Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Utmb 29.-31.8.2008


Hiki
 Share

Recommended Posts

Hieno homma, toivottavasti joulutunnelma on yhtä riemukas kun vielä pienempänä poikana pukkia odotellessa! Toukokuussa Nove Collissa juostessa huomasi hyvin kuinka iso asia UTMB on siellä päin maailmaa. Itsellä kun pyöri mielessä eniten Nove Colli vs. Spartathlon vertailu, niin niiden muutamien englanninkielentaitoisten kanssa asiasta jutellessani keskustelu kääntyi lähes poikkeuksetta UTMB:hen.

Mulla on joulukalenterissa vielä 30 luukkua avaamatta...

Link to comment
Share on other sites

Enää kolme yötä tämän pikkupojan jouluun...

http://www.ultratrailmb.com/accueil.php

Hieno asenne seikkailuun, John Huizingaa mukaellen: leikki on ihmisen perusominaisuus! :thumbsup:

Mielenkiinnolla odotetaan, miten Scott Jurek pärjää tänä vuonna. Mies on tainnut oleskella Alpeilla koko kesän, ehkä 320 kilometrin vuoristoviikot tuovat kivasti kuntoakin... Jurekin treeneistä tarinaa Jean Pommierin blogissa:

http://fartherfaster.blogspot.com/2008/07/utmb-training-with-scott-and-team.html

Pari juttua pisti silmään:

1) Jurek on kokeillut maanmiehensä (tosin Italiassa asuvan) Topher Gaylordin (voitti keväällä Nemea-Olympia-juoksun) esimerkistä innostuneena sauvoja. Saapa nähdä, ovatko mukana tositilanteessa. Muistaakseni Jurekin ensimmäinen laji junnuna oli hiihto, joten jossain mielessä tuttua puuhaa voisi olla.

2) UTMB on Jurekille vuoden ensimmäinen pitkä kisa (keväällä taisi olla ainakin yksi 100 kilometrin maastoultra, jota ei edes voittanut), mutta säästelylle on varmaan ollut syynsä, jos hän aikoo todellakin napata voitot tai ainakin hyvät sijoitukset ensin UTMB:ssa, sitten Spartathlonissa ja lopuksi lokakuussa 24 tunnin MM-kisoissa. Vuorokaudenjuoksu on kaiken lisäksi Jurekin ensimmäinen.

Tässä ennakkotunnelmia kisasta:

http://trailrunningsoul.com/trs/2008/08/26/utmb-2008-fierce-competition-in-the-alps/

En ole muuten ennen tajunnutkaan, ettei kisaa niin kauhean montaa kertaa olla järjestetty, vasta vuodesta 2003.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Nove Colli vs. Spartathlon vertailu, niin niiden muutamien englanninkielentaitoisten kanssa asiasta jutellessani keskustelu kääntyi lähes poikkeuksetta UTMB:hen.

Vertailua saa suorittaa kuukauden päästä Spartan valtatiellä toisen vuoren juurella (200+ km), kun Nove Colli takana, ja ja ne tuhat italialaista spekulanttia on pudonnet pelistä pois. Siinä kohtaa jos ollaan sattumalta omilla jaloillamme samaan aikaan, totean sinulle: "Tähän loppui Nove Colli, ja tästä alkaa Spartathlon".

Link to comment
Share on other sites

122,8km kohdalla kärjessä painelee nuori (M22-sarjassa juokseva) espanjalainen Kilian Jornet. Scott Jurek on neljäntenä, 66min Jornetista ja matkaa on siis jäljellä reilun maratonin verran. Kuusikymppinen edellisvuoden voittaja Marco Olmo on kuudentena, reilu 1,5h perässä kärkeä. Tiukaksi menee...

Heitetään ennustus, että voitosta taistelevat lopulta Olmo ja Jurek, mutta nähtäväksi jää...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Täytyy myöntää että en ollut kuullut nimeä Kilian Jornet koskaan aikaisemmin, mutta melkoinen tekijä tuntuu nuori espanjalainen olevan. Jos Jornet jaksaa pitää ykköspaikkansa maaliin asti, niin ultrajuoksu huipputasolla näyttää yht'äkkiä muuttuvan (myös) nuorisourheiluksi. Jenkkilässä Skaggs ja Krupicka pistävät Jurek & Co:n vanhat reittiennätykset uusiksi, ja Jornetilla taitaa olla samanlaiset aikeet Euroopassa.

Siinä kohtaa jos ollaan sattumalta omilla jaloillamme samaan aikaan, totean sinulle: "Tähän loppui Nove Colli, ja tästä alkaa Spartathlon".

Toivottavasti olen kuulemassa tämän kommentin, omilla jaloillani!

Link to comment
Share on other sites

Jornet ei osoita mitään hyytymisen merkkejä. Vajaa 30km jäljellä ja etumatkaa yhä turvallisen tuntuiset 38min.

Hikin nousujohteista etenemistä voi seurata täältä (kilpailunumeron muuttamalla tuolta voi tietenkin seurata kenen tahansa etenemistä)

Jurek on jäänyt ainakin kolmantena etenevästä Chorierista lisää, joten voi olla, että hän on jättänyt leikin kesken. Tuolla ohjeet GoogleEarth-seurannalle: http://planetultramarathon.wordpress.com/2007/08/24/utmb-live-on-googleearth/

Tosin mulla ei GoogleEarth-seuranta suostu noilla ohjeilla aukeamaan, joten se siitä...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy