Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vahvajärven Yöseikkailukisa


Skylihme
 Share

Recommended Posts

Hirvensalmella 26.7.2008

Koska minkäänlaisten raporttien kirjoittaminen Hirvensalmen urheiluleiriltä (25-27.7.2008) on jyrkästi kielletty ja toisaalta taas kukaan ei kuitenkaan kieltänyt kirjoittamasta raporttia leirillä käydystä Vahvajärven Yöseikkailukisasta niin:

paikalle vartavasten kutsuttuna valokuvaajana ja ainoana lehdistön edustajana tässä lyhyt raportti.

Kisa käytiin kaksihenkisin joukkuein viestinä. Ratamestari, paremmin suunnistajana ja hyvänä satasen juoksijana tunnettu palstalainen oli huolella laatinut erittäin haastavan, mielenkiintoisen mutta nopean radan, josta ei yllätysmomenttejakaan puuttunut. Rata sisälsi lähtö ja maalirastien lisäksi kuusi tehtävärastia ja käytiin yökisana, otsalamppujen loisteessa.

Ennakkosuosikin paineet oli luotu tietenkin erittäin hyvin kisamaaston tuntevalle leiri-isännän muodostamalle joukkueelle. Kaikista ennakko-odotuksista huolimatta tai juuri siksi voittoon kirmasi kisan "musta hevonen" - joukkue numero 3. Joukkueen voitto oli ylivoimainen ja suuri yllätys runsaslukuisille katsojille. Voitto perustui nähdäkseni aloitusosuuden viestinviejän erittäin huolelliseen ja rauhalliseen taktiikkaan sekä eritoten ankkurin rohkeaan ja kekseliäiseen tehtävien ratkaisuihin sekä kisan ylivoimaisesti upeimpaan loppukiriin. Voiton arvoa nostaa vielä erityisesti se, että ankkuriosuuden viestinviejä tuli niin myöhään kisapaikalle, ettei hän ehtinyt juurikaan tutustua maastoon eikä edes kisakeskukseen. Lisäksi hänen lamppunsa pimeni kisan puolivälissä kun patteri putosi otsalampusta, mutta siitä huolimatta vaikka pientä etsiskelyä olikin rastilta toisella vauhti oli sen verran kova, että jopa 800 metrin spesialisti jätettiin loppusuoralla näppejään nuolemaan.

Muutamat kilpailijat sen sijaan sortuivat liian hyvään tankkaukseen eivätkä olleet huolehtineet kisaa edeltävällä viikolla tarpeeksi hyvin palautumisesta. Joku saattoi sortua myös pieneen hifistelyyn tai liian kovaan alkuvauhtiin. Sen sijaan mittakaavaltaan 1:1 kartassa ei toki ollut mitään vikaa. Suunnistuksellisesti kisa(n piti) olla erittäin yksinkertainen ja helppo. Tehtävärasteilla jätettiin mielikuvitukselle varaa, mutta silti muutamat sortuivat jopa syömään tai nauttimaan virvoikkeita rasteilla. Tosin jollakin rastilla se oli jopa suotavaa jollei pakollista.

Ensimmäinen osuus oli erittäin tasainen jopa niin, että rastille nro 5 tulivat kaikki joukkeet yhtä aikaa. Vaihtoon tuli osuuden ainut naisjäsen ensimmäisenä rohkean ja periksiantamattoman viimeisen tehtävärastin ratkaisun innoittamana. Märkänä, mutta munansa hukanneena.

Toinen osuus olikin sitten jo paljon kiperämpi. Tilanteet vaihtelivat ja loppujen lopuksi maaliin tuli märkiä, väsyneitä mutta onnellisia ja jopa kiukkuisia ankkuriosuuden viestinviejiä. Tehtävärastien palautuksessa oli pientä jännitystäkin ilmassa, mikä aiheutti jopa proresteja. Lopuksi kuitenkin voittaja oli selkeä.

Valokuvakavalkadi kisasta julkaistaan tässä ketjussa huomenna klo 19.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy