Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Firenzen maraton 9.11.2008


Recommended Posts

Löytyykö forumilaisista sellaisia, joilla olisi kokemuksta Firenzen maratonista? Kukaan lähdössä tuonne?

Harkinnassa tämä, Ateena ja/tai Nizza - Cannes (kaikki kolme samana päivänä!), mielipiteitä puolesta/vastaan saa esittää... ja muutkin ehdotuksen loppusyksylle/alkutalvelle euroopasta otetaan ilolla vastaan!

nim. maratonin juokseminen on vain tekosyy matkustaa tyttöporukassa

Link to comment
Share on other sites

Mä olin juoksemassa Firenzessä vuonna 2006. Kyseessä oli ensimmäinen maratonini ja lisäksi vielä rakastamassani maassa, joten mulla ei ole siitä juuri muuta kuin positiivista sanottavaa :embarassed:.

Mutta siis järjestelyt toimivat hyvin, vaikka oltiinkin Italiassa, ainoastaan sienet olivat loppuneet 4+h maratoonareilta jossakin vaiheessa, mutta muutoin juoma- ja ruokapisteet toimivat hyvin. Juomana oli italialaista polase-urheilujuomaa, johon vallan ihastuin. Maalissa olisi ehkä saanut olla hieman kattavampi tarjoilu.

Reitti on kaunis (yksi kokonainen lenkki, joka minusta on plussaa) ja käsittääkseni melkoisen nopea. Lähtö tapahtuu kukkulalta ja alussa on jonkin matkaa alamäkeä, mutta koko loppumatka (yhtä siltaa lukuunottamatta) oli tasaista. Maalissa oli paljon ihmisiä kannustamassa ja muutoinkin paikoittain ihmisiä oli runsaasti eli tunnelma oli hyvä.

Mutta laita ihmeessä kysymyksiä, mitä haluat tietää.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kommenteista, kuulostaa hyvältä! Vielä aprikoidaan ja nyt itse asiassa huomasin, että Firenze onkin vasta 30.11., sotkin varmaan johonkin aikaisempaan vuoteen tuon ajankohdan... se istuisikin kalenteriin HCM:n jälkeen oikein hyvin.

Italia myös yksi omia suosikkejani, joten siinä mielessä tämä innostaa kovasti. Saisi ainakin laadukasta pastaa ennen maraa:tongue: Vaikka punaviinin joutuisi ehkä lauantaina jättämäänkin väliin.

Lensitkö suoraan Firenzeen vai olitko yhdistänyt tähän muun lomareissun? Ihan kohtuuhintaislta näyttäisivät lennot sinnekin, toinen vaihtoehto olisi tietysti junalla Milanosta ja/tai Roomasta, mutta näin lyhyellä reissulla (ma - ti) en taida viitsiä alkaa säätämään.

Pidetään peukkuja, että reissukaveri innostuu tästä. Vai mitä Piia?:happy0184:

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli kuuden päivän reissu (to-ke) ja lennettiin ensin Milanoon (halpa lento, air berlin), jossa oltiin yö ja jatkettiin aamulla junalla Firenzeen. Paluumatkalla lennettiin puolestaan Pisasta, kun saimme sitä kautta halvat lennot Suomeen (ryanair Liverpoolin kautta).

Lomamatkahan se oli, vaikka maraton olikin päätavoitteena. Toisaalta Firenzessä on sen verran paljon nähtävää, että muutaman lisäpäivän siellä olisi hyvin voinut kuluttaa, mutta aikataulut eivät silloin sallineet. Hyvin kuitenkin ehdittiin nähdä kaupunkia, vaikka jalat olivat aika muusina seuraavina päivinä, kun oli meidän molempien ensimmäinen maraton.

:thumbsup: että reissukaveri innostuu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Juoksin muutama vuosi sitten Firenzen maran (2003). Hyvä kisa ja järjestelyt.

Minäkin kuulun Italian "faneihin" hieno maa ja eritäin hyvää ruokaa ja ennen kaikkea kunnon pastaa. :party0051:

Mukulakiviä siellä ei muistaakseni ollut kuin pienellä matkalla aivan keskustassa. Sen sijaan ns kivilaatta katuja keskustan alueellan oli jonkun verran. Ne olivat paikoin kuluneita vuosisatojen käytön takia ja siten koveria. Ei haitaa niin paljon kuin mukulakivet.

Vinkkinä voisin sanoa, että edulisia hotelleja löytyy useita aivan ydinkeskustasta.

Tässä on kopio e-mailista, jossa on osoitteita. Itse olin La Residenzassa - suosittelen ellet vaadi majoitukselta paljon.

> With reference to your kind request we are pleased to offer you the

> following accomodation:

>

> HOTEL LA RESIDENZA

> Via Tornabuoni 8 50123 - FIRENZE (FI)

>

> Rate per room per night breakfast included Euro. 68,00

> Some information on the Hotel:

>

> 3*** in the historical center

>

> CONDITIONS TO CONFIRM THE RESERVATION:

> We require your credit card details (name, number and expiry date) in

order

> to guarantee your arrival no later than 16/9/2003 - PLEASE SEND IT TO

> US

FAX

> 055 587189 or e-mail

> Payment to the hotel on departure -

> We await for your kind answer per fax or e-mail and in the meantime we

> remain at your complete disposal.

> Best regards.

>

> Florence Promhotels

> Carla Balli

>

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset, jo helpotti! Nyt on ilmoittautuminenkin laitettu sisään...

Kiitti vinkistä, meillä on juoksukaverin kanssa päässyt syntymään sellainen perinne, että hotellit on vähintään 4* maratonreissulla (tosin kaveri on ollut tästä vähän eri mieltä, mutta minkäs teet, kun minä hoidan varaukset:)). Tuntuu vähentävän tuskaa tai jotain, kun saa makailla tasokkaassa majoituksissa ennen ja jälkeen...

Link to comment
Share on other sites

En ollut aiemmin huomannut lisäkysymystäsi, kun on tässä viime aikoina ollut kaikenlaista. Muistaakseni matkalla ei hirveästi ollut mukulakiveä, mutta maalisuoralla oli punainen matto, jonka alla oli mukulakiveä. Jäi mieleen, kun viimeisillä voimillani tein loppukiriä ja väsyneenä meinasin nilkkani oikein kunnolla loukata, kun en jotenkin tajunnut, että maton alla oli kiveä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy