Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Solvalla Extreme 1/2 12.10


Recommended Posts

Jos joku osaa verrata tuota myös eCrossin reittiin niin olisi kiinnostavaa kuulla sekin. Ja onko Solvallan reitti juostavissa, vai onko siellä jotain vesistönylityksiä?

Solvalla-marssin sivuilla http://solvalla.esboif.fi/start/ on tarkat kartat: 21 km (pdf) ja 10 km (pdf).

21 km:n reitti on koko matkaltaan hiekkapintaista kovapohjaista ulkoilutietä (Solvalan valolatu, Solvalla-Pirttimäki-ulkoilureitti, jne.). 10 km:n reitistä noin puolet on kapeaa metsäpolkua, jossa voi useammassa paikassa tossu kastua. Varsinaisia vesistönylityksiä ei ole.

Link to comment
Share on other sites

eCrossin rataa monta kertaa juosseena ja Solvalla/Nuuksion suunnalla fillarilla paljon ajaneena uskaltaisin väittää että tämä jälkimmäinen on nousujen laskujen suhteen eCrossia selvästi rankempi.

Joo, 21 km:n reitti on tosiaan eCrossia raskaampi. 10 km ei ole yhtä mäkinen, mutta maastopohja on paikoitellen haastava ja pari isoa nousua siinäkin on.

Link to comment
Share on other sites

Pistelin Solvalla Extremen viime syksynä ja pitänee lähteä kiertämään uudelleenkin. Pirkan hölkästä ei ole toistaiseksi kokemusta, mutta arvelisin myös selvästi kuormittavammaksi kuin eCross. Reitti on kauttaaltaan kivituhkapintaista ulkoilureittiä tai metsäautotiemäistä hiekkatietä, eli eCrossissa olevia nurmikko- ja päällystämättömiä metsäpolkuosuuksia ei ole lainkaan. Eli eipä nyt ole erityisen extreme ainakaan siinä suhteessa. Joissain alamäissä oli riesana irtosoraa. Mäkiä on kyllä aika paljon ja varsin jyrkkiä osuuksiakin näissä on useita. Ecrossissa en vastaavasti havainnut kuin korkeintaan pari hyvin lyhyttä jyrkkää kohtaa ja veikkaan kokonaisnousuakin selvästi pienemmäksi kuin Solvallassa. Solvalla Extreme on kyllä minusta suositeltava tapahtuma, ylämäissä vaan keventäen ja lyhyttä askelta niin kyllä se siitä. Omalla kohdalla mäkien vaikutus aikaan jäi yllättävän pieneksi. Parasta on nuo hienot ulkoilureitit läpi syksyisten metsien. Ja olihan se vähän kuin olisi ulkomailla käynyt kun suurin osa puheli ympärillä ruÃ¥tsia.

Link to comment
Share on other sites

Päätin lähteä juoksemaan tämän kisan ja ilmoittauduin viikko sitten. Eilen kävin tutustumassa maastoon paikan päällä ja kiersin lenkin, suurinpiirtein kun en jaksanut ottaa karttaa mukaan. Lähdin liikkeelle Pirttimäestä ja seurailin Solvalla-kylttejä. Solvallan kentän kupeessa oli taas kartta, josta löysin paluureitin alkupään mutta Pirttimäen päädyn lenkuralle en uskaltanut lähteä, kun viittojen nimistö ei ollut tuttua (ja kartta ei pysynyt muistissa).

Reitin pohjoispääty, eli kisan alku- ja lopputaival, on todella mäkistä maastoa. Tasamaata ei tarvitse tallata Pirttimäen suunnassakaan mutta jyrkimmät ja pisimmät mäet ovat selkeesti siellä pohjoisessa. Kaikista raskain nousu osuu kisareitin 2 km kohtaan. Alusta on tasalaatuista kovaksi poljettua hiekkatietä, ainoastaan jyrkimmissä mäissä oli jossain kohtaa lenkkeilijäin eroosio vienyt hienomman maa-aineksen mukanaan nostaen pintaan hieman isompaa kiveä.

Täytyy sanoa että ei mitään kovin kivaa maastoa pitkän lenkin harjoittamiseen mutta kisasta tulee varmasti hauska jos kondis on hyvä.

Tässä vielä Nokia SportsTracker-logi jossa myös muutamia fotoja reitin varrelta:

http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=462025

Link to comment
Share on other sites

Tiedoksi, jos joku muukin ihmettelee, monelta kisa starttaa kun aikaa ei löydy tapahtuman web-sivuilta. Kysyin meilitse ja HÃ¥kan vastasi että tasan klo 11 starttaa 1/2 maraton.

35. Solvalla marssi 12.10.2008

OHJELMA

  1. 9.00 kanslia avataan jälkiilmoittautumisia varten ja ennakkoilmoittautuneiden varusteiden jako alkaa
  2. 10.00 - 11.30 voidan lähteä vaeltamaan (jälkiilmoittautuminen 11.30 asti)
  3. 10.50 1/2-maratoonarit kerääntyvät lähtöviivalle
  4. 11.00 ammutaan lähtölaukus 1/2-maratoonille ministeri Astrid Thorsin toimesta (jälkiilmoittautumisia otetaan vastaan 10.15 asti)
  5. 16.00 suljetaan maalialue
Link to comment
Share on other sites

Tämä oli ihan leppoisa, hyvin järkätty pikku tapahtuma. Kisasarjassa oli vain reilut 50 osallistujaa (miehet+naiset). Vantaan maratonin päällekkäisyys söi varmasti osallistujamäärää. Miesten sarjan voittoaika oli muistaakseni 1:25 ja naisten 1:50 kieppeillä. Oma juoksu kulki maaston mäkisyydestä huolimatta mukavasti. Hieman varovainen 1:45 tavoite alittui neljällä minuutilla. Juoksun jälkeen maistui sauna ja uinti Pitkäjärvessä.

Link to comment
Share on other sites

Oli kiva juosta kun kulki tosi kepeästi. Päätin ottaa löysästi ja kävelin kaikki jyrkät ylämäet ja peräti pysähdyin juomaan juottopisteillä. Silti yllättäen aika (1:49) oli vain runsaan minuutin heikompi kuin vuosi sitten, jolloin tiristin oikein kunnolla mehut ulos. Oli yksi huoltopiste vähemmän kuin vuosi sitten, vähän harvakseltaan noita oli. Muuten oikein hyvin järjestetty tapahtuma, jonne olisi mahtunut enemmänkin väkeä. Noo - onhan se kiva edes kerran kaudessa startata lähtöviivalta... Reitillä tosin oli paljon kävelysarjalaisia ja partiolaisia. Nousua meitsin FRWD kellotti 403 m, vertailun vuoksi eCross 252 m.

Link to comment
Share on other sites

Huh huh! Jo oli reitti! Järjettömän jyrkkiä ylä- ja alamäkiä. Ei voinut etukäteen kuvitellakaan, miten rankka reitti oli. Energiat loppui jo kympin kohilla. Jalat ei enää jaksanut edes kävellä mäkiä ylös. Silti piti yrittää. Ei voinut päästää sitä yhtä miestä ohitse. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy