke136.n Tuota ennen olin juossut kuntotesti jälkeen 7 kertaa puolen toista viikon aikana, kilometrejä yhteensä 32 kilometriä. Kuntotesti oli Vierumäeltä 12 minuutin polkypyöräergometrillä tehty. Siellä sain arvion maksimisykkeestä 180, nyt oma Polar arvioi sen 182. Pari - kolme vuotta sitten sain lenkillä tiukkaan ylämäkeen 188. Satunnaista jouksentelua olen silloin tällöin yritellyt, mutta se on sitten hyytynyt eri syistä. Kesällä 2007 juoksin noin 15 lenkkiä kesän aikana tyyliin 25 - 45 minuuttia. Käytännössä en ole urheilua juurikaan harrastanut vuosikausiin.

Mutta lukioaikana meni cooperissa ilman mitään harjoittelua 3150 ja pari vuotta sen jälkeen 3250 vesisateessa. Ehkä mulla ois jotain "lahjoa", tiedä häntä

Mutta treenaaminen alkaa maistua koko ajan paremmalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Piti päivittää oma tilanne. Juoksu onnistuu edelleen, ensimmäinen jalkakipukin on voitettu. Nyt alkoi varsinainen ohjelman mukainen treenaus ja nää ekat vajaa pari kuukautta on opettanut mukavasti. Juoksemaan oppii juoksemalla, joten treeniä, treeniä ja treeniä. Muutaman kerran lumisateessa ja vesisateessa, niin arvostaa kuivaa lumetonta talveakin.

Kunto kohenee kai pikkuhiljaa, mitään räjähdystä en odottanutkaan.

Usko on vahva että maaliin tullaan hengissä noin puolen vuoden päästä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy