Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Karhu-hölkkä Ranualla 2.8.


Recommended Posts

Karhu-nimilinjalla tuli jatkettua juoksutapahtumien suhteen, kun nyt oli vuorossa Ranualla hillamarkkinoiden ohessa juostu Karhu-hölkkä. Itse osallistuin nyt ensimmäistä kertaa tähän tapahtumaan. Matkaakaan kisapaikalle ei ollut kotoa kuin 150 km... niin, minkäs teet kun kisoja ei useinkaan tuon lähempää löydy :)

Kisapaikkana (lähtö ja maali) oli Ranuan eläinpuiston parkkipaikka. Yleinen sarja sekä hieman iäkkäämmät (40- ja 50-vuotiaat) juoksivat 6 km, muilla matka oli lyhyempi. Reitti oli edestakainen maantiereitti, jossa ensimmäiset n. 500 m ovat tasaista, minkä jälkeen on jyrkähkö nousu. Tämän jälkeen reitti jatkui aika tasaisena 3 km:n kohdalla olleeseen kääntöpaikkaan saakka.

Itse juoksin M40-sarjassa, joten oma matkani oli 6 km. Startin jälkeen yleisen sarjan kolme parasta lähtivät omaan vauhtiinsa; itsekin lähdin liikkeelle reippaahkosti, kun ensimmäinen 300 m vei tasan 1 min. Tuollaista tahtia en jaksaisi missään tapauksessa koko matkaa, joten tämän jälkeen hidastin vauhtia järkevälle tasolle. Nousussa yritin olla tarkkana, etten olisi hapoilla jo tässä vaiheessa. Tämän jälkeen mentiin aika tasaista vauhtia ja noin 2 km:n kohdalla RDS:n kova veteraani Kauko Tuisku meni ohi. 3 km:n väliaika oli hieman alle 11 min. Yritin roikkua Kaukon peesissä, mutta 4 km:n jälkeen oli yksinkertaisesti pakko antaa periksi. Juoksu oli jo "rimpuilua", rentoudesta ei ollut enää tietoakaan. Viimeinen kilometri kuitenkin tuli taas paremmin, kun alamäkiosuus hieman rentoutti menoa. Loppuaika oli 22:04, eli km-vauhti vähän päälle 3:40. Täytyy olla ihan tyytyväinen, koska tuollaiseen vauhtiin en ole aiemmin kyennyt tällaisilla matkoilla. Ja tuli ainakin "karstat" putsattua taas moottorista kunnolla :)

Yleisen sarjan voittaja muuten paineli 6 km reilusti alle 20 min (muistaakseni noin 19:40), eli kärjessä mentiin ihan kunnon vauhtia. Sää juoksun aikana oli hyvä: auringonpaistetta ja lämpötila hieman päälle +10 astetta. Viileähkö pohjoistuuli ei juoksun aikana haitannut.

Link to comment
Share on other sites

Tärkein osuus unohtui tuosta eilisestä raportista. Eli tämä tapahtuma on nähdäkseni hyvinkin edullisen osallistumismaksunsa (10 e) väärti. Pienoiset kömpelyydet järjestelyissä kannattaa mielestäni tällaisessa pikkutapahtumassa kuitata huumorilla, kun pääasia eli juoksijoiden saaminen paremmuusjärjestykseen toimii. 6 ja 3 km ovat myös sopivia matkoja esim. testijuoksuna, palautuminen täysilläkin juostusta kisasta vie paljon vähemmän aikaa kuin esim. puolimaratonilta. Hillamarkkinoillehan moni tulee kauempaakin, joten tässä kisassa on samalla hyvä tilaisuus testata juoksukuntoaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy