Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Dublin marathon 27.10.2008


Recommended Posts

Kuinka ollakaan, onnistuin tilaamaan matkat itselleni ja ensimmäiselle vaimolleni Dubliniin. Lento sunnuntaina 26.10. :057:

Ja ihan sattumalta maanantaina 27.10 juostaan Dublin Marathon.

Pitäisiköhän osallistua?:party0002:

Onneksi esitit kysymyksesi täällä, et hypsismi-osioissa, jossa joku toinen päättäsi. Mutta jos pidetään kuitenkin kiinni normatiivisestä päätöksentekoteoriasta, niin suosittelisin osallistumista.

Link to comment
Share on other sites

Onneksi esitit kysymyksesi täällä, et hypsismi-osioissa, jossa joku toinen päättäsi. Mutta jos pidetään kuitenkin kiinni normatiivisestä päätöksentekoteoriasta, niin suosittelisin osallistumista.

Kyllähän se on niin, että loppujen lopuksi sen päättää joku toinen eli hallituksen puheenjohtaja.

Pitää olla kiltisti vähän aikaa niin eiköhän se osallistumislupa tule sieltäkin.:cool0010:

Link to comment
Share on other sites

Ehkä kuitenkin vasta juoksun jälkeen. Vai tarjoilevatko ne siellä irkuissa juoma-asemilla Guinnessia? :icon_twisted:

Eivät kai, mutta muuten tuotteelta hankala välttyä. Ota euroja mukaasi juoksuun ja piipahda pubissa reitiltä. Pubeja riittää. Sanonta:"If there is a church there is a pub!" pitää tosiaankin paikkansa Dublinissa ja Irkkulandiassa. Ja tuote ei matkusta hyvin: maistuu parhaimmalta lähellä panimoa paikallisten paikoissa. Enjoy!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olen aloittanut viimeistelyharjoitukset Dublinia varten.

Korkkasin tänään ensimmäisen tuopin Guinnesin tummaa.

Oli sen makuista, etten enää ihmettele miksi irkut muuttivat massoittain Amerikkaan.:yaya:

Toistan vielä, Guinness ei matkusta hyvin. Lähellä panimoa ei-turistibaarissa: avot. Erinomaista reissua!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Dubliniin lauantaina ja pois keskiviikkona.

Kustannukset: 2 aikuista yht. 140 Eur lennot Tampereelta Ryanairilla ja hotelli 280 Eur / 3 yötä, ei aamiaista.

Hotellina oli Hotel Mespil, Mespil rd noin 300m startista ja 600 m maalista.

Kaupungille reilu 1,5 km kävely. Suosittelen juoksureissun majapaikaksi, jollei

turistipäivien kävelyt keskustaan pelota.

Lauantaina oli ensimmäisenä asiana ehtiä hakemaan numerolaput ennenkuin expo menisi kiinni, onneksi Ryanair oli hyvin etuajassa. Pienestä linja-auto sekoilusta huolimatta ehdimme kuitenkin hyvin hoitamaan asian ja saimme chipit kassiin.

Maanantai aamu valkeni kylmänä ja vierästä seurasimme kuinka paikalliset levittivät linimenttiä jalkoihin ja suuntasivat shortseissa ja hihattomissa ulos hotellista, ulkolämpötila oli noin 4 C. Itselleni sopiva asu tuntui olevan pitkät housut, pitkä paita, sormikkaat, lippalakki sekä rakennusaikainen vanha pitkä paita, jonka kohtalona olisi jäädä lähtöalueelle.

Lähtöalueella kanssakilpailijoita oli kuulemma 11700, mutta sekään ei pystynyt nostamaan lämpötilaa edes siedettävälle tasolle.

Lähdin alussa paremman puoliskon kanssa hissuttelemaan ja vähän tunustelemaan vauhtia. Ensimmäinen maili oli 12 min maalilinjan ylityksestä, mikä vähän pisti mietityttämään tuleeko tästä mitään. Hylkäsin samoin tein 4 h alitus -haaveeni ja aloin toteuttamaan 4.20 suunnitelmaa ( 10min / maili).

Hyvästelin vaimon ja lähdin menemään omaa vauhtiani. Noin 1,5 mailin kohdalla takana olijat huutelivat minulta tippuneen tavaraa. Tästä hätääntyneenä stoppasin samaan paikkaan ja meinasin jäädä koko massan yliajamaksi. Poistuin kuitenkin O'Connell streetin keskikorokkeellle ja tsekkasin tilanteen. Onneksi vain geeli oli tippunut eli sinne jäi ja jatkoin matkaa.

Ensimmäinen kymppi kellotettiin Phoenix parkin takaosassa 1.07 ja sijoitus noin 6700. 8 maili oli pitkään loivaan alamäkeen ja vauhti nousi 9.27 /maili.

Edelleen tuntui hyvältä ja tässä vaiheessa väkeä alkoi tulla selkä edellä vastaan osa jo aivan puhki juosseena. 12 maili oli pitkä loivaa nousua, jossa oli kaiken lisäksi vielä vastatuuli. Mailivauhti tippui jälleen yli kympin. Otin suoran alussa ekan geelin ja vesipullon juottoasemalta. Tämän vaikutuksesta alkoi kisan nopein vaihe ( ehkä vähän liian aikaisin) juoksin 7 seuraavaa mailia noin 9.35 vauhtia ja mikään ei tuntunut mahdottomalta. Puolimatka tuli vastaan ajassa 2.14 ja sijoitus noin 6350. Parhaimmillaan laskin maililla ohitettuja olevan jo toista sataa ja 30 km väliaika tuli eteen 3.07, sijoitus 5850. 10-30 km tasan 2h. 30km kohdilla alkoi tuntua, että ehkä vauhti ei ihan kestä loppuun saakka. Päätin tämän jälkeen kävellä seuraavat nousut. 20 mailin kohdalla mentiin taas yli 10min vauhtia ja homma tuntui karkaavan käsistä. 21 mailin kohdalla kerrottiin, että viimeinen mäki on juostu ja nyt vaan rullataan maaliin. Vauhti hiipui edelleen, 24 maili meni jo 11 min.

Väkeä tuli edelleen selkä vastaan mutta myös ohittajien määrä kasvoi. Viimeinen pieni nyppylä noin 39,5 km kohdalla ja sen jälkeen juoksin kiristäen maaliin. Loppuaika Bruttona 4.26 sijoitus noin 5450 ja nettona 4.24 eli kaikesta huolimatta negatiivinen split. Tosin viimeiset 12 km veivät aikaa 1.19 eli vähän hyytymistä.

Ennätys parani v 2005 ensimmäisestä maratonista 29 min eli ei tämä nyt huonosti mennyt.

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut karju!

Mehan jo tapasimmekin koneessa menomatkalla.

Tosin se lienee ollut sunnuntai!

Mites se parempi puolisko selvitti reissunsa??

Tosi hyvin. En kerinnyt kunnolla hengähtää kun vaimo oli jo maalissa.

Aika oli 4.57 ja negatiivinen split.

Joo, ja lentopäivähän oli tosiaan sunnuntai.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy