Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Digitaalikameran hankinta


lenkkimies
 Share

Recommended Posts

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hankin digikameran viime syksynä. Aluksi ajattelin ostaa Canonin noin 300€ kameran (Digital Ixus 40 tai 50, en muista), kun se taisi olla Suomen suosituimpia kameroita. Myyjä tiesi kuitenkin kertoa, että niissä suosituissa Canoneissa on sekunnin laukaisuviive. Ihmettelin, että mitä ihmettä ihmiset sellaisella kameralla tekee. Urheilutapahtumien, pienten lasten yms. liikkuvien kohteiden kuvaaminen on todella vaikeaa. Canon jäi kauppaan ja ostin Casion myyjän suosituksesta. Canonin akutkin olisivat olleet huomattavasti huonommat.

Kodrostan, että en todellakaan tiedä kameroista sen enempää. Mun käsittääkseni kuitenkin pikseliluvulla ei ole käytännössä mitään merkitystä, vaan optiikka ratkaisee. Lenkkimiehen mainitsemalla euromäärällä tuskin voi loppujen lopuksi huonoa kameraa ostaa.

Link to comment
Share on other sites

Laukaisuviive on todella tärkeä huomata siinä kameran hankinnassa. Meille ostettiin vuosi sitten 300 € Olympus. Ei ajateltu koko asiaa, kiinnitettiin vaan huomio optiseen zoomiin ja pikseleihin. Mitä tahansa liikkuvaa kuvatessa pieleen menee aina. Sekunti on uskomattoman pitkä aika.

3 megapikseliä riittää melkoiseen tarkkuuteen asti. Optiikka on todellakin se heikoin lenkki jo noissa lukemissa, luulen. Tärähtämättömiä kuvia pystyy zoomaamaan yllättävän tarkoiksi jo tuolla kolmen megan tarkkuudella, mikä meidän kamerassa on.

Eli samoilla linjoilla Jampan kanssa: laukaisuviive oltava lyhyt. Muuten menee hermot kun niitä parhaita tilannekuvia yrittää ottaa.

Link to comment
Share on other sites

Ostin Panasonicin Lumix DMC-FZ5:n viime vuonna. On ollut todella hyvä ja monipuolinen kamera ja kohtuuhintainen; Pixmanialta tilattuna hinta on 357 €, 512 Mb:n muistikortilla 399 € + toimituskulut. Laukaisuviive saisi olla hieman nopeampi, mutta jos nopeamman viiveen haluaa mukaan noiden muiden ominaisuuksien ohella, niin käytännössä sitten puhutaan jo eri hintaluokan vehkeestä.

Lisätietoja: http://www.pixmania.com/fi/fi/87347/art/panasonic/lumix-dmc-fz5-musta.html

Muitakin hyviä vaihtoehtoja löytyy esim. Pixmanian sivuilta. Karpan mainitsemaa DMC-FX9:ää myydään siellä hintaan 357 € + toimituskulut.

Link to comment
Share on other sites

Kolme erinomaista linkkiä seriöösisti kameran hankintaan suhtautuvalle:

Testejä ja muuta arvokasta:

Kuvaamisen opetusta:

Kameran valinnan tärkein kriteeri on oma käyttötapa, eli mitä kuvaa, kuinka paljon ja mihin kuvia tarvitaan. Onnea hankintaan.

EDIT: Vanhalla foorumilla keskusteltiin aikoinaan juoksijoiden kuvaamisesta:

http://seponkotisivut.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1124051007/0

Link to comment
Share on other sites

Meillä on toinen Canonin kamera menossa (ensimmäisen A70:n tuhosin pudottamalla pölkyn päälle ja zoomi vääntyi väkkyrälle, toinen on A75) ja kovin hirveästi en kyllä moitittavaa löydä kymmenentuhannen kuvan jälkeen. En tiedä minkälaiset akut tulee Ixuksen mukana, mutta näiden A-sarjalaisten mukana ei ainakaan ole tullut kuin kertakäyttöparistot, joten ladattavat akkuparistot on pakollinen hankinta. Laukaisuviivettä en ole juuri mietiskellyt, mutta hyvinhän tuolla kyllä kerkesi viime syksynä rallisprintissä ohi suhahtavia ralliautoja kuvailemaan.

Mullekin myyjä tyrkytti Casiota ja suorastaan haukkui, että mitä mä Canonilla teen. Liekö Casiolla parempi kate, että kannattaa alentua tuollaiseen öykkäröintiin. Kiikutin sitten rahani naapuriliikkeeseen, jossa ei mollattu Canonin ostamisesta.

Link to comment
Share on other sites

Hankin digikameran viime syksynä. Aluksi ajattelin ostaa Canonin noin 300€ kameran (Digital Ixus 40 tai 50, en muista), kun se taisi olla Suomen suosituimpia kameroita. Myyjä tiesi kuitenkin kertoa, että niissä suosituissa Canoneissa on sekunnin laukaisuviive.

Ei mul ainakaan Ixus 40:ssä oo sekunnin viivettä. Toki siinä on se tarkennus homma mikä tavallaan tuo sen sekunnin viiveen mutta painaa tarkennuksen valmiiksi ja sitten kuva napsahtaa heti. Eli liikkuva kuva onnistuu kyllä. Mutta en mää nyt täysin itekkään ymmärrällä mikä Canonista niin suositun kamera merkin tekee. Yks ainakin varmaan on nuo Suomenkieliset valikot. Toisaalta eipä kyllä mullakaan tuosta huonoja kokemuksia oo.

Link to comment
Share on other sites

Tämähän on sellainen hankinta jossa valinta riippuu siitä että minkälaiseen tarpeeseen. Viime viikolla ostin kameran ja minun tarve oli:

Pieni ja kevyt,

Vedenpitävä siis sopiva myös melontahommiin (voi ottaa myös vedenalaisia kuvia),

Optinen zoomi 3x ja digitaalinen päälle,

Riittävästi pixeleitä 6 Mpix,

SD-muistikortin käyttömahdollisuus (1Gb),

Riittävän monipuoliset kavausohjelmat,

Toimiva akku-laturi.

Noilla kriteereillä valinta kohdistui Pentax Optiuo WPI

Hintaa oli 299 eur + muistikortti ja olen ollut tyytyväinen.

Link to comment
Share on other sites

Mitä olen kuullut, niin digikameroihin pätee sama, kuin muihinkin laatuvermeisiin, osta vain laatukamaa ja nimenomaan varsinaisten kameravalmistajien tuotteita. Yleiselektroniikkavalmistajien tuotteet ovat aina vähän sinne päin tehtyjä. Toisaalta itseäni houkuttaisi esimerkiksi Panasonicin Leican optiikalla varustetut mallit. Hyvät kuvathan syntyvät vain laatuoptiikalla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy