Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Geelien kiinnitys?


NYC
 Share

Recommended Posts

  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä taisin jo jossain ketjussa mainita suunnittelevani juomarepun mukaanottamista HCM:lle. Ei nimittäin ole aikatavoitteet sellaisia (ts. niitä ei ole), että olisi siinä suhteessa ylimääräisestä painolastista haittaa, ja repussa kulkee sitten tarvittaessa muutama geelikin mukana.

Mikäli olisi tarve kantaa vain ja ainoastaan geelejä mukana, niin siinä tapauksessa ottaisin kyllä (jo pelkän muodikkuuden ;) vuoksi jonkun kivan neonvärisen vyölaukun matkaan.

Hmm.. miksei yksikään Asics-juoksija ole maininnut, että geelit kulkee jo kenkien mukana :2vrolijk_08:

Link to comment
Share on other sites

Minä taisin jo jossain ketjussa mainita suunnittelevani juomarepun mukaanottamista HCM:lle.

En kyllä ottaisi juomareppua mukaan hankaamaan, varsinkaan siinä tapauksessa jos meinaa viihtyä matkalla vähänkin pidempään.

Siellä on juomahuolto ja varsinkin jos käyttää pelkästään geelejä niin on tarvetta vaan vedelle (vrt. Gatoraden puute HCMllä pari vuotta sitten).

Monissa juoksutrikoissa on takatasku, pyörä/juoksupaidassa myös takatasku ja mulla on myös tuommoinen Ironmanin numerovyö johon tuommoiset litteämmät geelit saa laitettua.

Link to comment
Share on other sites

En kyllä ottaisi juomareppua mukaan hankaamaan, varsinkaan siinä tapauksessa jos meinaa viihtyä matkalla vähänkin pidempään. Siellä on juomahuolto ja varsinkin jos käyttää pelkästään geelejä niin on tarvetta vaan vedelle (vrt. Gatoraden puute HCMllä pari vuotta sitten).

Niin, kyllä minäkin olen pohtinut sitä, että kannattaako repun mukaanottaminen. Reppu on kuitenkin kulkenut ihan vaivatta ilman hankauksia mukana pitkiksilläkin, ja kun uskon hikoilevani (varsinkin jos keli vetää helteiseksi) niin paljon, että tarvittavan juomamäärän juominen pelkästään juomapisteillä voi muodostua ongelmaksi. Tällöin olisi sitten mukavaa, jos juomista olisi tarjolla myös juomapisteiden välilläkin.

Katsotaan sitten 16. päivä, kuinka käy.

Link to comment
Share on other sites

Suosittelen hakaneulaa korkittomiin pusseihin. Kevyin ja kustannustehokkain ratkaisu. Eikä hankaa kun laittaa roikkumaan sortsien kaulukseen ulkopuolelle. Korkilliset 3x annokselliset pussit ovat ehkä turhan painamia roikkumaan sortseista, mutta niitä ei ole paha kantaa kädessäkään (1-2 kpl). Lisäksi kannattaa esiavata geeli, jotta sen saa sitten ongelmitta suuhunsa kun sen aika tulee. Esim. korkillisen geelin korkki kannattaa kiertää auki ja takaisin kiinni ja omantunnon mukaan poistaa korkista ylimääräiset ulokkeet. Pussigeelien lovea kannattaa raottaa aavistus lisää. Ja geeliä kannattaa puristaa pikkaisen alaspäin jottei se roisku heti pihalle avattaessa.

Link to comment
Share on other sites

...tarvittavan juomamäärän juominen pelkästään juomapisteillä voi muodostua ongelmaksi.

Tuskinpa tulee. Siellä on kuitenkin juomapisteitä ihan sopivin välein ja niin montaa litraa et pysty vetämään nestettä, että sieltä ainakaan vesi loppuisi. Pari mukillista per juomapaikka kun vedät, niin enempää kroppasi ei kykene imeyttämään. Tuota juomapisteiden välillä juomista käytetään lähinnä siihen, ettei tarvitse pysähtyä ja menettää aikaa juomapisteellä.

Jätä tuo reppu pois ja nappaa riittävä määrä geelejä kantoon, jos huoli on urheilujuoman loppumisesta.

Link to comment
Share on other sites

...niin montaa litraa et pysty vetämään nestettä, että sieltä ainakaan vesi loppuisi.

Niin siis pointtihan ei ollut se, että joisin HCM:n vesi- ja/tai gatorade-varastot tyhjiksi :icon_jook: vaan se, että jos on oikein helteinen keli, niin hikoilen niin paljon, että en pysty juomapisteillä juomaan aina kerralla tarpeeksi. Juuri kuten sanoit, niin tuo kaksi mukia/juomapiste on varmaan imeytymisen kannalta se maksimi yhdellä kertaa - itse uskon hikoilevani niin paljon, ettei tuo kaksikaan mukia välttämättä riitä, joten jakaisin isomman määrän juoksurepun avulla pidemmälle ajalle.

Link to comment
Share on other sites

Moi, mitä kokemuksia teillä on geelien kuljetuksesta maratonilla? Mikä on paras teippi?

Jesseteippi. Samaan rahaan tulee sitten ihokarvojen poisto. :hali_hehe:

Itselläni on sellainen juomapullovyö, jossa on 1,2 dl:n pulloja ja maralle otan Squeezyn Racer pullon, jossa on 125 ml geeliä. Riittä justiin sopivasti maran alusta loppuun ja kulkee hyvin tuossa vyössä.

Link to comment
Share on other sites

Olen laittanut geelipussit housunkauluksen alle niin, että alaosa on sisäpuolella ja tyhjä osa sen verran housujen vyötärön ulkopuolella, että siihen saa kiskaista pienen palan Leukoplastia. Joku muukin pitävä teippi varmaan käy. Ei ole ainakaan vielä hiertänyt ja jos hiertäisikin, niin sittenhän niitä voi sitä mukaa vedellä huiviin, kun alkaa veri tirskua lantiosta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy