Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sykkeet pitkien matkojen aikana


ines
 Share

Recommended Posts

Heips,

Elikkä tarkoituksena olisi tulevaisuudessa suorittaa maraton läpi. Aluksi lähdetään kyllä liikkeelle puolikkaasta jne.

Minkälaisia sykkeitä ihmisillä on ollut harjoituskauden aikana ?

Tai oikeastaan minkälaisilla sykealueilla kannattaisi harjoitella jotta peruskestävyys kehittyisi mahdollisimman hyvin ?

Maximi sykettäni en tiedä mutta laskennallinen sellainen olisi 220-26 = 194

-ines-

Link to comment
Share on other sites

Minkälaisia sykkeitä ihmisillä on ollut harjoituskauden aikana ?

Disclaimer: Mulla ei ole harjoituskautta enkä aio juosta maraa. Mutta kiitos kysymästä, mulla keskisykkeet uinti-, pyörä- ja juoksulenkeillä huitelee näköjään 143 paikkeilla (kun max juosten on ehkä 190).

Ihan ensimmäiseksi ehkei kannattane aloittaa sykkeiden hienosäätöä. Hölkkäät sellaista vauhtia, että juuri ja juuri hengästyt eli että pystyisit puhumaan puuskuttamatta. Katsot mikä on tällaisen vauhdin syketaso ja hölkkäät valtaosan (luokkaa 80-100 %) lenkeistäsi, ainakin aluksi, tätä vauhtia tai syketasoa.

Mausteeksi, jos siltä tuntuu, voit silloin tällöin kirmaista kovempaa. Ei täysiä, mutta sillai rennon kovaa. Vaikkapa muutaman pätkän joillain lenkeillä. Taikka jonkin erillisen lyhyen lenkin, mutta tietenkin rauhallisen lämmittelyn jälkeen. Sykkeistä riippumatta tällainen tempaus voisi olla sielulle terveellistä -- varsinkin, jos tasainen junnaus alkaa tympimään.

Sitten kun tällainen lenkkeily alkaa olla peruskauraa, voisit selvittää itsellesi max-sykkeen, vaikkapa mäkitestillä, ja käyttää esim. netistä löytyviä laskureita vihjaamaan erilaisille harjoituksille sopiviin sykealueisiin. Ja aloittaa jonkin maraton alle N tuntia -ohjelman.

Laskennalliset sykkeet ovat itsensä Pelsepuupin keksintö. Vältä niitä. Mä en voisi ottaa montaa juoksuaskelta ja eräät toiset juoksisivat itsensä tuhannen päreiksi laskennallisilla sykkeillä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy